Ahoj vsem,
jsem tu opet s informacemi o iPhone 4, ktere jsem tu uz mel a pak je smazal, protoze jsem nepredpokladal nutnost dokazovat jejich duveryhodnost. Ted jsem to snad napravil a jednomu z moderatoru fora jsem dodal fotografie, ale neni aktualne mozne je zverejnit, jakmile to pujde, budou zde, ted slouzi jen jako "dukaz", ze jsem se nehral s kacerem

A ted jiz k veci. Mel jsem moznost se hrat s novym iPhone 4 (celkem pocitam tak hodku a pul, mel jsem ho na 2 krat) a zde mam par postrehu. HW kvalitne udelany, neklouzou mi prsty, dobre se drzi, je pevny, prijemny, nic ani nevrzne pri beznem pouzivani a ani pri snaze ho "zkroutit". Je to velice rychle zarizeni, mozna z casti multitaskingem, to nevim. U iPadu jsem mel pocit, ze je na dotek citlivejsi (taky se s nim ted hraju), nez na iPhonu. To je asi otazka toho, jak tam davam prst, kazde zarizeni se jinak ovlada kvuli zpusobu drzeni a poloze rukou a taky, jsem "touch panic". Nemam rad dotykove telefony, proste nejsou presne, nemam odezvu jako u tlacitek, takze jsem je leda zkousel (posledne iPhone 3GS s iOS4 beta). Na iPhonu 4 jsem ale nemel problem napsat www adresu bez preklepu (zadal jsem 2 s jednim preklepem celkem

).
Co me treba prekvapilo na iPadu, ze jsem ani jednou nekliknul pri browsovani netem na spatny odkaz (no, vcera se mi to par krat uz stalo), ac jsou odkazy pod sebou (testoval jsem na pravednes.cz) a tak jsem to chtel zkusit i na iPhone 4 a opet klik presny bez nutnosti zvetsovani textu (taky otazka www a sikovnosti). Celkove mi ale priso ovladani lepsi, nez co si pamatuju pri zkouseni 3GS a pripadne na kolegove starsim 3Gcku.
Puvodne jsem si myslel, ze sklo je tluste, podle te docela tluste cerne hrany, ale kdyz jsem si ho lepe prohlednul, tak kolem skla je jeste plastovy okraj a ten je tlusty, sklo muze byt tedy tensi a je zasazeno v tom plastovem ramecku. Je to asi pochopitelne, plast je min nachylny na oderky od hranatych veci. Jinak je to proste spicka, velice dobre se mi drzi, narozdil starsich verzi, GPSka byla velice rychla. V kalhotach v zadni kapse jsem nemel problem, tim, ze je tak tenkej, tak to nebude moc tlacit. Udajne vydrz cca 4 dny, ale to nedokazu posoudit, to se mi nezda, mozna kdyz se s tim moc nedela, tezko rict. Kdyz jsem se s nim zacal hrat, mel jsem 99%, po necele hodine blbnuti, zkouseni www, google maps, youtube, hry a tak podobne pri zapnute WiFi jsem prisel o cca 10%. Ale nedokazu posoudit, jak je na tom v porovnani s 3GS, nikdy jsem iPhone nemel, ac jsem tedy zkousel pred casem iOS4 na 3GSku jeste v neverejne bete, ale moc me to proste nebavilo, pac HW mi byl nejak "neprijemnej".
Jsou to jen rychle dojmy, ale muzu rict, ze se tesim, ac jsem docela "anti MacOS a anti iOS" (pouzivam sice Apple MacBook Pro 13" 2009, ale s Windows 7), tak kvuli HW jsem ochoten zmenit i sve nazory a prejit opet na stranu touch zarizeni (pred lety jsem pouzival vyhradne PDAcka a s WM jako Cassiopeia A20, E100, iPaq, MDA, ...), protoze poslednich par let jsem ciste smartphonovy uzivatel bez chuti pouzivat dotyk (iMate SPL, HTC S740, HP voice messenger, NK E52, NK E72, NK C5)

To je zatim asi vse, teoreticky, pokud nejak sepisete, co by jste chteli vedet, mohl bych to jeste zkusit proverit, pripadne mozna budu vedet hned, jen mi neprislo potrebne to sem psat. O iOS4 asi toho moc nenapisu, to bych musel asi hodne zkouset, nemam s nim moc zkusenosti, zkousel jsem jen multitaking a adresare, coz je asi nove proti starsi verzi, ale zbytek tezko posoudim.
Zatim mam par otazek, na ktere neznam odpoved, treba, jak to je s rusenim signalu pri drzeni iPhonu 4 v ruce, jelikoz ma anteny v ramecku, pripadne jestli nebude nutne pouzit vetsi vykon pri drzeni ruky, taky co to udela s vyzarovanim do ruky a tak dale, ale predpokladam, ze todle si uz nejak Apple ohlidal (ac znam pripady, kdy na to vyrobce kasle - viz Nokia a jeji umistovani anteny tam, kde bezny clovek drzi telefon a podobne).
Swenak