Držím v ruke
nový Samsung Galaxy S III (fakt! tu je dokaz) a konštatujem pred kolegom Androidom, že to fakt žere baterku ako divé.
On sa prizrie na obrazovku do tej notifikačnej rolety spýta sa: "A to máš vždy takto?", ja začudovane súhlasím, a na to zahlási: "Čo sa čuduješ, keď to máš stále zapnuté!".
Skrytý text (Ctrl-A)
Išlo najmä o to, že ak mám telefóne WiFi, tak ho chcem používať, ak GPS, chcem aby telefón vedel zistiť polohu atď. Lenže Androiďák nevie pochopiť, že tieto veci môžu byť trvale zapnuté a je PRIORITNEJŠIE ak si OS riadi spotrebu aj bez toho, aby som ich musel násilne vypínať - a ten vypínač tam je na exotickejšie prípady ako dennodennú rutinu neustáleho vypínania len preto, že ak je to zapnuté, tak ten ich telefón viditeľne žerie viac baterky. Ono ide o to, že ja disponujem skúsenosťou, že pri trvale zapnutom WiFi (a prihlásenom celodenne na routri), zapnutom GPS (lebo iOS to nechápe A TERAZ každú sekundu novú polohu!) nemám viditeľný rýchlejší úbytok baterky. No a Androiďák má inú skúsenosť, ktorej tieň nedokáže prekročiť :-) a tak skĺzava do reakcií ako je vyššia :-) jednoducho pobaví :)