Naše Kola

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Tea Racer | sob kvě 12, 2012 2:36 pm

Re: Naše Kola

No právě dle tabulky jsem nastavoval predchozi kolo a odchylka byla až 20% oproti GPS a i u ostatních tachometrů. Navic asi v tabulce nejesem :-) MAXXIS SPHINX 26x2.10"
pokud ano tak tam je blbina. Vyšlo mi to ted 2007 cm presne, včera už bylo šero a byla tam odchylka trochu. S tím špagatem to je prave odchylka velika, to by musel byt na stredu a nemít pneumatika vzorek. Takže asi fak nejlepsi dát kolo rovne, čáru a ujet vzdalenost a zase čaru a zmerit.
Jinak mě štve to že prší a nemuzu to projet :)
Hrál jsem si s přepětím u pružiny a nevím kde je tovarni nastavení, nevíte to nekdo?
Je to ROCK SHOX XC28 TK Mg respektive, jak to nastavit? U motorky nastavuji také utlum a odskok, přepetí. Ale je to jine. Tady nevidím moc rozdil, asi pri jizde se pozna. Jde mi jen o přepetí nyní. Takže plus, stahuji přuzinu a minus roztahuje ne? V návodu je jen svěřte servisu :-))
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | sob kvě 12, 2012 3:29 pm

Já jsem to změřil normálně metrem od osy po okraj pláště. Odchylka 0,033 je dobrá, na to že jsem to bral baj oko. A to bude beztak tím, že jsem za pí dosadil jenom 3,14 a ne i ten zbytek :D
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

macuser | sob kvě 12, 2012 4:43 pm

Tabulky sedi tak akorat pro silnicni kola. :-) Existuje hromada plastu, nahusteni, sire rafku, to vse udela svoje.

Uživatelský avatar Tea Racer | sob kvě 12, 2012 6:01 pm

Tak tak, nejlepší je to změřit :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | sob kvě 12, 2012 6:44 pm

Mne se osvedcilo zmerit to tak, ze sedim na kole a ujedu jednu otacku podle ventilku. Ale jak tu uz nekdo psal, tohle plati pro silnicni,na horskym kole se predpokladam vic hraje s hustenim a to pak muze znamenat vetsi odchylky. Tabulky nepouzivam, neosvedcilo se - asi hustim vic nez lidi co ty tabulky tvorej.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Tea Racer | sob kvě 12, 2012 6:55 pm

Ano, to jsem psal já :-)
Spíš nastavení ty vidlice by me zajimalo. Divny je že tam neni min a max. jen minus a plus. A jeste je tam psano že když se to utahne na max že to muzes poskodit, proč tam neudelaji aretaci...

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Marek | sob kvě 12, 2012 7:20 pm

Tak som si to dnes na takom kus dirte zle doskočil a skončil na zemi. Rozbitá brada, zošúchané celé pravé predlaktie a rameno, a pár dalších škrabančekov. V brade už mám 3 stehy, škoda, bicyklu som urobil osmičku a asi kus ohol rajdy, tak uvidím čo s tím urobim :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | sob kvě 12, 2012 9:07 pm

Ja jsem z tech tabulek stejne vul, dle 700x38c to ma byt 2180 mm, ale dle 40-622 to ma byt 2224 mm. Na plasti mam oboji udaje. No tak jsem tam nastavila 2180. Ale stejne je asi nejlepsi si to doma z,erit, nez se drzet tabulek.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar mike-biker | ned kvě 13, 2012 9:15 am

Když jedeme s kámošema na švih, tak někomu to ukazuje na konci třeba 73,4, jinému 75,2. Ale Sports Trackery +- rozdíl 1km. Oba stejně nastavené.
Řekl bych, že opravdu na 100km ca 2% je v poho. Ale jak už bylo psáno, u horáka v terénu jsou a budou rozdíly.
2:MaReCeQ. Já jsem takto dopadl před 12ti dny, už jsem OK, ale přední kolo KO. Jak máš šejdr víc jak 3mm, je nakopnutý ráfek a už se to špatně srovná - respektive u shitu se to srovná, ale materiál v místě deformace je již špatný.
Doporučuji rozhodně nový ráfek, zvlášť u zapletených kol.
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | ned kvě 13, 2012 9:20 am

Asi zalezi no, ja mela rafek radne vyhnuty, mam ale double kaliskovane, v servisu mi to srovnali a dodnes krasne drzi. Tez jsem tam prisla s tim, ze chci koupit novy rafek a chlapek mi tenkrat rikal, ze na co. Ale asi u kola do tezkych terenu je to treba vymenit hned.

Co se tyce ruznych GPS trackeru, tak tam rozdil bude vzdy. Jelikoz se nezaznamenava poloha GPS presne, vzdy tam je odchylka. Me permanentne ukazuje mene km, nez tachometr na kole.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | ned kvě 13, 2012 11:41 am

A tu vidlici mi pomuže nekdo nastavit? :-) To prepeti nema dorazy, respektive jsem nasel jeden a prej se to nesmi pretočit ten utlum. Zlata motorka na tohle :-)))
Dneska snad vyjedu.
Ano GPS mi ukazuje min, než stary tachometr tak o 20% ale co maji kluci tachometry je to fakt do 2%. Jsem zvedav jak jsem to naměřil a seřidil ted ten novy tacho.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Marek | ned kvě 13, 2012 4:52 pm

Mike: skusim si to vycentrovat, a ked nepojde tak to odnesiem do servisu nech urobia co treba.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | ned kvě 13, 2012 5:35 pm

Tak jsem kolo, konečně vyzkoušel :-) Paráda, ale v tech 8°C nic moc :-) Sem tam bylo i 11°C, ale ten vitr byl ledový.

Obrázek

Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | ned kvě 13, 2012 5:39 pm

Taky jsem se dneska projel, teplota stejná, k tomu hnusná severák. Tak jsem si dal takový menší "vrchařský" okruh. Co jiného v takovém počasí než trénovat kopečky.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar macodk3 | ned kvě 13, 2012 7:11 pm

Tea Racer: skús dať dole ti odrazky na kolesách.. a čo to máš na predstavci?
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Roman_Pe | ned kvě 13, 2012 9:22 pm

53" Rám je na akú výšku postavy?

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Tea Racer | ned kvě 13, 2012 9:41 pm

2 macodk3: Odrazky jsou třeba, z boku náraz není dobry :-)
To je kapsicka na mobil, foták. Nepromokava, vyvod na sluchatka...

Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | ned kvě 13, 2012 9:47 pm

Ale pak to kolo vypadá jak z Tesca :D Kup si za pár korun takové ty reflexní proužky, co se zacvaknou podél špic.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | ned kvě 13, 2012 10:18 pm

GT z Teska? :-) to jsi mě rozesmál. Jak to znam tak je za chvíli stejne asi ztratím v terénu... pak možná přijdou ty blbítka na dráty.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar macodk3 | ned kvě 13, 2012 10:25 pm

Ja to tam nemám, lebo v tme moc nejazdím a podla mňa to vyzerá o dosť lepšie bez toho. Určite si nikdo nebude myslieť že to máš z tesca :D ..len na tom peknom bicykli mi prekáža pár vecí.. ale tie sú pre teba asi nevyhnutné (blatníky, brašne na náradie, pumpa atď.)
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Lincoln Six Echo | ned kvě 13, 2012 10:30 pm

Mi GT nic neříká, holt nejsem bajker ;-) Možná v budoucnu se zase někdy pustím do terénu, ale momentálně si užívám svištění na silničce.

No a s tím blatníkem jsem to nechtěl říkat jako první – taky bych ho dal dolů. Když je sucho, nic neprská, když je mokro, stejně přijedeš od bláta. Nebo aspoň mi nikdy špína při sportu nevadila. Brašna s nářadím a pumpička je naopak nutnost, pokud nemáš 24/7 přítele na telefonu.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | ned kvě 13, 2012 10:37 pm

Brašna a pumpicka tam je. Blatník se dneska hooodne hodil ;-) navic je to ten system že za 2s je dole, takže pokud je sucho tak ho nemám pochopitelně takže ho tam nemam 90% času, tenhle system je dobrý, to neni takové to že potrebujes šroubovak a 15 minut času na sundání. Kamarád také vedl ty reci jak blatniky na kolo nepatří a pak težce litoval, když mu teklo blato za krk ;-)
To jsou také ty řeči. Každy at si dá na kolo co uzna za vhodné ne? Na silnici mám motorku, takže silnička je u mě passé :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Roman_Pe | ned kvě 13, 2012 11:09 pm

Tak to je dosť nepríjemné keď ti všade strieka blato. Ja som mal už aj v prde** ale neva. Sprcha to spravila :D

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Metalgirl | ned kvě 13, 2012 11:09 pm

eRiper, ty neznáš GTčka? Však mají takové krásné silničky. :)
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Roman_Pe | pon kvě 14, 2012 6:22 am

Prosim vás, kde si mám dať pozor pri kùpe použitého karbonového rámu? Ako to je s tvrdosťou a tak všeobecne.

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

Pantani | pon kvě 14, 2012 6:28 am

Metalgirl píše:Me lupou riditka, kdyz zabiram, tak se o ne kolibam a lupou. Kdyz se jich nedrzim pri slapani, tak je klid. Muze byt zrada jeste nekde i tam.

Takže nakonec je to zřejmě tenhle případ taky. Nevím, proč mě nikdy nenapadlo, že když pustím řidítka, nedělá to, když se víc kolíbu, nedělá to, když se o ně víc opřu nedělá to, ale když s nima opravdu zahejbu malinko, vrže to jak stará Eska a stačí bejt o ně opřenej. Rozebral jsem hlavový složení a znovu dal dohromady. Prvních asi 20 km to ani nevrzlo nebo jen tak že by mi to bylo jedno, pak se to ale částečně vrátilo. Rozhodně to ale nevrže a nepřeskakuje v tom tak, jako předtím. Takže aspoň vím už, kde hledat. Zřejmě to nechám někomu rozebrat na prvočinitele, vyčistit a zase složit - nemám na to rozumný prostředky, čas a nářadí.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Lincoln Six Echo | pon kvě 14, 2012 6:54 am

Metalgirl píše:eRiper, ty neznáš GTčka? Však mají takové krásné silničky. :)

Ne :unknown:
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon kvě 14, 2012 7:27 am

Tak se muzes kouknout ;)
http://www.gtbicycles.cz/gt-navigace-produkty-kola-2012
GT a jejich kridla :)

To Pantani: mi taky tak nejak lupe na kole a v servise mi rovnou rekli ze to bude v riditkach, ale ze to neni vazneho a tim ze to lupe jenom nekdy tak to zatim neresim ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon kvě 14, 2012 7:34 am

barberry.pha: to máš kliku a buď rád! Já to mám tak, že s každým šlápnutím/opřením se do řidítek v tom lupne a když jedu přes vesnici a zvuk se odráží okolo od stěn domů, zní to hrozně!! :-( Jako když jede stará rozvrzaná Eska, ne kolo za 100k. Takže jsem holt musel přistoupit k rozebírání... :-(

Roman_Pe: Co chceš vědět konkrétně? Jaký konkrétní rám vybrat? Jsou karbonový rámy pohodlnější a míň pohodlný resp. tvrdý. To, že je rám "pohodlnější" neznamená nutně, že je měkej, proti hliníku by měl bejt v každým případě znát rozdíl. Ale to jsou obecný plky, jestli chceš něco konkrétního, zeptal bych se na specializovanejch fórech, např. cyklodiskuze
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Metalgirl | pon kvě 14, 2012 12:12 pm

Pantani: Z toho si nic nedělej. Ber to z té lepší stránky, aspoň nepotřebuješ zvonek, jelikož jak vržeš, tak tě jde už z dálky slyšet :D No a teď vážně, je to otravné. Nejenže ten zvuk sám o sobě leze na nervy, ale lidi se ještě dívají, že co to jede. Držím palce, snad se ti brzy podaří toho zbavit. :) U kola za 100K by to mělo být ťip ťop.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Lincoln Six Echo | pon kvě 14, 2012 12:48 pm

No mně zase chrčí přesmykač při převodu 1(větší kolco vepředu)-5, jenom při tomto! 1-4 nebo 1-6 je OK. To je prostě úplně nevyřešitelná situace a zrovna na jednom z nejpouživanějším převodů :D Holt si s ním budu muset někdy pohrát, akorát se bojím, že to úplně zmrvím. Jsem na takovou jemnou štelovací práci lempl.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon kvě 14, 2012 12:56 pm

Zapomněl jsem co máš za výbavu? SH nebo Campu?
Držím se od nějaký doby jednej zásady: co si můžu doma udělat sám, to si i udělám. Mám totiž zkušenost, že servisák (byť sebelepší) to sice na stojanu seřídí, ale v reálu se to pak chová jinak. Posledně, když jsem skoro úplně demontoval přesmykač, se mi klepaly ruce, protože mi bylo jasný, že seřizování bude brutalita. A byla. Jenže jsem to nevzdal a seřizoval jsem to tak dlouho, dokud to nebylo dokonalý a pak jsem byl teprve spokojen. Do servisu to přeci můžu odnýst vždycky, ublížit se tomu při rozmným zacházení snad nedá... Ono totiž máme každej jiný požadavky, každej jezdí na jiný převody a má jiný preference.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Lincoln Six Echo | pon kvě 14, 2012 1:03 pm

Campu. No on mi to právě servisák při garančce šteloval, protože při převodech 1-7, 1-8 a 1-9 už drhl řetaz o přesmykač. Prostě se to od novoty časem nějak povolilo. Teď je to OK, až na ten jeden převod. Zkusím ho vrátit trošku zpátky, protože podle mě to dal moc doprava. Teda jestli mě chápeš.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon kvě 14, 2012 1:13 pm

Mám taky Campu, Chorus 11s. Myslím, že tě úplně chápu. Nevím, co máš za řazení, ale měl bys mít taky několik poloh na přesmyku ne? Mělo by to jít za jízdy díky tomu snad na všechny převody, ale je pravda, že někdy je to fakt boj.
Já řadím velkej tác a vzadu 2.-9. kolečko (2. = druhý největší) jedna poloha přesmyku, 10. a 11 kolečko (poslední 2 nejmenší) druhá poloha přesmyku.
Např. mně je to jedno, ale brácha jezdí hrozně rád velkou pilu a největší pastorek a jelikož já tohle nejezdím, tak mám zase jiný možnosti jak to seřídit. To jsou ty osobní preference, který servisák prakticky nikdy neví.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Lincoln Six Echo | pon kvě 14, 2012 1:16 pm

No však já se na ten systém někdy podívám, stejně teď nebudu pět dnů doma.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Roman_Pe | pon kvě 14, 2012 3:33 pm

Nikde sa neviem dopracovať na to, že koľko stojí takýto karbon rám. Strašne sa mi páči. Nevie niekto cca. cenu?
Obrázek

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

macuser | pon kvě 14, 2012 3:41 pm

Videl jsem ho tusim v prodejne ve Francove Lhote, vypadal uzasne, toto je jeste horsi barevna varianta. Cenu nevim, tam urcite levna...

Uživatelský avatar Roman_Pe | pon kvě 14, 2012 3:46 pm

tam určite levná... tomu nejak nerozumiem :unknown: preto že to je zapadákov? Tak od 10000, nahoru by som typoval alebo sa mýlim

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

macuser | pon kvě 14, 2012 3:55 pm

To, ze jsou tam ceny nizsi nez ve meste, neznamena, ze je to zapadakov. :-) Posledne jsem tam kupoval carbon vidli puvodni cena eshop 3500, moje cena 2500. Cenu ramu fakt nevim, bylo to uz poskladane kolo, solidni vybava do cca 30 tis. Samotny ram byva obvykle drazsi.

Uživatelský avatar Roman_Pe | pon kvě 14, 2012 4:02 pm

Ja práve že mám možnosť kúpiť taký rám, len neviem koľko stojí normálne samotný rám, aby som na tom neprerobil a nekúpil drahšie ako v predajni. A akú vidlicu si kupoval?

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Vše ostatní