Iphone 3g s - zklamani??

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

tak co rikate na novy 3Gs

jsem nadsen, tohle tu jeste nebylo, musim ho mit...
33
17%
zadna slava ale jako fanoseuk apple si ho poridim...
40
20%
hm, mirne vylepsene 3g, zustavam u meho stavajiciho...
84
43%
tohle neni novy iphone ale facelift 3G...
39
20%

Celkem hlasů : 196

sony123 | ned čer 14, 2009 2:50 pm

Re: Iphone 3g s - zklamani??

Alebo budú zvlášť hry pre 3G a pre 3GS s upravenou grafikou...
Senior uživatel
Senior uživatel

Gusto77 | ned čer 14, 2009 4:40 pm

Mnozi tady dost podcenuji o jak velky narust vykonu v pripade 3Gs jde. Neni to jenom narust taktu procesoru na 600 Mhz a ram na 256 MB. Jde o uplne jinou generaci procesoru (konkretne ARM Cortex A8), ktera bude vyrazne rychlejsi. To same GPU nove PowerVR SGX muze byt (zalezi na taktovani) az 7x rychlejsi. To znamena, ze 3Gs bude nejspis skutecne tak rychly jako na prezentacnim videu Applu. A ano, uvidime nejspise vice verzi narocnych 3d her, kde verze pro 3Gs bude mit lepsi grafiku, vetsina vydavatelu si nebude zuzovat trh ignorovanim 40 Milionu majitelu starsich iPhonu nebo iPodu Touch. Na tohle je potreba si zvyknout, vykonostni rozdily v generacich budou prirozene prichazet, Iphone je softwarova platforma a neni mozne ji vazat na jeden HW.

Ad fotak - imho rozumny update, autofocus, slusne video. 3 MP - ok. Neni problem tam dat 5 nebo 8 MP, telefon s tim ale nasledne musi rozumne pracovat. Narust z 3MP(2048 x 1536) na 5 MP (2560 x 1920) neni pro vetsinu lidi z hlediska prohlizeni nebo tisku nijak vyznamna, zato znamena 2x narust velkosti fotky a z tou si musi telefon poradit - pri prohlizeni, vkladani do mailu a MMS a pod. (na tohle nekteri vyrobci zapominaji - prohlizeni fotek je potom utrpeni). Vzhledem k tomu, ze se Apple soustredi na rychlost a uzivatelsky zazitek, zvolili spravne (to je taky duvod proc 3G nebude mit ve 3.0 video - proste by nebylo dostatecne kvalitni...). Navic si nechavaji prostor na upgrade na 5 MP v dalsi verzi.

Celkove vnimam 3Gs a FW 3.0. velmi pozitivne. Ukazali, ze si uvedomuji soucasne limity, ze je resi a ze uvadeji dotazena reseni. Ano, 3Gs je miren hlavne na majitele prvnich iPhonu a nove zakazniky a vetsine majitelu 3G se nevyplati prechod, o to vice se muzou tesit na iPhone 2010 (da se cekat multicore ARM A9 CPU, OLED display s vyssim rozlisenim, novy design). I vzhledem k lidem, kteri do Applu v posledni dobe prichazeji (Mark Papermaster - IBM chip guru, Bob Drebin - AMD/ATI graphics guru, Raja Koduri - AMD/ATI graphics guru) je na co se tesit...
Naposledy upravil Gusto77 dne ned čer 14, 2009 7:01 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Golf | ned čer 14, 2009 6:53 pm

Celkem pěkné a srozumitelné shrnutí, taky si nemyslím že jít cestou např.WM (diskutabilní funkce, nárůst výkonu - RAM, procesor, taktování - ale kčemu? ovládání, stabilita, nic z toho se v praxi ve skutečnosti neosvědčilo, zamrzání systému, ubohé ovládání prstem atd) je nesmysl... Celkem taky Apple chápu a jako zklamání bych 3GS určitě nebral. Design? To samé, kompatibilita se starším příslušenstvím je dobrá věc a navíc je vzhled strašně individuální záležitost. Já jsem do iPhona šel i s těmi nepopulárními omezeními a nelituji, uživatelská přívětivost a rychlost je asi to nejdůležitější, ale zase je to individuální (někdo bude preferovat neskutečný výběr aplikací na WM, ale k čemu? když se na to nikdy nemůžu spolehnout). OS 3.0 vlastně největší a nejzákladnější nedostatky odstranil, takže z tohohle pohledu brát 3GS jako zklamání je blbost. Ale kdo čekal "hodinky s vodotryskem", jak to tady kolikrát vypadá, ten se asi bude muset pustit do JB nebo jít ke konkurenci. Asi tak...
A uvažuji i o jeho pořízení, ale určitě ne dřív jak za půl roku, spíš až se trochu ukliní a hlavně spadne cena :wink:
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

Gusto77 | ned čer 14, 2009 7:19 pm

Jeste bych dodal. ze az se objevi prvni aplikace s augmented reality, spousta lidi bude prekvapena, co dokaze prinest takovy kompas...

JoshuaCZ | pon čer 15, 2009 10:21 am

Jako ja jsem fakt zvedav na ten novej model.... ja si osobně myslim že je tam dost velki rozdil medzi 3g a 3gs.... :D

Uživatelský avatar Lukáš Petr | pon čer 15, 2009 11:02 am

O.T.: Tak tohleto je vazny, kdyby tohle videla jeho ucitelka na cestinu tak si asi bude rvat vlasy..
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015

Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar K4N3C | pon čer 15, 2009 11:55 am

No myslím, že Gusto77 to pěkně shrnul.. Já jsem na iPhone stále čekal (zejména kvůli několika pro mne zásadním nedostatkům) a jsem docela rád; z 3G bych asi nepřecházel, ale teď si počkám na 3Gs. Dlouhou dobu jsem používal Symbian, posledních pár let WM a rád vyzkouším nový systém (i kvůli mé diplomce, která se váže na téma OS pro mobilní zařízení). WM mohou mít třeba GHz, ale s jejich stabilitou a rychlostí to podle mého stejně nic neudělá. Nemám kdoví jak nový stroj (HTC Kaiser), ale i přes Qualcomm MSM7200 taktovaný na 400 MHz a minimum nainstalovaných aplikací je doba odezvy často žalostná. Teď je pro mne zásadní cena u operátorů, současně se chystám přejít k O2 (kvůli 3G) a doufám, že se cena nevyšplhá ke 20 tisícům :-/ Uvidíme s čím O2 přijde při úvazku na 24 měsíců - nezbývá než čekat..
Proud owner of Obrázek:
iPhone 5 16GB Black iOS6
MacBook Pro (Unibody) 13,3'' 2.4 GHz
Host
Host

hannawald | pon čer 15, 2009 9:36 pm

ja osobne jsem tak trochu ty hodinky s vodotryskem cekal..nebo v ne doufal. pri predstavovani nove generace jednou za rok jsem doufal v to, ze Apple zas utece konkurenci a ne ze s ni podrzi krok. proti puvodnimu 2g to zadny obri posun neni, spis cesta drobneho vylepsovani, jake jsme byli radu let svedkem u WM pristroju. jenze posledni dobou se to hemzi pristroji s amoled displeji, 8 i 12 Mpix fotaky s xenonem (prednasku o optice si neprosim-oproti 3Mpix konkurenci je to velky rozdil a na bezne fotky z dovolene uz to proste staci, iphone ne), takty procesoru se blizi 1GHz...
nechci tim rict, ze je 3GS spatne zarizeni, ale cekal jsem, ze by zas po dvou letech mohl iphone ukazat zada a rozsirit svuj zaber o dalsi multimedialni oblast - foceni. misto toho je to solidni zarizeni s vybornym systemem, ale uz to nema nejlepsi displej, nej prehravac (nutna konverze videa vs wm uz se s 1ghz procakem nauci prehravat pc soubor bez trhani)..a kdo chce all in one, musi hledat jinde.
ja zustavam, nez konkurenci naprogramuji schopny browser, rychly a stabilni. v tomhle zatim na iphone nic nema.

Uživatelský avatar dodulo | pon čer 15, 2009 10:36 pm

inak teraz ma rozosmievaju niektori ludia ktori tvrdili ze do plastoveho iPhonu ani za svet nepojdu :) a teraz ked iPhone ostava dizajnom rovnaky pride mi to trosku komicke ked ti isti ludia sa hrnu za novym 3GS :D
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

cheer | úte čer 16, 2009 6:27 am

No pro mne je ten plast a zvlaste jeho praskani opravdu jediny duvod k vahani. 1. gen. je o mnoho hezci. Apple nam dava svobodu jak Ford na zacatku vyroby, muzete mit, jaky design si budete prat, pokud si prejete prave design 3G. Na druhou stranu konkurence pokulhava privetivosti ovladani...
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | úte čer 16, 2009 7:03 am

S tím praskáním plastu bych to nebral tak tragicky, samozřejmě se tu sešlo X lidí, kteří s tím mají problém, ale od toho je záruka. Ve svém okolí neznám osobně nikoho, kdo by s tím měl jakýkoliv problém, prostě 100 lidí si něco koupí a ten 101. má problém, může se to odehrát u sebedokonalejšího výrobku...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

cheer | úte čer 16, 2009 9:00 am

Zel se bojim, ze zaruka na ho., prokaz ze to neni padem, podivej do vlakna o praskani plastu...
Ale ja stejne asi podlehnu :-) Ten vykon plus lokalizace a UMTS jsou proste prinos.
Naposledy upravil cheer dne úte čer 16, 2009 10:01 am, celkově upraveno 1

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Lukáš Petr | úte čer 16, 2009 9:44 am

hannawald píše:...Apple zas utece konkurenci a ne ze s ni podrzi krok...

Tak nevim no, ale myslim si že s 3G s je zase apple o krok před ostatními. Hold někdo nepochopí že MPix nejsou všechno (pokud prohlížíte fotky na běžném monitoru u PC, tak 3Mpix bohatě stačí)
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Martyn | úte čer 16, 2009 9:58 am

Já nevim, co pořád všichni máte s tim foťákem. Pokud chcete fotit, tak si nekupujte mobil, ale kvalitní foťák. Já na iPhonu občas vyfotim něco, co mě zaujme nebo nějakou momentku a myslim, že kvalita je úplně dostačující. I když si to potom prohlížíte na PC...
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert

cheer | úte čer 16, 2009 10:07 am

Nevím, proč najednou reagujete na foťák, když zde padly výtky na ne-změnu designu a praskání. Na foťáku záleží určitě jen menšině.
Zaoblené lesklé plasty nejsou prostě moje káva, což zamrzí u přístroje za blízko 20K, se kterým chci dlouho a denně žít, ale pravděpodobně to překousnu kvůli funkcionalitě, systému a výkonosti.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Lukáš Petr | úte čer 16, 2009 10:23 am

Pokud se bojis, ze se ti tvuj budouci iPhonek ponici, tak si porid celotelnou folii Zagg, ktera skoro neni na telefonu videt a ochrani ho dokonale.
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Martyn | úte čer 16, 2009 10:25 am

Já sem to jen chtěl napsat, když tohle téma zase "obnovil" !_UK@$. Jen mě štve, jak tu plno lidí nadává:" Jen 3Mpix, to se Apple moc neukázal... Každej jinej mobil má dneska 5Mpix a iPhone pořád nic..."
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Lukáš Petr | úte čer 16, 2009 10:36 am

At si vsichni podobny chytraci poridi treba Nokii N95, ta ma prece 5 Mpixelu, takze musi byt lepsi! Muj nazor zni: Pokud vam jde o funkcnost, kvalitu zpracovani, design, vysoky vykon, poridte si iPhone; pokud vam jde o pocet megapixelu, frekvenci procesoru, smejdsky Windows Mobile vselijak napodobujici iPhone,poridte si nejakou napodobeninu iPhonu, tech je ted vsude plno. 8)
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

rancoen | úte čer 16, 2009 12:23 pm

OT - co se foceni tyce-
Spis si uvedomte, ze mobil neni na opravdove foceni, takze honeni megapixelu a implementace stale lepsi a lepsi optiky je IMHO nesmysl a plytvani, ktere zbytecne zene cenu mobilu vzhuru. Kdyz zacinaly fotomobily (treba muj stary dobry SE W800i) tak jsem si myslela, jak to bude super, mit mp3 prehravac, mobil a fotak v jednom, ale velice rychle jsem prisla o iluze.
Ja iphonem "fotim" minimalne, co se mi ale libi, je, ze muzu vyfotit a fotku rovnou pridat ke kontaktu a take screenshot - super vec, ktera casto nahradi poznamky! Ale kdyz chci fotit, tak si jdu pro zrcadlovku.

jenicekk | úte čer 16, 2009 2:53 pm

po precteni dnesniho predstaveni novinky samsungu s8000 je moje "zklamani" z iphone 3GS opet o neco malo vetsi.
Amoled displej 480x800, 5mpx fotak, mass storage, aspon tyhle veci mohl mit novej iphone kdyz uz nic jineho. Ano je rychlejsi, bude mit vetsi vydrz, ale jako inovator ve svete technologii mohl apple pripravit opravdu o neco vetsi BOOM.

Uživatelský avatar Lukáš Petr | úte čer 16, 2009 3:26 pm

iPhone nema mass storage, protoze to neni mptrojka ale kapesni pocitac.
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | úte čer 16, 2009 3:35 pm

jenicekk píše:po precteni dnesniho predstaveni novinky samsungu s8000 je moje ......................mohl apple pripravit opravdu o neco vetsi BOOM.

Jo, mohl to mít, byl by větší, těžší, pomalejší, míň by vydržel... Něco za něco... Holt má každý jinou filosofii... Já raději rozumné proporce, uživatelskou přívětivost a hlavně rychlost. Toho jsem si u WM moc neužil (taky to letělo po 3/4 roce do pryč) :!:
Chceš mobil, nebo foťák, nebo databanku? Nic není v "All in one" ideální... Ale hlavně je na výběr...
Naposledy upravil Golf dne úte čer 16, 2009 3:37 pm, celkově upraveno 1

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

cheer | úte čer 16, 2009 3:36 pm

Je pravda, že konkurence se zlepšuje a povýšené přehlížení není na místě. Však kdo by jinak donutil Apple ke všem vylepšením v 3.0?
Ale pro mne je důležitější velikost displaye než rozlišení - obojí je u iP zvoleno ideálně pro přístroj do kapsy, 3,1 palce by bylo pro mne ztráta.
Mass storage je pro mne dostatečně nahrazena pomocí DiskAid nebo T-pod, ikdyž vyžaduje instalaci (ne použití) iTunes na počítači. Foťák je mi ukradený.

Myslím že iP do budoucna hodně zavaří nové přístroje s Androidem a Palmy s webOS, ale tento Samsung s uzavřeným systémem nemá vůbec šanci konkurovat iP jako herní zařízení a možnostmi rozšiřitelnosti aplikacemi.

No představte si to - mobil třeba bez Flight Control :-)

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | úte čer 16, 2009 3:40 pm

Samozřejmě že konkurence k něčemu je, ale Apple má naprosto jinou filosofii než ostatní (je to vidět i na počítačích, a i když se může sám jinde přiučit, tak na druhou stranu ho ostatní v plno věcech kopírují), a kdo se s ní ani trochu nechce ztotožnit, tak bude zklamaný. A má samosebou plno jiných možností...

Edit: Jen tak pro zajímavost, jak asi dopadnou Palmy s webOS, když si s nimi může dělat skoro každý cokoliv, i zde každou chvíli vidím nářky na to co komu nefunguje, natož mašina do které se může kdeko nabourat a dělat si co se mu zlíbí. Ale je to můj názor, každý je strůjcem svého štěstí, a to vůbec nemyslím tak, že by Applu nebylo co vyčítat. Asi tak...

Edit2: iPhone určitě není "modla", ale pro ty zklamané mám radu, fungujte alespoň půl roku s WM, nacpěte si tam dodatečně všechny ty fičury co vám tady chybí (najdete je tam všechny, Hulán rád poradí), a pokud budete mít alespoň trochu soudnosti, tak se tady s většinou z nich znovu potkám... Možná tvrdé...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

hannawald | úte čer 16, 2009 4:22 pm

ja zase nechapu, proc by to nemelo spickovy fotak mit, pokud jej implementuje konkurence, spickovy mysleno meritkem fotomobilu. mam srovnani iphone vs nokia n82 a zatimco druhy jmenovany i za zhorsenych (ne mizernych) svetelnych podminek produkuje fotografie prijatelne natolik, ze by me nic nedonutilo tahat pulkilovou zrcadlovku nebo jinou dalsi placku do kapsy(rozumej fotky typu pritelkyne a eiffelovka v pozadi), iphone dela jen jakesi omalovanky.
mozna, ze Vam to nevadi, ale jiste se najde cela rada tech, co by foto srovnqtelne s high end konkurenci uvitali. nekdo zas nepotrebuje gps, ma prece samostatnou v aute, nekdo zas nema wifi pripojeni, jiny neposloucha mp3..presto je absence techto funkci pro mnohe nemyslitelna.
jsem s iphone spokojen, protoze mnohem vic vyuziji vyladeny browser nez fotak. to mi ale nebrani nevidet, ze konkurence je v tomhle dal.
kdyz prisel prvni iphone, byly wm pristroje velke cihly, s malym displejem. iphone prisel s pevnou nevrzavou konstrukci, velkym sklenenym kapacitnim displejem ve 12mm tloustky. dalo se s tim pracovat bez stylusu i na slunicku. to byly poradne rozdily proti tehdejsi konkurenci.
pridani par mhz a mb je pro me preslapovani na miste. dlouho to tak delali vsichni, ale v posl. dobe se samsung a sonyericsson rozhoupaly, takze pokud bude dalsi iphone az za rok..

cheer | úte čer 16, 2009 4:32 pm

No volba je na tobě, Apple ti asi opravdu do roka lepší foťák nedá.
Já bych na tvém místě volil tu druhou krabičku do kapsy s ještě lepší optikou než mají konkurenční mobily.
Na mém místě ;-) mi stačí fotky z iP.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pharlap | úte čer 16, 2009 4:50 pm

je tu diskuse o 3g s, tak taky vam neco reknu. :wink:
podle mne apple stale z nepochopitelnych duvodu nehodla a nechce vyuzit potencial pristroje, ktery se pomalu stava,resp. jiz ji je.., podobne jako nokia 5110.
nerozumim tomu, proc jsou neustale obstrukce a oddalovani SW zdonakaleni iPhonu.. kdyz sami vsichni vidime, ze po JB vsecko jde.. :roll:
Proc to oddalovani plne fcni navigace?! :evil:
3g s nic neresi.. je to jen trapny marketingovy tah.. a misto toho, aby vyslyseli volani spotrebitelu a uzivatelu.. tak na ne hazej bobana.. a jedou si svy trapny zakonzervovany :evil: A to mne na to z principu stve.. tenhle monopolisticky a povysenecky pristup..

jenicekk | úte čer 16, 2009 5:06 pm

plnej souhlas s predeslym prispevkem a hlavne hannwaldem!!! to je to presne o cem mluvim, kdyby tam fakt nebyla gps a plno dalsich picovin byl by iphone jeste mensi a urcite rychlejsi, a pak bysme nosily po kpasach iphone, fotak, externi gps, atd atd, proste tomu tak je, IPHONE 3gs je sice super, ale defakto 2 az 3 roky starej standart a nejde ruku v ruce s poslední high end technologii

Uživatelský avatar Golf | úte čer 16, 2009 5:20 pm

Standart, kterej co se týče jednoduchosti a uživatelské přívětivosti nikdo nepřekonal, a čímpak to asi je?

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

jenicekk | úte čer 16, 2009 5:27 pm

nemluvim o OS jako takovem, tomu nevycitam defakto nic, ale to ze mohli po roce pozmenit design, dat tam za par dolaru navic lepsi optiku fotaku a cip, a hlavne prijit s lepsim rozlisenim displeje na tom nic nemeni!! za dva roky bude standart 480*800 snad u veskerych takovych zarizeni a vy budete rikat no jo ale apple je tak privetivej, uplnej mazilek..!! to neva ze je sto let za vopicema!!
proc ja sem defakto odesel od symbianu na kterym sem jel od dob 7650, 3650, 6600, n gage, sx1, POTOM POZOR N80 a pak uz iphone byl display, nokia zamrzla v praveku a to jejich 240 na 320 je vysmech!!! kdyz na N80 slo 352*416 absolutne bez problemu! a kdyz sem drzel v ruce lg arenu a srovnaval to s iphonem tak je tam rozdil opravdu markatni!! takze to je proc o tom mluvim.

Uživatelský avatar Lukáš Petr | úte čer 16, 2009 5:54 pm

to pharlap and other haters:
!_UK@$ píše:At si vsichni podobny chytraci poridi treba Nokii N95, ta ma prece 5 Mpixelu, takze musi byt lepsi! Muj nazor zni: Pokud vam jde o funkcnost, kvalitu zpracovani, design, vysoky vykon, poridte si iPhone; pokud vam jde o pocet megapixelu, frekvenci procesoru, smejdsky Windows Mobile vselijak napodobujici iPhone,poridte si nejakou napodobeninu iPhonu, tech je ted vsude plno. 8)
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | úte čer 16, 2009 7:23 pm

Na 100 procent sám spokojený nejsem, ale všem, kterým chybí lepší foťák, větší rozlišení displeje, multitasking, svítící logo, ovládání stylusem, atd atd atd > nebrečte, rozbijte prasátko a utíkejte si koupit samsungy, lgčka, htcčka, nokie ..............................................................................

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Gusto77 | úte čer 16, 2009 7:30 pm

jenicekk - ano neni technicky problem tam dat displej treba 800x480, proc to Apple (zatim) neudelal:

1. 800x480 - je to 2,5x vetsi rozliseni proti soucasnemu, se kterym si musi system nejak poradit, vetsina tech novych telefonu neni pomala jen tak pro nic za nic (viz komentare, k tomu novemu samsungu o kterem tady mluvis). Apple chce udelat rychlejsi telefon (i kdyz ma iphone ovladani asi stale nejsviznejsi z telefonu, rychlejsi UI by mu po 2 letech slusel). Dalsi oblasti jsou hry, kde je vyssi rozliseni jeste vetsim problemem. Proste jeste nedozral cas a vyraznejsi zmena se da vzhledem k investicim applu do lidi a spolecnosti vyrabejici ARM chipy nejspis pristi rok.

2. Apple je spolecnost vysokych marzi - vyrobni cena iphone je zlomek ceny prodejni. Tak apple funguje a na oplatku dodava uzivatelsky privetive, hezke pristroje z dobrym SW. Apple uz dlouho neni (a vlastne nim nikdy poradne nebyl) inovator ve smyslu HW cutting edge technologii. Vetsinou dokaze vyuzit nejakou existujici uz dostupnout technologii necekanym zpusobem a diky dobremu SW z ni vytezit maximum (napr. procesor Iphonu je z roku 2004...)

O fotaku uz jsem mluvil, nebudu to dale rozebirat, problem mnohych vyrobcu je, ze vsazeji na cisla, ale uz je nedokazou podporit uzivatelskym pohodlim a pozitkem.

Sam jsem dlouholetym uzivatelem WM, ano ty pristroje toho dokazou vic, ale co z toho kdyz ty funkce nema chut clovek pouzivat protoze jsou hrozne pomale, nespolehlive a celkove uzivatelsky neprivetive. Ne lepsi fotak mne rozhodne neprimeje se vratit...

EDIT:

Příspěvek jsem ti upravil tak, aby odpovídal pravidlům (viz odkaz níže). Je to pravidlo o editaci vlastních příspěvků. To je také naposledy, příště ti jej smažu bez varování. Beavers.
http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=112&t=10929

EDIT: Nechápu, proč jsi svůj příspěvek upravil tak, že jsi smazal původní editovaný příspěvek. Měl jsi mě alespoň upozornit přes PM. Beavers.
Naposledy upravil Gusto77 dne úte čer 16, 2009 9:31 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Lukáš Petr | úte čer 16, 2009 9:12 pm

Tyjo husty video. Nechápu kde ten týpek ten iPhone vzal, když vyjde až za 3 dny. Ale ty rychlost fakt úžasná :D

Opravdu "hustý" video, zvlášť, když si ho nemůžeš ani pustit, protože jej autor příspěvku zřejmě smazal. Beavers.

EDIT: Tak nevim kdy si to zkousel ty, ale ja jsem se na to vcera koukal. Tak nechapu proc na me musis vyjizdet. :?:

EDIT2: Pokud někdo chcete vidět to video, tak je tady a tady
Naposledy upravil Lukáš Petr dne stř čer 17, 2009 10:20 am, celkově upraveno 3
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

hannawald | stř čer 17, 2009 7:10 am

ja myslim, ze tady nikdo nebreci a rozhodne nepobezim svuj iphone prodat a kupovat si samsung kvuli fotaku. jen rikam, ze novinka pro me ma asi takovy vyznam, jako by nepredstavili vubec nic a ze oproti tomu, jak Byl iPhone revolucni v dobe sveho predstaveni, tak za 2 roky byl v oblasti HW dohnan a predehnan. Bohuzel pri frekvenci predstavovani generaci jednou rocne uz muze byt za rok mobilni svet jinde. S OS 3.0 spokojenost, obcas me sice stve, ze si nestahnu mp3 z emailu (coz obcas potrebuji pracovne), ale Safari je luxus.

Uživatelský avatar Lukáš Petr | stř čer 17, 2009 9:44 am

Mozna byl v oblasti hardware predehnan, ale v oblasti softwaru se mu NIC nevyrovna.
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

cheer | stř čer 17, 2009 12:55 pm

Se uvidí, zda nové avizované přístroje od Samsungu, LG, SE, Nokie, HTC, Toshiby... budou stejně rychlé a plynulé v celém systému, aplikacích a hlavně v základních telefonních funkcích jako 3GS. Větší šanci v tom dávám linuxovému (tedy podobně jako OS X unixovému) Androidu nebo Symbianu (pokud bude nějaký s citlivým kapacitním displayem příp. multitouch). WM budou mít co dohánět ve verzi Seven příští rok.

Jedinečnost iP není jen v SW, ale ve vzájemné sladěnosti SW a HW.

Jediný srovnatelný v tomto již dnes je Palm Pre pravděpodobně i díky úniku mozků (technologií) z Apple, ikdyž Palm má dlouhou tradici a know-how v kapesních přístrojích a Apple pro iPhone od nich taky sebral, co mohl...

Jsem za tuhle konkurenci ač částečně nekalou rád - hlavně díky Palm Pre máme většinu novinek v OS 3.0 a zároveň bez iPhone by nebyl Pre...

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar PetrK | stř čer 17, 2009 2:10 pm

už aby někdo iphone překonal, začíná mě silněš nebavit mnít pořád ten samej foun v kapse už dva roky...

nastesti letos se upgrade modelu konat nebude protoze panove z apple me novym zelezem totalne odradili, vylepseni je jen v tom co pouzivam minimalne - spis vubec

proste chrapou... nebo usnuli na vavrinech.... aspon ze ten soft vytunili k lepsimu
iPhone 3GS 16GB White
http://iphonehry.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | stř čer 17, 2009 3:13 pm

Jenom k tomuhle dám poslední poznámku, protože tohle téma osobně považuji za zbytečné, papírové a tabulkové (jak kdo chce) údaje jsou jedna věc, a skutečné fungování s příslušným softwarem je věc druhá. Jenom malé srovnání z "videopravěku" - svého času měla jedna špičková firma videorekordéry postavené na jednom tlakovém odlitku šasi, který byl naprosto dokonalý, ostatní si ty šáska kompletovali z různě profilovaných a ohýbaných plechů (kvůli ceně). Podle parametrů a různých obezliček byly daleko před tou první firmou, skutečný a viditelný výsledek i bez těch různých digitálních efektů ale byl v tom odlitku. A takhle to platí i tady, ať si kdo chce co chce říká :lol:
Alespoň podle toho videa, jak rychle funguje 3GS mají ostatní hooodně co dohánět.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Lukáš Petr | stř čer 17, 2009 4:15 pm

Ja bych navrhoval, aby všichi co píšou o totálním zklamání napsali, co je tak sklamalo. Že to nemá vepředu kameru pro videohovory, nebo co? Fakt nechápu. Ale vlastně chápu, to já pořád iPhone podceňuju, protože mi bohatě stačí co má (3G S). Ostatní, co píšou že je iPhone zklamal, totiž ví, že není dokonalý a čekali by něco mnohem víc. Ty co ho nejvíc kritizujou si totiž nejvíc uvědomují, že je (téměř) dokonalý. 8)
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Vše ostatní