Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online
Beastmaster píše:Navíc o tom zda někdo může použít název iPhone bych se hádal. Originální název je totiž Apple iPhone.
Beastmaster píše:Navíc o tom zda někdo může použít název iPhone bych se hádal.
Džanek píše:Pokud to prodával v dobrém úmyslu a v domění, že se nejedná o padělek - neni to trestný čin. Respektive je, ale nemůže být stíhán pro trestný čin.
Takto to vykládá zákon ČR.
Doporučuji prodejci, aby v rámci dobrého jména na Aukru atd. vrátil kupujícímu peníze. Teď když už prodejce ví, že je to replika, tak by to nesměl dál prodávat.
Nebo může, ale musí uvést Replika iphone 32GS. Taky to sice neni košer, ale aspoň kupující bude hned na začátku vědět, do čeho jde.
Beastmaster píše:...jsem uvedl že jde o iPhone, protože přístroj, který jsem nabízel se tak jmenuje...
Beastmaster píše:...nevím co se do toho vůbec mícháte. Co je vůbec někomu po tom - tohle je mezi mnou a kupujícími a s těmi to řeším...
Džanek píše:Takže to přirovnání tady s tím Ferari je vážně k smíchu a dotyčný neví, co znamená replika.
Džanek píše:...nebýt jednoho českého diskuzního fóra o hodinkách, kde jsem samozřejmě před koupí poslal veškeré informace a fotky nabízených hodinek, tak bych přišel o nemalou část peněz.
Džanek píše:...nebýt jednoho českého diskuzního fóra o hodinkách, kde jsem samozřejmě před koupí poslal veškeré informace a fotky nabízených hodinek, tak bych přišel o nemalou část peněz.
Beastmaster píše:...Kupující věděli že jde o zboží z jiné země, objednané a placené z jejich peněz - proto je nutné uplatnit nárok na vrácení tam a bohužel bez vrácení zboží to asi nepůjde, to dá rozum...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé