Naše Kola

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob čer 02, 2012 1:06 pm

Re: Naše Kola

Tak jsem si dneska zkusil prvni zavod, Mtb Challenge Rychleby a to trat 20km, na tu 60km trat jsem si vubec netroufal.
Zazitek paradani, s planovane vyjizdky napohodu, nebudu to hrotit, jsem celou dobu slapal co to dalo, nakonec o 3 sekundy 6 misto v kategorii muzi 19-39 roku a celkove 8 misto, no moc lidi tu kratkou nejelo ale ti prvni vypadali ze ani ta 60km trat by pro ne nebyla problem :)

tady statistika s Garmina, hlavne ta tepovka byla mazec a jsem rad ze to prezil :D

http://connect.garmin.com/activity/184573552

nejaky foto hodim az je budu mit v ipadu a pristi rok jedu zase :)

Edit: fotky
http://img.tapatalk.com/2e0d6a7d-036e-cbed.jpg
http://img.tapatalk.com/2e0d6a7d-0354-8923.jpg
http://img.tapatalk.com/2e0d6a7d-0388-6239.jpg
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | sob čer 02, 2012 1:30 pm

Gratulace, jsi dobrej!
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob čer 02, 2012 1:37 pm

No ono to jen tak vypada, v kategorii nas jelo 8 a celkove asi 30 i s holkami. Akorat me mrzi to pate misto :) kluka jsem docvakl, pak blbe odbocil, pak zase docvakl a na konci uz nebyly sily :D
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | sob čer 02, 2012 2:06 pm

Jak moc náročný byl terén?

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob čer 02, 2012 2:30 pm

Ne tak narocny jako ta 60km trat, ale cast vedla po singletracku Rychlebskych stezek, cast lesni, polni cesty a neco malo asfalt :)
Spise porve co jsem jel naplno takovou dobu a jedno jestli dokopce nebo z kopce :D

Zase jsem si tu trat uzival jinak :D
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | sob čer 02, 2012 5:27 pm

I tak gratulace a obdiv, ze sis na to troufl. ;)
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob čer 02, 2012 5:49 pm

Naše Kola

Dekuji, i pres nepriznivou predpoved pocasi jsem nakonec vcera kolo nalozil a vyrazil s Prahy do Jeseniku a dneska si to max uzil ;) prvni a spokojenost, malo lidi, pohoda atmosfera, pekna trasa a akorat se nechat strhnout atmoskou a pekne slapat a zavodit, ikdyz 20km se muze zdat jako malo, mi to stavilo v tom tempu co to da, ikdyz takovych 25 nebo 30 by bylo zajimavejsich a vydal bych se asi vice ;) tedka bych rad zkusil v zari v Jeseniku zavod Kola pro zivot, 35km trasu, tak uvidime co pocasi ;)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | sob čer 02, 2012 5:54 pm

Gratulace. Taky bych chtěl zkusit někdy v srpnu silničkářské závody. Dneska jsem si dal pěkných 103 km do Moravského Berouna, což není do Rychleb extra daleko, resp. jsou už to taky Jeseníky, takže ti ten vítr při závodech nezávidím. Navíc se pohyboval ve větší výšce.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob čer 02, 2012 6:57 pm

Naše Kola

Ta Cerna Voda neni zase tak vysoko a trat nemela moc velke prevyseni, ale zitra se chystam z Ceske Vsi na Rejviz, pres Certovy kameny a cil rozhledna Zlaty Chlum a pak pekny sjezdik do Jeseniku ;)
Silnici me lakala, ale jezdeni jenom na ceste, ty auta :( preci jenom kdykoliv moci odbocit do terenu ;) ale kazde ma ne neco ;)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | sob čer 02, 2012 7:22 pm

Barberry.pha: moc gratuluju, peknej vysledek a urco i peknej zavod. A tepovka mazec!!! Tos musel valit fakt na plnej knedlik! :-D Respekt!
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Tea Racer | sob čer 02, 2012 7:35 pm

Já jsem ted prijel, 32 km, výlet na rozhlednu a kolem Lipna, v rychlosti asi 30km jsem vlétl do díry a urazil se mi stojan na mobil i s externí baterkou to letelo po asfaltu, světe div se, iPhone maly škrabanec na zadech, baterka externi na rohu, vše funguje, stojan to nerozchodí, část jsem nenašel, ale mozna ho zmenším :-) bylo to za par US z DX, ale proste je to jen na cyklostezku, ne když člověk vlítne do díry. Ale paráda že iPhone funguje :-))) a ani pri tom narazu neprestal monitorovat trasu :D

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob čer 02, 2012 7:38 pm

Naše Kola

No jeste v tech tepovkach mam zamatek a asi bych potreboval vysvetlit jak kdy mit jakou, pripadne jak ji trenovat, co je ok a co uz ne :) byla k tomu garminu co mam na kole tak ji vozim a pak koukam, a dneska to bylo vazne na "plny knedlik" :D v tom si verim tak do 35km vice bych asi nedal, samozrejme by zalezelo i na prevyseni, ale krajina je tam luxus, jeste ze jsem tam byl jednou uz predtim, jinak bych s toho dneska nic moc nemel a pomohlo v tom singletracku ze jsem to pred mesicem jednou jel ;)

To All: nekdo taky zkusenost se zavody?

To Tea: tak hlavne ze to iphone prezil ;) proto mam radeji iphone v batohu a v obalu a na riditkach toho Garmina ;) v terenu je to jistejsi ;)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | sob čer 02, 2012 7:46 pm

Maximální tep by neměl překročit 220-věk nebo 206,9 - (0,67 x věk) nebo 206.3 − (0.711 × věk), ale to jsou jen hrubé pomůcky. Určitě těch vzorců existuje ještě víc.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob čer 02, 2012 7:52 pm

Naše Kola

Tak maximalku jsem mel loni max 191, letos mi to ukazalo uz i vickrat 194-195, vek (jeste) 30, spise jak dlouho jde mit tu tepovku takhle vysoko? Beru ze asi spravnym trenink se dokaze snizit ;) no jel jsem takhle naplno poprve a jsem rad ze me v tom lese nekleplo :D
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | sob čer 02, 2012 8:54 pm

2 barberry.pha: Já chtel prave vyzkouset aplikace co funguji jako tachometr :-) jinak ho mam v pouzdru na predstavec, tam to je jistota, to pouzdro je vynikající protoze je z předni strany pruhledné. Ale tohle je dobrá vec, jen ne na naše silnice no :-))

Co to máš za ten garmin? To je nejaky levnejsi? Koukam ze ta gps neni tak presna ani jako mam na 3G. Dá se to nejak nastavit jeste?
Potreboval bych také neco takového ale spis asi nejaké ty " hodinky " rád bych aby to merilo tep, pokud mozno i barometricky tlak a i gps. Muže mi sem nekdo dát nejaky tip? Nic drahého, koukam na sigmu, ale ta asi nema to webove rozhrani, radeji garmin. Hlavne aby to dobre a spolehlivě fungovalo.

Moderator fóra
Moderator fóra

Jadro | ned čer 03, 2012 8:55 pm

Naše Kola

Tak tohle je muj novy povoz:
http://img.tapatalk.com/55a1f4ee-c817-737f.jpg

Vse Shimano Alivio, prehazka Deore XT. brzdy Tektro Draco, vidlice Suntour XCM.

Zatim najeto cca 50 km a spokojenost. A za ty prachy co jsem to koupil, si myslim, ze super

EDIT: zvlastni, delal jsem to stejne jako jiz nekolikrat (pres Picasu). Odkaz upraven, tak snad ted uz to bude ok
Naposledy upravil Jadro dne ned čer 03, 2012 9:26 pm, celkově upraveno 2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Tea Racer | ned čer 03, 2012 9:38 pm

Odkaz funguje, pěkné. Máš výbavu asi jako ja na GT avalanche. Taky mam tektro draco pro, ty máš pro nebo nepro :-)
Kolik byla cena toho kola?

Moderator fóra
Moderator fóra

Jadro | pon čer 04, 2012 6:18 am

Naše Kola

Na brzdy se musim mrknout doma... V Hervisu meli akci 50 % sleva. Z 18.700 na 9.200 :-D
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Pantani | pon čer 04, 2012 6:31 am

barberry.pha píše:Tak maximalku jsem mel loni max 191, letos mi to ukazalo uz i vickrat 194-195, vek (jeste) 30, spise jak dlouho jde mit tu tepovku takhle vysoko?

Než se vyčerpáš samozřejmě. A když to přeženeš, tak myslím, že můžeš dopadnout jako tady jeden sportovec, kterýmu se pak nestačilo okysličovat dostatečně srdce... následoval infarkt...
Beru ze asi spravnym trenink se dokaze snizit ;)

To já bych řekl, že asi né jestli jsem tě správně pochopil. S věkem max tepovka klesá a ty tím sportem jdeš proti věku - takže si max tepovku zvyšuješ vzhledem k běžnýmu průměru. Tělo pak umí reagovat navíc tak, že nepotřebuje moc, aby se tepovka výrazně zvýšila a pak zase rychle snížila - doktoři říkají že když ti tepovka po dvou minutách nějakýho cvičení (nevím jakýho) neklesne pod 120 měl bys něco dělat. V klidu (před spaním, po ránu, když čteš knížku) bude naopak nižší než je průměr u lidí. Pozoruju to na sobě, kdy přes zimu jsem měl klidovou tepovku tak 45-50, teď mám 38-40.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon čer 04, 2012 7:15 am

No ja to bral ze treninkem se ti podari ji rychleji snizit a pri nejakych narocnejsich usecich ti nevylite tak nahoru, protoze se to udycha. Ale jak jsem psal, mam v tom zmatek a nikde jsem se nic kloudneho nedocetl.

Kdyz jezdim sam tam mam prumernou kolem 155, neumim ale jezdit pomalu a teren si vyribam taky narocnejsi a aby tam bylo i nejake stoupani, nejnizsi prumernou jsem mel kdyz jsem jel na vyjizdku s manzelkou, to jsou pak kochaci jizdy :wink:

No jinak jsem byl rad ze me neklepklo a ze jsem to udychal, nejhorsi bylo prvnich 20 minut, pak uz to nebyl takovy problem a uz se darilo i to snaz udychat a tepovka tak nelitala :) ale to mam i u jinych sportu, nez se rozdycham to chvili trva a pak uz to jde ok a bez problemu stiham :)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon čer 04, 2012 7:37 am

To, že s vyšší fyzičkou se tolik nezadejcháš je pravda, ale samozřejmě při stejné rychlosti. A jelikož s vyšší fyzičkou jezdíš čím dál rychlejc, tak se ti zdá, že je to čím dál stejný :-D
Tréninkem tepovku rychleji snížíš když si pak třeba zastavíš na krátký odpočinek - výkmit v tepovce je snažší a vyšší - oběhová soustava má vyšší výkon.
Někde se o tom něco psalo, kolik že je přesně ideální tréninková tepovka a určitě to bylo někde okolo 70% maxima, takže bys do toho možná i ideálně spadal... Já do toho určitě nespadám, bo poslední dobou jezdím spíš jen tak údržbu :-)
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Roman_Pe | pon čer 04, 2012 8:18 am

Používa tu niekto bezdušové kola na MTB?

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

Lincoln Six Echo | pon čer 04, 2012 8:29 am

Než se zahřeješ, je to vždycky nejhorší. U mě je to prvních 10 km, což odpovídá těm 20 minutám.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon čer 04, 2012 8:50 am

Ja spise potrebuji hned na zacatek nejaky kopec na rozdychani :) a pak uz je to ok, a tady v tom pripade to bylo hned do kopce a jeste v docela slusnem tempu :)
Priste si dam asi na rozjezd i nejake sprint nebo nejblizsi kopec na rozdychani ;)

To Roman: ja zatim klasika porad duse, nejak se mi nechce na ty bezduse prechazet a piplat se s tim, a u 29 by bylo vseho moc :)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon čer 04, 2012 10:06 am

Smím se jako MTB-laik zeptat, jakej je rozdíl mezi mýma galuskama a bezdušovýma pneu na MTB? Děkuji
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

kunec | pon čer 04, 2012 10:11 am

galusku jako silničář znáš :-)
MTB bezdušový plášť je jako pneumatika u auta. Proti defektu se dává dovnitř tmel, který zacelý drobné defekty, při větším defektu se dovnitř dá normální duše
https://www.google.cz/search?q=bezdu%C5 ... 80&bih=699
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Lipon | pon čer 04, 2012 8:35 pm

haasteren píše:
...
5. Povol sroupy co drzi brzdu
6. Nasad kolo
7. Zmackni brzdu dtahni lehce a zatoc
8. Pokud skrta mas krivej kotouc nebo lehounce posun brzdu
...

nejuccinejsim na predku byl bod 5 - diky za nasmerovani - nasel jsem pak na netu navod, jak spravne usadit trmen - povolit ho, nasadit kolo, silneji zabrzdit, necim zafixovat zatazenou brzdovou paku, utahnout srouby na trmenu, kolo uz ani neskrtne

ale na zadku to moc nefungovalo resp. rano jsem to sesteloval, ze to skrtalo minimalne, postavil kolo na slunicko (25 ve stinu) a za hodinu kdyz jsem se uz chystal vyjet, tak jsem zadni ztezi rukou protocil, zakousla brzda

asi po 3 hodinach brouzdani po webu a neuspesneho zkouseni vsech moznych navodu me jeste napadlo, jestli neni brzdova soustava moc plna a jak stalo kolo na slunci, kapalina se ohrala a zacalo to samo brzdit
tak jsem nasel navod jak malinko odpustit brzdovou kapalinu pri preplnene soustave - a voila - kotouc se krasne toci i kdyz brzdu zahreju, ze na kotouci ruku neudrzim
:Yahoo!:

odpousti se s povolenym ventilkem na pace (hvezdicovy sroub) a zasunutim originalni vymezovaci podlozky mezi trmeny bez desek - pokud by to nekomu pomohlo
okoli sroubu oblozit papirovymi uterkami, brzdova kapalina je pekny xindl a po opetovnem zatazeni sroubku nekolikrat proplachnout vodou
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

shauriq | úte čer 05, 2012 1:45 pm

:)) stahujem sa do brna.. tip na nejaku cyklohospodu v bystrci? ?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar macodk3 | úte čer 05, 2012 10:19 pm

Možno to bude smiešna otázka.. ale keby som si kúpil downhill bike a jazdil s ním len po stredne ťažkom teréne, ako polia a iba občas zbehol niekam na súťaž.. malo by to význam? Jediný dôvod je že sa mi strašne páčia rámy na downhill, ale niesom taký primitívny že neviem že má väčší zdvih, iné pneumatiky atd prispôsobené na downhill. Ale čo by sa stalo keby som s tým jazdil po poli?
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte čer 05, 2012 10:31 pm

Myslis ze by si to uslapal? V tom je ten zasadni rozdil oproti napr all mountain nebo enduro kolech, na kterych muzes jezdit a i sjezdy jsou na nich realne, diky zdvihum, downhill kolo je na sjezd, nepocita se s nim ze se s nim bude jezdit i nejak mimo sjezd.
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar macodk3 | úte čer 05, 2012 10:51 pm

Díky, myslel som si ž by mohol byť problém možno aj s váhou a hrúbkou pneumatík atď.. a asi by som s tým na ceste divne vyzeral. Asi vezmem radšej nejaký celoodpružený. ;)
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

kunec | stř čer 06, 2012 8:13 am

shauriq píše::)) stahujem sa do brna.. tip na nejaku cyklohospodu v bystrci? ?

kolem přehrady je to samá cyklohospoda :-)
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar pistak | ned čer 10, 2012 8:30 pm

A čo by ste povedali na niečo také? chcem si kúpiť nové a... tak ma zaujíma niečo ako toto http://shop.kellysbike.com/sk/hardtail/28331-kellys-magnus-green.html
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Metalgirl | ned čer 10, 2012 11:46 pm

Sama mam kellys uz 7 let. Ne tak dobre vybavene. Prehazka tam je acera atd., ale do dnes v poho slape, jeste jsem tam nic za ty roky nemenila. Jsem dokonce mela i rafek vyhnuty, ale double kaliskovany, sel vyrovnat a do dnes na nem jezdim a drzi. Jako na normalni jezdeni dle meho nazoru neni treba hrotit, jak je kolo vybavene atd. Nereknu, pokud to ma clovek na zavody nebo se jedna o nejaky special jako freeride nebo downhill, ale na klasicke jezdeni, tedy pokud to nejsou sunty ala tesco, kaufland a spol. takove hnusy bych v zivote nekoupila (nejsem sebevrah :D) neni treba to hrotit.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar pistak | pon čer 11, 2012 4:52 am

Dakujem za nazor, no chcem to len na bezne jazdene, ale mam bicykel ktory uz ma 14 rokov, tak to chcem obnovit. Chcem aby to vydrzalo na dlhsiu dobu, tak a nech vydrzi aj na pripadnu viacdnovu jazdu, ci vacsi pocet km. To tomu svojmu starsiemu bicyklu uz neverim ze by vydrzal...
A co znamena ze to nechces hrotit? Tomu som nerozumel :)
iPhone guru
iPhone guru

Pantani | pon čer 11, 2012 6:24 am

Myslím, že se ti snažila říct, že nemá cenu nějak o tom zbytečně přemýšlet či dokonce utrácet enormní peníze v momentě, kdy chceš to kolo jezdit jako nejobyčejnější hobík - toť vše.
Osobně bych přemýšlel o 29" ale čistě jen proto, že je to trend a že se mi to s těma většíma kolama líbí víc, nic víc v tom není. A 29" tam mají, jen v jiný barvě a pár věcí z výbavy se liší. Ve výbavách horských kol se ale prakticky nevyznám
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Metalgirl | pon čer 11, 2012 8:35 am

Tak, tak, ze neni potreba to nejak moc resit, proste koupit a uzivat si. :) Ono pokud sahnes po kolech renomovanych znacek, tak ta cena odpovida i pouzitym dilum a to kolo opravdu vydrzi. Dnes se to ani nevyplati moc skladat, pokud to opravdu vyuzijes jen na beznou jizdu. Sama jsem tak kdysi sahla po svem kole a neresila jsem, jaka tam je prehazovacka, jaky presmykac, proste jsem koupila a jezdim do dnes a to kolo me jeste ani jednou nezklamalo. ;)
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar pistak | čtv čer 14, 2012 12:05 am

No veľkosť 29" to... asi nie... vlastne sám som teraz trochu mimo akú chcem veľkosť.. :)
Je tam 17, 19 a 21... tak... no mám 180cm.. tak... vlastne zrejme budem musieť ísť do obchodu a uvidím čo mi povedia.. :)
Inak chcem to len na bežné vozenie sa, žiaden extrém...ale tak nech už to stojí za to... a ako sa poznám... vždy musím mať niečo náročnejšie... a kvalitnejšie... tak ako s iPhonom, či Macbookom... Mohol som mať obyčajný telefón.. ale... :)
iPhone guru
iPhone guru

Pantani | čtv čer 14, 2012 6:27 am

Myslim zes to asi nepochopil: 29" neni vyska ramu ale velikost kol a tomu odpovidajici nektery velikosti urcitych casti ramu, ale ne jeho vyska...
Viz zde http://shop.kellysbike.com/cs/hardtail- ... nt-93.html
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar pistak | čtv čer 14, 2012 11:23 am

Pochopil ale tieto sa mi nejak nepáčia... neviem... nevidel som na živo a ani na tom nesedel.. ale pôjdem sa pozrieť priamo do obchodu, uvidíme že ako to bude... tak ďakujem za rady... potom napíšem viac... :)
iPhone guru
iPhone guru

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Vše ostatní