Koukám že to je tady taková volnější sekce tak doufám že mi to tu nelocknete a nesmažete ale poradíte, fakt mi z toho jde hlava kolem.
Jednoho dne byl u nás doma ségry starej, já by ve škole a najednou mi zvoní mobil. Říkám si: "Co zas chce.". Do telefonu mi řekl že si zapnul náš počítač a byl na internetu(jeho MAC adresu jsem mu v routeru zakázal :rofl: ) a že mu tam vyskočil virus a že ho prý dal smazat. Myslel jsem si že to je OK ale on stále pokračoval. Prý se restartoval počítač a nejde zapnout. Nějak sem to neřešil. Doma jsem chtěl přeinstalovat widle a hle, nemám doma žádné CD. Projel jsem pár CDček a našel jediný OS a to linux (debian) a jelikož jsem bez PC jak bez ruky, hned jsem začal instalovat. Vše proběhlo v pořádku a to co pak nefungovalo jsem s pomocí internetu vyřešil. Teď se dostáváme k jádru pudla
Teď když chci instalovat widle tak instalace nevidí Disk. Tváří se to jako by tam vůbec nic nebylo. napřed sem si myslel že to je jiným formátem co používá linux ale pak mi došlo že by to nemělo řešit "styl naformátování" ale jen zobrazit fyzické jednotky (ten můj jeden 120Gb disk). Nevíte jak se z téhle patálie vylízat? Docela bych teď widle potřeboval a mít je jen ve virtuálce nechci.
Díky za každou radu

Jo, je to notebook Acer Extensa 5220