Beavers | úte pro 22, 2009 10:35 am
Všem tady na fóru přeji pohodové Vánoce bez nerváků a s nějakým tím dárkem, který vám udělá radost. Nezáleží na množství, jak se obykle přává: "Hodně dárků" nebo "Bohatého Ježíška", ale na tom, jestli třeba i jediný dárek způsobí opravdovou (nikoli hranou) radost a příjemné a neskrývané překvapení.
Ani já nemám už mnoho let Vánoce rád, z původních svátků pohody se z tohoto původně křesťanského (čili náboženského) období slunovratu, stalo materiální šílenství a podpora kšeftů obchodníků. Nemá to už nic společného s Vánoci a Ježíškem. A protože jsem navíc ateista a od doby, co jsem ovdověl dokonce velmi přísný ateista, nebudu od letošního roku Vánoce oslavovat. Budou to pro mě zcela obyčejné dny, kdy poprvé v mém bytě nebudou horečné přípravy počínající kucháním kapra, přes přípravu bramborového salátu po smažení a následné větrání zápachu po něm. Stromek mám na balkóně a celé noci na něm blikají malá světélka.
Asi jsem jedním z mála, kdo se takto zachová o Vánocích, ale vám všem, pro které jsou tyto svátky něčím poetickým, je přeji a k tomu i do roku 2010 i do dalších let především hodně zdraví.