Nedá mi nezareagovať ako vyštudovanému politológovi.
Schválne dva názory na vec. Zdroj facebook a veci čo tam kolujú, však to poznáte.
1. všeci (drvivá väčšina je proti a ťažko sa diviť)
Mzda na Slovensku je 740 eur,v Grécku
1700eur. Dôchodcovia dostávajú na Slovensku priemerne 340 eur, v
Grécku 1600 eur. A my sa ideme skladať takejto krajine na dlh?
táto správa o plánovaných gréckych opatreniach, tiež nezdvihla nikomu náladu...
Zrušenie 13. a 14. platu úradníkov, ktoré bude kompenzované jednorázovým ročným príplatkom vo výške 1000 eur v prípade miezd, ktoré sú nižšie ako 3000 eur. Pôjde tak o priemerné zníženie ročných príjmov štátnych zamestnancov o osem percent. To má priniesť úsporu 1,5 miliardy eur
Ale je tu aj opačný názor ktorý ale v potaz bere len málo ludí......
2. Ja som nasiel uplne ine udaje (economist.com). Neviem sice aka je mzda v Grecku celkovo, ale mzda vo verejnom sektore je 803 euro a dochodky su priemerne 750 euro, pricom kvoli turizmu su tam naklady na uspokojenie zakladnych potrieb ovela vyssie ako na Slovensku. Greci si pre rizikovu prirazku poziciavaju od komercnych bank za 10% urok, takze to ...
Slovaci su europania ked z toho maju nieco mat, ked z toho nemaju ziadny prospech tak su uz iba Slovaci chraniaci slovenske zaujmy. Malost a zavistlivost su hlavne charakteristicke crty slovenskeho naroda, kompenzujuc si to nenavistou k Madarom (Na GAS v BB sa z geografie rozdavali referaty o europskych krajinach a nikto si nechcel zobrat Madarsko). Asi uz poniektori zabudli ako boli v Rakusku po 1989 v obchodoch napisy v slovencine "Slovaci prosim nekradnite"...
toto stoho ale vyplíva podla zdravého rozumu....
je vela veci nad ktorymi krutim aj ja hlavou, ano je to pozicka, ale taka velka, ze neverim v navratnost. (mimochodom, kazdy slovak plati cca 140e, aby "/Grekom bolo lepsie"..a oni miesto toho, aby zacali konat, tak protestuju a buria sa. bohuzial neverim, ze Grecko s ich mentalitou a ekon.a political policies will be able to stand up a vsetko vratit. radsej mali predat jeden z ich ostrovov....

)
A result?.....urobte si každý sám. Ak ideme nadávať že musíme platiť tak si uvedomme že sme EU. Tak ako by si ale aj gréci mali uvedomiť, že mať školu o 10-ich žiakoch a 40-ich učiteloch je absurdne a vtedy mali štrajkovať ked sa to dialo.
Howgh