Optická media jsou mrtvá [iDnes.cz]

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Používáte optická média?

Ano, dost
3
9%
Ano, ale málo
23
66%
Ne, je to na nic
9
26%
Co jsou to optická média
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 35

Uživatelský avatar House_MD | sob říj 23, 2010 7:59 am

http://technet.idnes.cz/cd-a-dvd-pro-pocitace-jsou-mrtve-spolecne-je-zabily-apple-a-microsoft-1ge-/hardware.asp?c=A101022_130206_hardware_kuz

Zajímavý článek, i když relevantnost iDnes jakožto média o počítačích a jiné technice...
Pravdou je ale to, že se od optických médií ustupuje víc a víc, třeba já mám k telce od Samsungu připojený HDD a DVD přehrávač už nejel ani nepamatuju :-)

Co vy na to?
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar dwick | sob říj 23, 2010 8:17 am

Ja uz asi 3 roky dvd mechaniku v pocitaci ani nemam. V dnesni dobe vysokorychlostnich internetu a velkych usb flashdisku za pakatel je to celkem zbytecnost, ktera se pomalu a jiste presouva do odpadu za floppy diskama :)
Life sucks. And then you die.

Juramac | sob říj 23, 2010 8:35 am

Re: Optická media jsou mrtvá [iDnes.cz]

Je to pravda. CD a DVD jdou do kytek,BluRay je slepa cesta,proste vyvoj jde na HD video a streaming. Nojo, ale co s dosavadnimi DVDckami , na kterych ma spousta lidi napr. deti, dovolene apod.? Prevadet je do jinych formatu ? Prehravacu v pocitaci, ktere umi streamovat video_TS (datovy format DVD) vcetne menu mnoho neni, jestli vubec nejaky....Jak resit nahravani z televize, kdyz ne kazdy ma doma HD recorder a diky mnoha formatum digitalniho vysilani to je docela komplikovane? Jiste, do pocitace, ale myslim, ze ani to jeste neni uplne dotazene,nejake universalni reseni nahravani na pozadi bez ohledu na format vysilani osobne neznam.ale mozna existuje... . Ale dokonala nebyla sveho casu ani CD a ostatni opticka media... Vyvoj jde dopredu az prilis rychle, kdo vi, kde bude za par let dnesni HD video.... :wink:

shelbygt | sob říj 23, 2010 9:02 am

DVD prehrávač som nepoužil asi rok a všetko ide z HDD,celá domácnosť je prepojená opticky,dokonca a 4 ročný syn si zapne rozprávky z PC alebo HDD.
[b]MBP 16" i7 2,6 GHz ,SSD + 2x HDD
MBP 15.4'' C2D 2,53 GHz , SSD + HDD
iPad Mini 16 GB WiFi 8.3
iPhone SE 16 GB 12.1
iPhone 6 16GB 12.1
iPhone 6 16GB 12.1
iPhone 5 16GB 9.3
iPhone 4S 16GB 9.3
iPhone 3GS 32GB 6.1.6
Host
Host

Uživatelský avatar 666 | sob říj 23, 2010 9:21 am

Presne tak. Neustále nové formáty a kupovať si nový prehrávač? Ja rozmýšľam nad takýmto zariadením:

http://asbis.sk/wd-tv-live-media-player_d113634.html
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

TommyS | sob říj 23, 2010 9:42 am

Jsem jenom rád :-). Na všechno používám Flash disk nebo Externí HDD. V anketě jsem uvedl možnost "Ano, ale málo", protože hry se stále prodávají na DVD :-)

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob říj 23, 2010 11:30 am

zrovna nedavno jsem nad tim premyslel ze uz jsem nepouzil domaci aparaturu :) filmy poustim primo s notebooku pres hdmi, dneska jsem si koupil i slusny bedny k notebooku na hudbu protoze mam vsechno v nem a vypalovat se mi to na cd nebo dvd nechce abych to pustil na prehravaci, bohuzel nema usb vystup, a kdyz nekdo neco potrebuje tak se to resi flashou nebo externim HDD :)
myslim ze blueray disk byl docela krok mimo,
meli by udelat nejaky net obchod kde by se ty filmy daly koupit a stahout primo v HD kvalite, ale asi by byl problem s pripadnym nelegal kopirovanim :( ale pokud by ceny za film byla rozumna kolem 100kc za film, HD kvalita 200kc tak by to urcite melo ohlas, koho dneska bavi skladovat DVD? :) to byla jenom takova myslenka a muj nazor tak me snad za to neukamenujete :mrgreen:
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar iphonik4 | sob říj 23, 2010 11:41 am

Tak já osodbně používám DVD méně a méně, ale pořád ještě :wink: Jak už tu Tommys zmíníl, různé hry a některé programy se stále na DVD prodávájí a dále filmy a hudba, např. pokud jde o nějaký singl, nebo o něco, co si čas od času rád poslechnu, tak to koupím přes iTunes, ale pokud výjde album od nějaké z mých oblíbených zpěvaček/zpěváků, nebo je to opravdu provedené album, tak prostě musím mít doma originální "diskovou" verzi :wink:
Samozřejmě, že již používám převážně flash paměti, HDD, nebo uploading/streaming. Ale stejně tak, jak se předpokládá díky vývoji SSD zánik HDD, tak si myslím, že to nějakou dobu bude ještě trvat :)
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar House_MD | sob říj 23, 2010 11:52 am

Pro mě osobně je lepší si program stáhnout a kartou zaplatit za sér. číslo...
Hry nehraju, ale asi je jenom otázkou času kdy budou hry na USB, podle mě s příchodem USB 3.0
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

john | sob říj 23, 2010 3:29 pm

TommyS píše:V anketě jsem uvedl možnost "Ano, ale málo", protože hry se stále prodávají na DVD :-)

Tak to nebude, v budoucnosti budou hry už jen přes digitální nákup/prodej, kde pomalu nedostaneš ani CD/DVD, koupíš si jen key, viz. steam.
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Tea Racer | sob říj 23, 2010 4:00 pm

Také už temer nepouzivam, v dobrach SDHC karet za par KC, pouzivam čtecku na ty karty a na vetši soubory ext. hdd.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Vše ostatní