Ako streamovať video cez PC ?

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar 666 | stř lis 03, 2010 6:20 pm

Ako streamovať video cez PC ?

Ahoj borci ! Tento piatok 3.11.2010 mám svoj prvý koncert. Bol by som veľmi rád, ak by ho mohol vidieť aj iný okolitý svet, ktorý sa nebude môcť naň dostaviť, a keď je prvý, tak nech to má gule. :)

Hľadám teda pomoc, softvér, ktorý dokáže streamovať kvalitne a spoľahlivo. Keďže v klube bude wifi, počítam s prenosom odosielania min 40kb/s (presnú rýchlosť zistím). Ďakujem za pomoc

Ak by bol záujem, rád sa s vami o tento zážitok podelím :)

Já ti dám takový HELP, až se ti panenky protočí. Zopakuj si pravidla fóra. MG
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cernakus | stř lis 03, 2010 6:58 pm

Re: Ako streamovať video cez PC ? [HELP]

1)
40kb/s ti nestačí ani pořádné audio, natož video. Počítej s potřebným pásmem alespoň 500kBit, reálněji však více.
2)
budeš potřebovat veřejnou IP aby počítač, ze kterého budeš streamovat, byl viditelný z internetu.
3)
Nejsem si vědom, že by takový nějaký sw byl free vyjma VLC, ovšem VLC je určen spíše pro streamování hotových videí maximálně videa z TV karty (což je dekodér/enkodér). Placené appky jsou, ale není sranda s nima dělat a rozhodně ti nemůžeme poradit kde je ukrást. O rentabilitě nákupu aplikace za 50 a více USD pro takovou věc pochybuji (o faktu, že to nestihneš koupit ani nemluvě).
4)
Nenapsal jsi zdroj videa - na webkameru zapomeň, pokud to nebude koncert dechovky v osvětleném sále. Pokud budeš používat amatérskou kameru je opět problém se live videosignálem - jak ho dostat do PC atd.

Proto ti doporučuji nahrát si to off-line a hodit na nějaký ten TyTrubko. Je to jednoduché a pro začátek dostačující (budeš moci hlavně provést zpracování - věř mi, míst kde budeš mít chutě stříhat bude opravdu hodně).
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar 666 | stř lis 03, 2010 9:52 pm

Re: Ako streamovať video cez PC ? [HELP]

Ďakujem za radu. Jedná sa integrovanú kameru v notebooku s 1,3MPX (VGA pre Video). Viem, že existuje na to nejaký server, myslím, že Qip (presný názov si nepamätám), tak teda do budúcna, že či existuje aj nejaký server, ktorý by mi to umožňoval.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Vše ostatní