Tak co, hráli jste si s těma kouzelnýma krabičkama? Je tady ještě někdo, kdo má taky takový poklad schovaný doma?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uz je to hezka radka let...

LOAD "" chrrrrrr. :-D Po 15 minutách error a znova :-D Doma mi leží Atari 800 XE , hehe

myslím, že na to byly reklamy i v časopisu Bit

iPhone 4 16GB iOS 5.1.1
iPad 1 64GB+3G iOS 5.1.1
7luke.com píše:Rony no jo :) myslím, že na to byly reklamy i v časopisu Bit
http://www.zdenekstary.info/ZXSpectrum/PosterMaker.pdf

beky02 píše:Mám ZX Spectrum (Gumáka), ZX 81, ZX Spectrum +, PMD 85, Atari 800XL, Atari 130XE, Atari ST, Amiga 500, Amiga 2000, Commodore 64 atd. atd. Všechno je funkční. Programoval jsem na Atari a na ZX Spectru pro místní úřady programy na evidenci bytů. Hlavně databáze...

Pak začala éra disketových jednotek (u nás třeba ten Didaktik 40, Didaktik 80, Didaktik Kompakt)...

... jdu to tam opravit. Do 3 sekund to mám teď - z Compact Flash / SD karty 

nevedeli co to je ...
. Jak nekdo zminoval 3s na nacteni hry u spectra. To byl nacteny jen obrazek. Pak jeste dalsich 10 minut,nez se nacetla samotna hra
. Maly sroubovacek byl vernym druhem kazdeho majitele,pac kazda kazeta potrebovala jine nastaveni hlavy kazetaku
. Dnesni mladez neuveri co jsme zazivali,kdyz se po celodenni drine konecne nahrala hra bezchybne
.
... já jsem se přepsal - omylem jsem napsal 3 sekundy místo cca 3 minuty. Za 3 sekundy mi to nahraje hru / program / demo do Spectra teď a to přímo z flashky. Viz to moje první video výše. Jakmile se tam objeví nápisy, je to nahrané. Ty nápisy jsou tam počas dekomprese (to demo bylo náročné) - proto hudba začně až ještě malinko později.
No a shodou okolností jsem se zrovna dnes ptal otce, jestli se ještě nenajde účet od Spectrum+ (DELTA) - ten si nechávám, je to taky krasavec.

haasteren píše:Jedine o co mam ted velky zajem je ZX 81 pokud by nekdo mel.

) . Šoupnout kazetu do kazeťáku, podle ukazatele otáček přetočit na tu správnou hru, vyladit zvuk uváděcí hlavičky a pak se modlit, aby to nehodilo tu pro mě hrůznou hlášku "R tape loading error" . Páč jsem měl jednu hru - nějaké chodící karate - a to se nahrávalo něco kolem 15 min.. A když mě zbývaly poslední dvě otáčky do skončení nahrávání, tak mi to častokrát házelo tu ymiňovanou chybku. A to byly nervy
.
.
Dneska to ma cenu. Vzpominam jak se na tom hralo od rana do vecera. Tetris to bylo maso 

) k tomu kazeťák K a něco a samo šroubovák k na štelování hlavy. No pak si kamarád pořídil ZX Spectrum z Německa a ručně jsme si vyrobili tiskárnu v obdobě BT100 nebo tak nějak prostě tisklo se přes kopíráky
). pak to šlo šupem, v práci jedna z prvních 386 ještě z JZD Slušovice s oknama 3.11 a tak dál a dál.....a teď iPhone
))
Beavers.

) byla to taková mazec letní pohodička
)

))
pekne 3.5" diskety a nej co jsme s brachou hrali Street fighter, super frog a lotus ... To byly casy
)
"
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé