Pridám sem názor aj ja, v poslednom čase som od niekolkých známych dostával podobné otázky, takže:
iOS - super. V kombinácii s AppStore paráda, funkcie ktoré má fungujú na 100%, že ich nie je niekedy tolko ako u konkurencie je možné, ale viem, že ak tam niekedy pribudnú, tak budú v podobe že ich bude mať ozajstný zmysel využiť. Niekomu môže vadiť neotvorenosť systému (bavíme sa o systéme bez JB!), nemožnosť nahrať si vlastnú tému, zmeniť si taký či onaký zvuk, ale tu sa pýtam, je toto naozaj funkcia pre ktorú vyhodím telefón z výberu? Pre niekoho možno áno, no väčšina mojich známych, ktorí riešili tento problém, zistila že nie. A keď už, tak ten JB v tomto pomôže (hoci ho aj tak nikomu zo známych neodporúčam - nie sú väčšinou až tak gramotní aby nespravili náhodou update iOS a nezrušili si celý JB). Množstvo aplikácií, hier, ale aj príslušenstva pre telefón je už potom len čerešnička na torte, ktorou sa dajú zakončiť výhody iPhonu.
Android - no, zo začiatku mi tento systém bol celkom sympatický, ale len do chvíle keď som zistil ako moc je otvorený, ako moc si ho dokážu výrobcovia prispôsobiť a ako moc toto dokáže zamedziť pohodlnému používaniu prístroja s týmto OS. Za všetky vyberiem "slávne" Sony Ericssony Xperia, kde sa na upgrade z verzie 1.6 na verziu 2.1 čakalo hádam aj rok? A to už prišla na trh aj verzia 2.2 a nie som si istý, ale myslím že už aj 2.3! Android je super OS pre "kutilov", ktorí si radi ladia svoj telefón do dokonalosti pre svoje potreby (viď kedysi práve Sony Ericssony a SETuning.cz - 7luke.com si isto pamätá

), no práve privelká roztrieštenosť verzií pre rôznych výrobcov je podla mňa to, čo tento OS nakoniec zničí - veci ako upgrade systému, "appstore" a pod. by mali byť dostupné naraz pre všetky modely (pokial to HW zvláda) a teda aj customizácia výrobcom by mala byť len na takej úrovni aby ju nebolo nutné nijak upravovať v súvislosti s updatom OS a takisto aplikácie a hry by mali byť dostupné pre všetky modely bez výnimky.
WP7 - toto je momentálne systém ktorému (po iOS) fandím najviac. Spĺňa práve to čo som vytýkal vyššie Androidu - nie je tak "postihnutý" úpravami od výrobcov telefónov, takže aktualizácie pre systém problém nebudú a vďaka minimálnym požiadavkam na HW zo strany MS by nemal byť problém ani s dostupnosťou aplikácií pre všetky modely. Chce to len dotiahnuť muchy ktoré teraz tento systém má, ako niekto vyššie poznamenal, prípomína iPhone OS vo verzii 2.0. "Trojka" už bude dobre použitelná a "štvorka" bude (dúfajme) konečne znamenať comeback MS na scénu s mobilnými zariadeniami (mám teraz na mysli aj podporu pre tablety). Len otázkou ostáva, prečo to v MS nevedeli spraviť už od začiatku tak dobre. Týmito detskými chybami predsa trpeli aj iOS aj Android, no aj napriek tomu sa MS nevedel poučiť z ich chýb?
WebOS - o tomto systéme toho vela neviem, takže ho hodnotiť nebudem, ale čítam naň vcelku pozitívne ohlasy, takže snáď to HP nepokašle a bude tu ďalší schopný OS.
Blackberry OS & Symbian - Symbian je mŕtvy, o tom nemá zmysel sa baviť, Blackberry má zmysel pokial ho vie užívatel využiť. Ak vie, tak jeho funkcie asi pozná a neni dôvod ich sem vypisovať.
Asi tolko teda s OS, čo sa týka samotného Samsungu Galaxy S2, tak hardwarovo je to rozhodne pekný kúsok techniky, bohužial je preň momentálne Android jasná volba, ale ovela radšej by som videl takéto zariadenie s vyladeným WP7 napríklad (uvidíme s čím príde Nokia - možno bude takým druhým Samsungom/HTC-čkom na poli WP7 telefónov). Pokial nad týmto telefónom uvažuješ, tak si ho rozhodne choď najskôr niekam vyskúšať keď bude dostupný, nesprav unáhlený krok s okamžitým prechodom z iOS na Android. Ak ti bude užívatelsky vyhovovať, plus tebe nevadia nevýhody ktoré som popísal vyššie, tak to je určite telefón s ktorým nespravíš chybu.
Oh, a len tak FYI: aj v AppStore sa dá "vrátiť" zakúpená app, stačí ju reklamovať ako omylom zakúpenú a behom pár dní je suma späť na účte. Dokonca aj taká banálna suma ako ? 0,79