Pro člověka, co někdy pracoval s iOS ( né, že by si ho vyzkoušel u kamaráda, ale prostě s ním usínal a probouzel ), tak je jen malá pravděpodobnost, že mu bude vyhovovat jiné zařízení s Androidem, ale to nikomu nemusím vysvětlovat, jsme na stejné vlně

.
Mluvil si tu o HTC Desire, že má tvůj táta. Shodou okolností má tento mobil moje sestra a musím říct, že je to pro mě zklamáním. Velikostně mi vyhovuje, to, co má v sobě by mělo být opravdu dostačující, aby systém jel adekvátně, ale není tomu tak. Sestra si tam nic nestahuje, až na pár výjimek, jako je Angry Birds, Facebook a pár dalších nezbytných aplikací, tam nemá žádné instalované aplikace. Díky tomu bych čekal, že se mobil zasekávat nebude, jenže odemknu klávesu, najedu do menu, slidnu prstem a asi už víte, co se stane, takové to nemastné neslané přesunutí na další plochu. To je věc, která se u iOS nestane a to je jeden z hlavních důvodů, proč jí říkám, že bych ho nechtěl. A vůbec nemluvím o designu, ten mě totiž také nikterak nepřitahuje.
Dnes většina produktů zahrnuje komponenty, které nevznikají na místě, ale kupují se jinde, u jiné společnosti. To je důvod, proč mobilní telefony Android nefungují tak dobře jako iPhone. Google vyvíjí software pro Android, ten pak funguje v hardwaru od řady různých výrobců. Výrobci mobilních telefonů nekontrolují design softwaru a Google nemá žádnou možnost ujistit se, že konstrukce hardwaru bude kompatibilní se softwarem Droid. Tohle jsem čerpal z knížky o Stevu Jobsovi a utkvělo mi to v paměti a odpovídám si tak na jakoukoliv nekompatibilitu hardwaru se systémem Android. Nezbývá, než souhlasit