Podobnou otázku jsem řešil na podzim. Nakonec jsem na americkém eBay.com vydražil asi za 80 dolarů lehce jety Garmin Forerunner 305:

O trochu lepší a novější je model 310xt:

Letos se začala prodávat 910xt:

Moje základní požadavky:
- maximalizace poměru výkon/cena
- GPS
- nemusí být vodotěsný (moc toho nenaplavu)
- možnost "slepé navigace"
Garmína jsem začal používat v zimě na běžky, párkrát jsem se ho pro zábavu vzal taky na sjezdovky - zajímala mě max. rychlost, ale i kolik toho člověk za den najezdí. Nicméně pod bundou mi trochu překáží, mám užší rukávy a ten Garmin má trochu větší pouzdro.
Na jaře jsem přešel na kolo, in-line, běh. Všechny aktivity si stahuju na connect.garmin.com. Do loňského roku jsem používal stránky RunKeeper.com, ale přešel jsem.
Největší přidaná hodnota je pro mě tzv. "slepá navigace" - Do hodinek si nahraju trasu, kterých se na internetu nechá najít mraky. Nebo si nějakou vlastní "naklikám" buď v programu od Garmina nebo třeba na www. cykloserver.cz, hodinky připnu na řidítka u kola a už se o nic nestarám. Navigování předčilo mé očekávání. Na displeji je čára s trasou, aktuální poloha je zobrazena trojúhelníkem. Jakmile sjedu z trasy, hodinky se okamžitě ozvou. Je možné si nastavit měřítko, obvykle si nastavuju tak, abych měl na hodinkách cca 200 metrů trasy - vidím tak změny směru (zatáčky nebo křižovatky) dostatečně dopředu