rony | pát úno 01, 2013 8:29 am
Bacha. Mne ide o LAN. Vela ludi si mysli, ze router je nevyhnutna krabicka k internetu a tym to konci. Ja mam DOMACU SIET.
Na Ethernete mam: pocitac, appletv, televizor(!!!), multimedialny prehravac, NAS.
Na WiFi mam samozrejme vsetky WiFi zariadenia pocnuc iOS a konciac macbookom.
Na tej istej kabelazi dokonca aj setobox optickej kablovky.
Potrebujem SPOLAHLIVY router, ktory znesie prevadzku bez zakopnutia o vlastne nohy. Nejaka rychlost downloadu ci uploadu ma zaujima az dodatocne vzhladom k optickej linke, no aj tu je pre mna dolezitejsie, aby mi router nelikvidoval odozvu sietovych pripojeni.
Dalej ma nesmierne zaujima schopnost neprekvapovat idiotskymi vlastnostami - typu maximalne 5 MAC adries, lebo KTO PREBOHA moze potrebovat filtrovat VIAC. A podobne.
Zrejme mam odlisne priority a vacsina ludi kupuje router, aby to rychlo sosalo. Keby mi slo o toto, tak sa na nic nepytam, otvorim si podobne benchmarky. Zaujima ma skor rozhranie konfiguracie a uzitocne moznosti.
Ja mam napr. v mojom terajsom tupom routri klienta na OpenDNS (a pod.), co je pre mna prakticke. Takisto mam moznost napr. otvarat dovnutra FTP pripojenie v presne stanovenom case, opat nesmierne uzitocne. Rovnako by mi prospelo, aby som vedel napr. na dialku vypnut WiFi rozhranie alebo dokonca planovat jeho zapinanie a vypinanie.
Ak by mi slo o rychlost, nespekulujem tu nad 100 eurovymi routrami ale kupim si v kramku nejaky za 20 eur a dojdem k tomu istemu, lebo sosaci obvykle sedia v detskej izbe s jednym kompikom a externym diskom schovanym pod zositom. :)
Nasadili ste mi ale dalsi router, ten WD vyzera byt slusny, ba dokonca lepsi. Len neviem nic o jeho konfiguracnom rozhrani.