rony | ned lis 12, 2017 7:20 pm
Mam farebne a zbytocne neinvestuj. Ja mam jednu za TV, tam si obcas prepnem inu farbu. Mam tam aj cinsky LED pas, ten sa mi ale paci viac, ten mam pozdlz celej steny.
Daleko viac su uzitocne ziarovky s menenim teploty svetla, to vazne stoji za to, najma s dobrymi appkami, ked mas cosi ako profily, tak vies dat svetlo k zehleniu a vysivaniu a naopak menej ziarive k citaniu. Spojenim s intenzitou je to uzasne.
Dokonca veci ako prisposobovanie dennej dobe, tak to je fantazia.
Pre mna najsialenejsia (v pozitivnom zmysle) vec je, ze ked odchadzam, tak sa svetla sami vypnu a vecer (!!!! nie cez den) pridem a mam rozsvietene presne tie svetla, ktore som chcel aby sa pri prichodze zapinali. Druha "sialenost" su rezimy, kedy jednym zapnutim sa prepinaju sady svetiel - napr. prejdem do kupelne, zapnem svetlo a vypnu sa svetla inde. Ranne vstavanie, ked sa zobudim, a uz mi svieti kupelna :)
Takze moja odpoved: nekupuj farebne ziarovky do lustra, nema to zmysel. Na to farebne svetlo v miestnosti si nezvyknes. Je to pekne na bodovky. Ale pri farebnom sa neda robit, citat nic. Vlastne najviacej je to pekne ako ambilight k TV.
Naopak, este k typom svetiel, vsade, kde naozaj nemas nutkanie menit farebnost svetiel je zbytocne aj tie. Ja mam v hale, v kupeni len obycajnu stmievaciu. Farebna teplota je dobra pre miesta, kde potrebujes citat alebo potrebujes silne svetlo na detailne prace.