Nikdy není pozdě začít... Vzpomínám si, jak jsem v devadesátém seděl se slovníkem v ruce před AT286 právě u MI.
Jinak jsem si říkal, že když je ScummVM, tak není co řešit, ale je... To musíte mít! Začátek: Depp in the Caribbean, ale původní VGA verze, hudba pouze úvod, šplouchání vody, piánko, potom tam skočí již remasterovaný širokoúhlý Melee s mohutným nástupem hudby. Ve ScummBaru to hučí jako u vás ve čtyřce...

A guvernérce to sekne!
Na první pohled se remake povedl, velmi citlivě uděláno, lze jednoduše kdykoliv přepnout do původní VGA verze. Potom se změní vše včetně ovládání na původní VGA, jako by se spustil nějaký ScummVM. Ovládání šikovné, styl use, pickup, apod. zůstal zachován. Odpovědi jsou také přehlednější, přes celou obrazovku, dále od sebe, u ScummVM se mi občas odklepla nechtěná odpověď při honění kurzoru, což kazilo výsledný dojem (a přispělo k větší nakládačce u SwordMastera; možná se už upravilo upgradem). Vše solidně namluveno, možnost zapnutí titulků. Z novinek potěší možnost zumu (klasicky gestem) či pro zakouslé AI nápověda po zatřepání iP. První nápověda je lehká, tolik neprozradí, po opětovném zatřepání je to řečeno více polopatě. Pro našince chybí snad jen (původně na PC dostupná) možnost nastavení rychlosti titulků nebo možnost si je úplně pauznout a v klidu přeložit.
Co dodat... jedna z nejlepších adventur, klasika, pěkně remejkovaná i s ohledem na pamětníky, upravená pro iP. Už se těším na další věci, Lucas se určitě ještě vyřádí... pokračování MI, Indy, apod.
Go play ya scurvy dogs!!!