murriik | sob pro 18, 2010 4:23 pm
Malé zhrnutie dojmov, resp. porovnanie s BiA2 - hrateľnosť je celkom fajn, aj keď BiA sa mi ovládal lepšie, prišiel mi trochu viac touch friendly. V hre sú 3 spôsoby ovládania - jeden kde nemáte na hracej ploche nič, je rozdelená na 2 časti, ľavú a pravú, pričom jedna slúži na chôdzu/beh a druhá na otáčanie a streľbu. Pri tejto prvej možnosti mi najviac prekážala streľba, asi som ju nepochopil, ale ak je urobená tak ako som to hral tak je veľmi otravné. Druhá možnosť pridáva klasické políčko na mierenie a streľbu a tretia navyše aj virtuálny joy. Ďalej na ploche nájdete tlačidlo na priblíženie zbrane, detailnejšie mierenie. To sa mi páči viac než v BiA, pretože naozaj je detailnejšie, mieriť cezeň môžete skutočne precízne. Mňa osobne by potešila možnosť trvalo priblížiť, v hre funguje tak, že ak chcete detailne mieriť, musíte ho držať. Najlepšie sa mi hralo s druhou možnosťou ovládania. Grafika je niekedy krajšia no niekedy o dosť horšia než pri druhom spomínanom titule. S grafikou je spojená aj optimalizácia - mám 3GS a hra občas, dokonca aj v nenáročnejších pasážach ako je interiér laguje, je to dosť nepríjemné. Krajina v exteriéroch je spravená celkom príjemne, ako je spomenuté vyššie v hre sú 3 prostredia, teda misie sú rozdelené do 3 častí - džungľa, zima a púšť. Za zmienku tiež stojí možnosť v niektorých misiách ovládať vozidlá, truck, tank ap. Multiplayer som mal pustený len chvíľku, pobehal jednu mapu, zabil niekoho a odpojil sa. Žiadny z vyššie spomínaných problémov s pripojením resp. nepripájaním. V hre je dostatok singleplayer i multiplayer achievmentov. Za 79c môže byť, ale viac by som asi za tú hru nedal.
Dúfam že niekomu pomôže pri kúpe mojich pár riadkov,
Mirec