Moderátorům: Vytvořil jsem nový topic, jelikož zde nejde o obecnou diskusi nad hrou, ale o sdílění poznatků ze hry mezi již hrajícími uživateli.
Pro ostatní: Rád bych v prvním příspěvku udržoval nějakou strukturu, pokud budete chtít něčím přispět přímo do něj, napište mi. Jinak samozřejmě můžete psát pod něj cokoliv co uznáte za užitečné pro ostatní hráče.
-------------------------
MAPA - by DangerCZ
Mapa je uz nejaky cas na oficialnim foru hry, takze se snazim ji aktualizovat tam. Proto sem dam radeji link na nej, abych nemusel updatovat vic postu:)
http://forums.epicgames.com/threads/864114-Infinity-Blade-II-Map-of-The-Castle
TIPY:
- naucte se parry, u nekterych souperu je vyhybani a blokovani bud tezke, nebo skoro nemozne a s vyuzitim parry se jinak tezky souper stava primitivnim (podobne to plati pro ostatni typy odrazeni/vyhnuti.. najdete slabinu)
- potionu je obcas nedostatek a je skoda za ne utracet (navic jsou se stale zdrazuji), nacasujte si dobre jejich pouziti a koukejte i kolik vam chybi do levelu.. neni od veci obcas jit do boje nedoleceny (v nejhorsim ho zopaknete znova) a ziskat tak heal zdarma
- vyplati se investice do gemu +XP (mam +101%) a +Item drop (mam +354%) a prendavat si je mezi vecma, kdyz je menite a prestoze to nemalo stoji
- nacasujte si ability.. kdyz treba vite, ze dalsi souboj bude tuhy boss, tak si v predchozim boji ability nabijte, abyste je pak mohli odpalit brzy po startu boje a nejspis se vam behem boje stihnou jeste nabit znovu
- pouzivejte na tezke souboje potiony na regeneraci
- pokud se umite slusne branit, davat body do utoku hodne urychli pruchod hrou.. naopak body do zivotu pomuzou dele prezit, pokud se vam nepodari obrana a efektivneji vyuzit healovani.. osobne preferuji utok a teprv kdyz jsem mel utok 100 jsem zadal davat body do zivotu (dal uz jinam davat nebudu), jinak pro stit a magii jsem nenasel moc vyuziti (alespon ne ve stylu, jak to hraju)
NEWGAME+
Pro vysvetleni, newgame+ se odemkne po dohrani hry (kill God Kinga a release Workera) a dostanete se do nej z options/character slots. Po dohrani se tam tento slot vytvori automaticky a to s levelem, jaky jste pri dohrani meli. Pokud tedy planujete prechod na newgame+, ucinte tak co nejdrive, protoze to co dal nahrajete s puvodni postavou se uz nikam neprenese.
Co je to newgame+?
Newgame+ znamena, ze vase postava si ponecha vsechny body z veci, ktere jste si vycvicili, ale prijde o veskerou vybavu. Nepratele pritom budou stejne tezci (resp. misto aby byli oslabeni spolu s vami, tak zas o malicko prituhne, jako s kazdym dalsim rebirthem).
Jake jsou vyhody newgame+
Odemkne se vam dalsi mozna vybava a zvysi se maximalni mozny mastery level na vybaveni, takze muzete mit dalsi spoustu bodu z vylepsovani.
Nevyhody?
Nemate do zacatku nic, pouze sve zakladni atributy (z vylepseni) a zakladni zbrane. Zaroven zisk goldu se snizi tak, jak je na rebirth 1. Hra tak hodne prituhne:) Kazdopadne nehlede na nevyhody, kazdy koho ta hra bavi by mel prejit na NG+ hned jak hru dohraje.
Jaky je rozdil mezi newgame+ a newgame++, atd?
V zakladni hre u postavy vidite napr. Rebirth 6. V Newgame+ (aktivace pres character slots po dohrani) pak zacinate na Rebirth 1, ale nad tim je cislo "na druhou". Pokud dohrajete newgame+, misto "na druhou" tam bude "na treti", atd. Pro snazsi popisovani jak daleko ve hre jste tak hraci radsi napisou newgame nebo ng a zatim pocet plusu, rovnajici se mocniteli. Jeste dodam, ze zatimco NG+ musi hrac sam prepnout ve slotech, NG++ a dalsi se uz startuji automaticky (prepisou aktualni NG slot). Co jsem cetl jinde, hlavne NG nezkousejte mazat a nejak obejit, pokud jste udelali velky level v puvodni hre a ted chcete presunout aktualni level postavy do NG. Smirte se s tim, ze musite pokracovat tam kde NG zrovna mate.
TIP!
Dale jsem zmenil nazor ohledne nakupovani goldu. Pokud vas hra bavi a planujete hrat dalsi newgame (a mit stale tezsi soupere), kde tempo ziskavani goldu vzdycky poklesne na vychozi uroven pri rebirthu 1, goldy se rozhodne vyplati. Nyni jiz vim a mohu potvrdit, ze jakekoliv zakoupene goldy (napr. ja jsem udelal nejprve nakup 150.000 a nasledne 750.000) se scitaji a dostanete je nejne po koupi, ale pri startu dalsi newgame (teoreticky by melo fungovat na vsechny sloty), takze jsem dostal 900.000 a s tim se da uz hodne boostnout jinak docela tezky start bez vybavy, kdy ma clovek pouze body. Jako prvni vzdy kupuju Infinity Blade:)) A mimochodem, kdyz mate nekterou ze zbrani vyobrazenych na zamcich v mistnosti uvnitr hrobky v hradu (z haly je to cesta vlevo od schodiste), po kliknuti na nej se mrize otevrou a ziskate dany predmet (zdarma a jsou to hodne silne vecicky). Treba za Infinity Blade je armor, z jehoz statu si vybavim hlavne 100 Health:-)