!_UK@$ píše:
omu: Díky za tip, chtěl jsem to nejdřív zkusit tady, protože je mi jasný že čim lepší grafik tím víc bude chtít peněz a já bohužel moc peněz na zaplacení špičkovýho grafika nemám.
Nebal bych se ze by te to stalo moc penez, pro nejakyho treba 17ti letyho kluka co se zajima o grafiku a ma spetku vytvarnyho citeni to neni ve finale moc prace, spis vymyslet napad, a uz jen ze by se podilel na grafice realizovane hry na iphone kterou si pak da do portfolia si myslim ze je docela odmena, vetsina pozdejsich profesionalu zacina na free projektech nez se ostrileji a zjisti ze se tim da docela lehce vydelat penize.
Na druhou stranu mas pravdu ze neni spatnej napad to dat sem do fora protoze je urcite lepsi kdyby to delal clovek co ma ovladani iphone v ruce a vi co si muze dovolit a co ne.
To zadani cos napsal je bohuzel moc obecny, doporucil bych ti se trochu vic rozepsat a to hlavne:
Tema hry. I kdyby se jednalo o obycejne piskvorky nebo iq test, bez toho aniz by clovek vedel co to bude tak nemuze vymyslet grafiku. To je jak kdybys mel ilustrovat knihu o ktere nevis jaky styl to je, natoz abys ji cetl.
Rozsah. Predpokladam ze to bude neco jednoduchyho zadna adventura stejne ale by i tech par screenu melo na sebe nejak logicky navazovat, i kdyby to byly treba jen 3. Predpokladam ze minimalne uvodni obrazovka behem nacitani hry, pak ten rozcestnik kterej naskicovals a pak vlastni prostredi hry. Hlavne ty posledni dve spolu uzce souvisi, takze by chtelo videt jakou mas predstavu o hre samotne, jak bude vypadat.
Zakladni technicky informace. I kdyz treba pro tebe je to samozrejmosti tak plno lidi pomalu ani nevi (vcetne me) v jakym barevnym prostoru iphone funguje, v jakym formatu potrebujes ja nevim animovany tlacitka, celkovy rozliseni atd. Taky nejaky zakladni info o casovym harmonogramu + odmena, jestli zadarmo, flasku vina nebo tequily .)
Odkazy na nejaky referencni priklady. Myslim si ze to je hodne dulezity, ne z pohledu ze by se clovek snazil neco kopirovat ale na ujasneni tve predstavy, daleko lip se neco popisuje na necem co uz existuje.
Zjednodusene - cim lip a podrobneji popises co si predstavujes, tim spokojenejsi budes s vysledkem. Jinak chapu ze se ti asi nechce vsechno vyse uvedeny popisovat tady verejne do fora, takze to treba zajemcum muzes posilat do sz nebo emailu. Vubec nic neslibuju ale muzes me to pro vsechny pripady poslat taky
Hodne stesti, verim ze se tady sejdou zajimavy napady!
Naposledy upravil omu dne sob bře 27, 2010 11:45 am, celkově upraveno 2