The Secret Of Monkey Island

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých hrách. Váš príspevok by mal obsahovať názov hry, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

hal9000 | čtv črc 23, 2009 1:44 pm

The Secret Of Monkey Island

Je tady další klasika na kterou jsem se opravdu těšil. Guybrush Threepwood je zpátky!! Cena 5,99 euro.

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZSt ... 41347&mt=8

toxic | pát črc 24, 2009 6:52 pm

Re: The Secret Of Monkey Island

Dost dobre. skoda jen ze neumim vic anglicky

thera | sob črc 25, 2009 9:17 am

Nikdy není pozdě začít... Vzpomínám si, jak jsem v devadesátém seděl se slovníkem v ruce před AT286 právě u MI.

Jinak jsem si říkal, že když je ScummVM, tak není co řešit, ale je... To musíte mít! Začátek: Depp in the Caribbean, ale původní VGA verze, hudba pouze úvod, šplouchání vody, piánko, potom tam skočí již remasterovaný širokoúhlý Melee s mohutným nástupem hudby. Ve ScummBaru to hučí jako u vás ve čtyřce...:-) A guvernérce to sekne!

Na první pohled se remake povedl, velmi citlivě uděláno, lze jednoduše kdykoliv přepnout do původní VGA verze. Potom se změní vše včetně ovládání na původní VGA, jako by se spustil nějaký ScummVM. Ovládání šikovné, styl use, pickup, apod. zůstal zachován. Odpovědi jsou také přehlednější, přes celou obrazovku, dále od sebe, u ScummVM se mi občas odklepla nechtěná odpověď při honění kurzoru, což kazilo výsledný dojem (a přispělo k větší nakládačce u SwordMastera; možná se už upravilo upgradem). Vše solidně namluveno, možnost zapnutí titulků. Z novinek potěší možnost zumu (klasicky gestem) či pro zakouslé AI nápověda po zatřepání iP. První nápověda je lehká, tolik neprozradí, po opětovném zatřepání je to řečeno více polopatě. Pro našince chybí snad jen (původně na PC dostupná) možnost nastavení rychlosti titulků nebo možnost si je úplně pauznout a v klidu přeložit.

Co dodat... jedna z nejlepších adventur, klasika, pěkně remejkovaná i s ohledem na pamětníky, upravená pro iP. Už se těším na další věci, Lucas se určitě ještě vyřádí... pokračování MI, Indy, apod.

Go play ya scurvy dogs!!!
Host
Host

Uživatelský avatar buzzfuzz | sob črc 25, 2009 9:57 am

Trocha ot: mam tam 2.1 firm a vzdy mi to padne pri spusteni do safe modu. Podarilo sa niekomu rozchodit to na tomto firmvare?
iPhone 5s | iPad air | aTV 2 jb | Macmini | iMac 27
Host
Host

toxic | sob črc 25, 2009 12:41 pm

Samozrejme ze tahle hra je super. Presne takove stare pecky tu chybely. Jeste ze jak to dohraju tak vyjde King´s Quest, Space Quest a snad i Leisure Suit Larry

Uživatelský avatar Gounes | úte črc 28, 2009 9:26 am

Pokud chcete Monkey Island v cestine tak si ho zahrajte pres Scummm :P
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

toxic | úte črc 28, 2009 12:40 pm

jakej Scumm??

Edit: Uz sem nasel. Super, konecne si zahraju oba dili monkey island a hry co sem nevidel uz vic jak 12let :wink:
Naposledy upravil toxic dne úte črc 28, 2009 1:19 pm, celkově upraveno 2

Yreg | úte črc 28, 2009 12:45 pm

Vyzerá to úžasne, teším sa domov. ScummVM je emulátor niektorých starých hier (som moc mladý aby som vedel špecifikovať) ja som na tom prešiel The Day of The Tentacle.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Hry pro iPhone