nepouzitelny cesky slovnik pro opravy

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar cubas | úte dub 01, 2008 6:02 pm

nepouzitelny cesky slovnik pro opravy

Ahoj, pouzivate nekdo cesky slovnyk na opravy? Ja si ho zapnul, ale prijde mi naprosto nedotazeny, ja myslel, ze opravuje jen preklepy a nedomysli si to uplne nesmysly. Napriklad kdyz napisu "deska", tak mi to nabizi opravu na "desky" :-) Pritom A a Y jsou od sebe pres pul klavesnice, uvedu dalsi priklad, napriklad kdyz napisu "o", nabidne mi "i", rekl bych, ze cetnejsi je rozhodne "o" :-) Dalsi priklad, napriklad "slanka" chce opravovat na "slavna", pritom "N" a "V" nejsou sousedni pismena. Takhle bych mohl pokracovat dal...

Vite nekdo co s tim? (prozatim vypnu opravy)

Dik
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

xslide | úte dub 01, 2008 6:15 pm

Re: nepouzitelny cesky slovnik pro opravy

Myslím že uplně dokonalý to nejde, a ani to dokonalý nikdy nebude.Ale je pravda že to občas hází uplný nesmysli.Ale i tak díky za to
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cubas | úte dub 01, 2008 6:19 pm

jasne, nebude to dokonale, ale v anglictine to funguje tak, ze to bere ohled na vzdalenost pismen, takze ti to nabizi jen alternativy s pismen, ktera jsou blizko, coz dela zrejme samo, jen sou tam spatne nadefinovane klavesy?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | úte dub 01, 2008 8:33 pm

problem je v datach, to by musel niekto takto ten slovnik pripravit, terajsi slovnik vznikol zo zdrojov, ktore sa pouzivaju na skutocne opravy chyb v texte a pritom slovnik na mieru by naozaj mal zohladnovat prave aj preklepy pri pisani klavesnicou iphone.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cubas | čtv dub 03, 2008 11:45 pm

si prave mysim, ze kdyz system znas slova a polohy klaves, ze to bude delat sam... ale nevim, jak je to v iPhone uelane, kazdoapdne vypnutim slovniku jsem se zrychlil ve psani asi 10x :-)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | pát dub 04, 2008 7:06 am

problem vidim v tom, ze rozdiely medzi slovanskymi a anglofonnymi jazykmi proste existuju a nemuseli v tom SW s tym prilis pocitat. Ono aj u T9 na inych mobiloch je to vcelku problem.

Presne viem, co mas na mysli - SW by mal bez ohladu na jazyk vediet, ake klavesy spolu susedia a vyberat slova zo slovnika podla toho.

to by ale potrebovalo v databaze slov nejako takto vybudovane suvislosti - ono po kazdom klepnuti na klaves prehladavat 30 tisic slov nie je najlepsi sposob.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cubas | pát dub 04, 2008 7:35 am

v tom prohledavani mas asi pravdu, fakt nevim, jak ten slovnik vypada, rad bych se na nej mrknul, ma nekdo zdrojaky?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Proukyx | pon kvě 12, 2008 3:46 pm

Ahoj,
popravdě jsem si myslel, že se ten slovník psaním automaticky doplňuje (jako to funguje v normálním mobilu). Takže když ho jedním napsáním slovo "naučíš", už ho ve slovníku má a nabízí ti ho. Zřejmě to ale takhle nefunguje. Ví někdo, jestli to mám očekávat? Jinak je to asi fakt na nic...

JaRda | stř čer 11, 2008 3:07 am

Hele melo by to bejt tak, ze ti to do slovniku natahne vsechny slova z kontaktu (vyzkouseny, to dela :wink: ), a ze vseho ostatniho co tam obsahuje text, potom se do slovniku ukladaj i slova co napises, otazka je jestli se nabizeny slova radej podle poctu pouziti, nejdriv to vypadalo ze jo, ale ted sem slovnik jeste jednou preinstaloval a ted mi to dela blbosti jako tobe, ulozim slovo, napisu znova, je to ok, ale kdyz pisu dalsi mail, tak uz mi to cpe zase stary slovo ktery sem prepsal. Ale tudiz to ze ti to nabizi znovu a znovu kraviny muze bejt dany tim ze to slovo zatim nebylo dostkrat pouzity.. ale nevim jiste..

To Rony: myslim ze to takovej problem nebude: algoritmus kterej doplnuje slova bere v ohledu slovnik, a polohu zmacknutejch klaves porovnava s polohou odpovidajicich pismen ve slovech ve slovniku. Takze je mu uplne jedno jakej je to jazyk apod..
Proste iPhone nekde musi mit nakej konfiguracni soubor kde ma ulozenou polohu jednotlivejch pismen, (kez by nekdo zjistil kde :wink: ) ten se prepise na spravny hodnoty a melo by to fungovat..

Ale potreboval bych poradit jak pustit aplikaci pro tvorbu slovniku (z odkazu se mi stahlo jenom soubor: iPhoneShop-0.6.jar , kterej nevim jak spustit (OS X nebo win))
Hledal jsem, nenasel..diky moc za radu.. :!:

Klidne bych ten slovnik nak zkusil prozkoumat, jak funguje a tak.. Uz i kvuli tomu ze nektery slova jsou tam fakt spatne a taky je stavajici cekej podle mne moc dlouhej, obcas se mi treba pri psani online mailu na seznam.cz klavesnice seka..

Huh, tak ted mne prave napadlo co takhle vytahnout slova do slovniku jednoduse Z TEHLE STRANEK? :?: :!:
Kde jinde se najde lepsi vzor textu kerej pouzivaj majitele iPhona nez na jejich strankach? :lol:
Programek kterej: 1) cte 2) vyhazuje duplikaty 3) uklada slova 4) goto 1.
Nic lepsiho... Coz?

JaRda | čtv čer 12, 2008 2:53 pm

Tak jsme prave objevil treba tohle:

/var/root/Library/Keyboard/dynamic-text.dat

coz obsauje (sice v nakym divnym formatu) vsechny slova ktery uzivatel iphona napsal (tak jako skoro ve vetach :P ) takze slovnik zustava stejnej, a pak je tam jeste tenhle dynamickej slovnik ve kterym to taky hleda..

Takze predpokladam ze reset keyboard dictionar v nastavenich dela jenom to ze dnamickej slovnik smazne..

Mozna by teda stalo za pokus zkopcit treba texty svejch sms do tohohle souboru, smazat obsah ceskyho (nebo jakyhokoliv) statickyho slovniku a kouknout co to provede :D hned jak bude trosku cas :wink:

Ale stejnak si tu ted asi pisu uplne sam :D

Poradil by mi nekdo jak spustit ten editor slovniku pls?

jardafox | stř zář 10, 2008 11:46 pm

ten slovník o kterým tu je řeč funguje i na FW 2.0 a vejš? protože podle tohodle návodu viewtopic.php?f=13&t=982 já v těch adresářích kam se to má nahrát nemám nic k přepsání a ani po nahrání mi to nefunguje...

JaRda | stř zář 10, 2008 11:52 pm

nevim, pripoj iphona a najdi tam soubory s podobnym nazvem, ( stary zalohovat ;)

jardafox | čtv zář 11, 2008 3:48 pm

šak já tam právě žádný starý soubory na zazálohování nemám...do těch adresářů se v pohodě dostanu, ale jsou prázdný...
tak jestli má fw2.0 uložený slovníky pro T9 někde jinde?

JaRda | čtv zář 11, 2008 4:30 pm

no rikam najdi :wink: fw 2.0 nemam, pripadne google....

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na CZ a SK lokalizace iPhone