Tak sa podelim o poznatky z mojho uspesneho jailbreaku na 2.1:
Je to sice na dlho ale snad to niekomu pomoze.
Ako som postupoval:
iPhone 3g(T-mobileSK) orig FW2.1(cez iTunes

- povodne
-ako prve som vyskusal navod na iph0ne.sk
http://www.iph0ne.sk/sk/navodPC.html-podla navodu som sa uspesne dostal az k shift + restore / vybral fw 21cz.sk kde my to po chvilke vyhodilo tu istu chybu co vacsine...
-potom som skusil samozrejme dat shift+restore bez DFU modu kde my to taktiez vyhodilo nejaku chybu
-telefon mi ostal vysiet v restore mode(na obrazovke ikona itunes + kablik)
-pouzil som klasicky restore (bez shiftu)---tel nabehol naspet do 2.1 zial stale oficial a bez jailbreaku
-presiel som si viacero navodov a postupoval nasledovne:
-stiahol som gwickpwn2.1
http://xpwn.co.uk/quickpwn-2.1-2g-3g.rar-zkopiroval som si oficial FW ktory mi stiahol iTunes8
je to subor "iPhone1,2_2.1_5F136_Restore.ipsw" ktory najdete v zlozke
"C:\Documents and Settings\!PROFIL!\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates" (samozrejme len ked urobis official prechod na 2.1 cez iT8 inak musis stiahnut z netu)
-vypol som iTunes a vsetky procese s nim spojene
-pripojil iphon k PC (v zapnutom stave)
-spustil gwickpwn21 --- vybral model 3G
-v dalsom kroku si pytal subor s FW
-nalistoval som oficial 21FW(iPhone1,2_2.1_5F136_Restore.ipsw) ktory som si predtym zkopiroval z toho profilu
-OK - hodi zelenu nike:) - dolu je uvedene ze podporuje len FW2.0.2 ale to nevadi
-v dalsom okne je moznost nainstallovat INSTALER CYDIA a zmenit bootlogo
-vsetky polozky som odznacil - next
-posledne okno - GO
-nabehne commander - treba pockat az do chvile kedy je nutne dat Y
-v prvej faze checkne ci je pripojeny iphone a ci je v zapnutom stave
-nabehne navod(v ang.) v ktorom su 4kroky a caka na Y(uz si to uplne nepamatam)
-vypol som iphon(normalnym sposobom)
-po stlaceni Y zacne odpocitavat 5sek- 1.faza (vraj je pocas nich treba drzat power tlacidlo ale velmi sa mi to nepozdavalo a tak som ho radsej(stres:)) podrzal cca 2sec aby sa nahodou tel nezapol)
-hned nato nabehne 2.faza kdy je nutne stlacit home+power tlacitka sucasne - odpocita 10.sec
-3.faza treba pustit tlacidlo power ale mat stale stlacene home - zacne odpocitavat 30 sec kde asi po necelych 10.sec zmizne odpocitavanie a zecne nieco robit(v tej chvili som pustil aj home tlacidlo)
-program zacal sam robit vsetko potrebne na obrazovke iphonu sa objavilo logo qickpwn(okusany ananas)
-ked to prebehlo iphon sa sam restartoval a nabehol do FW2.1 ale uz bola jailbreak.(overil som si cez t-pot) / pre info kabel som neodpajal
-tak a teraz som presiel ku upgrade na FW2.1czsk
-zapol iTunes(telefon v zapnutom stave) -cez shift + restore nalistoval FW:"CZSK.2.21.N.ipsw" a OK
-restore firmware prebehol v poriadku
-po restore FW bolo treba aktivovat iphon cez itunes
-pomocou t-pot
http://xpwn.co.uk/T-PoT.1.1.zip som v iphone vymazal subor /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist a restartoval iphon(bolo to tak v jednom navode)
Vsetko funguje zatial OK
ezex