S pouziti teto cestiny na FW 1.02 bych vahal. Duvod je asi takovy.
Kdyz napisete program a vsechny retezce slov si date stranou do souboru pro snadnou lokalizaci, tak jak je tomu zde u iPhona, dane soubory obsahuji samozrejme jen retezce slov pouzitych ci pripravovanych funkci. Ale co se stane, kdyz tvorite novou verzi a potrebujete pridat nekolik novych funkci? Pridate samozrejme dalsi radky s dalsimi slovy. Nekdy musite take stare vyrazy zmenit, pro lepsi smysluplnost. A zde je prave ten problem. Tedy v souboru jsem nalezl napriklad vyraz
<key>NO_CONTEXT_NAVTITLE_ALBUMS</key>
<string>Alba</string>
Programu to rika - nalezeny text "NO_CONTEXT_NAVTITLE_ALBUMS" nahrad nasledujicim textem z kolonek STRING. Tedy "Alba". V pripade, ze nenelaznes zadny STRING k danemu textu, ponech v programu nalezeny text.
To je taky duvod proc vidite pri volani "END_CALL_BIG" misto "Ukončit hovor". Protoze v nejakem souboru proste chybi radky
<key>END_CALL_BIG</key>
<string>Ukončit Hovor</string>
Tyto radky muzete nalest v originalnich souborech pro FW 1.1.1 a FW 1.1.2. Ve FW 1.0.2 se toto tlacitko mohlo jmenovat napriklad jenom "END_CALL". V novejsich verzich programator nekde vytvoril nejake dalsi tlacitko ci funkci ukonceni hovoru a potreboval tyto dve funkce odlisit. Tak ji prejmenoval prave na "END_CALL_BIG".
Kdyz jste si tedy prepsali cestinou z FW 1.0.2 svuj novejsi FW, mate tam spoustu neprelozenych vyrazu. Jelikoz starsi FW je neobsahoval. A tedy pokud nekdo nahradi cestinou pro novejsi FW zaznamy ve strsim FW 1.0.2, muze mit hodne vyrazu neprelozenych.
Klidne to vyzkousej, ale nech si zalohu stare cestiny a kdyz uvidis, ze to je horsi nez lepsi, tak si opet nainstaluj tu starou.
Co se tyce iPod Touch, tak je to podobne. Cestina urcite nainstalovat pujde, ale ony radky tam zrejme nebudou. Tedy urcite vypustili z iPod Touch radky ohledne telefonu a mozna jich tam mnoho jinych pridali. Tedy predpokladam, ze na iPod Touch bude cestina fungovat, ale budes si ji muset urcite upravit.
Co se jeste tyce toho END_CALL_BIG tak jsem mel pravdu. Nasel jsem string END_CALL, ktery je asi platny pro FW 1.0.2, ale pro FW 1.1.1 a 1.1.2 platny neni. Zmeny jsou dobre patrne, kdyz se podivate treba na nemecke lokalizacni soubory. Jsou tam skutecne videt zmeny mezi starym a novym lokalizacnim souborem.
Opravu pro END_CALL_BIG najdete na
http://www.pdasoft.cz/download/oprava.zip
Netestoval jsem to, jelikoz nemam iPhone odblokovany a tak to neuvidim. Tak to nekdo zkuste.
Jeste jednu dulezitou informaci. Pokud se chcete podivat do stringu treba z Nemciny ci jinych jazyku, jsou v binarnim formatu a musite je nejprve prevest abyste je mohli normalne cist v textaku. Na to pouzijte tenhle webovy prevadec.
http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi
Snad jsem zde osvetlil vse potrebne.