Takže můj poslední příspěvek. Měřit +12 a -5 bohužel nejde. Nebo jde, ale s nesmyslným výsledkem, jako tady uvedl sad69. Pokusím se stručně vysvětlit proč. Již v základní škole nás učili, že elektrický obvod musí být uzavřený okruh. To Těch uváděných +12 a -5 jsou okruhy dva, navzájem nepropojené, nebo pro upřesnění částečně propojené pomocí součástek, jako diody, kondenzátory apod., takže proto vychází toto nesmyslné napětí. Pokud děláš v elektronice, víš že určité obvody potřebují napětí -12, kostru a + 12 zároveň, a když měříš -12 proti +12, vyjde ti výsledných 24 v, protože to jsou de fakto dva okruhy propojené přes společnou zem. A tím se dostáváme k problému tématu, a to je "64V na kostru každého iPhone". Je to tím, jak už jsem uvedl výše, rozdíl mezi kostrou iPhone (kovový rámeček), nebo kostrou MacBooku a kostrou v bytě (dřez, topení, kolíček v zásuvce)
Pokud bude chtít někdo vysvětlit, jak vzniká v PC zdroji +12, +5, -12, -5 a 3,3V, případně schéma zapojení zdroje s popisem jednotlivých součástek, nechť mi napíše na PM.