(SMAZAT-DOUBLE) Problém s GPS

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

aRm! | sob čer 27, 2009 6:23 pm

(SMAZAT-DOUBLE) Problém s GPS

Mám takovej problem vůbec mě to nechce najít moji pozici jedině to najde o kus dál a to půl a vic kilometrů a to ještě nezaměří detailně, stáhl sem si navigon a vůbec nic dělá to u nového softu u starého bylo vše vpohodě a ted tohle Navigon stál dost peněz a nefunguje protože to ani nenačte gps mapy aspoň tu polohu ale nepřesně a neuplně nesetkal ste se stím někdo ani restore nepomohl poradte co stim

sony123 | úte čer 30, 2009 3:24 pm

Re: Problém s GPS

Skús znova restore. :)
A v Maps ti to ide alebo v nejakej inej aplikácií čo používa GPS?
Máš internet v iphone?Ak nie tak sa sa skús pripojiť na wifi a vyskúšaj,ale musíš byť vonku.
Skontroluj či máš zapnuté localization v nastaveniach.
Senior uživatel
Senior uživatel

andrejkovo | úte čer 30, 2009 3:28 pm

ako sony neviem ale asi nepozorne čítaš

On napíše toto
ani restore nepomohl poradte co stim

a ty toto...nema to logiku : :roll:
Niekde som čítal,že je treba restore.

sony123 | úte čer 30, 2009 3:33 pm

Ak si si nevšimol tak som to upravil ešte predtým ako si hento napísal ty.
Senior uživatel
Senior uživatel

andrejkovo | úte čer 30, 2009 4:44 pm

mne sa to zobrazilo takto a dal som to len citovať

aRm! | úte čer 30, 2009 8:19 pm

no každopádně zkoušel jsem dvakrát ale de o to v mapach to funguje ale pekne nepresne a se starsim softem me to primo zamerilo ted me to najde nekde o kus dal potom ta aktualizace je pekne nepresna podle toho bych zabloudil aji do koupelny ale coz o to hlavne mi de o navigon ale ten vubec satelity nenacte

Scorpionix | úte čer 30, 2009 11:16 pm

zdarec, poloha se da urcit i podle sily mobilniho signalu operatora, neni mozny ze by mu nefungovala GPS a poloha se urcovala podle vysilacu? to by vysvetlovalo tu vetsi odchylku. Da se nejak zjistit jestli ta GPS je funkcni??? Jinak co vim tak aRm! ma JB, me se po upgradu na OS.3 vedle baterie zobrazuje stav v %, ale aRm! tam ma jen baterku, Nevim jestli sem to jen prehlidl a dela to JB, ale aj kdyby tak ho mame oba a ja sem zadnej jinej signalizator nestahoval ...
iPhone 3G Black, 16GB, FW 4.2.1 + JB ip kupovany v ObrázekObrázek, Obrázek
Host
Host

Pavuk | stř črc 01, 2009 5:25 pm

Scorpionix | stř črc 01, 2009 6:15 pm

jj uz sem si toho taky vsim .) ..
iPhone 3G Black, 16GB, FW 4.2.1 + JB ip kupovany v ObrázekObrázek, Obrázek
Host
Host

Uživatelský avatar messtor | pon črc 27, 2009 10:25 am

Chtěl bych sem taky napsat svoje zkušenosti s GPS na iPhonu. GPS mi funguje.....i když bohužel musím dodat jedno velké, výrazné OBČAS. Testuju ji chvíli, takže moje poznatky jsou čerstvý, ale zhruba takovýhle:

čtvrtek 23.7. - Praha - celkem pohodová cesta autem Prahou, Navigon pracovala jak má, na Zličíně jsem to vypnul, spokojenost
sobota 25.7. - Plzeň - špacír pěšky (Bolevecký jezera, dokonce Sylván (holej kopec s žádnou zástavbou)) - od asi 17ti hodin až do 22 hodin, co jsem se tam potuloval, nikde ani ťuk....na měření jsem použil jak MotionX GPS lite, tka i Navigon. To bylo hodně frustrující.
neděle 26.7. - Plzeň - Praha, dálnice.....ani ťuk, v Praze se GPS chytla na chvíli....
Praha - Brno, dálnice....skoro vůbec, u Velkýho Meziříčí se chytla, po pěti minutách konec (nezkoušel jsem pořád kvůli výdrži baterky, prostě semtam zapnul a zkusil)
Brno - celý den v pohodě, celkem silný signál, vše pracovalo jak má

To je zatím zhruba vše. Bohužel takhle si nepředstavuju "bezproblémové" fungování navigace ani vzdáleně. Datum jsem sem psal, jestli třeba nemá někdo podobné zkušenosti z podobných míst v podobném čase. Jak moc záleží na rozmístění satelitů v konkrétní dny a denní doby? Mění se to nějak výrazně, nebo je na nebi "k mání" vždycky zhruba přibližně stejný počet satelitů?

Je tu někdo, kdo se pohybuje +- po republice,nebo alespoň ne jen po Praze například, a komu GPS spolehlivě šlape každý den, nebo prostě soustavně a bez výpadků?

Snažím se hlavně zjistit, jestli je takovéhle fungování závada, nebo vlastnost.
iPhone 3G, OS 3.0 JB
Host
Host

Pavuk | pon črc 27, 2009 12:35 pm

Na dovolenke po SK a išla všade no problém hoci kedy a hoci kde(mesto, les, auto)

Ancestor | pon črc 27, 2009 2:55 pm

Tez se podelim o moje zkusenosti... Prvne sem zkousel navigon v mhd a kvuli strese autobusu ani tuk... to sami v aute ale po 2 tydnech co me prisel drzak do auta+autonabijecka bez problemu. Hradec Praha Brno Krkonose vsude sem byl a signal nevypadnul ani jednou. Jinak mam iP 3G fw3.0+JB

Uživatelský avatar messtor | pon črc 27, 2009 4:28 pm

tak to vážně nechápu....teď v Plzni 15min cesta městem z práce, a vypadnul třikrát (vysoký domy), pak jsem dal klusing v parku, že otestuju GPS lite...před barákem se to chytlo, vběhnu mezi stromy, konec...pak se chytila až ke konci, na volným prostranství, a udržela se až do konce (závěr opět mezi stromy). Nerozumim tomu.....

EDIT: tak jsem testnul Navigon na cestě Plzeň - Bílina a je to jak jsem předpokládal....jakmile vjedu mezi stromy (les, souvislá hustá alej), GPS ztratí signál. Dost mě to zklamalo. Použitelný to jako je, ale zdaleka ne spolehlivě. Navíc ve městě, kde je navigace asi užitečná nejvíc, je to díky vysokým domům taky skoro nepoužitelný
iPhone 3G, OS 3.0 JB
Host
Host

Bishop | čtv srp 06, 2009 9:02 pm

Takže se taky přidávám k těm, co blbne GPS... Chci se zeptat, jestli na přijem signálu může mít vliv Zagg folie, nalepená ze zadu...
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone