Nedostupnost?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar icefiresr | stř pro 30, 2009 2:57 pm

Nedostupnost?

Mam mensi problem s iPhone 3G.

Dnes sa to prejavilo nasledovne.

iPhone som mal polozeny na mieste, kde mal 3 palicky signalu z 5. Kedze som hladal telefon, prezvonil som sa z ineho telefonu. Vysledok - Stanica je docasne nedostupna, zavolajte neskor prosim. I ked signal bol a iPhone bol na prijme.

Kedze som vedel, ze niekde bude chyba, hned som zavolal este raz. Teraz uplne bez problemov. Bezne mi chodia SMS o Zmeskanom hovore, i ked som stale na prijme. Co s tym?

Dakujem za akukolvek radu.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar B0Gy | stř pro 30, 2009 4:45 pm

Re: Nedostupnost?

pokial viem tak to robi kazdy iphone... moj (ked som mal 3G a teraz 3GS) a dvoch kamosov 3Gcka... ale zase nebyva to az tak casto... len skoda ,ze ludia niekedy nevedia ,ze ak sa nedovolaju na prvy krat tak to maju skusit na druhy a ked to vtedy nejde tak az potom kaslat na to...
Obrázek MacBook Air (mid2012), core i5, 64GB SSD + ext. disk WD My Passport Ultra 1TB
Obrázek iPhone 5 32GB black
Obrázek iPad 2 WiFi+3G 64GB white
Obrázek iPod nano 6G 16GB silver
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar icefiresr | stř pro 30, 2009 5:58 pm

B0Gy, dakujem za skusenost, ale toto povazujem za dovod, preco telefon vyhodit von oknom. Nemozem si dovolit byt nedostupny, dnes sa to objavilo asi 8x. Najprv som sa cudoval, ze preco mi len chodia SMS o zmeskanych hovoroch a az dnes, ked som ho prezvananim hladal po byte, som zistil preco.

Co teda odporucate? Restore som uz spravil 2x. Nemoze to byt SIM kartou? Moja ma ale ledva 20 dni.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar B0Gy | stř pro 30, 2009 6:05 pm

nuze ako vravim - ten problem maju asi vsetci... nezalezi na operatorovi a ani na tom aka nova simka tam je... mne to nerobieva moc casto ale stane sa... tusim je to chyba uz od prvych iphonov ale bol by som tiez rad keby ma niekto opravil a povedal riesenie ale pochybujem
Obrázek MacBook Air (mid2012), core i5, 64GB SSD + ext. disk WD My Passport Ultra 1TB
Obrázek iPhone 5 32GB black
Obrázek iPad 2 WiFi+3G 64GB white
Obrázek iPod nano 6G 16GB silver
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar M@YO | stř pro 30, 2009 7:48 pm

problem je v tom ze ip je na nete resp sa pripaja, stahuje cez push postu alebo take nieco. aj s 3G to tusim suviselo. nieco ako ked bol internet cez telefonnu linku - dialup, ak si bol na internete tak sa ti nikto nedovolal na pevnu linku. uz sa to tu rozoberalo a bolo tam aj nejake riesenie nacrtnute.
TM CZ 3GS 32GB JB GP 43.week 09 4.2.1 / 05.15.04 @ O2 SK + Data neobmedzene
O2 SK custom < OS 4, O2 SK custom > OS 4, Prisposobenie odkazovky na kredit
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | stř pro 30, 2009 8:33 pm

To je pekny nesmysl, ze to delaji vsechny iPhony. Pouzivam iPhone rok a pul a nestalo se mi to ani jednou.

Posted with TouchBB on my iPhone
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar House_MD | stř pro 30, 2009 8:42 pm

Mně se to ještě nestalo: když brouzdám přes edge nebo gprs a někdo mně volá tak iPhone nachvilku ztuhne a pak se objeví kdo mně potřebuje...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

cheer | stř pro 30, 2009 9:31 pm

Nedostupnost při GPRS nebo EDGE připojení je normální, je to vlastnost síťe ne telefonu, stejné to bylo u Nokie N73. Pokud to máš, ikdyž aktivně nesurfuješ, tak zkus vypnout ty Push notifikace.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | stř pro 30, 2009 9:38 pm

Žádny telefon neumi zároven stahovat data pres GPRS nebo EDGE a prijmout hovor, pokud v ten okamžik máš puštěné Safari a zrovna nenačítá tak ano to se Ti dovolá ale jinak ne :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | stř pro 30, 2009 9:46 pm

Nechci dělat reklamu svému operátorovi, ale když mi při připojení na net (a ztahování souborů) někdo zavolá, tak se bez problémů i dovolá. Hovor pouze přeruší datovou komunikaci, kterou po skončení hovoru musím znovu obnovit (znovu se připojit k internetu).

ls8 | stř pro 30, 2009 9:48 pm

Take mam VF CZ, zadny problem s nedostupnosti.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar Tea Racer | stř pro 30, 2009 10:17 pm

Možná záleží na nastaveni nebo síle signálu, ale nelze provozovat oboji naráz. Bud jsi nedostupny, nebo Ti to shodí net. Mě na tech. podpoře řekli že prostě obojí naráz nejde, většinou je člověk nedostupný. Je to logické když to jde pres jeden kanál. Wifi už ne, to se Ti dovolá každy.

Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | stř pro 30, 2009 10:34 pm

Jasně, obojí najednou nejde, ale přednost má hlasová služba před datovou (u Vodafone). Má to svou logiku.

Vzpomínám si, že v době FW 2.0 ještě nešlo oficiálně modemovat a tak jsem si díky JB nainstaloval aplikaci PdaNet. Poté se mi několikrát stalo, že mi telefon prostě zatuhl. Po jedné takovéto události, kdy jsem měl mít důležitý hovor a telefon zase zatuhl, jsem na JB definitivně zanevřel a od té doby jsem s telefonem už nikdy zádný problém neměl.

Netvrdím, že je to jedinná a hlavní příčina problému icefiresra, ale souvislost tam být může .....

Uživatelský avatar Tea Racer | stř pro 30, 2009 11:14 pm

To nevím jak to je s tou předností jestli nejaká takova je a jestli ji maji operatoři dle své libovůle nejak určenou. Ale sám jsem si zkousel volat z jineho mobilu když se stahoval mail s přilohou a byl jsem nedostupny, ale kolikrát serfuji a najednou vyskočí hovor nebo sms.

Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | čtv pro 31, 2009 4:18 am

Věřím ti. Možná, že O2 používá jiný typ telefonních ústředen. Zatímco u Vodafone např. nekompromisně sledují FUP (Far User Policy) a po stažení 3GB dat (u datového tarifu "Připojení na stálo") bez pardonu snižují rychlost datového přenosu na 1/10, u O2 tomu tak není.

Uživatelský avatar icefiresr | úte led 05, 2010 5:23 pm

Dakujem za objasnenie, zial mam zapnuty Push a pohybujem sa iba v oblasti s GPRS alebo EDGE pripojenim a mailov mi chodi vela, takze to musi byt tym.

A ja blbec som este zbytocne platil za vymenu SIM karty... Samozrejme, ze pipky na predajni vam nic nevysvetlia.

Neda sa to nejako eliminovat? Nesmierne ma to vytaca.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

milford | úte led 05, 2010 6:04 pm

Jsou asi tři možnosti:

1) eliminivat push notifikace na minimum
2) přestěhovat se za lepším signálem
3) zasponzorovat operátora aby u vás postavil vysílač 3G signálu

Reálně vidím pouze tu první možnost :D
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec :)
Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar icefiresr | stř led 06, 2010 8:38 pm

No mne to uz bolo jasne, ked som to tu pocital :wink: Zaujimave je, ze Orange tu 3G bez problemov ma a T-Mobile nie. Co uz, fail :?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Arrow79 | stř led 06, 2010 9:03 pm

icefiresr je to sice kravina, ale jedine co pomaha je vypnut 3G.. ja mam 3G vypnute a dovolaju sa mi stale. Kamosovi, co ma 3G zapnute volam niekedy na treti pokus :( Obaja mame Orange.

Vyskusaj a uvidis..
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

undy | čtv led 07, 2010 10:24 am

mne sa zasa čoraz častejšie stáva,že mám hluché slúchadlo-volajúci ma počuje,ja nič ,hrobové ticho.Zavolám naspäť,hovor mi beží ale nič nepočujem.Pomáha reboot potom mi potvrdil , že on ma normálne počul.Neviete čím by to mohlo byť?Robilo mi to aj 3G aj 3GS s tou istou kartou od Orange.Môže to mať na svedomí SIM ka?
nevadí , že idem pomaly,možno idem aj zlým smerom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv led 07, 2010 10:29 am

Us jinou kartu, nebo bez JB, jestli pomaha reset, tak to asi kartou nebude, ale zkus to.

Moderator fóra
Moderator fóra

undy | čtv led 07, 2010 10:53 am

na starom 3G som JB zrušil odvtedy mi to nerobilo,ale zrovna po týždni som ho vymenil za 3GS takže neviem,či to prestalo po zrušení toho JB.A nové 3GS ko som bez JB vôbec neskúšal.Ale tou kartou to asi nebude,ako hovoríš,takže niečo z JB ale čo?Mám toho v iP dosť a ťažko sa to zisťuje , lebo porucha sa objavuje cca raz do týždňa
nevadí , že idem pomaly,možno idem aj zlým smerom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone