[NÁVOD] Oprava 2G NEFUNKČNÍHO Sleep/Power Button

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Hnykda | pon led 18, 2010 5:51 pm

[NÁVOD] Oprava 2G NEFUNKČNÍHO Sleep/Power Button

KDO MÁ ZÁJEM O PŘESNÝ NÁVOD NA OPRAVU NEFUNKČNÍHO POWER/SLEEP TLAČÍTKA, NECHŤ NAPÍŠE! PROBLÉM SE TÝKÁ 2G iPhonů a jde o vyčištění. Mě to docela trvalo, než jsem na to přišel, takže pro neznalé kutily jako jsem já co váhají. Klidně se ozvěte, rád pomohu

Ahoj, tak jsem se vrhnul na opravu svého nefunkčního Power Button (občas jelo, občas ne...). Povedlo se mi po hodině k němu dostat, smetí jako prase, nerozebíral se od 2007... Teďka jsem se už tedy dokopal přímo k tlačítku, vyjmul dva šroubky z destičky ve kterém je "zapouzdřeno". Zjistil jsem tedy, že fyzické tlačítko(ŽLUTÁ) je přes černý plastový kolečko(ČERVENÁ) vedeno na destičku která jej drží pomocí dvou šroubků u těla iP. Předpokládám že chyba bude zde, a to v tom černym kolečku, protože jak jsem řekl, občas se tlačítku chtělo(jednou za 100 zmáčknutí úplně na doraz.
Může tedy být poškozeno to černé kolečko(bůh ví co to je :D - poradíte) nějak poškozeno nebo na něm není co zkazit? Kde jinde tady by mohl být problém? Když jsem to vyčistil a vrátil zpět zase to nešlo...
Obrázek
Naposledy upravil Hnykda dne úte úno 16, 2010 6:20 pm, celkově upraveno 2

Uživatelský avatar ygy | pon led 18, 2010 6:01 pm

Re: Oprava Power Button

zmeši si obrázok .

a nieje náhodou ten krúžok nejako deravý ? tak že keď to zmáškneš tak sa ten krúžok neprehne ale ten výbežok sa zaborí doňho ?
Naposledy upravil ygy dne pon led 18, 2010 10:05 pm, celkově upraveno 1
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Hnykda | pon led 18, 2010 6:42 pm

Nene, ono se to normálně domáčkne, i to "cvakne" jako že se ten plíšek prohnul jako když zmáčkneš tlačítko. Ale prostě bez reakce...

honza ips | pon led 18, 2010 10:03 pm

Tak jestli ti to obcas jde a obcas ne a tlacitko vzdy ,,cvakne" tak bude nejspise oxidace pod tim pliskem zkus ho od te desticky nozem odlepit a vycistit lihem jestli to tedy pujde odlepit pokud ne budes muset nejspis koupit novej.

Uživatelský avatar h4wk3y | pon led 18, 2010 10:18 pm

jojo.. je bordel nebo oxidace pod tim klobouckem...
sezen si novej... kdyz ho oddelas, tak uz ho nijak nepridelas...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Hnykda | čtv led 21, 2010 8:50 pm

Nemáte někdo tip kde ho sehnat? Googlil jsem ale vždycky mi to našlo jen to fyzické tlačítko ale kontakt ne

hany007 | stř led 27, 2010 10:54 am

Mam uplne stejny problem takze kdyby se ti to podarilo vyresit tak sem prosim napis jak... diky

mathev | pon úno 08, 2010 9:17 pm

teraz som riesil rovnaky problem a to tlacidlo bolo spinave a nereagovalo
to cierne kolecko nema velky vyznam je to len tenka nalepka
odporucam odlepit cast s tym kovovym plieskom a precistit sklenenym perom alebo nejakou inou citlivou metodou "obnovit/precistit" kontaktne plosky mne to z 50 percent pomohlo

ajtak som objednal za 5 dolarov z ebayu cely novy flex s tlacidlom ktory preistotu vymenim lebo stale to tlacidlo treba stlacat silnejsie aby reagovalo takze takato oprava moze pomoct ale aj nemusi

diel ktory hladate je tento
http://cgi.ebay.com/New-EAR-Flex-Cable- ... 500wt_1182

Hnykda | čtv úno 11, 2010 10:28 pm

Aaaaa děkuju moc, konečně se někdo ozval, ještě jednou díky vrhnu se o víkendu na to

Hnykda | úte úno 16, 2010 6:27 pm

Re: [NÁVOD] Oprava 2G NEFUNKČNÍHO Sleep/Power Button

Povedlo se :) , prosím o ponechání odemčené, pokud někdo bude mít stejný problém udělám obrázkový návod

blackdot | sob úno 27, 2010 12:57 pm

Pokud by se nekde nasla fotka jak jsi to opravil, celkem by se zde urcite hodila :-) Diky
Host
Host

Hnykda | sob úno 27, 2010 2:33 pm

Zkusím ti poradit, už jsi to někdy rozebíral? :)

blackdot | ned úno 28, 2010 10:02 am

Telefon me lezi na slole rozebrany. Do tlacitka jsem jeste nestoural. Libila se me tvoje prvni fotka, kde bylo zobrazeno co by se mohlo vycistit. Jestli mas fotku toho co jsi opravdu ocistil, tak bych byl vdecny...
Host
Host

Hnykda | ned úno 28, 2010 5:30 pm

Tu fotku už nemam ale popíšu ti to svým laickým jazykem.

Na té fotce to nejde tak dobře vidět, ale to tlačítko (ti stříbrný vypouklý) je přelepené takovou "lepenkou". Tu musíš odlepit, nemusíš ji nikde trhat nebo tak, jde to prostě odlepit, nejlépe mi to šlo pinzetou. Neodlepuj ji ale úplně, ať tam trochu drží abys pak neměl problémy ji dostávat zpět.
Až ji odlepíš, zůstane ti ta vypouklá část toho tlačítka přilepená na tý lepence. Tu vyčistíš (vatička do uší namočená v lékařském lihu), a pak vyčistíš i to na co tenhle klobouček doléhá (to je prostě pod timhle..). Pak jen jednoduše přilepíš tu izolačku zpátky a složíš. Všechno jasný?
Edit: Ta lepenka začíná už jakoby na tom kabelu předtím(asi 5mm), jak je na té fotce to číslo 510 či co...
Ten černej puntík tam bejt nemusí

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone