a ja ti vysvetlujem, ze places na nespravnom hrobe.
to uz je tvoja vec, ze si to vyhodnotil asi takto:
rony je hlupa apple ovca, co zere to, co apple predlozi. rovnako vsetci, ktori aktualne nezdielaju s tebou nadsenie pre nejaku konkretnu vec.
apple sa profiluje ako technologicky vizionar a mal by adoptovat kazdu novu technologiu podla vsetkeho este skor ako vznikla.
S tym neurobim nic, ze to takto vidis :-)
Problem vsak vidim v tom, ze ani po niekolkych hodinach a stovkach riadkov textu si nepochopil, ze na NFC niekto ZARABA a ze Apple robi veci, ktore aj jemu zarabaju. Z toho sa uz da odvodit, ze... pozor chvila ticha, nieco nove: treba ist plakat za tymi, co na NFC zarabaju, aby z tych penazi si zaplatili cestu do Cupertina a zacali presviedcat Apple. Ved to uz urobili v pripade Samsungu. Tak to snad nie je problem.
Bavili sme sa tu bohuzial vo viacerych rovinach sucasne, takze vznikli dezinformacie.
takze
1. rony vobec nikde nepovedal, ze NFC je uplny nezmysel. Technologicky mozno aj zaujimave ale ja nie som clovek, ktory pajkuje obvody takze to az tak neocenujem. Rovnako uz nemavam orgazmy z kazdej novej technologie len preto, ze existuje. Uz mam viacej doraz na prakticku stranku veci, dokazem popremyslat ci je to pre mna naozaj nejaky prinos. No a ked vyhodnotim, ze platenie NFC a platenie kartou je pre mna TO ISTE, tak prepac, ze nezdielam ziadne nadsenie ;-)
2. rony iba hovori, ze na to, aby sa nejaka technologia ujala nie su podstatne argumenty ake som tu pocuval o BATOHOCH, MP3, MOBILOCH, PENAZENKACH a neviem com este. Ani reci o tom, ze NFC funguje. (no keby nefungovala, tak potom sa nemozeme o nicom bavit). Podstatne je, aby ti, co vynalozia na jeho implementaciu z toho nieco mali. Alebo aspon nemali ine vychodisko (to v pripade, ze uz je to vsade je ze uz je hanba, ze sme posledni - to ale pripad NFC nie je ani zadaleka, resp, nedostal som percenta POS terminalov, ktore zaroven umoznuju platit cez NFC).
3. a nakoniec ronyho pragmaticke: ronymu je to uplne jedno :-) on nemusi milovat NFC ani ho nemusi nenavidiet, je mu to uplne fuk. V tom je medzi nami rozdiel, ze rony nesedi a nesniva o tom ake by to bolo so svetom plnym NFC snimacov nadherne. Rony na to pozera asi takto: ked nebude "zbyti", ked nebude inej cesty, tak mu jeho banka da platobnu kartu s NFC alebo mu tu platobnu kartu nakonfiguruje do mobilu ale RONY sam si nebude vyhladavat mobil s NFC, nebude sa ako blbec pytat obchodnikov, ci moze zaplatit mobilom, nebude chodit do banky a nebude podpisovat hovadiny len preto, aby zasa mohol vymenit sim kartu. Ronymu skonci platnost platobnej karty a bude ocakavat, ze banka mu da obnovenu bez toho, aby musel premyslat. Nechce ani premyslat v obchode a otrci obchodnikovi to, co mu dala banka na platenie.
Pani, ja som zamestnanec banky :-) a obcas stretavam takychto mimozemstanov, ktori su zasa opacne o ludoch presvedceni, ze im zozeru uplne vsetko, co si vymyslia.
Nie som apple ovca co brani Apple v tom alebo hentom, to mi je uriti.
som pragmatik.
a v pripade NFC este viac, pretoze evidentne ma na nom niekto eminentny zaujem, pretoze mu ide o biznis, tak by som nechal na nom, aby si zabezpecil, ze ten biznis bude fungovat :-) nebudem sa snazit obhajovat jeho zaujmy :-)
Iphone mam na to, aby kryl moje sukromne potreby, a na rovinu a nechapem, preco tomu nie je rozumiet: bez NFC alebo s nim kryje. Ked ma vonkajsie podnety prinutia premyslat nad tym, ze je to potrebne, tak sa budem pytat ci to ma iPhone :-) ale myslim si, ze pokial Apple ma pud sebazachovy, tak na taketo veci pride vcas. Preto som hovoril, ze o tri roky uvidime.
MODERÁTOR RONY POZNAMENÁVÁ:
prepacte o tejto blbosti som uz napisal tolko textu, ze uz si musim dat stop. vsetko podstatne som uz povedal, pokial ste doteraz nepochopili zaklad problemu, uz to nesmerujte na mna. podla mna na uplne vsetko som odpovedal, polozil som aj vsetky otazky, ktore som chcel. vyhodnotte si to nejako sami. ak sa vam zda, ze som toh napisal vela, tak sledujte tucne pismo a je hlavne na vas, ak si to neprecitate, nevycitajte mi veci, ktore zapricinila vasa lenivost si nieco precitat. takze mi nevycitajte veci, ktore ste zle pochopili. teda, ja by som aj kecal dalej, ale priznam sa, ze mlatime prazdnu slamu - NFC je asi uspesna vec ale mna sa zatial nijako nedotkla a viditelne mi jej absencia este neublizila :-)