Zdravím všechny,
Mám iPhone 5 - 16GB, black. Loni kupovaný u Vodafone, stále rok záruka. Již po pár měsících od zakoupení se mi na iPhone objevily nějaké menší problémy, jako přehřívání baterky, výpadky u hovoru apod. (tato reklamace byla zamítnuta kvůli prasklému zadnímu sklíčku). Když mi to zamítli, řekl jsem si, že to nebudu nijak řešit, protože to jsou maličkosti a že telefon vyreklamuji znovu jak se mi k tomu přidají další problémy (dalo se to čekat, protože 3GS od O2 jsem reklamoval asi 5x, ale vždy mi dali nový). Měsíc zpátky jsem dal telefon do opravy znovu, protože mi odešla nabíječka, protistrana mě sem tam u hovoru neslyšela, ale HLAVNĚ - baterka - vybíjela se asi po 20 minutách.. skončila třeba na 50% a mobil se vypnul, takže v tomhle stavu telefon absolutně nepoužitelný. Takže, dal jsem ho do opravy (připomínám, v záruce) do Vodafone. Nejlepší bylo že neschopníci z Vodafone mi telefon 2x vrátili, protože mi nikdo nebyl schopný říct jak účinně vypnout FindMyIphone. Ještě dodávám, že u druhé reklamace jsem čekal 3 týdny, protože mi nikdo z Vodafone nedal vědět, že už se telefon z opravny vrátil. Před týdnem jsem teda telefon poslal na opravu znovu (tentokrát už s řádně vypnutým FindMyiPhone) a dneska jsem zjistil, že mi Britex opravu zamítl. Jako důvod uvádějí toto:
"Záruční oprava zamítnuta z důvodu mechanického poškození. Přístroj nesplňuje předpoklady a podmínky záruční opravy.
Přístroj nese známky mechanického poškození zadního krytu – prasklina (způsobeno pádem přístroje, nebo nadměrným
tlakem na přístroj). Přístroj nese známky nadměrného mechanického opotřebení, stopy pádu (vrypy, oděrky).Reklamovaná
vada má přímou souvislost s mechanickým poškozením. Rozsah poškození naleznete na: //opravy.britex.cz. Oprava je možná
jen placenou výměnou jednotky."
Chápu dobře, že ti ču**ci z Britexu mi odmítají opravit baterku, která celou tu dobu šlapala dobře (i když už tam ty praskliny o kterých mluví byly taky 3/4 roku) a až teď, když přestane jít tak to svádí na praskliny? Upřímně zcela pochybuji, že by nějaká prasklinka sklíčka nějak ovlivnila baterii, která je v telefonu samostatný komponent.
PROTO PROSÍM O RADU! Hodlám celou tuhle situaci řešit, dokud mi reklamaci neuznají nebo nedají nový telefon! Má někdo nějaké nápady/zkušenosti jak postupovat? Zatím mi ještě z Vodafone nevolali, viděl jsem to jen na průběhu opravy na stránkách Britexu. Jak pro telefon půjdu, tak nehodlám telefon převzít. Jsem ochoten řešit problém s právníkem, nebo zajistit soudního znalce, protože můžu s klidným svědomím říct, že tohle je jasná blbost!
PŘEDEM DÍKY ZA RADY!