iPhone 4 výměna LCD

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

S.M-A-RT | úte dub 08, 2014 9:35 am

iPhone 4 výměna LCD

Zdravím,
nezkoušel jste někdo na iP4 výměnu pouze samotného LCD panelu? Sešly se mi tu dva přední panely, jeden nový digitizér s vadným LCD panelem (z výroby vadný řadič) a druhý funkční LCD s prasklým sklem.
Chápu, že panely budou nějakým způsobem asi lepené aby se pod ně nedostal prach, ale spíš jsem z těch dvou panelů chtěl mít jeden záložní.

Informace o způsobu připevnění LCD ke sklu jsem nikde nenašel a tak se zkouším obrátit sem :) Snad toto téma není duplicitní, hledal jsem ale tento konkrétní dotaz jsem nenalezl.
iPod Touch USA 8GB (MC086LL)
Host
Host

Jam3ss | úte dub 08, 2014 10:38 am

Re: iPhone 4 výměna LCD

Jde to, jen nevim zda-li ještě pouzijes tu dotykovku. Spíše se dá použit display a raději koupit druhou dotykovku, ale je to pěkná prasárna.

Odesláno z iPhonu
iPhone 5S 16GB Champagne Gold Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar mike-biker | úte dub 08, 2014 11:44 am

Jde pouze "vypreparovat" LCD, samozřejmě je to prásárna. Krycí sklo se ti nepodaří z toho druhého sundat bez jeho rozbití.
Takže koupit samotné sklo + použít LCD.
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Mertsoft | úte dub 08, 2014 12:20 pm

Je to lepene/lisovane za tepla, nepovede se ti :-(
1.1.2 OOB [Turbo SIM] -> 4.2.1 JB CZ 16GB contra Vario WM6
MacBook PRO, AIR, iPad -> Windows 7U -> Exchange 2010 -> Apple iPhone Developer -> Apple Product Professional 2010 = http://iPhone3G-Servis.cz
Apple Authorised Reseller + Servis iPhone v Praze
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Tony1 | úte dub 08, 2014 2:33 pm

Jde to, ale je třeba na to mít vybavení, zde je odkaz na debatu o tomto problému. Název je sice směřován na iPhone 5, ale na podu vlákna je příspěvek od fobiho a ten fakt odvádí skvělou práci, zkus ho oslovit.
iPhone 5 rozbité sklo
Naposledy upravil Tony1 dne čtv dub 10, 2014 10:12 pm, celkově upraveno 1
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)

S.M-A-RT | stř dub 09, 2014 11:43 pm

Díky za info :) Tak se do toho asi pustím sám. Nemám co ztratit, stejně oba panely jsou pro mne na odpis a případně se pokusím udělat i nějakou dokumentaci :)
Host
Host

S.M-A-RT | ned dub 27, 2014 1:18 pm

Tak už si říkám, že je problém asi někde jinde. Objednal jsem jiný nový LCD panel pro iPhone a chová se naprosto identicky jako ten předchozí. Po připojení žádné podsvícení, pouze panel problikává a ukazuje náhodné 1px čáry.

Má otázka tedy je, jsou všechny iP4 displeje stejné? Přímo bylo napsáno, že je to panel pro iP4 GSM, ovšem přijde mi až podezřelé že bych obdržel dva naprosto identicky defektní panely. Přitom současný panel (již jednou měnený v servisu) funguje bez problémů.
Host
Host

Uživatelský avatar Tony1 | ned dub 27, 2014 2:35 pm

LCD u iPhone 4 a 4S je úplně stejné mám pocit že výrobce Samsung. Rozdílná je jen kvalita různých druhovýrobců kteří v podstatě jen kompletují LCD panel z dílců buď použitých nebo nových. Hledal bych problém v poškození kabelu při výměně prověř důkladně kabely a při zasunutí LCD do rámu je třeba kabely minimálně ohýbat.
Naposledy upravil Tony1 dne pon dub 28, 2014 6:44 pm, celkově upraveno 1
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

S.M-A-RT | ned dub 27, 2014 2:48 pm

Tak nevim kde je problém, jestli mam opravdu takovou smůlu, že jsou oba displeje vadné a chovají se naprosto stejně. Skoro mi to připadá, jako by byl jiný pinout, aby ani na jednou nefungovalo podsvícení (to je přeci napřímo do desky?).

Asi to vezmu ke známému, tam je vyzkoušíme.
Host
Host

Uživatelský avatar mike-biker | ned dub 27, 2014 6:24 pm

Tato závada ukazuje na vadný flex. Dost často se při výměně nalomí.
Já sám je prodávám a mám s tím problém, panel vyzkouším - funguje. Zákazníkovi poté ne. :(
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

S.M-A-RT | ned dub 27, 2014 7:46 pm

Já právě zkoušel ten panel ještě před tím než jsem ho nainstalovatl do telefonu. Při reklamaci prvního displeje s tím byl problém, prý že jsem si ho zničil sám protože jsem na defektnost přišel až po nainstalování panelu (a já blbec se ještě prásknul) protože jsem dbal na pečlivost a flex jsem kontroloval jestli ho nikde nelámu nebo tak, nakonec mi ale bylo vyhověno, displejů jsem už pár vyměnil ale s tímhle jsem se ještě nesetkal. Zároveň ani jeden displej nereaguje na manipulaci s flexem (to by při poškození mělo vykazovat alespoň minimální změny?).

A zjistil jsem ještě jednu zajímavost, s tím náhradním displejem se ani telefon nezapne. Pouze problikává ten panel ale jen když držím power button, jakmile ho pustím blikání ustane, zůstane pouze pár čárek na panelu ale jakákoli reakce na dotyk není. Ani když odpojím panel a napojím původní tak telefon není zapnutý, až když ho zapnu se starým panelem tak vše funguje jak má.
Host
Host

Uživatelský avatar mike-biker | ned dub 27, 2014 9:27 pm

Jak říkám, sám jsem ještě nezjistil, kde přesně může být chyba. Ale protože flex je nejslabší článek, logicky dedukuji, že to bude jím. :(
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone