on asi myslel fixaciu uroku hypoteky, tu podpisujes na dane obdobie.
lichva ako lichva, hypoteka je dlhodoby uver. musis kupovat nehnutelnost taku, ktora aj po zapocitani hypoteky ma vyssiu cenu pri predaji, vtedy je vyhodna. takze napriklad kombinujes, cast tvojich uspor, cast hypoteka, ale obvykle je hypoteka chapana ako produkt ktorym kupujes nehnutelnost na ktoru si este len setris ale jej cena nie je ta nadobudacia za prachy na drevo ale ta aj s urokmi.
malokto ma samcu si taku sumu nasetrit a potom komplet zaplatit.
preto som posal ze su odovodnene pohnutky pozicat si peniaze ale prave u hypoteky jasne zoari: pozociavam si len ak na to mam, tj. mam zabezpeceny prijem na cele toto obdobie (vratane istenia).
a mam naviac rezervu tj som popri splacani hypoteky este schopny setrit.
ja toez nie som z tej preplatenej sumy ktovieako nadseny, no v danom case som nevyskladal danu sumu ale vedel som ze prijmy mam nastavene do pohody na to aby som to v klude splacal. to ze som dostal cudzie peniaze a dolozil k nim urok je vedome rozhodnutie v situacii ked potrebujem byvanie.
ak by som to byvanie povazoval za luxus na ktory nemam a nemam nan ani prijem neberiem hypoteku ani to vlastne byvanie

su ale aj situacie ked vymyslim si: zamestnavatel ti povie vyber si telefon jeho sumu mi budes splacat bez uroku kym budes u mna. vtedy je to vyhodne a lepsie ako zaplatit ho naraz a cely ak vsak chcem u neho byt zamestnany

))