Nedávno jsem pořídil dva iphony, jeden bílej pro přítelku a černej pro mě. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že na černém iphonu cca 2 dny po vybalení začal velmi lehce prosvítat hliník na ostré hraně okraje. Je jasné, že u takto drahého přístroje to je nepříjemná věc, ale rozhodně nehodlám řešit - zkrátka jsem objednal ultra tenké průhledné pouzdro a mám klid

Bílý iphone tímto určitě trpět nebude, i když ostrá hrana kolem celého iphonu bude určitě náchylná na deformaci, proto za mě je pouzdro dobrá volba. I přesto, že nemám gumové obaly rád, mohu říci, že toto (
http://aukro.cz/iphone-5-ultra-tenky-kr ... 27955.html) vůbec nehyzdí krásný design telefonu a navíc díky němu telefon nemá tendenci vypadávat z dlaně.
Dále jsem četl, že zde velice pomlouváte baterii, rád bych za sebe uvedl, že telefon rozhodně vydrží minimálně stejnou dobu (samozřejmě při stejném využití) jako jeho předchůdce 4s. Samozřejmě je nutné telefon po vybalení nechat několikrát úplně vybít a pak nabíd na 100% aby si baterka "sedla". Po této proceduře nemám problém s telefonem vydržet celý den až do večera s průměrným využitím. Dokážu si představit, že se telefon dokáže úplně vybít i běhěm několika málo hodin, při soustavném hraní (za mne např. carmageddon), ale zároveň myslím, že jsou tyto údaje irelevantní, protože stejně tak vybijete i jakékoliv jiné zařízení. Pokud vezmu v úvahu opravdu běžné použití průměrného člověka, telefon je na tom s výdrží opravdu stejně jako předchozí model.
Jinak můj subjektivní dojem z telefonu jako celku je naprosto skvělý, telefon funguje naprosto nepředstavitelně, vše je rychlé, bez jediného zaváhání. Můj předchozí telefon byl Galaxy s3, a to jsem si říkal, jak je luxusně rychlý, ale po zkušenostmi s iphonem říkám - galaxy s3 je pomalej plastovej šunt

Rozhodně nechci urážet příznivce značky samsung, na jeho obranu musím říci, že i přes plastové zpracování je telefon opravdu bytelný, baterie naprosto skvělá, ale vezměte si vedle galaxy s3 nový iphone, a určitě mi dáte za pravdu. Celkově iphone 5 působí jako velmi luxusní telefon, hliníkové zpracování unibody je opravdu překrásné, škoda jen problému s odíráním černé varianty.