Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar kubik-kubik | pát pro 17, 2010 2:52 pm

Re: Reklamace a Britex

A můj názor: Proč to nezkusit?!
Host
Host

Hnykda | sob pro 18, 2010 12:10 pm

Ano, šance tu je! Ale předpokládám že pokud pánům v britexu nezmizí před očima když ho zapnou tak ti napíšou že je to opotřebením a na to se záruka nevztahuje.

Hnykda | ned pro 19, 2010 1:43 pm

Mohu nějak zjistit jak je na tom můj iPhone který jsem dal reklamovat v prodejně T-Mobile? Ani nevím jestli ho poslal do Britexu. A tam když v databázi oprav zadám svoje IMEI, vyjede to nějaký úplně jiný 3G z června.

Uživatelský avatar Elesh | ned pro 19, 2010 11:12 pm

nikam jinam než do britexu ho poslat ani nemohli

pakliže ti vyjelo něco z července tak tam máš ještě jedno číslo opravy a to bude to aktuální (jestli koukáš do databáze oprav na britex.cz)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Hnykda | úte pro 21, 2010 11:19 pm

Dobrý, už se to tam ukázalo, asi jim tam předtím ještě nedošel. A měl bych tedy ještě jednu otázku. Jak tam odtud vyčtu jestli je reklamace vyřízena, přijata atp.?
Mám tam:
Popis závady1: nelze použít-problém baterie a nabíjení
Dokončeno: 21.12.2010
Stav zakázky: Vydáno

To mi jako dají nový telefon?

jezyn | úte pro 21, 2010 11:40 pm

2 Hnykda - neuznali ti problém baterie a nabíjení, jestli jsi měl jiný závady, tak ty uznali, jestli to bude novej iP , to těžko říct
jinak jestli máš vydáno, tak máš ještě u toho datumo něco takovýho : DPD_KLAD_LOGBOX: 1234565376453, zkopíruj tedy jen to číslo - tzn třeba 1234565376453 a vlož ho sem http://www.dpd.com/cz do políčka Sledování Zásilky vpravo nahoře a uvidíš, kde zrovna tvj iP je :wink:
R: tape loading error 10:2
Host
Host

potapec35 | stř pro 22, 2010 1:19 am

To: Hnykda, nejsem si jistej, nechci tě zbytečně těšit, ale ja měl napsaný to stejný u obou závad a dostal jsem novej IP :-)

Typ přístroje iPhone 3GS 16GB white
Popis závady 1: nelze použít-není signál, padají hovory 2: nelze použít-problém baterie a nabíjení
Přijato 7.12.2010 (DPD_KLAD_LOGBOX: 5002720113850000910199101203)
Dokončeno 7.12.2010
Vydáno 8.12.2010 (DPD_KLAD_LOGBOX: 13815008284492)
Stav zakázky Vydáno

To: jezyn, jak jsi přišel na to, že neuznali reklamaci baterie? U obou závad, který jsem měl já, byl stejnej popis na Britexu a obě uznali, a IP došel novej, tak zbytečně nikoho nestresuj ;-)
Host
Host

Hnykda | stř pro 22, 2010 9:16 am

@ Potapec: Díky. Já tam měl ještě klasicky prasklinky na krytu a ještě prach pod displejem, to tam není napsáno. Uvidíme :)

@ Jezyn: Jinak děkuji, všiml jsem si toho. Nemám tám DPD ale PPL. Balík je v Plzni, tak uvidíme. Byl bych šťastnej kdyby to přišlo ještě dneska, abych ho měl už na svátky, ale radši zůstávám u ledu.

jezyn | čtv pro 23, 2010 6:17 pm

poslali mi novej iP 3G 16GB, jinak měl jsem ma jejich webu napsáno - 1: Nelze použít - tlačítka a přepínače .................., přeju všem, ať dopadnete tak, jako já
Host
Host

Hnykda | čtv pro 23, 2010 8:10 pm

Ti poslali dneska? Můj balík od PPL od včerejška říká že kvůli chybě PPL se doručí následující pracovní den :D . Jsem napjatější a napjatější. Jinak gratuluji :)

jezyn | čtv pro 23, 2010 8:16 pm

dík za gratulaci, no oni to měli už 21. na prodejně, akorát nebyli schopní rozbalit zásilku DPD, byl jsem tam dnes dopoledne a prej zas nic, ve 4 odpoledne poslali SMS, že už iP maj, tak jsem zas vlez do auta a jel zase těch 15 kiláků - ale jsem nakonec rád, že to už je za mnou
Host
Host

Thompson | úte pro 28, 2010 2:19 pm

Měl bych dotaz...pokud zboží má výrobní vadu lze do 6 ti měsíců telefon vyměnit, tak mám 2 otázky...Jakou dobu má servis na posouzení vady, že nebyla zaviněna mnou a platí tohle ikdyž byl telefon koupený na firmu?U Vodafonu mě řekli že záleží na jejich vůli, není na tohle nějaký paragraf i v obchodním zákoníku?
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Hnykda | stř pro 29, 2010 11:00 am

Ahoj. To se mi silně nezdá že by záleželo na jejich vůli. To by ho mohli mít 10 let. Přímo tě neodkážu, ale myslím že je to klasicky 30 dní.

Jinak k mé reklamaci:

O pár příspěvků si můžete přečíst s čím jsem reklamoval můj 3G (baterie, prasklinky, prach pod displejem), záruka končila za 7 dní. Dnes jsem tam byl (T-Mobile), a dostla jsem úplně nový iPhone. Reklamace byla vyřízena v jeden den,takže ani nic neřešili, vyměnili a přes svátky to vše přišlo. Z prodejny mi poslali SMS hned jak jim to tam došlo (dle PPL) a vytiskli mi potřebné papíry.
Na nový stroj mám 2-roční záruku ne?

maza21 | stř pro 29, 2010 1:06 pm

nedá mi podeliť sa o zážitok s SK servisom:

Môj IP 3G som reklamoval este v zarucnej lehote kvoli problemom s home tlačidlom (nereaguje na prvý krát) a o necelych 6 dni bol telefon spät. Doslovne vyjadrenie servisu: MT nesplna podmienky a predpoklady pre zarucnu opravu. MT ma stopy po pade na rohoch mt, pricom doslo k tvorbe studenych spojov na Rf doske a pod BGA obvodmi. Autorizovana oprava mozna vymenou swap modulu v cene 290?.

Cele je to divne, lebo telefon nebol zarucene otvoreny (prachom zapečatené skrutky) o com som sa uistil po vyziadani fotografii, na ktorych nie je vyfotene nic ine, iba zvacsenina mierne odretych rohov. Navyse som az doma na zadnej strane nad konektorom objavil prasklinu, o ktorej som nevedel a dam ruku do ohna, ze tam nebola (aj v preberacom protokole z T-mobile je uvedene len to, ze je telefon osuchany). Podla T-mobile je jedinym riesenim sudny znalec ...co vy na to ?
Host
Host

Thompson | stř pro 29, 2010 3:19 pm

Hnydkla: Myslel jsem to, že si ho můžu nechat do 6ti měsíců vyměnit, jestli tohle je i v obchodním zákoníku...telefon koupen na IČO.
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Godoy | ned led 02, 2011 10:52 am

zdravím .. proběhl jsem tu ty diskuse a chci se zeptat, mám 3G a před půlrokem mi začal praskat kryt u konektoru, ale nemám čas na reklamaci navíc bych bez něj nemohl pracovat, za 2 měsíce mi končí záruka takže skočím koupit 4 a hodím tam rovnou tohodle frajera, zatím to vypadá takto http://goo.gl/tF3Rx myslíte, že to půjde vyreklamovat? + my občas nechodí homebutton a často se mi stane, že mi telefon ukazuje, že jsem v síti, ale nikdo se mi nedovolá, jakmile já někomu zavolám nebo napíšu sms, hned mi dojdou smsky, že mi někdo volal + baterka už vydrží tak 10h. Četl jsem tu něco o nějákých plíškách, to sou ty co změní barvu když příjdou do kontaktu s vodou? Proč bych je měl zkontrolovat před reklamací?

Díky za odpověď :)

Uživatelský avatar eXell | ned led 02, 2011 11:31 am

Zkontroluj je proto, že se může stát a taky se už stalo, že je v britexu cíleně namočili a reklamaci neuznali z důvodu vlhkosti. Než ho tam pošleš nech si to do popisu zapsat, že jsou čidla bílá. Najdeš je tady http://www.iphone.cz/blog/cidla-vlhkosti-v-iphone-575
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Hnykda | ned led 02, 2011 4:00 pm

Mě to tam napsat nechtěli a nenapsali (T-Mobile). Upřímně si myslím že nemá cenu se tam s nimi hádat. Oni by je tam asi ani psát nemuseli, pokud si to sami neověří, a protože Apple vede čidla jako "vnitřek" - tedy uživateli normálně nepřístupný tak to není jejich povinnost. Stačí aby ti řekli že to nevidí, je pravda že na to mají v servisech lupy, popř. stetoskop(?).

Jinak šance na to že ti dají nový/vymění je vysoká, takže určitě neváhej :). A dej ho tam co nejdřív, abys ho tam dyžtak mohl poslat na podruhé.

Godoy | ned led 02, 2011 4:45 pm

No stejně se za záruka prodlužuje o tu dobu co byl v servise :) tak času dost ještě :D musím první ještě dovydělat na 4 abych pak mohl reklamovat :) snad dají nový .. mam ho taky od t-mobile tak snad budou vstřícnější

marseli | čtv led 06, 2011 9:19 am

Tak jsem take svuj tel. poslal do servisu, divne je, ze v popise zavad jsou uplne jine, nez jsem zadaval. A vyrizeni je v ten den co ho dorucili a v ten samy den je napsano expedovano. Tak ted nevim jestli to bude v poradku.

EDIT: kdyz je napsano : expedovano - znamena to ze uz to poslali ? Nebo jen ukoncili zkoumani.
Senior uživatel
Senior uživatel

johny03 | čtv led 06, 2011 8:01 pm

Zdravim,
jen jsem se chtel zeptat nekoho se zkusenostmi s reklamaci vodou poskozeneho telefonu.
Muj telefon prisel do kontaku s vodou, ne moc, nicmene trosku ho ostrikla voda na lodi a prestal fungovat, kompletne.
Telefon je v top forme, zadne skrabance, CIDLA JSOU BILA. Jaka je sance na reklamaci ? A eventualni reseni Britexu ?
Model: iPhone 3GS, operator T-Mobile, stari 3 mesice

Hnykda | čtv led 06, 2011 8:09 pm

Pokud jsou bílá, může ti to být jedno a reklamace ti bude uznána. Myslím že to posuzují jen dle čidel. Ale asi bych neříkal na prodejně že se ti to stalo ve vodě :P

Flowblood | čtv led 06, 2011 8:48 pm

Dobrý den,
mám iphone 4 tři a půl měsíce. Najednou se mi tam objevovala po 30 sekundách na uzamčeném iphonu hláška - Toto příslušenství není optimalizované pro tento model iphone. Pořád se mi rozsvícel a samozřejmě to ohromně spotřebovávalo baterku. Dal jsem iphone do opravny (reklamace u vodafonu). Dneska mě informovali, cituji --> U mt byla zjištěná koroze na systémovém konektore-stav přístroje se neslučuje se záručními podmínkami. Oprava je možná jen placenou výměnou nové jednotky .fototdokumentace na http://www.britex.cz
Řekli mi, že na stránce britex.cz j i fotodokumentace telefonu, ale žádné fotky tam nejsou. Iphone mi ani jednou nespadl, ani se nevyskytl s vodou. Nesouhlaisli jsem s první reklamací, při které jsem zjistil, že mi firma britex udělal hlubokou rýhu na zadním krytu. Udělali jsme druhou reklamaci a znova nám přišlo vyřízení že u mt napájecího konektoru byla nalezena koroze. Shlédl jsem i fotku, kterou tam u druhé reklamace byla. Hned jsem si ověřil informace u první reklamace, kde jsem zjistil, že se najednou objevila fotka i u první reklamace. Je to absolutní nesmysl, aby mi zkorozoval mobil po 3 a půl měsících, když se nevyskytl s vodou. Opravna si chce pouze nahrabat kapsu. Za opravu chtějí 5500,- Kč bez DPH. Nemáte někdo podobnou zkušenost ? Prosím o radu. Vůbec si nevím rady :(

Uživatelský avatar S474N | pát led 07, 2011 9:03 am

Flowblood: ono se to nemuselo dostat primo do vody, ale tohle se muze stat treba i pri lyzovani, kdyz ma clovek telefon ve vnitrni kapse - proste se tam zkondenzuje voda a potom to zacne korodovat. To same se muze stat, kdyz mas treba telefon polozen v koupelne a dopravas si horkou sprchu, apod.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar Marthin | pát led 07, 2011 9:06 am

Flowblood píše:fototdokumentace na http://www.britex.cz
Řekli mi, že na stránce britex.cz j i fotodokumentace telefonu, ale žádné fotky tam nejsou.

Fotky tam nejsou, nebo nevíš kde je najít :?:
http://www.britex.cz/mtnew/index.php?op ... &Itemid=45
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

marseli | pát led 07, 2011 6:50 pm

tak je doma 2.1. reklamovano na prodejne 5.1. prebrano v servise a 7.1 u me v rukou, to je ale rychlost. Jo a dostal jsem novy kousek
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar rallydavid | sob led 08, 2011 12:07 am

marseli píše:tak je doma 2.1. reklamovano na prodejne 5.1. prebrano v servise a 7.1 u me v rukou, to je ale rychlost. Jo a dostal jsem novy kousek

A co jsi s nim měl?
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru
iPhone guru

marseli | sob led 08, 2011 7:08 am

2x se stalo ze se objevilo - Sluzba nenalezena, pak se stavalo ze se odpojil od wifi i kdyz v nastaveni bylo ze na ni je, power tlacitko bylo celkem zapadle, s folii by se nedal zapinat, a klasika - na dooost mistech praskly zadni kryt.
Divne bylo, ze v popise servisu na internetu bylo uplne neco jineho.

A do protokolu o oprave jsem nechal operatora zapsat ze cidla vlh. jsou cista a ze si zakaznik udelal vlastni fotodokumentaci.
Jak dalece toto pomohlo netusim, ale rychlost byla opravdu neskutecna.
Tohle byla moje druha reklamace, ta prvni u GSmobile a ta trvala opravdu mesic (ale take novy mobil).
Senior uživatel
Senior uživatel

Hnykda | sob led 08, 2011 10:08 am

Mě to trvalo stejně dlouho, když nepočítám svátky ;) . Dali mi nový kus. A to jsem čidla zapsaná neměl. A na internetu jsem měl napsanou jen jednu závadu a zbytek nic.

Uživatelský avatar schmiedy | ned led 09, 2011 9:17 pm

Ahoj, tak jsem dnes poridil pritelkyni iphone 4. Bohuzel po srovnani s mym ip 4 jsem se zhrozil, jak je displej zluty ... :( vim, ze se to uz vyskytlo u par lidi, ale chtel jsem se optat, jestli ste nekdo tento problem reklamovali u tmobile, jak se zachovali? ... dekuji
Iphone 5 16gb white
Macbook pro 13"....
Senior uživatel
Senior uživatel

undy | pon led 10, 2011 2:17 pm

Dobrý deň páni, mám zvláštny zážitok. Reklamoval som v Orange mobil. Po cca týždni mi prišla SMS, že je hotový. Pri preberaní boli ale na mobile mechanické poškodenia/ozaj/. V prijímacom protokole bolo napísané MT bez mechanického poškodenia. O to ale nejde- samozrejme, ihneď na predajni bol vypísaný protokok "reklamácia služby /opravy/". Po 2 mesiacoch a 1 dni mobil je stále na predajni a pán za pultom mi doslova povedal, že na reklamáciu služby sa nevzťahuje 30 dňová lehota. Že to vo všeob. obch. podmienkach nemajú, ale je to údajne v nejakom zákone. Vedel by ma niekto nasmerovať?

O zrušenie kúpnej zmluvy môžem požiadať, ale len so zmluvnou pokutou. Na reklamačné centrum mi kontakt nedali, údajne len písomne. Jediné, čo som dosiahol bolo, že mi pán na ten protokol napísal, podpísal a opečiatkoval, že k 8.1.2011 reklamácia nebola vyriešená. Čo ďalej?? Teoreticky si to môžu predĺžiť až do zániku sveta, alebo čo?? Vďaka za radu.

EDIT: takže nejde o reklamáciu služby, ale o "odvolanie voči výsledku reklamácie" asi už každému došlo, v čom je háčik...na odvolanie ÚDAJNE nie je časový limit. Škoda, že nie som právnik :evil:
Naposledy upravil undy dne čtv led 13, 2011 8:22 am, celkově upraveno 1
nevadí , že idem pomaly,možno idem aj zlým smerom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Hnykda | pon led 10, 2011 8:15 pm

Tohle už se tu řešilo a nevyřešilo. Je to zajímavý dotaz. Zkus napsat u vás na Slovensku někomu z něčeho jako je tady u nás Srdružení ochrany spotřebitelů. Taky tam napíšu, zajímalo by mě to a na google nic není (nějak se mu nelíbí klíčová slova a ignoruje je: "reklamace reklamace, reklamace opravy, lhůta na vyřízení..."

jezyn | stř led 12, 2011 7:24 pm

reklamoval jsem 14 dni novy ip 3g (novy kus z reklamace) , nefungovala wifi a britex pise, ze ceka na nahradni dil, myslite, ze to budou opravdu menit v britexu ? uz to maj tyden a porad cekam
Host
Host

Tomik772 | čtv led 13, 2011 10:27 am

Mam podobnej problém, půlroční iphone a nejde wifi a na stránkách britexu čeká na náhradní díl, jestli to budou opravovat tak doufám, že se mě vrátí iphone ve stavu jako když jsem ho tam dával :)

Uživatelský avatar hawkes | sob led 15, 2011 9:57 pm

Byl tu za poslední dobu někdo, komu Britex nevyreklamoval prasklý kryt u 3G/3GS?
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

darth | pon led 17, 2011 3:16 pm

Ahoj prave mi prisel ip3g z reklamace s tim ze menili elektronickou soucastku a muj duvod byl prach po displejem. Takze vse uznano vypada a opraveno.

Chystam se ho dnes vyzvednout a potreboval bych poradit s dalsim postupem jak dojit k vraceni penez na koupi ip4 :)

Zarucni list ode me nemaji, nemel jsem ho pri predani, vzali si jen fakturu, mam ho najit a nechat si tam neco napsat pri vyzvednuti? Nebo staci list o oprave co jsem dostal? fakturu si mam nechat vratit?

Jak je to se zarukou, prodluzuje se nebo konci po dvou letech od nakupu i po oprave?

diky za rady

Hnykda | pon led 17, 2011 3:36 pm

A jak by sis to představoval? Prodejce nemá žádnou potřebu ti peníze vracet. To platí u 3x reklamované stejné a uznané závady. Musíš mít navíc doklad o koupi. Žádnej postup na to neni. Záleží je to o benevolenci operátora, já o tom silně pochybuji :) . Ale znám takové případy. Kolik peněz by ti jako měli vrátit? A co by s ním pak dělali? :)

Po opravě se záruka neprodlužuje, jen když dostaneš nový stroj. Prodlužuje se jen o tu dobu co byla v servisu.

Ma otazka: muzes mi prosim rici jak presne to vyresili? Vymenili sklo?Displej?

darth | pon led 17, 2011 3:54 pm

odstoupeni od smlouvy, cetl jsem o nekolik prispevku vyse ze je to mozne?

Godoy | pon led 17, 2011 4:25 pm

Myslíte, že mi vemou v t-mobile telefon do reklamace, když mám jen záruční list? :roll:

jezyn | pon led 17, 2011 4:36 pm

2 Godoy - ano, ZL stačí
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone