Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Metalgirl | pon led 24, 2011 12:49 pm

Re: Reklamace a Britex

No, jasně. Já jsem z Moravskoslezska, víš, tu se těch iPhonů hrne denně :D a ten svůj mám ze severních čech.

Teď už nemá smysl nad tím lamentovat, to je fakt. Ale mě udivuje, jací čuňáci někteří jedinci jsou.

Zkusit to s tou reklamací rozhodně můžeš, ale oni koukají i na mechanické poškození z venku a pokud je jasně zapříčiněno nešetrným uživatelovým zacházením, tak ti to rovnou vrátí zpět a ani to na reklamaci nepustí. Možná tam bude hodný prodavač či technik, hodíš na něj očka vemou ti to. Potom už bude záležet na servisu, jestli to uzná nebo ne. Osobně tomu moc šancí nedávám, stav tohoto iPhonu je fakt hodně nešťastný, ale neříkám, že to není nemožné. ;)
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

hrabosska | pon led 24, 2011 12:50 pm

Jdu na to. Odpoledne vám kdyžtak napíšu jak jsem pochodila na pobočce, máte-li zájem ;) Zatím díky za rady

Uživatelský avatar Metalgirl | pon led 24, 2011 12:50 pm

Určitě pak dej vědět.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

hrabosska | pon led 24, 2011 12:54 pm

Ještě jedna věc - pro ty, co mají zkušenost s reklamací u Vodafone. Kdyby mi ten iP teda přijali k reklamaci, půjčují nějaké náhradní telefony? Mám doma nějaké nokie, ale kdyby mi třeba mohli zapůjčit iphone tak by to bylo super. Nevíte?

Křeček | pon led 24, 2011 1:09 pm

Tak promiň, no, mně taky občas lidi oslovuje v ženském. Měli by, já měl na dokladu "zapůjčené zařízení", ale bylo to prázdný, takže asi jo, já sice u o2, ale nereklamoval jsem tak úplně já, ale taťka, abych nemusel zbytečně do Brna, měl to při cestě. Měli by ten samý model.

marseli | pon led 24, 2011 1:17 pm

O2 - prvni reklamace a zapujcku jsem dostal (iphone), druha reklamace a nemame zadnou zapujcku, takze to asi zalezi dost na nich a kdyz reknou ze nemaji tak proste nedaji.
Senior uživatel
Senior uživatel

Gil | pon led 24, 2011 2:39 pm

hrabosska píše:půjčují nějaké náhradní telefony? Mám doma nějaké nokie, ale kdyby mi třeba mohli zapůjčit iphone tak by to bylo super. Nevíte?
Půjčují, ale záleží na náhodě, co zrovna mají na prodejně. Většinou to bývají starý krámy a iPhonů má na zápůjčku Vodafone minimum, tak že asi iPhone ne
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Twinky69 | pon led 24, 2011 2:51 pm

Nevite nekdo email na centralu applu pro evropu ?

Křeček | pon led 24, 2011 2:53 pm

Musíš přes jejich www, ne?

hrabosska | pon led 24, 2011 3:48 pm

Takže první krok úspěšně za mnou. Řeknu vám teda, že takhle nepříjemnou ženskou jak byla ta, co to se mnou dnes řešila, jsem dlouho nepotkala. A to se mi zdálo že u Vodafone dělají samí milí lidi :) .. Když jsem po ní chtěla ať napíše, že jsou čidla v pořádku, reagovala takhle: ,,Co to jako je?" než jsem jí to stačila vysvětlit, vyhrkl to na ni její kolega.. na to ona: ,,Nic takovýho tam psat nebudu, popíšu stav telefonu" a ten kluk: ,,Jestli to slečna chce, tak to tam napiš!" :D ... Takže to nakonec napsala, ale už se se mnou pak vůbec nebavila, jen se xichtila a na závěr ani nepozdravila )) ... Na zapůjčení telefonu jsem úplně zapomněla, chtěla jsem od ní co nejdřív vypadnout. No a ke stavu toho telefonu - napsala přesně: ,,MT opotřeben - zadní kryt poškrábaný, na spodní části vrypy, u zdířky pro napájení, u foťáku praskliny. Oxidační čidla OK"

Křeček | pon led 24, 2011 4:05 pm

JJ, kdyby ten kryt byl jak nový, praskliny bys možná mohla dát jako závadu.

hrabosska | pon led 24, 2011 4:08 pm

Jojo taky mě to napadlo, ale pak jsem to hned zavrhla, ještě by si ti prodavači mohli myslet že zkoušim co vydrží )))

Křeček | pon led 24, 2011 4:27 pm

Ten zadní kryt by musel být jako nový, takhle by se ti nanejvejš vysmáli do obličeje.

Uživatelský avatar Metalgirl | pon led 24, 2011 4:37 pm

Tak teď už budeme čekat, jak ti reklamace dopadne. :) Potom dej rozhodně vědět.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

hrabosska | čtv led 27, 2011 5:40 pm

Dnes byla zásilka přijata Britexem.. v 15.00: Čeká na opravu 16.00: Opravuje se 17.30: Expedice ... Tak co myslíte?

Uživatelský avatar hawkes | čtv led 27, 2011 5:57 pm

Tak se mi dostal do ruky 3GS s malou prasklinou u konektoru a prachem pod displejem. Trochu mi vrtá hlavou jeden šroubek, je jakoby hlouběji než normálně (druhý je klasicky), žádná oprava na něm nebyla provedena. Tak snad budu úspěšný...

hrabosska: Pokud tam bylo opraveno, tak to uznali a opravili.
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

hrabosska | čtv led 27, 2011 7:58 pm

Právěže tam "opraveno" nebylo... teď je tam vydáno... A dívám se že jsem vás zapomněla napsat, že mi ještě ve vesnicích (a místech s menším pokrytím) padal signál... Na britexu je 27.1. přijato, 27.1.dokončeno a 27.1.vydáno... dělali na tom asi hodinu.. no jsem fakt zvědavá, ale mám celkem obavy...:(

Uživatelský avatar hawkes | čtv led 27, 2011 8:06 pm

Jsem myslel "Opravuje se" jenom jsem to napsal blbě, podle mě to bude ok ;) Já tam měl nejdřív "neshoda" a pak postup jako ty, když jsem reklamoval v listopadu 3G a uznali to a opravili.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Mallivis | čtv led 27, 2011 10:37 pm

Dory deň chcel by som sa opitat kde nájdem tie čidla vlhkosti ďakujem

7luke.com | čtv led 27, 2011 11:02 pm

Dal jsem na fóru HLEDAT "čidla vlhkosti" a helemese co jsem nenašel :o :o

viewtopic.php?f=13&t=17093&p=147295&hilit=%C4%8Didla+vlhkosti#p147295

hrabosska | pát led 28, 2011 2:31 pm

Tak při mně stáli všichni svatí... prodavač z Vodafonu čuměl, já jsem čuměla.... dali mi novej kus ))

Uživatelský avatar hawkes | pát led 28, 2011 2:33 pm

No ty kráso, to jsem opravdu nečekal...doufám, že budu taky úspěšný, co jsem četl tak prach pod displejem (opravdu hodně viditelný) řeší jenom novým kusem?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar kubik-kubik | pát led 28, 2011 2:36 pm

Řekl bych že většinu reklamací řeší novým kusem.
Host
Host

jezyn | pát led 28, 2011 2:39 pm

2 - hrabosska, tak to orovsky GRATULUJU, to jsem fakt nečekal ..... :) :) :) :clap:
Host
Host

Uživatelský avatar benitoSVK | pát led 28, 2011 5:30 pm

sice tento problem nesuvisi z britexom ale dam to sem.bratovi menili zakladnu dosku v ramci reklamacie v t-mobile sk.tym padom sa mu zmenilo imei a to ktore ma na zarucnom liste je samozrejme tym padom ine.teraz chcel dat telefon znova reklamovat z dovodu nefunkcnosti vybracneho zvonenia.ale nakolko ma ine imei ako na zmluve tak mu povedali ze potrebuje reklamacny list zo servisu kde je udajne uvedena zmena imei.moja otazka znie.je tento reklamacny list potrebny?to tam nemaju zaznam o reklamacii a zmene imei?to im nestaci original co dostal pri kupe?
PC:Win8.1 Pro,Iphone 3G IOS 4.1.2,iPhone 4S 16gb IOS 9.2.3,iPhone 5S 16 GB iOS ,9.3.3,iPhone 6S 64GB iOS 9.3.3,iPad 2 16gb Wifi ios 9.2.3
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Křeček | pát led 28, 2011 5:55 pm

Hraboska: to se ti ta ooupe skara vydarila. :)

banana | pát led 28, 2011 9:56 pm

Mam tu zkušenost, že jsem reklamoval iphon 3g kvůli tomu, že nenačetl SIM. Dal jsem reklamaci na pobočce v sobotu 22.1., 26.1. byl telefon přijat v Britexu, 26.1. byla reklamace vyřešena i vydána a 27.1. jsem ho měl k vyzvednutí na prodejně. Když jsem si tam pro něj šel, řekli mi, že reklamace byla vyřešena takto: opraveno výměnou elektronického komponentu. Vše už funguje jak má a mě by jen zajímalo, zda tato forma opravy je správná a nebo jestli se to zase začne sypat... Jinak iphone mi reklamovali i přez to, že měl ulomené tlačítko na přepínání tichého režimu.. :-) ...díky moc za rady..

elamigocze | pát led 28, 2011 10:41 pm

...
Naposledy upravil elamigocze dne sob led 29, 2011 6:37 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar hawkes | pát led 28, 2011 10:46 pm

Bylo to tu už řešeno, otevírat iPhony mohou.
Pokud máš opět prach pod displejem, tak to reklamuj. Ale pokud dobře počítám, tak je to zatím 2x stejná závada.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

elamigocze | pát led 28, 2011 11:00 pm

..
Naposledy upravil elamigocze dne sob led 29, 2011 6:38 pm, celkově upraveno 1

Křeček | sob led 29, 2011 8:09 am

a kdyz ti vrati penize, vrati ti castku, za kterou jsi 3Gs kupoval, nebo nejakou nizsi?

Uživatelský avatar hawkes | sob led 29, 2011 10:41 am

Za cenu, co jsi kupoval. Už to tady psali, pokud jsi ho měl k tarifu za 1Kč, tak dostaneš 1Kč ;)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Shark NX | sob led 29, 2011 11:21 am

Reklamace a Britex

elamigocze píše:...
A já jsem se divil proč říkají Čechům "vychcálkové".

hrabosska | sob led 29, 2011 11:45 am

Shark NX: Jak říkáš, taky jsem při čtení toho příspěvku hleděla jak puk ))

Křeček | sob led 29, 2011 1:01 pm

OT: Hawkes: teď už si jen přeji, aby se mi 2x rozbilfoťák, a podruhé pokud možno před zahájením prodeje iPhonu 5, nechal bych si vrátit 17 500,- Kč (O2, 16GB) a běžel pro 5. :)

Gil | sob led 29, 2011 2:23 pm

Argument ´´někde jsem se na internetu dočetl,že Britex nesmí lézt do telefonů´´ je jak z mateřské školy, navíc když to není pravda
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

elamigocze | sob led 29, 2011 6:13 pm

A proc to nezkusit? a co je na tom spatneho? kdyz mam tu moznost, to mit?, navic ten prach pod displejem tam je znovu, za to ja nemuzu, ze to neumi v servise odstranit, neni to muj problem. ;), a argument, ktery jsem uvedl s britexem, ten sem se na internetu opravdu docetl a to na apple poradne, samozrejme nevim, jak jsou stranky overeny nebo ne, tak sem to hledal asi dalsi hodinu, a nasel jsem jednoho cloveka, co psal, ze to otevirat muzou, tak sem to proste jen zkusil dodat k tomu prachu ;)

Křeček | sob led 29, 2011 7:29 pm

hele, když tam máš prach, tak reklmauj prach, když tam bude 3x, tak máš nárok na novej kus, popř. odstoupení od kupní smlouvy, pokud bys to měl reklamovat jen s tím, že do toho britex nemá co lést, tak tam radši nechoď, pokud to jdeš reklamovat s něčím, tak ok..

Uživatelský avatar hawkes | ned led 30, 2011 6:32 pm

Tak jsem zjistil že z iPhonu ještě bzučí jako když je telefon blízko reproduktoru, už to tady myslím někdo měl, jenom nevím jak to dokážu, když to dělá občas...

Edit: Stačí zapnout Angry Birds :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone