Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Godoy | stř úno 23, 2011 5:05 pm

Re: Reklamace a Britex

Chci se zeptat, dostal jsem nový kus z reklamace, v reklamačním protokolu napsané "výměna jednotky" ale je to nový kousek, protože jsem měl prasklé zadní kryt, IMEI jiné ale v zaručním listu je jen razítko britexu a číslo opravenky, datum opravení atp. tam není. Týpek co mi ho dával mi odpověděl, že na něj je 24 měsíců záruka, tak se chci zeptat jestli je to pravda nebo ne, podle čeho poznají kdy mě byl vydaný a do kdy je záruka. Díky.

Uživatelský avatar Bulwa | stř úno 23, 2011 7:03 pm

Pravda to je. Nemáš k tomu i protokol o opravě z Britexu..tam by mělo být datum..Nedávno jsem takový iP dával znovu na reklamaci..
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar murder | stř úno 23, 2011 7:32 pm

Pánové při převzetí telefonu z opravy jsem u O2 dostal předávací protokol (bez něj můžete telefon vymáhat znova - pokud jste jej nepodepsali)
na předávacím protokolu je výměna jednotky a nové IMEI + datum převzetí.
Prosím co řešíte? Vše je snad jasné? Není potřeba dalších dokumentů, jo a ještě funguje evidence vyměněných jednotek Britexem a ti to zasílají Apple, jak jinak myslíte, že fasují další repasované telefony na výměny? Věřte že ta evidence je velmi důkladná a dostatečná...

Godoy píše:Chci se zeptat, dostal jsem nový kus z reklamace, v reklamačním protokolu napsané "výměna jednotky" ale je to nový kousek, protože jsem měl prasklé zadní kryt, IMEI jiné ale v zaručním listu je jen razítko britexu a číslo opravenky, datum opravení atp. tam není.

To číslo opravenky je to důležité, k tomu vedou všechny záznamy, ....
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Godoy | stř úno 23, 2011 8:34 pm

Jo mám i protokol od britexu. Tak díky za odpověď, jen mě zarazilo, že nejsou vyplněny datumy v záručáku.

Uživatelský avatar Bulwa | čtv úno 24, 2011 6:08 pm

Popis závady 1: nelze použít-nefunkční připojení (Web-GPS-WiFi-BT)
Přijato 23.2.2011 (DPD: 5002720113910000620767101203)
Dokončeno 24.2.2011
Vydáno -
Stav zakázky Expedice

Tak jsem zvědavý,jak to opravili :pardon: V pondělí budu chytřejší... :D
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Godoy | čtv úno 24, 2011 8:53 pm

Neopravili, dali nový ;) :D hodně štěstí

Uživatelský avatar Bulwa | pát úno 25, 2011 6:11 pm

Už jsem ho mohl mít doma ..herdek ...DPD v Ostravě se s tím od rána někde fláká :x :D
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Metalgirl | pát úno 25, 2011 6:22 pm

OT: Bulwa to je tady normální, DPD to tady fláká a nakonec ti přijede nějaký pofidorní chlápek ve Felicii, co má tvůj balíček. :D
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar rallydavid | sob úno 26, 2011 10:40 am

Když mám iPhone a je tam jedno červené čidlo a telefon nebyl ve styku s vodou tak se mohu rozloučit s reklamací nebo jsou i čidla vevnitř a podle nich se to hlavně řídí?
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru
iPhone guru

Křeček | sob úno 26, 2011 12:20 pm

nejsou ve vnitř, jen ty, co vidíš (dock, jack), pokud jsou červený, na reklamaci asi můžeč zapomenout.

Hnykda | sob úno 26, 2011 1:11 pm

No, Apple sám přiznal, že čidla občas můžou zrůžovět "sama od sebe" a není to 100%. Za zkoušku nic nedáš, za neuznanou reklamaci nic neplatíš.
A prosím: "vevnitř", ne "ve vnitř" - vnitř nic není :D

Uživatelský avatar rallydavid | sob úno 26, 2011 1:17 pm

No jde o to, že já ten telefon ještě nemám. Planuju ho koupit a ma jedno čidlo červeny. Je se zarukou ale takhle bych ho vlatsně kupoval bez zaruky :-(
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru
iPhone guru

Hnykda | sob úno 26, 2011 1:29 pm

Osobně bych to neriskoval... Záleží na ceně :)

Křeček | sob úno 26, 2011 1:40 pm

To ale pak nemáš jistotu, že se nevykoupal ve vodě...

Uživatelský avatar rallydavid | sob úno 26, 2011 1:50 pm

Pravda :good: ...No uvidim při osobním převzetí jak se to bude tvářit :-)
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar TheNail | pon úno 28, 2011 3:52 pm

Ahoj,
když Britex neuzná reklamaci a čeká na vyjádření zákazníka, tak to já řešim s Vodafonem, nebo s Britexem? Na stránkách Britexu je to už asi pět dní, ale Vodafone se mi ještě neozval.
Ptám se, protože objednatel reklamace je snad Vodafone a ne já, ne?
EDIT : děkuju za odpověď
Naposledy upravil TheNail dne pon úno 28, 2011 5:13 pm, celkově upraveno 1
iPhone 4 16GB • iOS 5.1.1
iPad 2 (Wi-Fi) 16GB • iOS 5.1.1
Mac mini (mid 2011) • i5 2.3Ghz • 8 GB RAM • 500GB HDD • Lion
iPod Classic 80GB • Periphery II : This Time It's Personal
Host
Host

Hnykda | pon úno 28, 2011 4:54 pm

S Vodafone. S nikým jiným nemluv, není tvoje starost. V jejich případě je totiž klient Vodafone.

Uživatelský avatar crusader | úte bře 01, 2011 12:53 pm

Neznáte prosím někdo postup navrácení reklamace na pobočku O2? V pátek z Britexu odeslali balíček s vyreklamovaným telefonem, v pondělí byl doručen v 9:56 ráno a když jsem se na pobočce na Zličíně ptal, tak ho tam ještě neměli a že prý mě kontaktují přes SMS až tam bude. A zatím stále nic, tak by mě zajímalo, kam to Britex nechává doručit.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Godoy | úte bře 01, 2011 3:29 pm

Já reklamoval u tmobile a na strankach dpd jsem se dočetl, že už ho převzal nějaky Havlicek, tak jsem zasel do tmobile a tam mi rekli ze ho nemaji ze jeste nedosel a ze az bude napisou mi sms, nastesti tam byl mlady borec co zasel do zadu a nasel ho. Pry byl jeste zabaleny s ostatnima telefonama z reklamace.

Uživatelský avatar Bulwa | úte bře 01, 2011 5:15 pm

crusader
To je normální,určitě už ho tam mají..jenom se jim nechce.Taky jsem sledoval podle DPD.V pátek ho doručili na pobočku O2.V sobotu odpoledne jsem tam zašel a krabici z Britexu neměli jěště otevřenou.Taky se oháněli tím,že na to mají měsíc..a že mám čekat na SMS...naštěstí tam něměli žádného jiného zákazníka,takže si udělali milostivě čas a krabici z Britexu otevřeli a telefon mi předali,ale moc se jim nechtělo :%)
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar hawkes | úte bře 01, 2011 6:23 pm

Já měl taky takovou zkušenost, sledováno přes DPD, jsem tam napochodoval, ptal jsem se přímo chlápka, který to dle DPD přijal, ten mi řekl, že ještě nemaj, tak jsem ho donutil ať se podívá, s dost neochotným výrazem to tedy udělal a stejně mi řekl, že tam není. Tak dojdu domů a za chvíli telefonát od O2, ať si pro něj dojdu...
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

johny03 | úte bře 01, 2011 7:20 pm

Zdravim,
je tu nekdo takovy, komu se telefon koupal a presto mu reklamaci uznali ?
V takovem pripade jak postupovat ?

pavelp | stř bře 02, 2011 10:59 am

Zdravím všechny. Uvedu vlastní zkušenost s Britexem. Mám iPhone 3GS 16 GB. Je něco málo přes rok starý, nosím ho v pouzdře. Jediná vada, kterou jsem reklamoval byl prasklý zadní kryt u konektoru, délka praskliny cca 7 mm. V reklamačním protokolu Vodafonu bylo uvedeno "používaný, poškrábaný, prasklý kryt u konektoru" a jako závada "prasklý kryt u konektoru, prosím o opravu". Telefon jsem reklamoval v úterý, podle všeho byl odeslán z prodejny až v pátek a objevil se v databázi Britexu v pondělí s tímto komentářem: "Popis závady 1: nelze použít-poškození krytů vyjma LCD". Během dne se měnil jeho status z "logistický sklad" na "čeká na opravu" na "v opravě" až po "expedice" po "vydáno". Odeslán byl ještě týž den (tj. v pondělí) přes PPL. Z vodafonu mi následující den, přišla smska, že je telefon z opravy již vrácen. Výsledek...
Dostal jsem nový iPhone (samozřejmě 3GS 16 GB), pracovník vodafonu mi sdělil, že to dopadlo, jak přesně očekával. Děkuji tedy vodafonu a britexu za příkladný postup řešení reklamace.

rev | sob bře 05, 2011 11:38 am

Dával jsem k reklamaci sluchátka od iP4 v úterý kolem 13:00 na jednu z periferních poboček Vodafone v Praze, celkem mě překvapilo, že i když je Britex v Kladně, tak mi už v pátek v 15:00 přišla SMS s výzvou k vyzvednutí nových.

Uživatelský avatar hawkes | pon dub 11, 2011 2:54 pm

Tak jsem reklamoval 3GS s klasickou prasklinou a i přes červené spodní čidlo (popravdě si nepamatuju, že bych ho namočil, ale moje blbost) jsem dostal nový kousek.

Jediné co mi vadí, jsou oproti minulému kousku hrozně do tepla orientované barvy LCD :/
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

lama5 | pon dub 11, 2011 6:09 pm

Zdravim, mám rok a půl 3GS 32GB 4.2.1 JB T-mobile CZ dost používaný, poslední dobou mi hoodně často i několikrát denně vypadává GSM signál obzvláště při hovorech a celkově se iP přehřívá až do stavu připojit k iTunes, situace začíná být neúnosná.. (restore apod. nic neřeší)
Jde mi o to má cenu dávat iP k reklamaci vzhledem k výše citovanému i přez to, že jsou na krytu iP vidět stopy pádu na všech rohách, nelícující kovový rámeček, vzadu klasika prasklý kryt u konektoru, prach uvnitř a hlavně prasklé sklo po pádu (mě to nevadí) a dole u konektoru čidlo vlhkosti má okraj mírně zrůžovělý (nikdy se nekoupal !), horní vlhkostní čidlo je OK.
Bude problémém prasklé sklo a spodní vlhkostní čidlo, když budu reklamaci situovat na nefunkční vnitřní HW? Vnější opotřebení by doufám nemělo vadit. Má někdo zkušenost, má to vůbec cenu? Ps. hledal jsem zde info a nic.. Díky

Edit: čidlo by nemělo vadit, a o to sklo, názor?

Uživatelský avatar Sphyn0x | pon dub 11, 2011 7:30 pm

No ja keď som dával reklamovať moje 3Gčko, tak si ho celkom dosť prezerala a bol dosť v poho, takže neviem, ako to bude u Teba.
Ale s prasknutým displayom a dosť opotrebovanými časťami iPhonu tomu moc veľkú šancu nedávam + ešte aj to zružovateľé čidlo.
Ale všetko je možné :)
///M
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar S474N | pon dub 11, 2011 8:53 pm

lama5: takze podle vseho pouzivas iPhone jako zarazku pod kolo i jako skrabku na zmrzly okno a jeste to chces reklamovat. Z tebe bych mel jako prodejce opravdu radost, nicmene bys letel tak rychle, ze bys to vzal i s futrama.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

lama5 | stř dub 13, 2011 9:04 pm

Co to prasklé sklo ws. reklamace související s vnitřní funkcí iP má někdo prosím nějakou zkušenost? Reklamovat či ani to nezkoušet?

S474N: pěkné přirovnání, ale dost vedle.. Tobě nikdy nevypadl tlf. z ruky a obzvlášť, když je tělo iP tak oblé? Využívám tlf. poměrně často a ještě u toho dělám spoustu jiného pohybu (např. makam). Možná bych se nad tím také pozastavoval, kdybych provolal 200Kč/měs a iP max. vyndaval z kapsy na obědě a ve volných chvilkách někde u stolu - nesuď mě příště laskavě

Uživatelský avatar S474N | čtv dub 14, 2011 10:54 am

lama5: pokud mas telefon doslova "dojeban" tak, jak popisujes, ze jsou tam nejenom mechanicke stopy, ale i praskle sklo, tak ti davam nulovou sanci. Minimalne kdybych ja mel kram, tak se zachovam presne tak, jak jsem psal vyse.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar Sphyn0x | čtv dub 14, 2011 6:37 pm

Prasknuté sklo, silné odreniny - t.j. Ti spadol (viackrát) silno na zem a tým pádom sa mohlo poškodiť aj vnútro.
Takže chyba bude zapríčinená u Teba a nevyreklamujú Ti ho.
Ale môžeš skúsiť, samozrejme.
///M
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar parmin | úte dub 26, 2011 12:10 pm

Dnes jsem donesl do Vodafone na reklamaci cca rok a půl starý 3GS. Telefon je ve velmi slušném stavu, byl nošený v pouzdře, nikde výrazně odřený, jen jedno smítko pod displejem. Nevím, jak se mi to stalo, ale čidlo u konektoru mám mírně do červena. Možná to mám z lyží, asi třikrát se mi telefon při přechodu z mrazu do teplé místnosti pořádně orosil...
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo zde na fóru nemá zkušenost, jak v tomto případě Britex postupuje - myslím tedy zda se zabývají vlhkostním čidlem u závady, která s vlhkem nemůže souviset - v mém případě prach pod displejem. Díky moc!
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar jackherrer | pát dub 29, 2011 8:11 am

pro tyto pripady se doporocuje (bez ohledu na pravdu) uvest do predavaciho protokolu - vylozene na tom trvat - ze jsou cidla vlhkosti bila. britexu potom vetsinou nezbyva nic jineho nez reklamaci uznat. je to tu napsane opravdu mockrat.
ted bohuzel ti tu nikdo nerekne jak se britex zachova, ale radsi te pripravim na nejhorsi - je mozny ze ti to diky tomu neuznaji :( ale neber moji zpravu v zadnem pripade jako nejake dogma.. vsechno je mozny.
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar S474N | pát dub 29, 2011 8:20 am

jackherrer: LOL, trvat na tom? To je jako predani rozstrelenyho auta v servisu s tim, ze je v normalnim stavu a trvat na tom.

Opravdu si myslis, ze ta osoba sepisujici reklamaci bude naprosto dementni?
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar jackherrer | pát dub 29, 2011 8:50 am

ne, to je uplne neco jineho. projdi si celou tuhle diskuzi a procti si zkusenosti uzivatelu ohledne cidel vhlhkosti, potom reklamuj 20+ iphonu a neco na me zkousej. rikam to znovu - trvejte na tom aby vam do predavaciho protokolu zaznamenali ze jsou cidla vlhkosti bila.

osoby sepisujici protokol o iphonu mnohdy nic nevedi a jsou radi ze maji reklamaci odbytou co nejdrive - tot moje osobni zkusenost, nerikam ze to na jinych prodejnach v jinych mestech je stejne.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar S474N | pát dub 29, 2011 9:26 am

jackherrer: ano, pokud dotycny ani nevi, co jsou cidla vlhkosti, tak ano. Nicmene v kazdem pripade bych poradil nastudovat trestni zakonik, zejmena paragraf 209:
http://business.center.cz/business/prav ... st2h5.aspx

Vzhledem k cene iPhone jako takoveho to rozhodne neni skoda nepatrna.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar jackherrer | pát dub 29, 2011 9:43 am

nepracujes v britexu? jak by ses vyjadril k tomu ze v britexu strikali cidla vlhkosti rozprasovacem vody aby nemuseli uznat reklamaci? neni to samozrejme potvrzena informace, ale nekde jsem to zaslechl (nevim kde - pokud se na to chces zeptat).
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar S474N | pát dub 29, 2011 10:15 am

jackherrer: ano, uhodl si, nepracuji. Ano, taky jsem to co tvrdis zaslechl, druhou veci je, jestli je to pravda a jestli je to prokazatelne. Navic jsem to byl myslim zrovna ja, kdo to tady v tematu psal - staci se podivat par stran zpet :wink:

Jinak tvoje narazka na mou praci - ty zjevne asi nepracujes vubec, respektive zcela jiste nepodnikas. Protoze pokud ano, tak by te takovyhle podvody ani nemuzou napadnout. Jak by se ti libilo, kdyby ti lidi nosili zbozi a porad jenom reklamovali?
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar jackherrer | pát dub 29, 2011 10:25 am

spatny odhad.
nepodrporuju podvody, ale pokud dostanu vadny kus, mam pravo na reklamaci, jeste jsem nereklamoval iphone co mel opravdu cervena cidla vlhkosti ikdyz to tak mozna vyznelo, nicmene protoze jsem zaslechl tu informaci o britexu, ze strika vodou cidla tak jedina moznost jak se proti nemu branit je uvest do predavaciho protokolu, ze jsou cidla vlhkosti bila a to za kazde situace. nevim proc me soudis jako podvodnika. asi podle sebe soudim tebe, ze? :(
pro tvuj klid v dusi: pokud mi nekdo donese at mu pomuzu reklamovat utopeny iphone - neudelam to protoze vim ze v tomto pripade to nema smysl, ale mi kamaradka prinese iphone kteremu nejde power button a ze si neni vedoma ze by ji nekde spadnul - ani stopa po narazu neni videt tak ji ho s ni vyreklamovat pujdu a budu trvat na tom aby byla uvedena informace u stavu cidel vhkosti.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Alek13 | pát dub 29, 2011 10:27 am

Za maly okamzik jdu reklamovst svuj 3gs do vodafonu, mam praskly kryt jako vetsina z vas. Bude ten telofon prijat, kdyz nemam sluchatka? Vsechno ostatni je pripraveno v krabicce.
iPhone 3GS
iPad 2
iPhone 4S
Macbook / 2010 / SSD / OS X 10.9.
iPhone 5
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone