hoho | pát črc 29, 2011 5:09 pm
Jableční kolegové, poctivě jsem si to přečetl, nebudu se ptát na blbosti (doufám), jen se chci podělit s nejčerstvějšími zážitky. iPhone 4 16GB, šlapal jako hodinky, před pár týdny se začal zahřívat když byla zapnutá GPS, k tomu se přidalo homebutton - vynechával, nahodile, ani to nevypadalo na mechanickou vadu, spíše nějaké kapacitní zákmity. Tak jsem ho odnesl do Vodafone Na Příkopě (Praha;-) Všechno probíhalo normálně, jen přejímací technik odmítl zkontrolovat a do protokolu zapsat stav čidel vlhkosti (bílá jako padlý sníh - telefon byl rozmazlován a to jako vážně, bez škrábanců, prostě jako nový). Na moje naléhání mě uzemnil tím, že není servisák a že tomu nerozumí a že vůbec neví, co vlastně po něm chci, o žádných čidlech nic netuší a že mu můžu něco namluvit a on to tam prostě napsat nemůže. Chlácholil mě, že Britex vyřizuje kladně desítky reklamací na iPhone (do cca 3 týdnů - no, podle mě mlžil, ale co už) a nikdy to tam nepsali. Tak jsem se s ním nehádal, telefon jsem potřeboval funkční - teď se jen modlím, aby si na mě Britex nesmlsnul. Druhá věc, která mě dostala - chtěl jsem po něm, aby do protokolu uvedl, že žádám o výměnu za nový kus. Teď neřeším, jak to "refurbishuje" servis - bylo to do půl roku od koupě => právní fikce vady při koupi => ergo rozpor s kupní smlouvou. Uzemnil mě tím, že na poruchu funkčnosti se toto ustanovení nevztahuje, že se to týká POUZE rozporu s deklarovanou funkcí výrobku, např (cituji):"kdybychom to prodali s tím, že to má Wi-Fi modul a vy jste zjistil, že ho to nemá". No prostě kecal, ale strašně. Nevím, zda z neznalosti, či vyloženě lhal, to už není podstatné. Napsal jsem na Vodafone a napsali mi:
<cituji>
Mrzí nás, že jste nespokojený. Naši prodejci nejsou odborně způsobilí k posuzování vad mobilních telefonů. Při uplatnění reklamace mohou do opravenky uvést pouze popis vnějšího vzhledu telefonu, ale stav čidel vlhkosti může posoudit jen autorizovaný servisní technik. Pokud jste reklamaci uplatňoval jako nefiremní zákazník, požadavek na vyřízení reklamace výměnou telefonu měl prodejce do opravenky zapsat. M.
</cituji>
V opravence mám od toho pytlíka uvedeno "Způsob opravy: Jiné/default" - nemám páru, co je to za trik. Anyway, jAblíčko se dokutálelo do Britexu, kde byl uvedený popis závady: "1: nelze použít-nefunkční připojení (Web-GPS-WiFi-BT) 2: nelze použít-nelze zapnout, nenastartuje, nezvykle teplý" (což víceméně odpovídá tomu, co jsem reklamoval. Zapnout telefon šel, ale tlačítko sem tam nezafungovalo).
A teď otázka na ty, co si tím již prošli - během posledních dvou dní byly v DB oprav k vidění stavy zakázky: "Příjem => Zpracovává se => Čeká na opravu => Expedice". Nikde není popsáno co s telefonem bylo, jak to opravili, žádné scany vnitřku nebo záručáku, prostě je expedováno a já nevím co čekat. Co myslíte?