j.i.r.i. | pát pro 09, 2011 10:27 pm
Mám s Britexem čerstvou a velmi dobrou zkušenost. iPhone 4, zlobil Home Button. Britex vyměnil iPhone za nový (production year 2011, week 46, factory 61). Status objednávky nejdřív přeskočil na: čeká se na vyjádření zákazníka - tedy pro Britex to je Vodafone, který dodal záruční list bez data prodeje. Dle tel. odpovědi člověka z Britexu záležitost 5 minut.
Po 4 prac. dnech jsem to tel. urgoval ve Vodafonu, za 2 hodiny se v Britexu změnil status (asi už necituju zcela přesně): čeká se na opravu; dál - čeká se na náhradní díl - pak oprava, expedice a vyřízeno s údaji na dohledání balíčku DPD. Vše toto do druhého dne, i když člověk z Britexu mě varoval, že to může trvat déle, protože toho mají hodně.
Nový telefon je v servisním protokolu uveden jako náhradní díl, tedy výměnu papírově řeší jako opravu (asi aby neplatila záruka zase od začátku - což je logické a ani to nemohu očekávat, mám-li rozum). Tedy uvidíte-li "oprava", ještě to opravu nemusí znamenat.
Já jsem byl napjatý, jestli mi to uznají, protože HB někdy fungoval a někdy zlobil, v prodejně VF reagoval samozřejmě zcela OK, doma špatně. Ani zde u Britexu nebyl problém. Celkem jsem do Britexu volal 3x, pokaždé jsem se setkal s velmi solidním chováním, které mě velmi uklidnilo (po pověstech, které o Britexu chodí).
Jediné problémy jsem zažil s Vodafonem, kde jsem v prodejně na TGM v K.Varech asi měl smůlu na člověka, choval se otřesně. Nejprve nechtěl o poslání na opravu ani slyšet, HB zrovna fungoval. Další den jsem si to zaslání vymohl. Do stavu přístroje napsal, že zadní strana poškrábaná (taky že byla), o čidlech vlhkosti ale nechtěl slyšet. Jako náhradu jsem dostal Nokii 6300 s totálně poškrábaným displejem, na hranici čitelnosti.
Celkem jsem byl tedy 10 dní bez iPhonu, 8 pracovních. Kdyby Vodafone fungoval tak, jak má, byly by to 3. Britex má u mě palec nahoru.