Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online
Odstoupit od kupní smlouvy může spotřebitel mimo jiné v případě, že opakovaně reklamuje (nejméně po dvou opravách) totožnou vadu odstranitelnou anebo vadu neodstranitelnou. V takovém případě má spotřebitel právo vždy podle § 622 odst. 2 občanského zákoníku odstoupit od kupní smlouvy a požadovat vrácení kupní ceny nebo může požadovat výměnu věci za novou. Prodávající je povinen Vaší volbě vyhovět.“
„Větším výskytem vady je myšleno 3. oprávněná a uznaná reklamce stejného druhu, nebo čtvrtá oprávněná a uznaná reklamce různého druhu, nebo oprávněná a uznaná reklamce 3 podstatných vad na věci zároveň.“
xslide píše:Dnes mi byla v britexu vyřízena reklamace formou výměny zařízení. Máte někdo potvrzené jak je to s tou zárukou?
Mám v O2 při předání žádat nový záruční list, popř. nechat si to zapsat do něj, nebo je to automatické a nebo ta nová záruka vůbec neběží?
Díky za informace.
SteveJSF píše:To uz se tu resilo - polovina lidi si mysli to, druha ono, ale podle toho tveho vykladu to zatim jeste nikdo neprokazal - zatim tu nikdo uspesne nevyresil zarucni opravu iPhonu treba dva a pul nebo tri roky od nakupu. A dokud se to nekomu nepodari, je zbytecne se o tom dohadovat. Na opravu neni zaruka 2 roky.
Colpeas píše:SteveJSF píše:To uz se tu resilo - polovina lidi si mysli to, druha ono, ale podle toho tveho vykladu to zatim jeste nikdo neprokazal - zatim tu nikdo uspesne nevyresil zarucni opravu iPhonu treba dva a pul nebo tri roky od nakupu. A dokud se to nekomu nepodari, je zbytecne se o tom dohadovat. Na opravu neni zaruka 2 roky.
Mně se to podařilo. iPhone koupený 11/2008, reklamace 12/2009, 12/2010, 7/2011 a 11/2011. Vždy jsem dostal jiný kus. Pokud vymění díl, je na něj záruka 6 měsíců, nebo do konce záruční doby přístroje. SWAP = 2 roky.
1/2012 jsem po 4. reklamaci dostal dobropis a to více než po třech letech od koupi. Takže to funguje - konec debaty.
jantar píše:1. Verejne diky Britexu a konkretni osobe za vstricne jednani pri reklamacich a spolupraci na odhaleni zavady. Vice rici nemohu.
2. Jednu vec, kterou jsem v tomto threadu nezaznamenal. Je mozne, ze mne nakonec potka ctvrta opravnena reklamace a odstoupeni od smlouvy (kolega uspesne zrealizoval pred mesicem). Jemu ale peclive pocitali u Tmobile dobu od zakoupeni pristroje.
Vysvetlim:
Ja a spotrebitelska poradna tvrdime: mam v ruce telefon aktualne s cca dvouletou zarukou (prubeh: pred tremi lety zakoupen, dale trikrat reklamovan formou swap imei, naposledy v lednu tohoto roku) a pokud se v teto zarucni dobe obevi dalsi zavada, mohu odstoupit od smlouvy.
Tmobile: odstoupit od smlouvy muzete pouze v prvich dvou letech od prvotniho nakupu pristroje, takze i kdyz mate ted de facto novy a s novou dvouletou zarukou, odstoupit od smlouvy vam v pripade dalsi reklamace neumoznime, tuto moznost jste ztratil uz de facto pred rokem.
Me Tvrzeni Tmobile prijde jako hodne ujety nesmysl, krom jineho bych vadne zbozi mohl opakovane reklamovat az do smrti (me, ne toho vyrobku.
Nazory?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé