Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Martin101 | úte kvě 01, 2012 1:44 pm

Re: Reklamace a Britex

Měl bych otázku,popřípadě prozbu.
Zítra to hned ráno jdu řešit za ředitelem.
Mobil mně stál dotovaných 12377Kč,ještě uvidíme jak se vyjádří Britex,ale pokut mně Vodafone nenabídne k odkupu nový za tu cenu kterou jsem platil tak asi budu nucený ho koupit za plných 16277Kč.Pokut budu mít v ruce papír z Brixu,že mobil byl tak a tak požkozen a záruka se odmítá mám právo na náhradu škody v plné víši tudíš 16277Kč? ..Podle mně ano,pač na dotaci nemám nárok takže si budu muset koupit nový v plné ceně.Přemýšlím jestli to ještě nedat na Policii ČR mám vše sepsané apod..Hlavně aby Vodafone s tím pohl ..aby se to stihlo vyšetřit do konce roku..Fakt jsem naštvaný,očekával jsem,že lidi co maturují mají rozum..Takže se to musí honem nějak vyřešit..Já už měl přirpavené penízky na iPad těšil jsem s jak si ho koupím...a nějakej debílek mně obleje..Oblečení,notebook,mobil..ještě že máme rozumné vedení ve škole a vše se vyřeší..doufám v to že mně bude škooda uhrazena..Jaké mám práva z právního hlediska?

Uživatelský avatar GeorgioV | úte kvě 01, 2012 7:15 pm

Jsme na tom stejně, taky jsem ve třeťáku :D No hale, já jsem do školy radši nešel, taky bylo včera :D Poučil jsem se od tohoto borce :D
iPhone 4S 16GB Black - iOS 7
iPhone 4S 16GB White - iOS 6
iPad Mini 16GB Wifi - Silver

http://www.smartfoun.cz - Přinášíme novinky ze světa chytrých zařízení
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar S474N | úte kvě 01, 2012 8:57 pm

Colpeas: ocet? To bych o toho zmetka zlomil kalenej teleskop.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Martin101 | úte kvě 01, 2012 9:03 pm

Zítra to jdu řešit tak mně drže palce ! :) Dotovaný mně stál 12377Kč ! Nedotovaný mně bude stát 16277Kč :) takže si řeknu o čásku 16277Kč pač rozdíl jsem už zaplatil v paušálech..Nebudu toho zmetka dotovat ze svého..takže fakt doufám že se to vyřeší !!! :)) )Dík moc všem :)

Uživatelský avatar GeorgioV | úte kvě 01, 2012 9:27 pm

Kdyby mi těch 16000 dal v pátek byl bych hrozně naštvanej, protože by mě to sakra táhlo na pařbu :D Jinak samozřejmě držím palce :-)

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Martin101 | stř kvě 02, 2012 11:59 am

Takže oprava bude stát 5 a něco..A odmítli to zaplatit..takže škola a ředitel a náš právník to poslal na Policii ČR ..toho jsem se nejvíc bál..Takže si zaplatím ze svého tu opravu..a bůhví kdy ty peníze uvidím..děs běs..

niky79 | stř kvě 02, 2012 2:29 pm

Martin101: ale to neni oprava, ale spise novy kus v ramci Apple Exchange programu, ne? A na 5 tisic co kolik byste mohli složit.

Martin101 | stř kvě 02, 2012 2:42 pm

Netuším jak to je..Počkám až zavolají z Vodafone..Půjdu tam mobil si prohlídnu..Totálně se vymluvily že jsem si to mohl udělat sám a dokonce že to mohl být někdo jiný..Takže mám nárok odmítnout opravený a chtít nový po nich..Jde to už přes Policii ČR ..Fakt jsem z nich skalamaný..Stát se to u nás ve třídě tak jak chlapi se k tomu postavíme a řeknem jo polívali jsme a zaplatíme to ..je to děs.. :sorry: Uvidím jak ten mobil bude vypadat..popřípadě budu žádat nový jestli na to mám z právního hlediska nárok ..

Uživatelský avatar GeorgioV | stř kvě 02, 2012 4:00 pm

Já si to myslel, že to nebude zas takový frajer a na férovku řekne " já ti to zaplatím " .. nejspíš to nejdřív řekl, ale pak s tím přišel domů a tam ho s tím poslali někam, takže se teď bude vymlouvat. No jsem zvědav, jak to dopadne, podle mě určitě něco dostaneš, ale kdy? to je otázka ..

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Colpeas | stř kvě 02, 2012 4:32 pm

Škola by pro takové případy měla býti pojištěná, ne?

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

Jadro | stř kvě 02, 2012 4:59 pm

Reklamace a Britex

Skola se od toho podle me distancuje... Muze mit ve skolnim radu, ze se nema do skoly nosit mobily apod. Casto to mivaji, aby byli kryti pro takoveto pripady... Myslim, ze to Martin nebude mit jednoduche... A prokazat nekomu, ze zrovna ten a ten ho polil taky nebude jednoduche... Nas pravni system jede formou presumpce neviny, tedy vinu musi prokazovat poskozeny... Ten kdo se provinil muze klidne lhat i u soudu a nic se mu za to nestane, protoze na svou obranu muze pouzit jakekoli prostredky... Zatimco poskozeny musi shromazdovat dukazy a prokazovat co ten zlotrilec provedl. Bohuzel mluvim z vlastni zkusenosti... Takze lehke to nebude, ale drzim ti pesti a hlavne vytrvej...

Martin101: Mas nejaky papir, kde ten dotycny uznava, ze te zlil? Nebo mas svedky na to, ze to priznal (a slibil nahradu skody)?
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Martin101 | stř kvě 02, 2012 5:55 pm

Ta oprava za těch 5500kč to bude nový mobil? Nebo s čím mám počítat..co si myslíte že s tím Britex udělá?..S novým vyměnemým a nebo že to opraví?..No nejhorší je že si nemapatuju kdo to přesně byl..jak chrstli vodu tak jsem to prošel rychle..a cca za 2 minuty hrábnu do kapsy a vytopená kapsa mokrá braška od notebooku..Sice jsem to hned nahlásil cca 4 minuty po incidentu..ale oni to hází na ostatní třídy a já nevím co..Já mít 2 metry a zjistit to tam tak ho čapnu pod límec a dotáhnu k ředitelovi..Takhle se z toho vykecali tak že prý bylo poslední zvonění ..ale zase přiznali že polívali....Fakt jsem z toho na nervy jestli se to bude řešit přes Policii a já nevím co..Myslel jsem že se fakt zachovají jinak ...mrzí mně to ..ale radši dám 5500kč než 16 ..Aspoň mám zkušenost na celý život..Ono z každé blbosti se člověk poučí..Ale kdo měl předpokládat že na naši školu chodí lidi s IQ houpací kůn..Výmluvy jako bylo poslední zvonění a stříkali i jiný..to je jak děcka ve školce..takže asi tak..Je mně 18 let a mám větší rozum než všichni dohromady..fakt je to smutné co dneska je za děcka ..já mít toto ve firmě tak nevím..Dávám si naději že někdy uvidím těch 5 táců..díky moc za podporu :wink:

Uživatelský avatar GeorgioV | stř kvě 02, 2012 6:40 pm

Nemám s tím zkušenosti, ale podle mě ti ho opraví, protože je to divný, aby si servisu dal 5 tisíc a oni ti dali nový mobil .. Kus za kus se dává jen v případě, když se jedná o záruční opravu a uznanou reklamaci, ne? Jestli se mýlím, tak mě opravte. Já nevím, co na to napsat, je to fakt prekérní situace, co s tím policie udělá? Škola proti tomuto bude určitě ohrazena a že by každého studenta té třídy vyslýchali mě přijde nadmíru... Tenhle případ si zaslouží vlastní topic :-)

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

niky79 | stř kvě 02, 2012 6:55 pm

Reklamace a Britex

Georgio. Najdi si informace o Apple exchange programu.

Uživatelský avatar Pr3dator | stř kvě 02, 2012 6:59 pm

Reklamace a Britex

Georgio: Polovica tvojích príspevkov je zavádzajúcich, ale napíšeš všade.
[Návod] Ako zisťovať aktuálne info o JB
-MacBook Air 13" 2014 - OSX Mavericks
Senior uživatel
Senior uživatel

Jadro | stř kvě 02, 2012 6:59 pm

Reklamace a Britex

Jelikoz se jedna o 4S, tak to bude oprava. Exchange jsem nejak nenasel, pripadne tu nekdo tvrdil, ze stoji cca 7000
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar GeorgioV | stř kvě 02, 2012 7:12 pm

JOjo najdu si to, díky :-) Ale vidíš, že nejsem sám, kdo si myslí, že to bude oprava

Pr3edator, protože mě tato tématika zajímá, proto jsem na tomto fóru a díky mému komentu to mám ve vlastních příspěvcích a mohu jednoduše sledovat každé téma, co mě zajímá :-) A momentálně je tvůj příspěvek taky k ničemu. Čím víc se budu zajímat, tím míň zavádějících a pro mě neznalých věcí bude :wink:

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Colpeas | stř kvě 02, 2012 7:30 pm

Jadro píše:Skola se od toho podle me distancuje... Muze mit ve skolnim radu, ze se nema do skoly nosit mobily apod. Casto to mivaji, aby byli kryti pro takoveto pripady... Myslim, ze to Martin nebude mit jednoduche... A prokazat nekomu, ze zrovna ten a ten ho polil taky nebude jednoduche...

No, to tam samozřejmě mít můžou, ale například v našem školním řádě je napsáno jen to, že se nedoporučuje nosit s sebou cenné předměty nebo velké finanční obnosy. Mimimálně na poškození nebo krádež majetku by měli být pojištění. Shodou náhod mi zrovna dnes ve škole ze škříňky ukradli MacBook Pro a poté co to sepsala policie mi normálně dali formulář pro pojišťovnu, tak to snad proplatí... (Ale to do tohoto topicu už nepatří)

Každopádně přeji hodně štěstí.

iPhone expert
iPhone expert

Martin101 | čtv kvě 03, 2012 2:08 pm

Takže škoda je 6500Kč nakonec :) Já k tomu zapoměl přičíst DPH..troufám si říct že mně přijde totálně nový mobil..Takže nakonec spokojenost..Už jen aby se mně vrátily penízky a na celou věc zapomenu :x :Yahoo!:

Uživatelský avatar S474N | čtv kvě 03, 2012 4:14 pm

Colpeas píše:Škola by pro takové případy měla býti pojištěná, ne?

Kdyby skola, normalni clovek ma pojistku "na blbost" taky samozrejme.`
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Roxygirl | čtv kvě 03, 2012 5:09 pm

Ahoj. Vzhledem k tomu, že jsem se tu dočetla příšerné věci o průběhu reklamací u Britexu a svůj IP4 jsem tam dávala k reklamaci s naprostou hrůzou, tak bych se také ráda podělila o svůj zážitek. Možná tím trochu uklidním lidi, kteří se na to chystají, ale bojí se jak to dopadne.
IP4 zakoupený u Vodafone před necelým rokem. Zhruba po půl roce začal zlobit Home button (v nepravidelných intervalech nereagoval třeba půl hodiny apod.), ale protože jsem byla z Nokie zvyklá na horší věci, tak jsem to nijak zvlášť neřešila. Ale když se chýlil ke konci první rok od koupě a dočetla jsem se, že v prvním roce by podle některých lidí měl být IP vyměněn kus za kus, tak jsem se to rozhodla řešit. Telefon jsem na pobočku Vodafone donesla ve čtvrtek odpoledne, do protokolu jsem nechala napsat, že čidlo vlhkosti, které je vidět je bílé a také to, že pokud by Britex měl potřebu telefon opravovat, že si přeji o tom být informována. V pondělí odpoledne jsem na stránkách Britexu zjistila, že zakázka byla přijata, v úterý, že je vyřizována a následně expedována. Tak jsem byla dost zvědavá jak to dopadlo, když nikdo nevolal. Ve středu po obědě jsem si zavolala do Vodafonu a bylo mi řečeno, že si to můžu přijít vyzvednout. Proběhla výměna jednotky (pán z Vodafonu si myslel, že jde o výměnu základní desky, ale podle nového IMEI a vzhledu telefonu bylo jasné, že jde o nový kus IP4).
Když jsem se dostala k pc, tak jsme si stránkách Apple našla podle servisního čísla ten nový vyměněný IP4 a zjistila, že telefon byl aktivován již 3 týdny před tím, než já jsem ho obdržela. Což mi přišlo velice podezřelé a ne zrovna fér. Tak jsem volala do Vodafonu, co s tím mám dělat a bylo mi řečeno ať to primárně řeším s Britexem. P. Kožuch mi do telefonu řekl, že pravděpodobně k tomu došlo u Apple nebo u nich, z důvodu, že zkoušeli zda funguje. Tato odpověď mě příliš neuspokojila, ale pán se mi snažil namluvit, že jim ty telefony prostě chodí od výrobce a oni je sem tam zkusí, jestli opravdu fungují, že ne vždy tomu tak je, ale že každopádně pro mě se tím záruka nijak nemění, tedy platí 2 roky od chvíle, kdy jsem telefon obdržela. Snažila jsem se z něj dostat vyjádření písemně, ale marně. U Apple mi řekli, že by se to dít nemělo, ale že to pro mě opravdu nic neznamená.
Takže tolik k úspěšné reklamaci s trochou smíšených pocitů na závěr.

Martin101 | čtv kvě 03, 2012 11:13 pm

Asi tak no..moje zkušenost je taková že příští iPhone si koupím přímo od Apple z jejich webovek popřípadě iStyle..Všemožně se zkusím vyhnout Britexu..Vím že za to tam asi nemůžou ..Vážně netuším jak to s těmi iPhone dělají..nejvíc mně štve že ho pošlou jen tak ..Je by nezabilo kdyby poslali celou novou krabičku ..aby byl zabalený..a zákazník si řekl ..Jůůů tak oprava mně stála sice 7 tisíc ale komplet nový..takhle to dojde jak nějakému nevím komu v pytlíku..nelíbí se mně přístup Britexu a celkově Apple servisů v ČR..V Americe je to kus za kus..Krabička za krabičku..Toto by se mělo změnit..dělá to děsně špatný pocit na zákazníka..Toto kdyby viděl Steve Jobs tak vybouchne vzteky..Pač tomu záleželo na celkový dojem ..krabička mobil nabíječka..No uvidím jak dopadnu já co mně dojde..Přece jenom lidem co si kupují mobil v hodnotě 16 tisíc a víš by mohly přistupovat lépe..vím že je to spotřební zboží..ale Apple je 100 miliardová firma a měl by si to nějak ošéfovat..Vím že jsme malý trh..ale bylo by to pro lidi lepší..

schvalil jsem ti to protože je to dlouhý a má to hlavu a patu, přístě ale nedělej double posty, viz pravidla fora. Julek

Uživatelský avatar Colpeas | pát kvě 04, 2012 4:51 pm

Já teda nevím jak ty, ale pro mě je důležité akorát to, že ten telefon funguje tak jak má. A hlavně si uvědom, že to tvoje "krabička za krabičku" by se dost promítlo v cenách. Nebo si snad myslíš že jsou to nějací samaritáni a budou si o to snižovat marže? Bláhový chplače. Mimochodem ani v USA nedostaneš z pozáruční opravy novou krabičku, pokud už mění přístroj, stejně ti dají jen iPhone ve foliích

iPhone expert
iPhone expert

Martin101 | úte kvě 15, 2012 9:51 pm

Vrátím se zpět ke kauze politý iPhone
Mobil mám,oprava proplacena
Celou akci prý posvětil ředitel školy,dnes opět stály před školou a vybírali pěnízky (jiná skupina) Celý případ je na Policii ČR ale prostě ty peníze mně chybí jelikož jsem student..Lze to požadovat po škole? ..Uhradu školy? ..Nebo podat trestní oznámení na školu?..

Uživatelský avatar S474N | čtv kvě 17, 2012 12:49 pm

Martin101: tak pokud to mas proplaceno, tak co resis? Nebo se neumis vyjadrovat a oprava je ZAPLACENA a skolou NENI PROPLACENA? A kdyz pises, ze to PCR resi, tak co chces resit s tim oznamenim?
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Janek78 | čtv kvě 24, 2012 10:22 pm

Tak se podělím o mou zkušenost s reklamací v Britexu.
Jinak velmi opečovávaný Iphone 4 mi při telefonování spadl v krytu hranou na beton, zhasl, po 10 minutách naběhl ale nešel ani mikrofon ani sluchátko.
Sic to byla plně má vina zkusil jsem reklamovat přes O2 (pád na zem jsem samozřejmě zapřel) , celá záležitost trvala přesně 7 dní, přístroj vyměněn za nový.
Takže dobrý, asi záleží na koho narazíte.

junrai | pát kvě 25, 2012 7:28 am

Reklamace a Britex

Janek78: Tak to je good. A bylo na iPhonu nejak videt, ze spadnul? Ja mam totiz iPhone taky po padu ( trosku ustiply roh ) a chci ho reklamovat, ale bojim se, ze mi zamitnou zaruku :-(
Host
Host

Janek78 | pát kvě 25, 2012 7:45 am

Byl v krytu a pod foliema takže ne.
Jediný co, uštípl se kousek černýho plastového rámečku co je kolem displeje.

junrai | pát kvě 25, 2012 6:19 pm

Joo tak to máme stejné. Já ho měl taky v krytu a s fólií na displeji a taky se právě kousek uštípl.. Tak to asi risknu ;-)
Host
Host

kiimii | ned čer 03, 2012 10:10 am

ahoj reklamoval jsem 3gs ( neslo postrani tlacitko na vypnuti a zapnuti zvuku , bzucel ,bylo slyset vecer , prasklina u nabijeciho konektoru.)

Ve vodafonu me nechteli napsat ze cidla vlhkosti jsou negativni ikdyz byla .
Reklamace trvala cca 10 dni dostal jsem novy iphone (byl ve foliich ani skrabanec nikde v protokolu bylo napsano swap imei

vZTAHUJE SE na to zase 2 leta zaruka ? ve vodafonu mi rikali ze ne , protoze to prej telefon vydava britex a ne vodaone , ze na to meli skoleni takze je jen pul roku zaruka .

ja jsem 3gs reklamoval 3 tejdny pred koncem 2 lety doby.

jde nekde na strance applu zjistit podle imei zaruka ?

niky79 | ned čer 03, 2012 11:48 am

Reklamace a Britex

Vofafone muže říkat co chce. Dostal jsi novy kus, záruka bezi od zacatku.

mikej561 | ned čer 03, 2012 4:02 pm

Ahoj, kam dává o2 iphony na reklamaci? Myslel jsem, že do Britexu, ale tam zadávám mé imei a pořád ho tam nemají (týden)
iPhone 5 32 gb
ipad 4. generace 32 gb 3G
Host
Host

Koudy69 | ned čer 03, 2012 5:55 pm

Reklamace a Britex

Muze se to zdrzet nez to tam dorazi. Davaji reklamace do britexu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Alek13 | ned čer 03, 2012 7:23 pm

Jak kdy proste, moje prvni reklamace celkem trvala 12-14dni, ta druha pred tydnem 5
iPhone 3GS
iPad 2
iPhone 4S
Macbook / 2010 / SSD / OS X 10.9.
iPhone 5
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Marthin | ned čer 03, 2012 7:27 pm

kiimii píše:jde nekde na strance applu zjistit podle imei zaruka ?

https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

kiimii | pon čer 04, 2012 5:55 pm

dik .. jeste se chci zeptat kam posila Iphony na opravu Mobil Pohotovost ? jestli taky do britexu nebo zarucni opravy resi nejaky jeji servis ? diky.

mikej561 | pon čer 04, 2012 7:09 pm

Takže v systému mě už mají. Mám tam napsaný stav zakázky vydáno. To znamená, že to opravili a poslali do o2? Díky
iPhone 5 32 gb
ipad 4. generace 32 gb 3G
Host
Host

Uživatelský avatar Hape | úte čer 05, 2012 12:48 pm

Tak ja mel iP 4S z eshopu, ale byla to oficialni CZ distribuce od Tmobile. Jelikoz mi prestaval fungovat signal, dostal jsem od Britexu novy kus. Co mne ale zarazi je to, ze novy kus jak je uvedeno i v protokolu od Britexu je iP 4S O2. Navic podle modelu MD235B se snad jedna o model urceny pro UK. Je to legalni, mam to znovu reklamovat, setkali jste se s necim podobnym i vy. Jinak iP slape O.K.
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Marek | úte čer 05, 2012 12:59 pm

Oni to sú repasované kúsky, a je to normálne. Pokiaľ všetko funguje a všetko je ok :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Hape | úte čer 05, 2012 2:58 pm

Takze kdyz budu nekdy nekde reklamovat treba TV tak dostanu za tu nefunkcni repasovanou ?!?!? NO TO SNAD NE !!!
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone