iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

hercous | pon zář 20, 2010 9:22 pm

Re: iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

No tak u mě to jak z jednoho kusu bohužel není:
http://img816.imageshack.us/img816/9043/img0049.mp4

Když to srovnám s kvalitou 3GSka, tak to je iP4 na úrovni nokie :cry:

Uživatelský avatar Metalgirl | pon zář 20, 2010 9:27 pm

Nj, tam jde jasně uprostřed toho kraje vidět, že ten zadní kryt nedoléhá. Je nadzvednutý, jakoby španoval či co, asi špatně slepené dohromady, nebo převozem se to mohlo nějak odchlípnout, bůhví, kde s tím a jak třískali.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar cicolably | pon zář 20, 2010 9:35 pm

vratiť
reklamovať
kupiť nokiu
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
Starý pes fóra :)

runner111 | pon zář 20, 2010 9:38 pm

Lupe mi přesně stejně, nad šuplíkem SIM. Mám 32GB, kupovaný první den prodeje u VF. Jinak je ale celkem odolný, už má za sebou pád na dlažbu, kdy sem čekal něco rozbitýho a vše přečkalo, pouze jeden miniaturní otlak na kovovým rámečku :D
Ale proximity senzor mi zlobí stále, i po update na 4.1. Dneska sem si u 3 hovorů zapl uchem hlasitý reproduktor, u dvou pro změnu MUTE. to mě tedy pěkně s..e
Apple Watch sport
iP 6 16GB
iPad Air
MacBook air
Host
Host

hercous | pon zář 20, 2010 9:43 pm

cicolably: ftipálku, ještě jsi zapomněl rozebrat a opravit si to :wink:
Naposledy upravil hercous dne pon zář 20, 2010 9:45 pm, celkově upraveno 1

stikyworld | pon zář 20, 2010 9:44 pm

Ani já nemám problém ze zadním krytem, nic nevrže , vše sedí jak má a Já bych naopak pochválil kvalitu zpracování .

Hláška s teplotou se mi zobrazila taky ale bylo to v letě a s modelem 3GS. Hrál jsem 3D gamesku na sluníčku u bazénu ;-)

Micro SIM - ky dávají operátory na požadavek Applu zdarma. Tedy Apple určil pravidla. Chceš prodávat iPhone 4? Tak MicroSim - ky budeš dávat zdarma!
Moje zkušenost s Vodafonem :
K iPhone 4 jsem dostal Micro SIM zdarma, a druhy den mi na počkání předělali moje stavajíci číslo na MicroSimku a to tak že mi dali novou MicroSimku s tím že do 24h bude aktivní.
 iPhone 5 64GB iOS7 White  iPad mini 64GB White  iPhone 4 16GB Black  iMac 21,5"  Apple Developer
Host
Host

Uživatelský avatar biovirus | úte zář 21, 2010 9:53 am

Včera přišel. bohuzel s 4.1 takze Cyntact , BiteSMS zatim nepouzitelne. Nic nelupe necvaka. Signal Ok. Vse jak ma byt. Uzivam si to.
iPhone 4S 16GB T-Mobile OS 5.1.1 JB
MacBook Pro (2010) Mountain Lion upgrade.
iPad 32Gb WiFi 5.1.1 JB
iPod Touch 3gen 8GB 4.2.1 JB
iPod Touch 4gen 8GB 5.1.1 JB
Host
Host

stikyworld | úte zář 21, 2010 10:27 am

Zajímavé přišel ti od Vodafonu z iOS 4.1 ? Hmm
 iPhone 5 64GB iOS7 White  iPad mini 64GB White  iPhone 4 16GB Black  iMac 21,5"  Apple Developer
Host
Host

hercous | úte zář 21, 2010 10:57 am

Také mohu potvrdit iOS 4.1 od VF.

Uživatelský avatar preston | úte zář 21, 2010 6:32 pm

moje zkušenosti...nic nevrže, zadní kryt v pořádku, proximity senzor pracuje bez problému, pořídil jsem si fólii screen protect za pár korun z aukra, vepředu sedí perfektně,pouze 1 bublina úplně nahoře, na displeji nic, zezadu hodně malých bublinek,ale to mi zas tak nevadí...jinak baterka je docela "držák" v porovnání s 3G, paráda, nabíjím tak jednou za 2-3 dny, s 3G při stejném provozu každý den...fotky perfektní,fotím jen s HDR on, pouze u pár fotek je roztřesení, 2 stejné vrstvy vedle sebe, nevím jestli to je neklidnýma rukama :) ale stabilizátor tam asi měli dát...videa taky dobrý, jen při rychlejším pohybu mobilem video nestíhá (něco jako rozdíl mezi 50Hz a 200Hz LCD tv), ale při statickém natáčení jsou videa super
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dwick | úte zář 21, 2010 7:21 pm

OT: Rozdil mezi 50Hz a 200Hz LCD televizi nikdo nepozna :) V pripade tehle technologie se odezva meri v milisekundach a ne hertzich :)
Life sucks. And then you die.

hercous | úte zář 21, 2010 9:20 pm

Tak jsem sundal ten zadní lupajici kryt. Původně jsem to chtěl něčím podložit, ale asi ten kryt byl jen špatně nasazen, takže po opětovném složení to vypadá OK. Ťuk ťuk. :mrgreen:

Uživatelský avatar Metalgirl | úte zář 21, 2010 9:30 pm

Vidíš to šťastlivče, problém vyřešen. :wink:
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Ricco | stř zář 22, 2010 9:10 am

neviete radu??? Baterka mi vydrzi niekedy ledva den pri beznom pouzivani. Vypnute mam takmer vsetko okrem 3G. Za noc mi niekedy klesne aj 20-30%. Som z toho zufali

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř zář 22, 2010 9:14 am

vypni i to 3G, pokud jsi v miste je neni treba uplne dobre pripojeni 3G tak iphone se porad snazi pripojit a to docela hodne zere tu baterku, na noc to davas do letoveho rezimu nebo ho nechavas zapnuty a pripojeny k siti?
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Ricco | stř zář 22, 2010 9:24 am

nechavam ho zapnuty

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř zář 22, 2010 10:04 am

Tak zkus vypnout prvne to 3g a na noc ho davat do letoveho rezimu, jak jsem psal 3g docela zere hlavne kdyz se pristroj porad pripojuje a hleda, hlavne v miste ne kvalitniho pokryti 3g. Takze vypni 3g a testuj baterku pak ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Ricco | stř zář 22, 2010 10:05 am

Neviem byvam aj pracujem v BA tak neviem ci sa stale hlasi na 3G

Uživatelský avatar Hape | stř zář 22, 2010 11:17 am

Tak si sakra na jednu noc to 3G vypni a uvidíš, jestli je problém v tomhle a nepiš furt,že ho nevypínáš a že pracuješ v BA :evil:
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

Ricco | stř zář 22, 2010 11:22 am

Hape: sa uklidni trapko

Uživatelský avatar samson010 | stř zář 22, 2010 11:23 am

sa mate s tym 3G signalom, mam stale len edge a vsetko slape pohoda, ak by som chcel ist teda na orange world tak si to prepnem na 3G inak to pre mna nema ziadny zmysel
Senior uživatel
Senior uživatel

palinhoo | stř zář 22, 2010 3:41 pm

Nech nezakriknem ale vyzera to nato ze som kupil dobry kus .)
Nepocitujem ziadny problem-vydrz baterie,zlte flaky ci radikalne miznutie signalu, oranzove fotky, proxi senzor a veci podobne.)
Host
Host

Uživatelský avatar cicolably | stř zář 22, 2010 4:58 pm

hercous
no vidíš šikula
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

hercous | stř zář 22, 2010 5:41 pm

No jo co si člověk neudělá ... :wink:
Ale když jsem videl, jak snadno se to rozebere, tak jsem se do toho pustil.
Jen by me teda zajímalo, co děla Apple s těmi kousky, co lidem vyměňuje v US storech, jak psali lidi na macrumors ... :?:

Cyclope | čtv zář 23, 2010 5:58 am

Podělím se se svými dojmy s iPhone4.
Včera jsem si jej přivezl domů. Na začátek musím říct, že jsem se na něj - jak to říct -toliko neklepal, jako když jsem čekal, než mi přijde můj první vysněný iPhone 3G. Nicméně když mi prodavač dal krabičku do ruky, byl jsem skutečně nadšenej.
Samozřejmě - první co člověka naprsot ohromí, je display. Nádhera. O tom ani nemá cenu psát, takže se zaměřím na věci, které mne s příchodem iPhone4 a iOS 4 překvapily a které naopak zaskočily.

Skutečně jsem se netěšil na prvnotní synch iPhonu. Na 3G je to proces, který zabere na půl hodiny (cca 12 GB dat), dal jsem tedy synch, šel jsem si udělat kávu a když jsem se po cca 10-15 minutách vrátil, synch byl ukončený.

Dalším potěšením se stala pochopitelně rychlost. Čtyřka je v porovnání s 3G neuvěřitelně rychlejší.

Další věc už mě moc nepotěšila. Mluvím o MT. Samotný koncept MT považuji za skutečně geniální, ovšem k dokonalosti chybí ještě moc. Proč si proboha nemůžu určit, jaké apps mají zůstávat běžet na pozadí a které ne? Takhle se nastavování iPhonu stalo naprosto flustrující záležitostí... vysvětlím. Zadával jsem do iPhonu své čtyři mailové účty, nastavím, stisknu home bttn, vyzkouším funkčnost (vlezu do mail app), vrátím se do Nastavení a místo toho, abych byl na úvodní obrazovce, jsem na posledním navštíveném místě, takže se musím vracet zpět. Ufff. Někomu to vyhovuje, někomu ne, proto nechápu, proč si nemůžu vybrat, co nechat běžet a co ne. (předopkládám, že nám to Apple s velkou pompou :-) předvede v nějaké další verzi iOS...).

Jinak ale klady převládají, neměl jsem ještě čas testovat pořádně např. fotoaparát, ale jinak jsem skutečně nadšenej :wink:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

chjetjov | čtv zář 23, 2010 9:40 am

Pánové mám svůj první iP v životě a asi jsem lama tak mám několik dotazů...

- Je nějaká možnost udělat si v galerii s obrázky složky?
- Jak dostanu kontakty z iPhonu do PC? nikdy jsem předtím žádný iP neměl tudíž tam žádný nemám v pc (zkoušel jsem to i podle návodu v FAQ)
- Jak dostanu fotky z iPhonu do PC jinak než že ho použiju jako flashku? když připnu iP k itunes a dám sync tak se mi nestáhnou do složky ze který je dávám do iphonu. :mrgreen:

celkem jsem už tohle fórum prolez ale odpovědi jsem nenašel tak sorry jestli to tu někde je. Díík
Naposledy upravil chjetjov dne čtv zář 23, 2010 9:44 am, celkově upraveno 1
Host
Host

Uživatelský avatar Arrow79 | čtv zář 23, 2010 9:43 am

- iba cez iTunes, vyberies si, ktore adresare s fotkami sa maju synchronizovat a pri synchronizacii sa skopiruju do iPhonu
- cez iTunes, synchronizacia napriklad s Microsoft Outlook, resp. Windows Contacts
- po pripojeni iP ku PC otvor Tento Pocitac > iPhone > a stiahni si fotky
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

chjetjov | čtv zář 23, 2010 9:45 am

paráda díkes :)
Host
Host

Uživatelský avatar murder | čtv zář 23, 2010 10:02 am

Cyclope píše:Někomu to vyhovuje, někomu ne, proto nechápu, proč si nemůžu vybrat, co nechat běžet a co ne. (předopkládám, že nám to Apple s velkou pompou :-) předvede v nějaké další verzi iOS...)

Já zase nechápu proč Vám to vadí? Pozorujete nějaké zpomalení? Nebo nedejbože nefunkčnost? Telefon mám sice jen týden, ale nepozoruji žádné zpomalení, nebo cokoliv proč bych to měl řešit. Telefon jsem ještě ani nerestartoval (naposledy, když jsem tam v den koupě nacpal 4.1)
Pokud máte JB a nainstalované fičurky na sledování volné paměti, tak vězte jedno, RAM tam je proto aby byla využita a ne proto aby byla volná, naštěstí i Microsoft to pochopil už u Vist a používá RAM k práci a nenechává ji ladem....
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Golf | čtv zář 23, 2010 12:27 pm

Cyclope píše:..... Někomu to vyhovuje, někomu ne, proto nechápu, proč si nemůžu vybrat, co nechat běžet a co ne. (předopkládám, že nám to Apple s velkou pompou :-) předvede v nějaké další verzi iOS...)....

V tomhle s tebou souhlasím, MT opravdu nic moc. A o nějaké zpomalení (nebo jiné důvody) tady vůbec nejde, protože jsou programy, které pak běží na pozadí a třeba navigace po vstupu do obchodu na mě mluví z kapsy (kdo chce vypadat jak ET, to je jeho věc :wink: ). Ale to ortodoxní uživatelé bez JB nikdy nepochopí (u 3G jsem taky JB nebral, ale to bylo naprosto jiné železo :idea: )

Jinak máš v případě JB asi dvě možnosti:
1. Backgrounder plus zToggle (na vypnutí originálního MT)
2. RemoveBG, tady více. Jedním podržemím např. home butonu (dá se nastavit i jiná možnost) se vypnou všechny app mimo těch, které si určíš, jednoduché a hlavně naprosto funkční, od první varianty jsem přešel k této...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar vbruno | čtv zář 23, 2010 12:39 pm

to Murder:

Při způsobu jakým Apple implementoval multitasking podle mě může dojít ke zpomalení pouze v případě, kdy skutečně něco na pozadí běží. U Fast App Switching, které je nejběžnější API co se používá, podle mě zpomalení z principu není možné.

Každopádně mě to naprosto vyhovuje:

1) Pokud potřebuji rychle skákat mezi aplikacemi, mám je na prvních 2 pozicích.
2) Pokud spustím "starší" aplikaci, tak jí stejně spustím z plochy.
3) iPhone si aplikace co se nevejdou do RAM vypne sám, takže odpadá jakýkoli management.

Pokud někomu toto vadí, je to fakt jen nějakým podvědomým odporem k tomu, že "všechno běží" :-)
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | čtv zář 23, 2010 2:04 pm

Jenom pro úplnost dodám, že v tom mnou popsaném druhém případě je vše, co píše vbruno, naprosto zachované.. Navíc tam vlastně přibude možnost jednoduchého vypnutí MT jedním tlačítkem. V prvním případě bude ale MT v iOS vypnutý...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Cyclope | pát zář 24, 2010 5:26 am

murder píše:Já zase nechápu proč Vám to vadí? Pozorujete nějaké zpomalení? Nebo nedejbože nefunkčnost? Telefon mám sice jen týden, ale nepozoruji žádné zpomalení, nebo cokoliv proč bych to měl řešit. Telefon jsem ještě ani nerestartoval (naposledy, když jsem tam v den koupě nacpal 4.1)
Pokud máte JB a nainstalované fičurky na sledování volné paměti, tak vězte jedno, RAM tam je proto aby byla využita a ne proto aby byla volná, naštěstí i Microsoft to pochopil už u Vist a používá RAM k práci a nenechává ji ladem....

O tomhle jsem ale vůbec nepsal... psal jsem to v souvislosti s tím, že např. v Nastavení se vracím do naposledy navštívené pozice a nikoli (dle mne logicky) na první stranu.
Prostě a jednoduše. MT je jako koncept super vymyšlený, jen je ta tom potřeba ještě máknout, a to nejlépe tím, že si uživatel vybere, co poběží a co ne.

EDIT: @Golf: Díky za tip! ;-)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Petrt | pát zář 24, 2010 6:01 am

Cyclope: ale tvůj příklad je čistě tvůj subjetivní požadavek. Já naopak velice vítám, že se vracím v Nastavení na původní místo - zvlášť pokud si s něčím hraji a furt skáču zpět. Naopak Navigon řvoucí v přihrádce auta je opravdu debilní (v kapse se mi to ještě nestalo :lol: - dojít do krámu k pěkné prodavačce a z kapsy se ozvat "odbočte doprava a dojeli jste do cíle" by muselo být funny :lol: )
Asi jsem pořád zblblej, takže většinou hodně aplikací zavírám ručně :oops:
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar vbruno | pát zář 24, 2010 7:00 am

co Cyclope: Nemáš pravdu ! :-)

Do settings se vracíš do poslední pozice pouze v určitém časovém intervalu (řekl bych že méně než 5 min) a po tom intervalu se aplikace vrací do úvodní obrazovky. Řekl bych, že je to optimální, ne?
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Cyclope | pát zář 24, 2010 10:22 am

V tom případě je to v pořádku, bohužel jak jsem iPhone nastavoval, tak prodlevy v přístupu do Nastavení byly pod pět minut. :wink:

Jináč teda teď mě naprosto překvapila výdrž baterie, oproti unavené baterii na 3G (co by člověk chtěl po dvou letech), kdy jsem po maximálně dvou dnech nabíjel, jsem nyní po 1 1/2 dni na 70 %. Wooow, to jsem skutečně nečekal, je to paráda!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

bob123 | pát zář 24, 2010 11:54 pm

Necituj předchozí příspěvěk, citace smazána. Metalgirl

Po 1 a 1/2 dni 70 procent? to ho vypinas na noc a moc nepouzivas ne? me za 1 den beznyho pouziti klesne na cca 35 procent ? ...
iPhone 2G 4GB
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Cyclope | sob zář 25, 2010 9:49 am

Tak na noc jej přepínám do Flight mode. Používám ho tak nějak normálně, ale tady není důležitý, že já mám po dni a půl 70 % a ty dejme tomu 50 %, já to srovnával s mojím starým 3G, kde i pod dvou letech držela baterka 2 dny. Čili v tomto srovnání je pro mne výdrž baterie výborná.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

derfer | sob zář 25, 2010 1:06 pm

Dobrý den mam dotaz ohledně fotoaparátů popř. čoček u mobilu... při prepnuti na predni fotoaparat jde videt na obraze takove mirne vlny po obraze neco jak je na TV kdyz ji ladite....je to chyba bo vlastnost predniho fotoaparatu??

Hosi vy asik mobil nepouzivate ani nevolate zeee? kdyz mate po 1 1/2 dne 70% baterie??? Nebo vam lezi na stole celou dobu...ja provolam tak x desitek minut denne hraju jsem na wifi a vydrzi cca 2 dny....
Bylo:
iPhone 3GS 16GB White
iPhone 4 16GB Black
iPhone 4S 16GB White
Macbook Pro 13 " 2011
iPhone 5 16GB White iOS 8.1.3

Nyni
iPhone 6 64Gb Gold
Host
Host

Uživatelský avatar Carabei | sob zář 25, 2010 2:24 pm

Ty vlny jsou předpokládám hlavně u umělého osvětlení. Je to díky různé frekvenci čipu a zdroje světla.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone