Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Bobo17 | úte úno 05, 2013 9:19 pm

Re: Reklamace a Britex

Mě vyreklamovali 4S za novou po 7 měsících po koupi teda jinak:
Koupil jsem si první 4S pak mě polili vodou a následoval SWAP
Následovala další reklamace iPhone jsem tam poslal v perfektním stavu ( záda byla poškrábaná) ale s foliemi s asi 6 závadami ..
Britex statusy
Příjem-Oprava-výstupní kontrola během 10 minut v ten moment jsem se naštval a poslal tam email a v ten moment oprava-čeká se na náhradní díl-a poté výstupní kontrola atd
Došel totálně nový iPhone 4S dokonce lepší než ten 1 SWAP ..homebutton u něj neseděl u tohoto ano ..
Takže se Britexu nebojte dělají tam opravdu odborníci a Apple má strategii že mění většinou kus za kus ..Protože oficiální Apple servis je až v Nizozemsku a to by nestihli 30 denní lhůtu
Pokut se jedná o Homebutton,reproduktor,Wi-Fi,GSM modul tak se jim to nevyplatí opravovat protože by museli rozdělat celý mobil a drbat se s tím ..jak říkám většina mých známých kus za kus ..němění jen v případě Červeného čidla vlhkosti a nebo znaku že se v tom někdo hrabal a velkého zničení telefonu ..
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pelgi | stř úno 06, 2013 6:53 pm

Ahoj vsichni,

Tak me podrzte,dnes jsem byl reklaovat svij IP4S v ceskem servise.Pani volala na overeni vyrobniho cisla a ejhle bylo mi sdeleno,ze maji zakaz od Applu prebirat do zarucni i pozarucnich oprav telefony pro tel.spolecnosti atd.Takze pry reklamace u vodafone nebo Britex!Tel.koupen v Alza.cz......tak rikam jako vy jste autorizovany servis spol. Apple a neprijimate vyrobek Apple??? :-O Co to sakra je......ma otazka byla to mam jako nejaky padelek bo co? Tak jsem to odvezl do toho Britexu....ale jak tady ctu!Zrejme to bude asi na COI a nejakou zalobu a popripade to dat do TV!!!!!Vsichni tady ty lidi v tomhle state pekne vojebavaji!!!!!
Host
Host

pether101 | stř úno 06, 2013 10:02 pm

No to já mám taky pěknou novinku...dneska jsem si došel pro svůj iPhone do reklamace, kde udělali SWAP takže paráda, nový mobil, neškrábnutý, všechno sedí jak má.....ale byl samozřejmě vybitý, tak jsem ho doma zapnul a koukám podle modelu, že tam není CS ale B!!!!! takže co s tím!

dantasik | čtv úno 07, 2013 1:00 am

To ze tam neni CS ale B nic neznamena, telefony jsou porad stejny jen byl treba puvodne pro jiny trh, zadej model do iphonefrom.com a uvidis. Neresil bych to pokud vse chodi.
Host
Host

pether101 | čtv úno 07, 2013 10:05 am

Všechno funguje jak má, v tom smyslu jsem spokojenej, nemůžu si na nic stěžovat....ale vím, že až ho budu prodávat, tak se každý podívá pro jaký trh je určený a to nevím jak jim budu vysvětlovat, že mám od t-mobile ale není určený pro český trh...a kdyby jsme si každej koupili mobil z dovozu, tak bude za jiné peníze víš jak to myslím..

Uživatelský avatar S474N | čtv úno 07, 2013 12:26 pm

A tys k tomu nedostal protokol ze servisu? A na zarucnim liste nemas uveden swap?
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

pether101 | čtv úno 07, 2013 12:29 pm

Dostal jsem k tomu protokol a je tam napsáno SWAP i v záručáku je to napsaný, nový IMEI souhlasí...ale telefon byl vybitej a zjistil jsem to až doma v nastavení, že tam není CS, nicméně si myslím, že mám právo abych dostal českou distribuci ne??

jirimal | čtv úno 07, 2013 6:25 pm

Ty telefony jsou úplně stejný (úplně), akorát máš místo CS B a jestli Ti to funguje bez problému (jde ti česká sim, aktualizace), tak je to jedno a máš FACTORY UNLOCKED model (tzn. půjde ti v každé zemi, na každou sim).

Já odeslal telefon na reklamaci 6.2 (středa) u Vodafone s né moc funkčním HB. Měl jsem popraskané zadní sklo a silné vrypy. Uvidíme, co se mi vrátí zpět. Pak dám echo-
Host
Host

PourMi | čtv úno 07, 2013 10:15 pm

S jakým překvapením koukám na stránky britexu a vidím status vydáno:)nevěřím tomu,že by to opravili :D
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | pát úno 08, 2013 8:47 am

pether101: pokud k tomu mas doklady, tak JE to ceska distribuce. Je uplne jedno, pro jaky trh si to nechal Apple puvodne vyrobit, ted mas legalni ceskou distribuci!
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Jules | pát úno 08, 2013 10:47 am

Docela mě děsí co tu čtu .... Mám iPhone 5 asi měsíc. Koupený u Vodafonu. Nepatrně mi v horní části pruží displej. Původně jsem opravu chtěl řešit sám, přes nějaký servis, ale rozhodl jsem se, že to v pondělí zanesu na reklamaci. Sice to je téměř nepatrné, ale co když se to časem bude zhoršovat. Dám pak vědět, jak to dopadlo. Ale poučet z vašich zkušeností si nechám na prodejně podepsat, že telefon je bez sebemenší viditelné mechanické vady. :-)
iPhone 5 16GB
Host
Host

PourMi | pát úno 08, 2013 11:11 am

Dnes konečně po 3 týdenní absenci iphona ho mám zase u sebe:)Překvapení na mě čekalo v prodejně,kde jsem místo svého starého miláčka jsem dostal zcela nový iphone:)radost je o to větší,protože jsem čekal,že mi neuznají reklamaci:)
Host
Host

jirimal | pát úno 08, 2013 4:53 pm

Štastný to pán. :D Uvidíme jak u mě, osobně si myslím, že jelikož mám nakřápnutý zadek a docela poškrábaný předek, tak mi to při nejlepším jen vymění HB, při nejhorším řeknou, že jsem si to způsobil sám. Každopádně jsem zapomněl při reklamaci uvést, že v iphone něco při zatřesení chrastí, takže to tam budu beztak muset poslat znova. :/

//edit > Status "expedice" znamená, že je už telefon poslan k zpět, nebo tam pak je ještě nějaký status? :)
Naposledy upravil jirimal dne stř úno 13, 2013 5:45 pm, celkově upraveno 1
Host
Host

vrAny | pon úno 11, 2013 1:48 pm

Dobrý den,

může mi někdo objasnit jak je to s tím vrtáním do iPhonu u britexu ? (Mám telefon už jakoby po té originální roční záruce od applu ale furt mi běží ta česká).

Mám telefon na reklamaci kvuli vadnym pixelum v kameře.

Jde mi o to jestli se tím pak mám nějak ohánět, protože mi do toho budou vrtat co jsem dneska pochopil s telefonátu s panem šéfem co mi ho bude opravovat.

Děkuji mnohokrat!

Uživatelský avatar S474N | pon úno 11, 2013 3:16 pm

Ach jo, nebud tak linej a precti si zakon nebo alespon tady toto tema. Ja uz bych snad za to rozdaval bany.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Pelgi | čtv úno 14, 2013 6:04 pm

Dotaz,

Dal jsem na reklamaci Iphone 4S do Britexu,po tydnu mi byl vydan novy kus,s tim,ze Iphone nesel opravit.Mam tedy na novy kus ze zakona opet 2 roky zaruku,kdyz byl SWAP?

Diky
Host
Host

jirimal | čtv úno 14, 2013 6:11 pm

Tak já mám telefon doma a s britexem žádný problém.

Reklamoval jsem špatně fungující HB -> Vyměněn HB a dock konektor. Oprava trvala i s dopravou týden (středa-středa).

Akorát mi v telefonu při zaklepání něco klepe, myslím si, že by to mohl být vyběhaný motorek na vibrace nebo něco uvolněného. Myslíte, že je to na reklamaci?
Host
Host

Jules | pát úno 15, 2013 12:49 pm

Tak moje zkušenost s Britexem. Mám iPhone 5. Po 3 týdnech jsem si všiml, že mírně pruží v horní části displej. V sobotu 9.2. jsem ho odnesl na pobočku Vodafonu. V úterý se objevil v Britexu, jako přijatý. V středu se reklamace vyřizovala a ve čtvrtek 14.2. dopoledne ho Britex odeslal zpět na pobočku. V pátek 15.2. jsem si mobil vyzvedl na pobočce Vodafonu. Telefon zatím vypadá výborně (šlo o výměnu za "nový") a nenarazil jsem na nic, co by nefungovalo. Sečteno, celá reklamace trvala cca 6 dní. Z toho nějaké 2-3 dny Britex a zbytek doprava z pobočky do servisu a zpátky. Jsem minimálně důkazem, že Britex není vždycky tak špatnej.
iPhone 5 16GB
Host
Host

slezacekm | sob úno 16, 2013 10:53 am

zdravim, pozadal bych o radu...sestrin iphone4S nezaostruje. prijde mi, ze je stale zaostren "nekam" a neni mozne preostrovat. udelany restore, vschno mozne, ale nic k naprave nevedlo. kupovany v istyle. reklamovali jsme v ceskem servisu v pardubicich. telefon odeslan nekam do prahy kde cesky servis uvedl,ze se zmenily podminky servisu a jelikoz je telefon z distribuce vodafone musime reklamovat tam. ve vodafonu nam bylo sdeleno, ze reklamace musi byt primo v istyle, tze Britex. no a jde mi o to, co vsechno jim mam k zavade napsat nebo co udelat pred odeslanim do istyle v praze. mam si telefon nafotit a napsat jim o tom? dekuji moc za rady, jelikoz 44 stranek nespokojenosti s britexem me dost vystrasilo.

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Jules | sob úno 16, 2013 7:58 pm

Britexu se neboj, já s nima mám dobrou zkušensot. Pokud telefon nemáš moc starej a poničenej, nejspíš ti pošlou "novej". Hlavně si co nejpřesněji popiš stav odevzdávaného telefonu, včetně čidel vlhkosti. Závadu klidně popiš, tak jak jsi jí popsal tady. Jen nevím, jak to je, když to někam posíláš, já mobil odnesl osobně na pobočku prodejce (Vodafonu).
iPhone 5 16GB
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | sob úno 16, 2013 8:19 pm

Veci se reklamuji tam, kde si je zakoupil.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

britex.straka | pon úno 18, 2013 4:40 pm

Dobrý den, všem příznivcům Apple a odpůrcům autorizovaného servisu Britex-CZ s.r.o.
Rád bych Vás informoval,že se aktivně zapojím do této diskuze na téma servis.Neboť i my bychom se měli bránit a reagovat na většinu nepodložených spekulací,nepravd,lží i hypotéz co kdyby a jak by či chybný postup servisu apod...
S některými názory se nelze stotožnit a někteří nevědí o čem je autorizovaný servis a jak funguje.Proto prosím administrátora tohoto webu aby uveřejnil mou adresu a směroval na mne všechny dotazy týkající se servisu a oprav Apple iPhone.Pevně věřím, že tím spousty věcí vyřešíme a spekulace necháme být.Neboť pevně věřím,že toto forum je velmi solidní pro lidi, kteří si vyměnují názory,sdílí myšlenky,pomáhají si a podporují.Prostě komunikace na úrovně i se zástupcem servisu.Děkuji

Pavel Straka
Customer care Manager
Britex-CZ s.r.o.
Milady Horákové 125
27201 Kladno
Phone: + 420 312 242 416-9
Mobile: + 420 777 717 009
Facebook: Britex-CZ
Email: britex.straka@gmail.com

Uživatelský avatar charlie77 | pon úno 18, 2013 9:54 pm

Mně odešel na iPhonu 5 displej, vypadal jako by bylo poloviční rozlišení a nešel dotyk. Telefon byl docela ze stran otlučenej, protože jsem ho nosil bez obalu. V pondělí jsem ho tam dal a v pátek jsem si vyzvedl novej kus. :)
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
Senior uživatel
Senior uživatel

britex.straka | úte úno 19, 2013 9:13 am

Jeden z mála dalších spokojených lidí. Děkujeme :)

Haveja | úte úno 19, 2013 5:38 pm

Problém:
Koupil jsem mobil iphone 4 32gb 28.8.2010. Pak jsem ho reklamoval 20.6.2012, poté jsem dostal nový mobil ( znovu 2 roky záruka) pak jsem ho zas reklamoval 6.9.2012, a znovu jsem dostal nový(znovu 2 roky záruka). A pak jsem ho zase reklamoval 11.2.2013. Ale opakovala se 3 krát stejná závada, tak jsem měl nárok na vracení peněz. Takze jsem zažádal o vracení peněz. Přišla mi sms, že tam mohu dojít vyzvednout reklamaci. Tak jsem dnes došel do vodafonu, a dozvědel jsem se, že nemám nárok na vracení peněz, protože uz vypršela původní dvouletá záruka na vracení peněz. Je rozhodnuti Vodafonu správné? Jinak běží nová záruka na mobil ( jen na servis). VodaFone má právo nevracet peníze?

Děkuji za odpověd
Jan Havelka
Naposledy upravil Haveja dne úte úno 19, 2013 8:09 pm, celkově upraveno 1
R.I.P. Steve Jobs
Host
Host

JoU | úte úno 19, 2013 6:11 pm

britex.straka píše:Jeden z mála dalších spokojených lidí. Děkujeme :)

Z mála, správně. Já patřím na stranu těch nespojených, respektive na.raných. Možná už proto, že telefony jsem spravoval od 1996, patřil jsem do začínající komunity, jež se věnovala odbloku v ČR, a proto tenhle šlendriánský způsob oprav nesnáším.

opravenka 2539958 - z té se zdá, že když měníte displej, telefon už nezapnete, jinak si nedovedu představit že by prošel takový zmetek displej /žlutý, pruhy/. Dále, opravdu je potřeba měnit displej /touchscreen/, když občas nejde přijmout hovor/posuvník jen do půlky/? Zřejmě ne, dělá to pořád, i s druhým, s třetím displejem. Co se tak stalo, když iPhone tak najednou, hned jak přišel měl, a má, úplně bídný příjem na WIFI? Tohle netestujete? A když původně uvnitř nic nerezonovalo při vibracích, jak to děláte, že to najednou nepříjemně chrastí? A poslední dotaz, posíláte telefony na prodejny zpět v zapnutém stavu? Už poněkolikáté jsem se setkal s tím, že telefon byl úplně vybitý. Správně tušíte, vybitý telefon nelze otestovat.

S pozdravem, nespokojený zákazník.
iPhone 7+ 128GB black
poslední a dokonalý macbook pro 17' (i7 2,5GHz quadcore, AMD 6770 HD, 16GB RAM, 500GB SSD)
+Macbook Pro 15 retina (i7 2.6GHz quadcore, GT 650M, 16GB RAM, 512GB SSD)
Apple Watch
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar S474N | úte úno 19, 2013 8:11 pm

Haveja: nikoliv, zaruka se vzdy prodluzuje, takze melou nesmysly.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

jirimal | úte úno 19, 2013 9:25 pm

Panove ja si myslim, ze rozhodnuti je spravne. Kdyby to bylo v ramci prvnich dvou roku, coz je delka smlouvy s vodafone, tak ano. Ale pokud mu telefon swapnou v britexu, nespada uz pak ta dvouleta zaruka prave k nim s novou smlouvou?
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | úte úno 19, 2013 9:58 pm

Nikoliv, vztah Britex <-> operator je ciste byznys vztahem na zaklade obchodniho zakoniku. Ty jsi ve vztahu s operatorem na zaklade obcanskeho zakoniku. Reklamujes tam, kde si koupil. Vracis opetovne tam, kde si koupil.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

britex.straka | stř úno 20, 2013 8:19 am

Dobrý den,

rád bych reagoval na některé názory.

Případ číslo 1.: Jsme autorizovaný servis pro operátory Vodafone,T-Mobile a O2 Telefonica. Zadavatel zakázky může být jak značková prodejna, tak i koncový uživatel se záručním listem operátora.Oprava probíhá na základě požadavku uvedené v reklamačním protokole.Pokud tedy je uvedeno posouzení na základě odstoupení od kupní smlouvy.Technik zjistí zda splňuje daný přístroj podmínky pro odstoupení od kupní smlouvy.
Nezapomínejte,že odstoupit od kupní smlouvy lze v případě tří stejných projevených vad či čtyř nezávisle na sobě projevených vad do 2 let záruky uznaných.Tyto vady autorizovaný servis opraví a vystaví servisní list zda vada byla odstraněna či nikoliv. Pokud se vada neprojeví je taktéž vystaven protokol i přiložen zpravidla test přístroje.
Podmínky společnosti Vodafone si můžete vyžádat na jejich prodejně či na jejich stránkách.

EDIT:
Případ č.2: reakce na zakázku 2539958. Byla provedena výměna LCD. V případě,že jste při převzetí zjistil pochybnosti měl jste přes zadavatele zakázky a t.j. Vodafone řešit reklamaci opravy ihned.
U nás prochází přístroj testováním i výstupní kontrolou.Aby nedošlo k případným chybám.Proto se Vás ptám zda je váš mobilní telefon v pořádku?Děkuji za odpověď.
Naposledy upravil iTukan dne stř úno 20, 2013 12:27 pm, celkově upraveno 1
Důvod: nedělej doubleposty, sloučeno

maweric2012 | stř úno 20, 2013 8:02 pm

to: britex.straka

Dobrý den. Mám od Vás SWAP, který mi nebyl zapsán do záručního listu nejspíše proto, že byl plný razítek z opakovaných reklamací :good: každopádně mi zajímá, jakou mám záruku na SWAP a jakým způsobem ji mám doložit když není v záručním listě zaevidován ...

Haveja | stř úno 20, 2013 8:37 pm

Tak jsem tabyl znovu, a pry to nejde. Mam jen narok na 2 roky servis, ale vraceni penez ne. Pouze kdyz dam iphone opravit, (nechci vymenit, tak pak servis nemuzou opravit, protoze mohou jen vymenit), tak pak muzu zadat o vraceni penez(to mi poradili z dtest.cz). Jeste se zeptam pravnika.
R.I.P. Steve Jobs
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | stř úno 20, 2013 8:40 pm

Haveja: psal to tady i pan z Britexu. Ted uz zpetne nevymyslis nic, ale kdyz tam pujdes davat treti stejnou nebo ctvrtou ruznou reklamaci, tak musis vyslovne uvest, ze navrh reseni reklamace je ten, ze chces odstoupit od smlouvy. Ne, ze si to nechas opravit/vymenit a potom se rozhodnes. V servisu to probehne tak, ze to ani neopravuji a vystavi pouze vyjadreni pro operatora, ze zavada byla diagnostikovana.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Haveja | stř úno 20, 2013 10:03 pm

Rozumim, kdyz jsem donesl mobila, rekl jsem ze uz je to treti zavada, pani souhlasila, ze pozaduju na vraceni penez ci odstoupeni od smlouvy. Dala tam razitko, ze zakaznik pozaduje o vraceni penez. A pak kdyz jsem prisel pro reklamaci, byl jiny pracovnik a ukazal mi novy mobil. A rekl jsem ze ne, ze mam narok na vraceni penez. Oni ano ano, a pak resili zaruku ze to nejde, ze vyprsela puvodni 2 leta zaruka.
R.I.P. Steve Jobs
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | stř úno 20, 2013 10:51 pm

Podle me je to nesmysl, nic jako "puvodni zaruka" neexistuje. V pripade vymeny zbozi pocina bezet nova. Nemel si to prevzit s tim, ze si mel trvat na jejich pisemnem vyjadreni, kde bude napsano ten jejich "nazor".
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Jules | čtv úno 21, 2013 7:21 am

Mě osobvně postup s výměnou telefonu v Britexu přijde taky podivný. Je totiž dost nelogické, když si zakoupím za nemalé peníze nové zboží. To zboží je poškozené a reklamace se vyřeší tak, že mi dají repasované. Ano telefon je jak nový, funguje mi bezvadně, ale prostě já si koupil nové zboží a teď mám bůh ví jak starý telefon? Podle mě to je prostě sprostý. To si pak člověk taky můžeš říct, že si mohl rovnou koupit o pár tisíc levnější použitej v nějakém bazaru. Buď by mi měl nový telefon vydat přímo Vodafon a opravdu nový nebo by mi měl Vodafon zajistit opravu. Nicméně musím poděkovat, že reklamace v Britexu proběhla bez zbytečného zdržování a bez zbytečných komplikací. To co tu pár lidí o Britexu a jeho praktikách píše, se mě nepotvrdilo.
iPhone 5 16GB
Host
Host

Bobo17 | čtv úno 21, 2013 8:15 am

Ja sem s jednanim Britexu vesmes spokojeny
A ted dotaz na Britex Straka
jak to mate oficialne se systemem vymena kus za kus? Proc nekomu menite iPhony a nekomu ne?
Moje zkusenosti s iPhonem 4S
1) Placena vymena novy kus vse OK
2) oprava na zaruku SWAP opet novy kus
Spokojenost behem roku a 2 mesicu mame doma 3 novy kus 4S
U iPhona 5 nemam zatim zkusenost Britex se me jevi dobre jen nekdy mam hruzu tam mobil poslat protoze iPhony mam vzdy uplne nove krasne a bojim se ze se doskrkaji atd ..ale zatim spokojenost
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jules | čtv úno 21, 2013 12:23 pm

Bobo17: Ahoj, já mám s nima zkušenost s iPhone 5. Reklamace v záruce po měsíci od prodeje. Vyměnili za "nový". Celé to trvalo 6 dní, z toho minimálně 3 dny byla doprava mobilu od prodejce do Britexu. Takže za mě také spokojenost co se rychlosti vyřízení týká.
iPhone 5 16GB
Host
Host

mondy | pát úno 22, 2013 8:01 pm

Zdravím, měl jsem u svého iphone 5, zakoupeného v lednu 2013 u Vodafone, problém s tlačítkem (tlačítko vypínání zvuku) a taky s hlasovým příjmem. Reklamoval jsem ho, Vodafone ho poslal do firmy Britex, a do 3 prac. dnů byl telefon zpět. Byla provedena výměna jednotky, telefon má jiný IMEI. Telefon však přišel pouze v bublinkové fólii (tedy ne nový v krabici). Já i lidé z Vodafone mysleli, že se jedná o zcela nový telefon, ale nyní mám pochybnosti, zda se jedná o nový telefon, ten můj původní to určitě není.
Máte s tímto někdo zkušenosti, co znamená výměna jednotky?

Doufám, že mi nedali jiný cizí již použitý a opravený. Na stránkách britex jsem nyní zjistil, že oprava jednotky pro iphone 5 stojí 7260 Kč, což rozhodně není cena nového iphone.

Díky za radu

Uživatelský avatar Metalgirl | pát úno 22, 2013 8:22 pm

Ano, je to jiný již použitý a opravený do stavu jako by byl úplně nový. Říká se tomu swap.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone