Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

mondy | pát úno 22, 2013 8:54 pm

Re: Reklamace a Britex

Metalgirl, díky za informaci.

swap? Já tomu nemůžu říct jinak, než podvod. To je jako kdybych si dal své zánovní auto do servisu s poruchou převodovky a vrátili mi cizí již opravené auto kdo ví jak staré a kdo ho jak užíval.

Zítra to jdu řešit na Vodafone, pokud nedostanu zcela nový telefon, pak to půjde na Sdružení ochrany spotřebitelů, popř. žaloba pro podvod.

Díky za informaci.

Uživatelský avatar Metalgirl | pát úno 22, 2013 9:41 pm

No nevím, to není jako zánovní, ten iPhone je uveden do nového stavu. Ono když odejde jen jedna věc, tak se nevyhazuje celý, opraví se, skompletuje a jde k dalšímu majiteli.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

urban123 | pát úno 22, 2013 9:53 pm

Presne jak pise Metalgirl. Takhle to dela Apple (servisy), daval sem taky na reklamaci iPhone 4 (nefunkcni zapinaci/vypinaci tlacitko)a dostal sem taky tzv. Swap a nestezuju si. Tel.jako novy. A myslim si ze si u Vodafone uplne novy telefon v krabici nevydupes...takhle se to proste u Applu a autorizovanych servisu proste dela...takhle ma Apple nastaveny podminky ohledne "oprav" iPhonu.

Taky tady http://spravodaj.madaj.net/
iPhone 4 16GB Black, iOS 6.1 Jailbreak (evasi0n)
iPod Touch 4G, iOS 6.1.2 Jailbreak (evasi0n)
iPad Mini, iOS 6.1.2 Jailbreak (evasi0n)
Host
Host

mirmo80 | pát úno 22, 2013 11:29 pm

@mondy: myslim si, ze ziadna zaloba ani nic podobne ti nepomoze, pretoze si nijako podvedeny nebol. Ked pozeram svoj protokol zo servisu je v nom uvedene

oprava vykonana formou vymeny swap modulu

Nikde nie je uvedene, ze by som dostal fungel novy kus. Reklamovana vec je skratka "nejako" opravena. To "nejako" je v tomto pripade swap. Zial.

Moj nazor.

Edit:
urban123 píše:takhle se to proste u Applu a autorizovanych servisu proste dela...takhle ma Apple nastaveny podminky ohledne "oprav" iPhonu.

Prave naopak. Tym, ze reklamacia neprebieha priamo v Apple, prebieha tak, ako prebieha. Operator je vyhradnym vlastnikom iZariadenia a moze si s nim robit co chce. Apple ho uz nevlastni, preto ho neopravuje, nevstahuje sa na neho medzinarodna zaruka, nestara sa uz o neho. Kupujes si ho od operatora a on si ho kupil od Apple.
iPhone XS, iPhone 8, iPhone SE, iPad mini 4, iPad Air, iPad 2, AW 3 42/38mm, ATV 4K 64 GB
iPhonefil
iPhonefil

urban123 | sob úno 23, 2013 10:10 am

Mirmo80: No jasny,spatne sem to napsal ;)

Jinak mam taky iPhone od operatora a kdyz prestalo fungovat on/off tlacitko a po precteni tohoto vlakna jak resi reklamace Britex sem se rozhodl ze telefon dam telefon do autorizovaneho servisu ;) a behem 4 dnu mi byl telefon vymenen za swap :)

Host
Host

mondy | sob úno 23, 2013 6:18 pm

Co vlastně konkrétně swap (výměna jednotky) přesně obsahuje? Předpokládám, že je to ta hlavní část, tedy základní deska s tlačítky, je to tak? A co ostatní součásti jako display, dotykové sklo, obal a hlavně baterie? Jsou nové nebo taky již používané? Dá se nějak zjistit jak dlouho byl repasovaný telefon již používán (např. podle IMEI)?

Díky

Uživatelský avatar Metalgirl | sob úno 23, 2013 6:29 pm

SWAP je celá jednotka, tedy celý iPhone. S tím, že některé díly jsou zcela nové, hlavně ty, co byly poškozeny, jiné jsou použité z jiných vadných iPhonů. Nelze poznat co je zcela nové a co vykuchané. Ve výsledku to je zcela nová jednotka ve stavu nového přístroje.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

mondy | sob úno 23, 2013 7:21 pm

Metalgirl, výměna jednotky není celý iphone, a to je právě ten problém. Člověk neví, které díly byly vlastně vyměněny za nové, a které ne. Elektronika, pokud je celkově funkční, s tím by snad neměl být problém, ale co například baterie? Ta mohla být již v provozu několik měsíců, a myslím, že není možné zjistit, jak stará baterie tam vlastně je.

EDIT:

Ještě mám dotaz, co znamenají v IMEI:
TAC:
FAC: je 00
SNR: sériové číslo je jasné
CD:

Podle kterého údaje se pozná, která jednotka byla vyrobena dříve? Jen podle sériového čísla nebo to zobrazují i další údaje v IMEI (TAC FAC CD)?
Naposledy upravil Metalgirl dne sob úno 23, 2013 8:01 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Nepiš více příspěvků pod sebou, použij tlačítko upravit. Sloučeno.

Uživatelský avatar Metalgirl | sob úno 23, 2013 7:59 pm

mondy: swap výměna je kus za kus. Vemou starý, dají nový. iPhone za iPhone, televizi za televizi, rádio za rádio.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Bobo17 | sob úno 23, 2013 11:45 pm

Koupit si nové auto a dát ho po 14 dnech na opravu a dostat 3 roky staré auto akorát s novými díly tak bych je asi zabil :D

Jinak u mobilu je to jinak jak jsem říkal 3x jsem reklamoval 4S a poprvé jsem zaplatil 6700 nebo kolik za SWAP a došel uplně nový mobil (za poruchu jsem si mohl sám) a po třetí došel opet SWAP a totálně nový iPhone !
S tímto jsem spokojený vem te si že jsem si kupoval první 4S 12/2011 2 kus byl 5/2012 a momentálně 1/2013
Cca 6 měsíců nový mobil což je luxus ! SWAP je bombastivcká věc :)
Doufám že tato 4S už bude sloužit dobře a nic se s ní nestane,jinak za mě Britex za 1*
Který jiný výrobce toto dělá? Nikdo ..

Zajímalo by mě jak probíhají reklamace s iPADY
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar SteveJSF | ned úno 24, 2013 12:38 am

Britex není výrobce. ;-)
Ale nic, to je každému jasné.
Párkrát jsem reklamoval přes prodejce - Vodafone, ale od té doby, co jsem objevil a vyzkoušel ITS, už bych k Vodafonu nešel, ztráta času. Takže pro Brňáky můžu vřele doporučit - ITS, tusim asi 3 zastavky tramvaji od nadrazi smerem na Mendlák.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar razumnak | ned úno 24, 2013 11:47 am

A reklamovat u ITS mohu i telefon od operátora (Vodafone), nebo ne? Podle jejich stránek tomu tak není, ale na fóru jsem našel pár názorů, že je to bez problému. Telefon mám více než rok a odešel mi power button. Jsem z Prahy, tudíž by ITS už jenom kvůli sídlu bylo pro mne mnohem lepší.
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | ned úno 24, 2013 1:08 pm

Dle meho nazoru muzes jakykoliv.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar charlie77 | ned úno 24, 2013 1:36 pm

Tak ono v podstatě když koupíte nový iPhone hned jak vyjde, tak vám potom starší dát nemůžou, jelikož se déle nevyráběl...BTW: nejde podle nějakého číselného označení iP zjistit, kdy byl vyroben?
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
Senior uživatel
Senior uživatel

urban123 | ned úno 24, 2013 2:16 pm

Razumnak: ano muzes u ITS reklamovat i iPhone ktery byl kupovan u operatora. Vlastni zkusenost ;)

Host
Host

mberdych | ned úno 24, 2013 3:53 pm

Do ITS muzes s jakymkoli iPhonem ci jinym iDevicem. Jsou vyborny, nevim, ze nekdo jeste resi Britex.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar razumnak | ned úno 24, 2013 4:13 pm

Proč je teda na jejich stránkách přímo řečeno toto?

Výjimkou jsou..., dále telefonní přístroje Apple iPhone pocházející z distribuce ČR operátorů, s jejichž opravou je třeba se obrátit na daného operátora nebo servis zajišťující opravy iPhone z distribuce ČR operátorů.

Zdroj: http://www.its.cz/zarucni-pozarucni-servis

Nějak mi to nejde do hlavy. Vím, že první rok to můžu odnést kam chci (Britex i autorizované servisy), ale v druhém roce záruky už se asi musím spoléhat jen právě na ten Vodafone-Britex, ne?

A co jsem tady tak četl, tak lidé co šli do ITS měli iPhone od operátora právě ještě v prvním roce záruky (pokud se mýlím, opravte mne, budu za to jedině rád).
Naposledy upravil razumnak dne ned úno 24, 2013 9:44 pm, celkově upraveno 3
Host
Host

Uživatelský avatar SteveJSF | ned úno 24, 2013 9:40 pm

Jo, ja jsem to mel asi vzdycky v prvnim roce.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

mberdych | ned úno 24, 2013 10:19 pm

Trochu me to prekvapuje, ale pokud to maji na webu. No, nejjednodussi bude tam zavolat.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar razumnak | pon úno 25, 2013 1:47 pm

Tak jsem tam dneska volal, pán byl ochotný a všechno vysvětlil, ale říkal, že počátkem tohoto roku už není možné iPhony u ITS od operátorů reklamovat a veškerá zodpovědnost tím pádem spadá pouze na Britex. Takže máme smůlu.

Dokonce říkal, že nejsou autorizovaným servisem pro tyto telefony od operátorů ani po skončení záruční lhůty, i to se musí vyřizovat přes Britex. Ale to už je takový detail, to stejně nikdo dělat nebude...
Host
Host

britex.straka | pon úno 25, 2013 4:34 pm

Dobrý den,
všeobecně se tu zmiňují některé informace, které bych rád objasnil.Co se týče záruky,tak první rok záruky jde na vrup výrobce a druhý rok na vrup prodejce (operátora).Co se týká oprav záleží s jakou závadu k nám přichází,neboť nelze jednotně stanovit stejný postup. Poněvadž lze například vyměnit home button nebo přímo provést výměnu systémové desky neboli swap. Swap jednotka není nic druhotného či jak zde se uvádí bazarový kus,ale uplně nová jednotka, která je vložena do původního mobilního telefonu nebo v lepším případě se vymění celý telefon (opět se jedná o individuální problém mobilního telefonu).Zpravidla dostáváte nové IMEI přístroje. Pokud chcete řešit konkrétně Váše stížnosti není nic jednodušího ne-žli mne kontaktovat na email nebo zavolat.Rád Vám za naší společnost vyjdeme vstříc a tím zároveň eliminovaly dohady a v některých případech nepodložené argumenty.

Pavel Straka
Customer care Manager
BRITEX-CZ, s.r.o.
Milady Horákové 125
272 01 Kladno
Czech Republic
Phone: +420 312 242 416-9
Mobile: +420 777 717 009
e-mail: straka@britex.cz
facebook: BRITEX-CZ

ananas | úte úno 26, 2013 8:30 pm

Tak aj moja skusenost s reklamaciou u Vodafone (britex). V pondelok vecer 18.2.2013 reklamacia u vodafone OC Letnany. Na iphone 4s prestala z nicoho nic fungovat wifi a nepomohol ani restore. Reklamaciu prebrali, nechal som si zapisat stav telefonu a cidla vlhkosti do reklamacneho protokolu. V stredu sa telefon objavil na strankach britexu. V piatok sa zmenil status na odesláno a dnes 26.2.2013 som si bol zobrat vo vodafone "novy" telefon. Po citani tohoto vlakna som mal celkom strach ako reklamacia dopadne, ale moje obavy boli uplne zbytocne. Inak ohladne debaty tu ci pokracuje povodna zaruka alebo plati nova 2 roky. Predavac mi sam od seba oznamil, ze mi zacina nova 2 rocna zaruka.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

PiZZADOX007 | stř úno 27, 2013 9:24 pm

Tak moje zkusenost s reklamaci ve Vodafonu je take celkem ok. Behem 5 dnu iPhone5 doma. Jinak mam take dotaz na Britex: jak je mozne ze jsem po reklamaci dostal iphone5 se zlutym nadechem displeje? Diky tomuhle jsem nekolikrat reklamoval puvodni 4S a diky tomu jelikoz to byla 3x stejna zavada mel jsem narok na vraceni penez a vzal jsem teda 5. Prosim o vysvetleni kdyz je zlutej nadech bran jako zavada tak jak je mozne ze si toho pri vystupni kontrole nikdo nevsiml. Jelikoz muj puvodni iPhone 5 mel krasne bilej displej. Moje pritelkyne ma take 5 a displej ma ok. Jak to mam vyresit zase reklamace to uz si v prodejne budou myslet ze jsem blazen.
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | stř úno 27, 2013 10:19 pm

PiZZADOX007: a proc si ho prebiral pri prevzeti z reklamace. To ses na nej nemohl podivat?
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

kotelník | stř úno 27, 2013 11:55 pm

Vystupni kontroly se asi zapominaji. V dobe iP 3G jsem dostal 4x novy kus, vzdy vada displeje. Vadne pixely ci prach pod displejem.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

PiZZADOX007 | čtv úno 28, 2013 5:30 am

Podíval jsem se na nej jen ze vtu chvíli mi to nepřišlo ze je nažloutlej. No jo holt to budu muset nějakou dobu vydržet a pak ho tam zase pošlu.
Host
Host

britex.straka | pon bře 04, 2013 4:08 pm

Dobrý den,
základní pravidlo.Přebírám mobilní telefon - pokud zjistím na místě nesrovnalost odmítám převzetí reklamace stím, že nesouhlasím s opravou.Po té informuji zadavatele zakázky ať dořeší reklamaci, tak aby závada byla odstraněna v případě, že byla na místě shledána. Pokud tak není učiněno, nelze uplatńovat reklamaci opravy.

r.mrazik | čtv bře 07, 2013 12:10 pm

takže...moje momentalní zkušenost s britexem
mam (mel jsem) iphone 4s kupovany u vodafonu. od zacatku nosen ve foliich,zadny skrabanec na displeji nebo zadech
bohuzel jsem mel kus,kde vibracni motorek rozezvucel spodni cast...casem se to stupnovalo a po roce jsem se rozhodl ze tento problem plus uvolneny homebutton poslu na reklamaci
dodavam,ze telefon byl jako novy,dokonce i na prodejne z toho byli prekvapeny...

predevcirem telefon od zastupce vodafonu,ze reklamace nebyla prijata,protoze s telefonem nekdo zachazel a dostal se dovnitr...dokonce poslali foto,kde chybi nejaka folie či co...oprava 6050 kč :)
samozrejme stiznost na prodejne a ted cekam co mi vodafone dale rekne...
vubec nedokazu pochopit,jaky duvod bych mel mit,abych se dostaval dovnitr pristroje...argumentace prasknuti zadny strany neberu,protoze telefon nemel nikde zadny skrabanec ci naznak upadnuti...kovove telo take jako nove...

neskutecne hrozne jednani, nehlede na to,ze i tuto opravu by platil vodafone...(samozrejme asi za mene,nez co bych zaplatil ja)
rozhodne pristroj nemam v umyslu prevzit,protoze kvuli takove "prkotine" delat takove divadlo docela urazi a po pravde bych se bal,co by mi prislo za pristroj a v jakem stavu...vlastne to muze byt jen horsi,kdyz se dovnitr dostal jiz technik Britexu...

no...jsem zvedav,jak se bude dal kauza vyvijet...soudni znalec,nebo čoi neni problem...protoze kupovat si pristroj za x tisic a pak se do nej dostavat? hlava mi to nebere...

a jeste dodatek,chtel jsem to dat do ITS,kde mi bohuzel rekli,ze maji zakaz brat telefony kupovane od Vodafonu...takze jsem nucen absolvovat tuhle komedii s britexem...ostatne...podle vicero zkusenosti jsem nic jineho cekat nemohl

slezacekm | čtv bře 07, 2013 5:42 pm

no snad vsechny ty nestastniky moc nenastvu, ale musim vyjadrit spokojenost se servisem. poslal jsem jim iphone4, kteremu nezaostroval fotak. cca za 10 dni byl iphone zpet, byl to jiny kousek, bez problemu funkcni, tze pravdepodobne vymena kus za kus. za me tedy spokojenost. jenom dotaz: kdyz mam jine IMEI, tak to je jiny pristroj? nekde tu bylo psano, ze vymenuji swap, ale jelikoz jsem mel puvodni kus "oznaceny", tak vim, ze dosel jiny. jakym zpusobem to te posuzuji. dekuji

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Claire* | pát bře 08, 2013 1:37 pm

Tak přidám i já špetku zkušeností.
Při první reklamaci jsem byla spokojená, bohužel teď se to říct nedá. Reklamovala jsem iPhone 5, reklamace byla uznána, přišel 'nový' telefon v nepěkném stavu: poškrábaný. Nechápu jak mohou něco takového poslat zákazníkovi. Doufám, že se mi to příště nestane.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar S474N | pát bře 08, 2013 5:44 pm

A prevzala si ho?
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Claire* | pát bře 08, 2013 6:00 pm

Ne, znovu jsem reklamovala. Za něco takového jsem peníze nedala, bral by jen blázen.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar S474N | pát bře 08, 2013 9:09 pm

Tak to si udelala dobre. Divila by ses, kolik jelit uz ho prevzalo a potom tady brecelo.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

britex.straka | pon bře 18, 2013 5:54 pm

Claire* píše:Ne, znovu jsem reklamovala. Za něco takového jsem peníze nedala, bral by jen blázen.

Dobrý den,

pokude při převzetí z reklamace zjistíte,že není v takovém stavu jak jste uvedla v reklamačním protokole, pak nepřevzít a vrátit prostřednictvím zadavatele zakázky zpět k dořešení.Bohužel neznám detail tohoto případu.Pokud však chcete kdokoliv pomoci, tak mne kontaktujte na straka@britex.cz nebo britex.straka@gmail.com popřípadě na telefonním čísle 777 717 009. Rád Vám pomohu v rámci svých možností.

Jules | úte bře 19, 2013 8:35 am

Nejdříve chci zopakovat, že jsem s reklamací u Britexu byl velice spokojený. Telefon vyměnili během 3 dnů za "nový". Ale pro usmání. Do Britexu šel 14dní starý mobil, 14 dní v pouzdře, s popisem, kde slečna na pobočce uvedla, že je jak nový, bez sebemenší známky používání, nepoškrábaný, nezaprášený, čidla vlhkosti vizuelně v pořádku. A v protokolu od Britexu jsem se dočetl, že převzali telefon jevící známky běžného používání, včetně drobných škrábanců a že byl zaprášený. Nějak nechápu, kde se mohl během jednodenní cesty v igelitovém sáčku ošoupat a zaprášit. :-D Myslím, že Britex si koleduje, že jednou nějaký novinář cvičně pošle na z několika měst na reklamaci deset kousků a pak bude pulka republiky kroutit hlavou co to zase ty obchodníci dělají. :-)
iPhone 5 16GB
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | úte bře 19, 2013 9:32 am

Jules: vsak to uz ho mohli takto opotrebit cestou od operatora do servisu. Nehlede na fakt, ze pro tebe je rozhodujici, co mas napsanyho na predavacim protokolu.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

britex.straka | stř bře 20, 2013 4:53 pm

Jules píše:Nejdříve chci zopakovat, že jsem s reklamací u Britexu byl velice spokojený. Telefon vyměnili během 3 dnů za "nový". Ale pro usmání. Do Britexu šel 14dní starý mobil, 14 dní v pouzdře, s popisem, kde slečna na pobočce uvedla, že je jak nový, bez sebemenší známky používání, nepoškrábaný, nezaprášený, čidla vlhkosti vizuelně v pořádku. A v protokolu od Britexu jsem se dočetl, že převzali telefon jevící známky běžného používání, včetně drobných škrábanců a že byl zaprášený. Nějak nechápu, kde se mohl během jednodenní cesty v igelitovém sáčku ošoupat a zaprášit. :-D Myslím, že Britex si koleduje, že jednou nějaký novinář cvičně pošle na z několika měst na reklamaci deset kousků a pak bude pulka republiky kroutit hlavou co to zase ty obchodníci dělají. :-)

Dobrý den,
rád bych přidal jednu důležitou a faktickou poznámku, která Vám není známá.Pokud při příjmu zjistíme rozpor se stavem přístroje, tak máme 24 hodin možnost rozporovat.Neboť ze zkušeností a z praxe máme bohužel případy kdy k nám byl zaslán telefon s popisem bezvadný stav a při příjmu bylo odhaleno poškození LCD.Takových tu případů máme velice hodně.Je to díky tomu,že přijímací osoba neboli zadavatel zakázky stav přístroje neřeší ani detailněji nezkoumá.Pak nastává situace,že odesílá k nám na čež mi zjistíme rozpor a emailově kontaktujeme zadavatele zakázky,že přístroj přišel v jiném stavu.V praxi to také znamená,že prodejce je si vědom odhalení při příjmu a musí počítat stím,že stav je jiný než uváděl do reklamace.

:fool:

Jules | stř bře 20, 2013 8:24 pm

to britex.straka
No tohle bylo, ale opravdu komické, když pošlu nový přístroj (je to i detailně popsané) a pak si přečtu, že jsem poslal ošoupaný a zaprášený mobil. :-) Ale opakuji, dostal jsem výměnou "nový", tak mě to moc nezajímalo a jsem s celkovým vyřešením spokojený, jen mě to v tom protokolu zaujalo. Takže já reklamaci u Vodafonu řešenou Britexem, všude chválím. ;-)
iPhone 5 16GB
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | stř bře 20, 2013 9:18 pm

britex.straka: to sice tak byt muze, ale jiz to jde k tizi prijimaci osoby, respektive firmy, kterou zastupuje. Vztah mezi vami je B2B, vztah prodejce k zakaznikovi je B2C. Samozrejme kazdy vztah se ridi jinym zakonem.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar charlie77 | stř bře 20, 2013 10:33 pm

Zdravím britex.straka, chtěl bych se zeptat, jestli je možné od vás zpětně získat reklamační protokol z dřívějška na základě IMEI. Vodafone totiž požaduje všechny reklamační protokoly při vrácení peněz a já ten první nemohu najít. Díky za odpověď
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
Senior uživatel
Senior uživatel

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone