iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Dave | stř lis 19, 2014 9:57 am

Re: iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

tak si mel zkusit jeste dele. ono zalezi kdyz je telefon studenej a zacnes hrat, tak to trva dyl nez to preskoci. ale kdyz je vlaznej a zacnes hrat, tak to cca po 4 minutach blikne :D

edit: tak jsem volal na support, typek se mnou 4 minuty mluvil tak ze skoro nemluvil, a pak se me zeptal jestli jsem
zkusil tovarni nastaveni, rekl jsem mu ze jo vsechno co jsem zkusil a najednou TUT TUT TUT, mi to polozil nebo co. tomu rikam apple support....
radsi zajdu do toho istyle dneska...
iPhone XS Max // watch // mac
Moje heslo - nikdy to nevzdávej, restore pomůže vždy!
iPhone expert
iPhone expert

Bl4de | stř lis 19, 2014 10:15 am

Tak mi prisel email ze mi prileti iphone od pondeli do stredy tak doufam ze do tretice mi prijde kousek ktery nema zadnou vadu :( uz jsem z toho otraveny...do iphonu 4s jsem nemusel ani prohlizet telefon a vedel jsem ze nikde bych nic nenasel :( proste masovka se hodne projevila na applu...
iPhone Xs Max 256GB • iOS 12
iPad Air 2 128GB + LTE • iOS 12
Macbook Pro 13 2017 Touch Bar a Touch ID 3,1GHz procesor
Vždy jsem uměl milovat, ale až
APPLE mi ukázal pravou lásku!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jadro | stř lis 19, 2014 10:22 am

Dave: zkousel jsem to asi cca 8-10 minut. Zahraty byl solidne, teplota uz nenarustala... Jedine, co jsem nemel je jas na maximum. To jsem se domluvil s next571, ze zkusim dnes odpoledne po praci
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Dave | stř lis 19, 2014 11:03 am

Jadro: oki supr :)

Ted jsem se dovolal na support znova, uz tam byl nejaky prijemnejsi chlapek a dal mi par otazek, vzal si maila a cislo a pry to preda nejakym engineerum kteri to prosetri a do tydne se mi ozvou. tak uvidime, treba to nakonec bude SW chyba

edit: tak jsem ted taky zkousel s podsvicenim tak na cca 45%, a nic nebliklo. zen garden 10-15minutek. takze to dela jen pri plnym. aspon u me.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar next751 | stř lis 19, 2014 11:45 am

Ono to je z tych 100 % na cca 70 %. Podla mna, ked je jas menej ako niekolko percent, tak to uz neblikne. Som zvedavy, ci to aj Jadro spozoruje. Po cca 4 minutach som to spozoroval ja a aj Dave.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

HOFA | stř lis 19, 2014 2:01 pm

Tak byl již odhodlán investovat /nemalé/ peníze do nového iPhone 6 ,ale po pročtení tohoto vlákna toto odkládám na dobu neurčitou :(
iPhone 6 ios 9,02 64g
iPad Air 16 g
TV apple 2
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Jadro | stř lis 19, 2014 8:22 pm

Next571 a Dave: tak nevim chlapi. V jeden moment mi prislo, jakoby obraz blikl. Ale ze by klesl jas bych nerekl. Ukazatel je stale na max a sviti to jak zarovka... Div z toho nemam vypalenou sitnici :-) Proc to vubec davate na max?
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar next751 | stř lis 19, 2014 9:15 pm

Ja to na max nedavam, len som to skusal, ked to Dave pisal. Niekedy si dam na max, ked idem zo skoly a svieti slnko. (aj tak nic nevidim :D )
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Anndy | stř lis 19, 2014 9:19 pm

Nemáte automaticky jas?
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar next751 | stř lis 19, 2014 9:23 pm

Nie, zbytocnost.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

dendas66 | stř lis 19, 2014 9:24 pm

Tak se hlasím mezi ty spokojené uživatele iP 6. V Sobotu ráno koupená (Electroworld Avion Ostrava) ip6 64GB SG bez problému. Před koupi jsem si ji rozbalil, prohlédnul, promačkal ze všech stran a zkontroloval spáry kolem displaye a samotný display. Vše bylo OK, až na to, že na mne prodavači koukali jako na největšího bl*ce. Doma po rozbalení ihned nalepena tempered GLASS folie od ZAGG (lepší folii jsem nikdy neměl) a telefon dán do origo koženého Apple pouzdra. Dodnes spokojenost. :-)
Host
Host

Jadro | stř lis 19, 2014 9:32 pm

Jedna z nejlepsich funkci iPhonu
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar next751 | stř lis 19, 2014 9:51 pm

Mne by to stale blikalo :D
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

shotik | stř lis 19, 2014 10:12 pm

denda: pred koupi rozbalil jo ? Nejakej benevolentni prodavac v tom EW:))))

iPhone XS 64GB
iPad Mini 5
Macbook Pro Retina 13 Late2017
Apple TV 4
Synology NAS
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Petrt | stř lis 19, 2014 10:38 pm

proč benevolentní? Ze zákona máš právo na vyzkoušení kupované věci (mimo pár výjimek).
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

kozel97 | stř lis 19, 2014 11:06 pm

Ale musíš si ji pak koupit ne? Přišlo by mi divné něco rozbalit a pak odejít. [emoji2]
Host
Host

Uživatelský avatar Manek49 | čtv lis 20, 2014 6:46 am

Proč? Ty bys to koupil i kdybys po rozbalení našel vadu? [emoji5]
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar next751 | čtv lis 20, 2014 8:00 am

Ja som tiez v alze hned pred predajcom rozbaloval iP a skusal pukanie displeja. Sice iP bol uz zaplateny.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

shotik | čtv lis 20, 2014 8:25 am

next751: pointa je prave v tom zaplaceni :)))))))))))))

iPhone XS 64GB
iPad Mini 5
Macbook Pro Retina 13 Late2017
Apple TV 4
Synology NAS
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar next751 | čtv lis 20, 2014 9:29 am

Pointa je v tom, ze hned to vidi aj predajca a mozes to hned reklamovat.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

trminek | čtv lis 20, 2014 10:53 am

Tak postup rozbalit to po zaplacení je naprosto k ničemu, protože v ten okamžik je to již koupené.. Záleží pak na každém prodejci (myšleno firmě) jak se postaví k tomu že je zboží vadné. Celé se to posralo novým občanským zákoníkem.
Já si takto koupil pro kolegu HTC One u T-mobile a po zaplacení jsem našel vadu v podobě špatného pixelu. Bylo mi řečeno, že připadá v úvahu jedině odeslání přístroje na reklamaci. Řekl jsem jim, že se asi zbláznili a že bez funkčního přístroje neodejdu, nakonec jsem s tím prodavačem ztratil trpělivost. Řešil jsem to následně poměrně intenzivně, dokonce i přes jejich právní oddělení. Stejně jsem ničeho nedosáhl, tedy vlastně ano, odečetli mi 500 Kč ve vyúčtování :DDDD
Jediná šance byla, prohlédnout to před zaplacením a pokud by tam byla vada, požadovat jiný kus.

Takto například T-mobile postupuje u značek HTC,Apple a Blackberry.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar next751 | čtv lis 20, 2014 10:58 am

Tak v alze su tie ich automaty, kde stojis pol hodinu aby si tam nahadzal 27x1000 kč za telefon :D V zmenarni dali len 1000 kč bankovky.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

rhinos | čtv lis 20, 2014 11:00 am

tak ja ho prohmatal a vse v pohode.
Spravne by ho asi mel alespon vybalit a predvest...ale je fakt ze ani v iWantu tohle nedelaji...

Jinak jsem take v soku z vydrze...sice jsem mel vypnute push notifikace ale vydrzel v pohode dva dny.Hraju hry,hodne emailu,internet
Ted jsem zapnul push tak uvidim co se bude dit
Ipad mini2 / Ipad Air2
Iphone Xs
Apple Watch4
Macbook Pro Retina 15
Host
Host

Uživatelský avatar next751 | čtv lis 20, 2014 11:03 am

Ja som dnes mal cca 7 hodin, ostavalo 16 %, ale asi 40 minut som hral hru Vianglory. (online)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Dave | čtv lis 20, 2014 1:52 pm

tak treba u VF se rozbalovat ten telefon nesmi. vem si ze ho rozbali, ty reknes jejda tadle barva se mi nelibi. a odejdes. pak prijde jiny zakaznik (napr ja bych to tak mel) a rekl bych ze rozbalenej nechci, ze tam ma byt od applu slída...
iPhone expert
iPhone expert

slezacekm | čtv lis 20, 2014 2:05 pm

no tak mi tedy prosím někdo vysvětlete a poraďte, kde a jak má nějaký iPhone koupit (pokud je někde vlákno, prosím o přesun). když to koupím na apple.cz, tak mi přijede, kouknu, má vadu, posílám zpět a čekám. koupím v iwantu, zaplatím, rozbalím na obchodě, najdu chybu, vrátím a čekám. objednám někde na netu, dám vyzvednutí a platbu na pobočce, zaplatím, rozbalím na pobočce, najdu chybu, řeknu, že odstupuji do 14 dnů a čekám na peníze.
je tedy vůbec nějaká možnost předejít tomu čekání? Co třeba ten EW jak psal někdo nahoře. Objednám přes net, platba a vyzvednutí na pobočce, rozbalím a zkontroluji, vše ok, tak platím a jdu. Zajímá mě, jestli to je nějaký jejich předpis, že je možné to před platbou rozbalit nebo to byla náhoda. co by se dělalo s těmi rozbalenými kusy, co si někdo nevezme?

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar pegas | čtv lis 20, 2014 2:14 pm

Myslím, že nejjistější je nákup přímo na AS. Samozřejmě, že nemáš záruku, že ti nepřijde vadný kus, ale bez problému ho vymění za nový. Všude jinde (APR) je to zdlouhavější, budeš reklamovat u prodejce, nebo v autorizovaným servise, kde podle vady ho buď opraví, nebo vymění. Jinak u toho EW si nedokážu představit, že ho rozbalíš před zaplacením. V HK to funguje tak, že ti prodavač napíše lístek s kodem, u pokladny zaplatíš a jdeš na výdej zboží.
iPad Air wi-fi 16GB | iPhone 4S 16GB a 6S 16GB | Apple Watch SPORT 42mm
Vše vždy s poslední aktuální verzí iOS resp. watchOS
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Majkluz | čtv lis 20, 2014 2:42 pm

Mam iP6 128GB SG a v horním rohu to chrastí když tím zatřepu, i když podržím tlačítka na hlasitost tak to třepe také, to je normální nebo ne? Má smysl to reklamovat?
Host
Host

ls8 | čtv lis 20, 2014 2:50 pm

Rozhodně není normální, že se nováčci už sedm let (od vydání prvního iPhonu) stále ptají na totéž, když je to v Často kladených dotazech.
Naposledy upravil ls8 dne čtv lis 20, 2014 2:52 pm, celkově upraveno 1
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar jackherrer | čtv lis 20, 2014 2:52 pm

asi ten FAQ malo propagujeme.. nebo jsou lide jen lini a radeji se zeptaji nez aby vynalozili trosku usili.. :/

http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?p= ... =6#p585181
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

mrzic | čtv lis 20, 2014 2:55 pm

Jak jste si majitele 6 pluska dlouho zvykali na tu velikost? Mam vedle sebe 5s a 6 plus a prvni dojem: " no ty kravo" [emoji1]
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Jadro | čtv lis 20, 2014 3:09 pm

Do tydne ti bude pripadat 5S jak hracka a nebudes chapat jak jsi mohl mit tak maly displej ;-)
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Dave | čtv lis 20, 2014 3:18 pm

kdyz koupis u VF tak mas narok do 2 dnu na vymenu zbozi pokud vykazuje prokazatelnou vadu. to znamena dejme tomu, vadnej pixel, nebere simkartu, display cvaka apod...
iPhone expert
iPhone expert

ls8 | čtv lis 20, 2014 3:49 pm

Nový OZ, paragraf 616 - za jakoukoliv závadu, která se objeví do šesti měsíců ode dne převzetí věci, máš nárok si sám určit, jestli chceš věc vyměnit za novou nebo opravit, jedná se o tzv. rozpor s kupní smlouvou.

http://zakony.centrum.cz/obcansky-zakonik/cast-8-hlava-2-paragraf-616 píše:(3) V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen "rozpor s kupní smlouvou"), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.

(4) Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.

slezacekm | čtv lis 20, 2014 4:48 pm

obávám se, že to co cituješ, je starý OZ

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

ls8 | čtv lis 20, 2014 11:52 pm

Nojo, máš pravdu. V novém je to paragraf 2169, a všechny ty kecy typu "pokud je to úměrné" a "není-li to nepřiměřené" apod.

thera | pát lis 21, 2014 12:54 am

mrzic píše:Jak jste si majitele 6 pluska dlouho zvykali na tu velikost? Mam vedle sebe 5s a 6 plus a prvni dojem: " no ty kravo" [emoji1]

Bohužel musím přiznat, že jsem si nezvykl. Dnes jsem + 128 po 14 dnech používání vrátil do EW. Jedná se o špičkový výrobek, ale jen pro někoho. Trochu shrnu subjektivní zkušenosti:

Displej - nejlepší co jsem viděl na mobilu, lepší než na iPadu Mini 2, krásné barvy, kontrast, veškerý multimediální obsah vypadá krásně, hry perfektí. Snad nejlepší je ale použití při focení a natáčení videa, to se musí vidět, to je paráda. Stejně tak prohlížení fotek a videí, hlavně při okamžitém prohlížení třeba v rodině, všichni vidí krásná videa a fotky, smějí se, podávají si přístroj, je to jako z reklam Applu. Prohlížení webu, čtení e-knih, časopisů perfektní (aplikace se ale občas zasekávají, viz dále).

Design - subjektivní záležitost, stříbrný je krásný, pruhy ani čočka ani okraje (rámeček) mi nevadí, zpracování perfektní, nic nevrže, HB běhá dobře (napoprvé :-)

Nošení v kapse - to je trochu problém, ne že by to bylo nereálné, ale musíte se hlídat, do přední kapsy džín zapadne dobře, nelze se moc ohybat dřepat, klekat, apod. Nosil jsem ho většinou takto, neohnul se ani o 1mm. Z boční kapsy bundy už může vyčuhovat, náprsní kapsa je v pohodě, v náprsní kapse obleku (bez obalu) se nosí výborně. Nosil jsem ale v neoprenovém obalu-pouch.

Mobilita - asi největší zklamání, běžné činnosti si musíte vždy trochu "rozmyslet" a to limituje - telefonování, focení, psaní poznámek, sms, poslouchání hudby, napojování sluchátek, apod. Hlavně je to spojeno s velikosti a citelnou hmotností, větší přístroj nelze tak jednoduše uchopit, vysunout z obalu a používat. Opakuji, že jsem používal "naháče" v pouchu, u obalu na tělo s folií to může být trochu jiné. Při focení máte strach z vypadnutí z ruky, nebo že vám to v davu někdo nechtěně vyrazí z ruky a nebo i vytrhne z ruky a uteče. Na druhou stranu jsem natáčel děti při bruslení (sám taky na bruslích), bez obalu a tady to šlo.

Baterka - perfektní, u nenáročného použití vydrží 2 dny

Ovládání - je možné jednou rukou, ale často nešikovné. ovládání obouruč není tak špatné jak jsem si představoval, ale co naplat, když máte nákupní košík, tašku a dítě, tak sms nenapíšete. Fonty a různé rámečky i u optimalizovaných aplikací mi přijdou moc velké až "humpolácké" (neměl jsem zapnutý zoom :-) sms a emaly naležato perfektní, ale klávesnice naležato nepřehledná

Auto - tady je to bezkonkurenční, držák mám až do velikosti Note, tak jsem hned používal, vše je velké, dobře se ovládá, navigace bezkonkurenční (ale zatím často neoptimalizované pro iP6)

Foťák, kamera - trošku rozporuplná reakce, fotil jsem za světla i při špatných světelných podmínkách-večer, místnosti, je určitě rychlejší než 5s, ale fotky jsou hodně podobné s 5s. Focení jednou rukou je prakticky nemožné, panorama jde také hůře.

Zasekávání - někdy se trochu "zadýchá", snižuje to rychlost práce s přístrojem. Aplikace třetích stran, které nejsou optimalisované jsou často pomalé, to se ale (snad) upraví upgradem. Starší aplikace ale asi nebudou nikdy.

Telefonování - není to tak pohodlné, jako s menším přístrojem. mám telefon i jako služební a v práci ho musím mít pořád u sebe.... a ano, tahá za vousy :-)

Soukromí - Může být problém přístroj používat ve vlaku, busu, mezi lidmi. Paradoxně velké fonty a perfektně čitelný displej může způsobit, že vám lidi budou koukat "do karet". Budí zájem okolí, lidi se na vás více dívají.

Pro každého je jiné, co je výhoda a co nevýhoda, každý si musí rozhodnout, jak bude stroj využívat. Vracím se k řešení iPhone mini+iPad mini2. iPhone mini je do terénu, kde je bezkonkurenční a iPad mini na doma, vlaku, do klidu, kde nepotřebuju mobilitu a ovládání jednou rukou a využiju iPad interface a roky optimalisované aplikace. hough :-)
Host
Host

Uživatelský avatar next751 | pát lis 21, 2014 8:27 am

Mne zase 6+ nahradza iPad mini. A to, ze sa budu ludia na mna divat, mi je jedno, ja si o nich budem mysliet svoje. Je to skor tym, ze zavidia.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

kozel97 | pát lis 21, 2014 11:41 am

Vždy jsem byl odpůrce padel, ale týden co ho mám jsem si zvyknul a už bych ho z ruky nedal. Vše menší je teď až moc malé. [emoji2]
Host
Host

Uživatelský avatar Petrt | pát lis 21, 2014 12:44 pm

Slezacekm: výhoda nákupu na Apple.cz je, že v případě reklamace ti nejdřív dovezou nový telefon a teprve poté vracíš ten poškozený. Já dnes vracím "nový" kus a u sebe si ponechám ten prvně zakoupený. Příští týden by měl dorazit další nový kus.

ls8: problém nového OZ je právě v té "úměrnosti" a "přiměřenosti". Je možné, že na to bude mít prodejce jiný názor jak ty. Zejména u věci za 20k Kč.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone