mrzic píše:Jak jste si majitele 6 pluska dlouho zvykali na tu velikost? Mam vedle sebe 5s a 6 plus a prvni dojem: " no ty kravo" [emoji1]
Bohužel musím přiznat, že jsem si nezvykl. Dnes jsem + 128 po 14 dnech používání vrátil do EW. Jedná se o špičkový výrobek, ale jen pro někoho. Trochu shrnu subjektivní zkušenosti:
Displej - nejlepší co jsem viděl na mobilu, lepší než na iPadu Mini 2, krásné barvy, kontrast, veškerý multimediální obsah vypadá krásně, hry perfektí. Snad nejlepší je ale použití při focení a natáčení videa, to se musí vidět, to je paráda. Stejně tak prohlížení fotek a videí, hlavně při okamžitém prohlížení třeba v rodině, všichni vidí krásná videa a fotky, smějí se, podávají si přístroj, je to jako z reklam Applu. Prohlížení webu, čtení e-knih, časopisů perfektní (aplikace se ale občas zasekávají, viz dále).
Design - subjektivní záležitost, stříbrný je krásný, pruhy ani čočka ani okraje (rámeček) mi nevadí, zpracování perfektní, nic nevrže, HB běhá dobře (napoprvé
Nošení v kapse - to je trochu problém, ne že by to bylo nereálné, ale musíte se hlídat, do přední kapsy džín zapadne dobře, nelze se moc ohybat dřepat, klekat, apod. Nosil jsem ho většinou takto, neohnul se ani o 1mm. Z boční kapsy bundy už může vyčuhovat, náprsní kapsa je v pohodě, v náprsní kapse obleku (bez obalu) se nosí výborně. Nosil jsem ale v neoprenovém obalu-pouch.
Mobilita - asi největší zklamání, běžné činnosti si musíte vždy trochu "rozmyslet" a to limituje - telefonování, focení, psaní poznámek, sms, poslouchání hudby, napojování sluchátek, apod. Hlavně je to spojeno s velikosti a citelnou hmotností, větší přístroj nelze tak jednoduše uchopit, vysunout z obalu a používat. Opakuji, že jsem používal "naháče" v pouchu, u obalu na tělo s folií to může být trochu jiné. Při focení máte strach z vypadnutí z ruky, nebo že vám to v davu někdo nechtěně vyrazí z ruky a nebo i vytrhne z ruky a uteče. Na druhou stranu jsem natáčel děti při bruslení (sám taky na bruslích), bez obalu a tady to šlo.
Baterka - perfektní, u nenáročného použití vydrží 2 dny
Ovládání - je možné jednou rukou, ale často nešikovné. ovládání obouruč není tak špatné jak jsem si představoval, ale co naplat, když máte nákupní košík, tašku a dítě, tak sms nenapíšete. Fonty a různé rámečky i u optimalizovaných aplikací mi přijdou moc velké až "humpolácké" (neměl jsem zapnutý zoom

sms a emaly naležato perfektní, ale klávesnice naležato nepřehledná
Auto - tady je to bezkonkurenční, držák mám až do velikosti Note, tak jsem hned používal, vše je velké, dobře se ovládá, navigace bezkonkurenční (ale zatím často neoptimalizované pro iP6)
Foťák, kamera - trošku rozporuplná reakce, fotil jsem za světla i při špatných světelných podmínkách-večer, místnosti, je určitě rychlejší než 5s, ale fotky jsou hodně podobné s 5s. Focení jednou rukou je prakticky nemožné, panorama jde také hůře.
Zasekávání - někdy se trochu "zadýchá", snižuje to rychlost práce s přístrojem. Aplikace třetích stran, které nejsou optimalisované jsou často pomalé, to se ale (snad) upraví upgradem. Starší aplikace ale asi nebudou nikdy.
Telefonování - není to tak pohodlné, jako s menším přístrojem. mám telefon i jako služební a v práci ho musím mít pořád u sebe.... a ano, tahá za vousy
Soukromí - Může být problém přístroj používat ve vlaku, busu, mezi lidmi. Paradoxně velké fonty a perfektně čitelný displej může způsobit, že vám lidi budou koukat "do karet". Budí zájem okolí, lidi se na vás více dívají.
Pro každého je jiné, co je výhoda a co nevýhoda, každý si musí rozhodnout, jak bude stroj využívat. Vracím se k řešení iPhone mini+iPad mini2. iPhone mini je do terénu, kde je bezkonkurenční a iPad mini na doma, vlaku, do klidu, kde nepotřebuju mobilitu a ovládání jednou rukou a využiju iPad interface a roky optimalisované aplikace. hough