Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

britex.straka | čtv bře 21, 2013 12:38 pm

Re: Reklamace a Britex

co se týká protokolu napište mi na straka@britex.cz a pošlete mi do emailu IMEI podívám se na to... :Yahoo!:

Uživatelský avatar SteveJSF | čtv bře 21, 2013 2:59 pm

Uz jsem to taky jednou resil a VF vsechny ty protokoly ma (pokud jsi reklamoval pokazde pres ne), takze by mel byt schopny udelat kopii.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
Starý pes fóra :)

britex.straka | sob bře 23, 2013 5:59 am

charlie77 bylo doufám vyhověno.Jen chci konstatovat,že ne každý prodejce má všechny opravenky.Byl zde dotaz na swap. Ano pokud proběhne výměna systémové desky neboli proveden tzv. swap je vždy nové IMEI a tím pádem dostává nový kus...

Uživatelský avatar charlie77 | sob bře 23, 2013 11:07 pm

Ano bylo vyhověno a to rychle. :) Děkuji. Teď k vám jde iPhone jen na posouzení závady nefungujícího signálu, je to nový kousek s předešlé výměny tak snad bude vše ok. :)
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
Senior uživatel
Senior uživatel

Bobo17 | ned bře 24, 2013 11:43 am

Mám otázku
Takže vady
1) smítko pod sklíčkem (již z výroby) při koupi mě nevadilo nyní se hýbe a kazí fotky
2) rychlé vybíjení
3) občas má display divný nádech

Jsem celkem naštvaný iPhone je jako nový jen mě zajímá jestli jsou to důvody pro reklamaci
Jen doplním iPhone je 4 měsíce nový
Něco jsem četl o 6 měsíční době jsou povinni mě ho vyměnit za nový,celkem mě to štve,protože jsem za něj dal moře peněz a rád fotím a to smítko tam

Již z výroby má na boku skvrnku od něčeho,dál to smítko ..achjo asi jsem ještě chytl špatnou výrobu
co myslíte ? mám to dát reklamovat ?
Naposledy upravil jackherrer dne ned bře 24, 2013 1:01 pm, celkově upraveno 1
Důvod: nedelej doubleposty, upravuj sve prispevky
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

saikan | ned bře 24, 2013 7:14 pm

Chtěl bych se zeptat zda-li po roce a něco od koupě lze reklamovat telefon pro nízkou výdrž. Se stejným nastavením a nebo horším mi po update na 6.1.2 a následně 6.1.3 nevydrží opravdu mnoho. Za 7 hodin mi baterie klesla o 20% a to mi nepřišel jediný mail, ani hovor ani sms. Bylo to přes noc, takže telefonu jsem se ani nedotkl. Na 5.1.1 to byly tak 3% max.

Nastavení 6.1.2(3): vypnuté všechny appky, zapnuté 3G, zapnuté wi-fi, mail na 30 minutový interval.
Na 5.1.1: appky vypnuté, 3G, GPS, wi-fi zaplé, push.

Prakticky se toto stalo po update, takže ze dne na den.
Zkusil jsem jak OTA update tak i přes iTunes, restore a následně nastavení telefonu jako nového a vůbec to nepomohlo.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jadro | ned bře 24, 2013 7:29 pm

Bez urazky, moc nechapu co chcete slyset. Jestli se vam na vasich iP neco nezda, rozbehnete se k prodejci a reklamujte. My nejsme ten prodejce, nevidime mu do hlavy. Muzeme vam tu rikat tisice nazoru a nemusi se shodovat s pohledem prodejce (resp. servisu, ktery bude zavadu posuzovat).

U vydrze nekdy pomuze par dni a srovna se to. Taky muzes zkusit vybit telefon pod 20 % a nechat ho plne nabit (bez preruseni).
iPhoneHolik
iPhoneHolik

saikan | ned bře 24, 2013 10:45 pm

Vidím, že jeden z autorizovaných servisů(resp. jeho zástupce) zde odpovídá na dotazy, tak jsem se jen zeptal jak se tyto věci řeší. Než začnu tuto věc řešit tím, že bych někam volal a byl několik dní bez telefonu a s nejistým výsledkem podle mého názoru. Myslel jsem, že od toho to je diskusní forum.

Jinak verzi 6.x. už mám poměrně dlouho a vyzkoušel jsem řadu variant, které to měly nebo mohly vyřešit. Vybít pod 20%, restore bez obnovy, reset všech nastavení. V neposlední řadě jsem čekal na oznámený 6.1.3 a teď zkouším opět tyto postupy a čekám jestli se to nesrovná. Mezitím se zkouším informovat. Děkuji za pochopení.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Bobo17 | pát bře 29, 2013 6:07 pm

Tak pry Britex dostal licenci na otevirani iPhone do 1 roku
Zeptam se kdyz jswm koupil iPhone u vodafone a nema ani jeste ani 4 mesice stari muzu uplatnit reklamaci i jinde?
Nechci aby se mi nekdo hrabal v mobilu a prisel jeste v horsim stavu nez je
iPhone 5S Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Metalgirl | pát bře 29, 2013 8:08 pm

U prvních 6 měsíců od koupě můžeš upřednostnit přímo výměnu kus za kus před opravou. Více občanský zákoník a zákon o ochraně spotřebitelů.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Bobo17 | pát bře 29, 2013 9:14 pm

Ok zkusím to tam poslat a přímo tam napsat že se odvolávám na těch 6 měsíců

Protože mobil za 18 tisíc a už z výroby to tam má X vad naštve to ..

Neřešil jsem flíček na těle ani to smetí dokut se nezačalo hýbat..
iPhone 5S Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | pát bře 29, 2013 10:54 pm

Bobo17 píše:Tak pry Britex dostal licenci na otevirani iPhone do 1 roku...

Prý? Odkud ta informace pochází?
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Bobo17 | sob bře 30, 2013 5:41 pm

Panove
Co je to za hovadinu !
Muj pripad
Prijdu do Vodafone dam18k na stul veme si je donese iPhone 5
Vidim vady 1 flek na boku ptam se jde to vymenit? Bohuzel posledni kus a kdybych to chtel? Tak vam mobil musim vzit a poslat na posouzeni do servisu
Co to jako je? Dojdu dam love a chci prece 100% kvalitni zbozi
Takze jsem ho takhle v lednu vzal,ale jde mi o ten princip kdyz jo ted budu reklmovat muzu nahlasit i vyrobni vady? Protoze dneska jsem se byl ptat pan v jednw nejmenovane firme me rekl co by jsme delali s rozbalenym mobilem ? Sorry bracho ale ja za 18k cekam kvalitu takze za me koncim s vodafonem a iStyle protoze posilaji mobil do Britexu
Jednoznacne budu kupovat primo od Apple kde do 72 hodin meni mobil a primo si pro nej prijedou (zkusenost od otce) a jeste se omluvi
iPhone 5S Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kotelník | sob bře 30, 2013 7:16 pm

Reklamace a Britex

Ja kupoval iPhone z Vodafonu. Vysolim prachy a odejdu do prilehle kavarny ho rozbalit u salku kavy, mimochodem s obchodnim zastupcem Vodafone, se kterym jsem jednal o pausalu. Rozbalim a prasti me dva vadne pixely, ktere byly jen z urciteho uhlu. Nesu ho zpet at mi ho vymeni, nevidela je... Tak se ji snazim vysvetlit kde jsou atd, zbytecne. Volala sefovi, nedovolala se. Rikam at si ho vezme do tmy a zkusi tam. Nevidela. Rikala, ze asi spatne vidi, to jsem ji potvrdil. Nasledne si pritelkyne vsimla, ze je poskrabany na bocni hrane, lehce, ale videt to bylo. Na miste vymeneno za novy. Chvili me napadalo, zda nevzit bily, ale ne, vzal jsem cerny a jsem spokojen.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar S474N | ned bře 31, 2013 7:29 am

Bobo17: tak nechat vratit penize a koupit ho jinde. Zakon hovori jasne.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar mazafka | ned bře 31, 2013 11:03 am

S474N: to můžeš uplatnit až při 3tí reklamaci, pokud se nemýlím.
Host
Host

kotelník | ned bře 31, 2013 11:26 am

Na nic takoveho ted nema narok
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar S474N | ned bře 31, 2013 12:01 pm

Takze se budu asi po tisice opakovat:
viewtopic.php?p=559484#p559484
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar Metalgirl | ned bře 31, 2013 12:28 pm

mazafka píše:S474N: to můžeš uplatnit až při 3tí reklamaci, pokud se nemýlím.

Ha, ale při třetí reklamaci čeho, hm? Je rozdíl, pokud máš 3x stejnou vadu, tak ano, pokud máš ale 3 různé vady, tak neeeeee, to až teprv, jak budeš mít 4 různé vady, pak teprv ano.

Taky je rozdíl prvních 6 měsíců od koupě a měsíce následující. V prvních 6 měsících prodejce musí dokazovat, že ta vada tam nebyla už při převzetí, ty nemusíš dokazovat nic, ty nemáš to břímě dokazovat, že je ta vada výrobní, právě naopak, toto břímě je na prodejci. Takže můžeš požadovat přímou výměnu kus za kus a pokud ti nevyhoví, tak můžeš žádat odstoupení od kupní smlouvy. Chtělo by to více pročítat zákony a více se jako spotřebitel zajímat o danou problematiku a nenechat sebou zametat a dát na pofidérní rady ostatních.

Bobo17 píše:Jednoznacne budu kupovat primo od Apple kde do 72 hodin meni mobil a primo si pro nej prijedou (zkusenost od otce) a jeste se omluvi

Ano, je to tím, že Apple má DOA podmínky na zboží kupované přímo od nich, takže když po rozbalení zjistíš nějakou vadu, vymění kus za kus.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Bobo17 | ned bře 31, 2013 4:25 pm

Pánové díky za reakce :)

Momentálně čekám až mě přítelkyně dá 4S abych mohl nějak fungovat (nemůžu být bez phone) a pak ho hned odnesu do Vodafone na reklamačku a budu si stát za výměnou

Mě tak naštvalo,že když jsem ho koupil měl ten flek na boku a když jsem říkal,že ho chci vyměnit tak do mě něco valil s 30 dnama v servisu chápete? Já natěšený,že konečně budu mít iPhone 5 pač jsem na něj čekal až bude skladem a potom toto..říkám pohoda
Toto je velká mezera v zákoně nebo aspon všech prodejců,byl jsem se ptat v iStyle co by dělali a tam mě řekli to stejný hned poslat do servisu
Chápete? mě jde o ten přístup k zákazníkovi dojdu dám jim 20 tisíc a oni mě to zboží vemou a hned první den reklamují?
Tím už kašlu na Vodafone,iStyle apod po zkušenostech mého otce který vše kupuje přímo u apple.cz vám to všem doporučuji ..vyhnete se všem a mobil budete mít cca do 72 hodin zpět nový ..
Vesměs reklamace Apple vychází vstříc a mění kus za kus ..

Ještě bych rád doplnil politiku Apple (prý)
Apple TV ( mění se kus za kus) neopravuje se
Airport (Express, Extreme, TimeCapsule) to stejné kus za kus neopravuje se
Všechny iOS zařízení (iPod, iPad, iPhone) neopravuje se
U všech zařízení prý probíhá SWAP
Něco jsem někde četl o kvalitě,že kdyby servis do toho hrabal tak už Apple nemůže zaručit kvalitu u svých výrobků
Ono se to i nevyplatí a nedovedu si představit,že by se někomu chtělo vyměňovat celý vnitřek iPhone to už je lepší dát rovnou nový

Těžko říct,za mě co si přeji v ČR je pravý Apple Retail Store v Praze
Sorry za Y/I psáno v rychlosti..edit
Naposledy upravil Bobo17 dne ned bře 31, 2013 11:25 pm, celkově upraveno 1
iPhone 5S Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar S474N | ned bře 31, 2013 10:27 pm

Obavam se, ze tu chodi nejenom zeny, takze BYCHOM si pomohli i my, muzi.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

airmt | pon dub 01, 2013 9:25 am

Pokud donesu na reklamaci třeba 1 den starou věc s vadou, prodejce by měl teoreticky vyměnit tu věc bez odkladu (do 6 měsíců se bere, že ta vada už tam byla od výroby), jenže prakticky to stejně většina z nich neudělá, protože neví jestli se ta vada neobjevila nevhodným používáním (na to se můžou a často odvolávají). Telefon jste totiž mohli hned za rohem v kavárně polít minerálkou, mohl vám vypadnout z ruky nebo jste ho mohli odpálit čínskou nabíječkou. Pokud to tedy prodejce vymění, je to v podstatě jeho dobrá vůle.
Pokud bych ale rozbalil IP5 přímo u pultu před prodejcem a ten byl poškrábaný, tak se nemůže odvolávat na "nevhodné použití".

edit:
U "žlutého nádechu displeje" se může prodejce (pokud bude chtít) vymluvit na to, že mu to připadá normální a poslat do servisu na odborné posouzení.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Metalgirl | pon dub 01, 2013 9:55 am

Nj, jenže on ti musí dokázat, že tys to tou minerálkou polil a ne ty jemu, že jsi to nepolil, v tom je ten zásadní rozdíl.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

airmt | pon dub 01, 2013 10:07 am

Jenže oni nemohou nic dokázat, protože ani neví co s tím vlastně je. Prodavač není servisák a na to se můžou odvolat. Servis je v tomto případě soudcem. Jinak by neměli v reklamacích v podstatě žádnou šanci.

edit:
Respektive prodejce ti to dokáže formou "nezávislého servisního posouzení". V zákoně se totiž neříká, že ti to musí dokázat hned na prodejně.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Metalgirl | pon dub 01, 2013 10:25 am

Jasně chápu, oni to můžou poslat samozřejmě na posouzení, aby ti dokázali, že jsi s tím nevhodně zacházel. Těch prvních 6 měsíců je speciálních v tom, že se nejedná o klasickou reklamaci, ale o rozpor s kupní smlouvou.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Bobo17 | úte dub 02, 2013 9:58 am

Tak jsem ho tam dneska poslal doufam ze me britex nezklame ;) Verim jim ze reklamace dopadne dobre ke spokojenosti obou stran :)
vady?
1) prach pod sklickem fotoaparatu
2) vadny 3G modul? iPhone se pripojuje a odpojuje k internetu (musel bych se vice rozepsat)
3)baterie ma dost slabou vydrž
Srovnaval jsem s otcovim iPhonem 5
4) Spatne me slysela 2 strana
I ja slysel ji spatne
A dalsi vady,sklamalo me to u 4 mesice stareho mobilu.Hlavne ten prach:/ nekdy se pohne a to by clovek neveril co nadela zrnko prachu :) za to bohuzel nemuzu :( myslel jsem si ze z prechodem 4S na 5 si pomuzu a ted toho lituji :) snad Britex bude hodny a da me novy kus a bude to OK

Pak napisu jak jsem dopadl:)
iPhone 5S Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

airmt | úte dub 02, 2013 6:46 pm

MG: jasně, pokud se prokáže výrobní vada, pak můžeš v 6 měsících odstoupit od kupní smlouvy, což je dobré vědět, protože prodejci rádi cpou zpátky třeba daný opravený šunt (opravený ale stále šunt)...
Později už jde odstoupit jedině pokud se vyskytne 3x stejná vada, resp. 4x různá.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

marseli | úte dub 02, 2013 10:22 pm

Ano, ale co kdyz dostaneš kus novy a ten treba do 6 mes. Reklamujes. Vztahuje se odstoupení i na toto?
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Metalgirl | úte dub 02, 2013 10:46 pm

Nový kus = nová záruční lhůta, v podstatě začínáš zase od začátku, takže ano.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

airmt | stř dub 03, 2013 12:31 pm

V zákoně je lhůta "6 měsíců od převzetí věci", takže v podstatě jo, ale dovedu si představit jak se bude prodávající cukat, když si někdo přijde teoreticky až po 2,5 roce pro 100 % kupní ceny. Je to už trochu silné kafe. Pokud vím, že je to šmejd, tak si nechám vrátit peníze rovnou (ne vyměnit za nový kus) a koupím si jiný výrobek.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar mazafka | stř dub 03, 2013 11:28 pm

Z Britexu jsem dostal asi pred mesicem "novy" kousek z reklamace, byl jsem rad, ale tyden potom jsem spozoroval zrnko prachu pod sklickem fotoaparatu, ted jich tam pozoruji vic, kvalitu na fotkach to zatim nejak nekazi, spis vubec ne, jen mi prijde ze to spatne zaostruje, myslite ze to projde na reklamaci?
Host
Host

Bobo17 | čtv dub 04, 2013 9:10 am

Jasne ze musi projit

Mam ten stejny problem,zrnko tam nema byt
Nevim proc,ty zrnka tam melo vice lidi co znam,asi nejaka vyrobni vada

Ono to docela naštve :unknown: Teď jsem dost fotil a někdy se pohlo a je to dost vidět na fotografiích i když je opravu miniaturní :)

To byl taky můj důvod momentální reklamace,protože,s tím se žít nedá,ale jak říkám měli to i kamarádi v okolí co si iPhone 5 brali asi nějaká špatná výroba či co těžko říct
iPhone 5S Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Haveja | čtv dub 11, 2013 8:01 am

airmt píše:V zákoně je lhůta "6 měsíců od převzetí věci", takže v podstatě jo, ale dovedu si představit jak se bude prodávající cukat, když si někdo přijde teoreticky až po 2,5 roce pro 100 % kupní ceny. Je to už trochu silné kafe. Pokud vím, že je to šmejd, tak si nechám vrátit peníze rovnou (ne vyměnit za nový kus) a koupím si jiný výrobek.

to jsem zažil,
koupil jsem iphone 4 28.8.2010. za 18t.kč.
1. reklamace 20.6.2012 - vymena swap novy pristroj,
2.reklamace 30.9.2012 vymena swap novy pristroj
3.reklamace 19.2.2013 vraceni castky penize 18t.kč.
2 roky a pul.
akorat ve obchodě na vacláváku nechteli uznat, meli kecy že to nejde, že vypršela dvouletá zaruka na vraceni penez, ale mam jen 2 roky na servis. říkám blbost, podle zakona mam pravo. takova malá brejlata slečna říkala že na školení to řešili, a nejde to. říkam prosím papír, kde to máte napsaný, pak jsem neměl náladu s ní hadat, tak jsem odešel a šel jsem do centraly Vodafone do obchodu a tam to uznali bez kecu. nechápu proč ne na václaváku.
R.I.P. Steve Jobs
Host
Host

Bobo17 | pát dub 12, 2013 6:01 pm

Britex

S touto společností proběhly všechny moje reklamace vždy hladce a s maximální spokojeností !

Chvíli jsem přemýšlel proč jsou všichni nespokojení a napadlo mě pár věcí
1) Hodně lidí chodí s telefonem když prší dokonce i v bouřce ( pak se diví,že čidla jsou červená a servis jim nechce uznat reklamaci)
2) Hodně lidí chodí s mobilem ve sněhu ( totéž)
3) Dost lidí s mobilem zachází jak by nemělo a pak se diví,že jim to neprojde

Já u Britexu reklamoval mobil 3x z toho 2x iPhone 4S a momentálně iPhone 5 a musím říct,průměrná reklamace trvala 9 dní ! Nebýt pomalosti Vodafone tak se dostanu na 7-8 dní ! A hlavně pokaždé nový iPhone

Dost jsem se bál iPhone tam dát,ale chci abych mou dobrou zkušenost sdílel dál
Hlavně děkuji za ochotu pana Straky z Britexu který mě řekl co a jak je s iPhone apod ..

Takže DÍKY BRITEX ! jsem spokojený !
iPhone 5S Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar SteveJSF | pát dub 12, 2013 6:39 pm

Od te doby, co reklamuji u ITS, tak reklamace trva vzdy 1 den. Nicmene s Britexem taky nemam spatne zkusenosti.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

Bobo17 | pát dub 12, 2013 11:48 pm

Dál bych chtěl říct,že někdo tu psal něco ve stylu,že prý chodí REPASOVANÉ KUSY

ano je to možné ale z dnešní zkušenosti mě došel iPhone 5 uplně nový ! Ještě smrděl typickým Apple smradem když ho vybalíte z krabice,ještě ta vůně ..cokoliv co od nich vybalím má vždy atypickou vůni ..

Takže opravdu jsem happy jak nikdy:)
iPhone 5S Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

reinstalla | čtv dub 18, 2013 7:35 am

Tak jsem včera ráno dal telefon do Britexu, tak uvidíme jak to bude postupovat.

Momentálně se mi ukazuje hláška "čeká na opravu", snad se během pár dní vrátí.

Chci se zeptat, pokud mi nedají nový kus a nebo mi reklamaci neuznají, můžu si stěžovat a odmítnout převzetí ? Pokud se nepletu, oni je rozebírat nesmí.

Reklamoval jsem kvůli zelenému nádechu na displeji a chybě na displeji či foťáku, to nevím. Prostě mi ukazuje fotoaparát občas pruhy přes displej, které jsou následně vidět i na fotkách.

reinstalla | pát dub 19, 2013 7:08 pm

Tak jsem dneska vyzvedl nový kus, celkem rychlá reklamace :-)

kotelník | stř dub 24, 2013 8:31 am

přidám svoji zkušenost. Reklamován iPhone 4 8GB z důvodu, že měl uvolněný zadní kryt, očividně se hýbal, senzor osvětlení reagoval divně, tedy neztmavoval ve tmě a občas se nechytala nabíječka a musela se strčit napodruhé, aby se chytla. Dnes mi přišlo, že byla provedena oprava výměnou jednotky, bez problémů, zítra přebírám a děkuji panu Strakovi.
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar Ronaldok | stř dub 24, 2013 11:33 am

Reklamoval sem iphone ze pod displejem je smitko prachu, dostal sem novej kus kde je smitko zase pred cockou fotoaparatu pod sklem :( ach jooo ale koukal sem na focene fotky a vypada ze to nema vliv tak to nak resit nebudu, ale nastve to.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone