Blade: jeden ze dvou jsem rozbalil. Na dvou místech jsem měl na přechodu čelní plast/hliníkové boky černé smítka - tyto šly vyčistit hrotem jehly. Nikde nic necvaká. Display je bez šedého fleku (co se tak dívám).
Přesto má telefon vadu - jak je dole mikrofon - tak na cca 5 milimetrech je mezi Al tělem a čelním krytem škvíra (dá se do ní zasunou rožek tenkého papíru). Jde vidět jen při určitém úhlu a hledání. Při opravdu silném zatlačení mezi nehty se skryje. Mikrometr nemám

, ale vizuálně nejde odchlípnutí vidět. Jako by v tom místě chybělo lepidlo (ale tam snad ani být nemá, ne?)
Přes Apple.cz telefon měnit určitě nebudu, možná s tím po nějaké době zajdu do ITS apod.
Rada pro tebe: ať ti ten telefon objedná někdo jiný (jiné přijmení, jiná adresa). Mám takovou malou hypotézu... Nebo kupuj někde osobkou s vybalením před zaplacením.
edit: po připojení k iTunes na mě vyskočilo okno, které jsem nikdy dřív neviděl - týká se záruk. Je v něm uvedeno mimo jiné toto:
"Tato záruka se nevztahuje na: a) .....; (b)
kosmetické vady, včetně poškrábání, promáčknutí a prasklého plastu na konektorech; c) ..."
Podmínky uplatnění záruky jsou také "zajímavé".