iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Jadro | pon pro 22, 2014 7:53 pm

Re: iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

1) Bohuzel se najde plno borcu, kteri se bavi tim, ze nachytaji iOvce, ktere si poskodi telefon.
2) I kdyby to fungovalo, cert vi, co se s tim, pripadne s LCD stane v budoucnu.
3) Mohlo by te to stat moznost reklamace.

Shrnuto: zbytecne riskantni podnik ;-)
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Chr1s | pon pro 22, 2014 7:55 pm

Nějak nevidím důvod, proč by se mělo s telefon něco stát?! To nevydrží třeba 8h vkuse přehrávat video při plném jasu?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar next751 | pon pro 22, 2014 8:00 pm

Ako vidiet, asi si poradit nenechas. Tak chod do toho, ale ked nieco dojeb*s a neuznaju reklamaciu, nestazuj sa [emoji6]
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Chr1s | pon pro 22, 2014 8:02 pm

Prosímtě a co chceš dojebat tím, že budeš přehrávat video na telefoně? To ti pak na řeknou, že ti neuznají reklamaci, protože si se moc dlouho díval na video? :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar next751 | pon pro 22, 2014 8:05 pm

Ano, zhori ti telefon :D
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar pistak | pon pro 22, 2014 8:39 pm

A nie je lepšie ho dať do mikrovlnky? 30 sekund určite postačí a zaschne na ňom všetko.... A ak budete chcieť vidieť ako to lepidlo zaschne, tak strčte do mikrovlnky aj hlavu
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar next751 | pon pro 22, 2014 8:40 pm

Preco nie rovno do pece?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Jadro | pon pro 22, 2014 8:48 pm

OT: ja asi nerozumim :-) Nejdriv sem pises, aby ses zeptal na nazor... Kdyz ho rekneme, tak se divis. Proste mame jiny nazor. Pokud jsi chtel, aby nekdo potvrdil ten tvuj, mel jsi to napsat. Treba by se nekdo nasel a my bychom byli zticha ;-)
Pokud jsi si tak jisty, jdi do toho. Ale pak sem nechod brecet, ze je neco spatne a ze ti nechteji uznat reklamaci :-)
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Chr1s | pon pro 22, 2014 9:14 pm

Neboj, nevidím důvod, proč by se mělo něco stát, jak už jsem psal, display je na dívání (v zapnutém stavu) a ne, abych se ještě staral, jak dlouho a při jakém jasu se můžu dívat na film, příp. brouzdat po netu, abych ho náhodou nezavařil. Takové uvažování je trochu na hlavu, to můžou rovnou napsat do záručních podmínek "při maximální jasu dodržujte doporučenou dobu provozu xx hodin, nad tuto dobu může dojít k poškození a záruka padá" :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar next751 | pon pro 22, 2014 9:17 pm

Ok, ale stale teda nepochopim, naco si sa potom pytal na nazor, ked aj tak si stale meles svoje?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Chr1s | pon pro 22, 2014 9:30 pm

Já jsem se neptal na názor, ptal jsem se, jestli s tím někdo nemá zkušenost chápeš? :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar next751 | pon pro 22, 2014 10:03 pm

Ne.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Chr1s | pon pro 22, 2014 10:05 pm

:D pls o smazání blábolů
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar margelinam | čtv pro 25, 2014 5:56 pm

C79 z iStyle z Prahy, jeden problém a to o něco tmavší podsvětlení v pravém horním rohu (zhruba v místech pod ukazatelem baterie).
Host
Host

Uživatelský avatar mork4 | pát pro 26, 2014 10:23 am

Ľudia ako Vám funguje funkcia reachability ? Lebo mne to ide vždy tak na 5-6 krát keď poklepem,
“Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.” Albert Einstein

 Macbook Pro 15 late 2013
 iPhone 6 64GB
† iPhone 5 16GB
† iPhone 4 16GB
† iPod Touch 2G 8GB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar next751 | pát pro 26, 2014 10:28 am

Mne v pohode. Dvakrat poklepem.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar mork4 | pát pro 26, 2014 10:53 am

Už aj mne stačilo odinštalovať virtualhome jb tweak ;)
“Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.” Albert Einstein

 Macbook Pro 15 late 2013
 iPhone 6 64GB
† iPhone 5 16GB
† iPhone 4 16GB
† iPod Touch 2G 8GB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Stanin | pát pro 26, 2014 11:52 am

Tak jsem svůj iPhone 6 vrátil. Měl tmavé pozadí v horní části displeje a rušilo mě to. Na prodejně jsme rozbalili další 3 kusy a až ten třetí měl displej OK. Ale byl space gray a já chci Silver. Tož to letos nechám být a budu doufat, že to v 6s vyladí. Teď si někde splaším 5s, který jsem už najině prodal.
Host
Host

Uživatelský avatar Pepeb007xx | sob pro 27, 2014 2:00 am

niekedy normalne nechapem ake mate problemy s iPhoneom,normalne ma to az mrzi,ze Apple nie je schopny dodat kvalitne kusy za tu cenu..

..mne funguje nastastie cely telefon ako ma (klop,klop)
Phone  iPhone 7 Plus 256GB Jet Black Case  Silicone Cocoa PowerBank Xiaomi Mi 10000mAh
Tablet  iPad Air 64GB WiFi Silver Keyboard  Wireless Keyboard
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

insanity421 | sob pro 27, 2014 11:13 am

iPhone 6 a 6+ jak jste na tom s ohýbáním?

Ahoj,

Uvažuju o koupi iPhonu 6, víc by se mi zamlouvala varianta 6+.
Na smartmanii bylo video, že se telefonu uhnula konstrukce i při opatrném běžném používání a telefon není na rovné ploše rovný.

Jaké máte zkušenosti po nějaké době používání vy? není v tomhle ohledu 4,7 šestka lepší? protože ohnutý 6+ asi nebude sranda reklamovat.

Díky :)
Naposledy upravil iTukan dne sob pro 27, 2014 11:30 am, celkově upraveno 1
Důvod: přesunuto, přečti si celé téma a budeš vědět.
Host
Host

jan.kozubik | sob pro 27, 2014 12:06 pm

Nejspíš to byla vada prvních kousků. Já jsem na svojím 6 plusku usnul a dokonce i sedl na gauči a v pohodě. Je stále rovný, i když je potřeba zmínit, že ho mám stále v obalu.
Host
Host

Uživatelský avatar next751 | sob pro 27, 2014 5:18 pm

Ja ho mam rovny. Jedina chyba je, ze mi pri tlacidlach hlasitosti kusok nedolieha displej. Inak sa nebojim, ze by sa mohol ohnut. Mam ho poisteny.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

hurrican | sob pro 27, 2014 11:51 pm

Tak ja som si svoju novú 6tku SG rozbalil na Vianoce,zakúpená bola 19.12.2014 (teda doručená kuriérom) s telekomu s paušálom. Sériové číslo začína C8Q. Všetko sa zdalo v poriadku,teda display bez Sedych flakov, všade doliehali,len homebutton sa mi zdal nejaký hlučnejší. Keď som ho stlačil v strede tak dosť počuť pukanie,no keď som ho stačil pri krajoch či už hore alebo dole tak stisk bol tichý. Neviem či to bola tá výrobná chyba alebo len vlastnosť HB s ID TOUCH. No dnes som si všimol že pri tlačidlách hlasitosti prestal doliehať display a dá sa tam prehnúť aj s kúpanie tak počuť. Zaujímavé že to spravilo až po pár dňoch. Chcel by som využiť 14 dňovú lehotu na vrátenie u operátora, teda lepšie asi ako reklamácia. Myslite že to je možné, že mi pošlú nový alebo zrušia zmluva budem musieť vybavovať aj novú zmluvu. Dik
Host
Host

kotelník | ned pro 28, 2014 9:19 am

Chr1s píše:Prosímtě a co chceš dojebat tím, že budeš přehrávat video na telefoně? To ti pak na řeknou, že ti neuznají reklamaci, protože si se moc dlouho díval na video? :D

Navic, je evidentni, ze displeje v apr a  storech jsou krasne. Bila je bila. A tam jsou temer nonstop na 100% jasu. Sam pozoruju, ze displeje pracuji.

Jo a iPhony jsou smejdy. Rozbalil jsem blackberry classic a takovy wow efekt jsem dloouho nezazil. Naprosto brilantni zpracovani, pevne, tluste telo s paradni baterkou. Proste telefon pro cloveka, ktery potrebuje vice pracovat nez travit cas na asocialnich sitich...
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar JorEL | ned pro 28, 2014 10:14 am

Jj, na krámu byly všechny v pohodě a když se opravdu člověk podívá jak to dělají jiní, tak iphone je už dávno překonán, alespoň co do konstrukce a zpracování, mě uhranula z3c, ta má vše co jsem od šestky čekal, ale nedostal. Pro mě, jako pro nenapravitelného detailistu, byl iphone vždy jasná volba, co se s ním ale děje v poslední době je k pláči. A co mě mrzí ještě více, že mnoho lidí je schopno to Applu tolerovat.
•iPad Air
Host
Host

Anndy | ned pro 28, 2014 10:21 am

Jedným z dôvodov tolerancie je aj Apple ekosystém. Tiež sa mi iP6 nepáči z rôznych dôvodov, ale iný systém zatiaľ nechcem. Mám MAC aj iPad, aj AppleTV a všetko mi funguje. Takže kým všetko radikálne nepokazia, nemám dôvod ísť preč.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar JorEL | ned pro 28, 2014 10:38 am

Pro jedno bych nerad omlouval druhé a nad nečím přivíral oči. Pro jedince uvězněného v ekosystému je situace o to horší když nemá na výběr, to chápu. Jen když to rok co rok sleduji, tak se nemohu zbavit pocitu, že kvalita iphonu jde od deseti k pěti. Tento rok jsem chtěl nový macmini a iphone.... nedopadl ani jeden :(
•iPad Air
Host
Host

kotelník | ned pro 28, 2014 12:13 pm

Apple ocividne nezvlada to mnozstvi objednavek a vyrabi smejdy. Dost mozna je to taky setrenim na vyrobnich procesech, nevim, ale aby se zpravidla dnes pokazil HB, pote, co nahodou nebo na nekolikaty kus sezenes bezvadny kus, za 900€ masakr. Kdyz muzes koupit SKVELY telefon za 430€ a jeste zvladne pracovat s prilohama mejlu :D zacinam iPhone vnimat jako neskutecnou nalestenou hracku pro pubertaky. Ale app tretich stran na nem jdou stale nejlepe. Jo a pritelkyne ho ma ohly. Pozna se to na stole, vykla se
iPhonefil
iPhonefil

Anndy | ned pro 28, 2014 12:38 pm

Ako súhlasím a mám rovnako pocit, že kvalita ide dolu. Aj sw aj hw. A že ak som nespokojný, najlepšie to Applu dám pocítiť tým, že ten produkt nekúpim.
Ale z môjho pohľadu sú alternatívy pre mňa horšie ako ip6, zatiaľ.
Proste aj keď ide Apple dolu vodou, stále je pre mňa najlepší. Akurát som menej spokojný, ale stále viac ako s alternatívami. (I keď ip6 ešte nemám, som len čakateľ)
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

kotelník | ned pro 28, 2014 3:37 pm

Tak otevri oci ;) presne jak nekdo psal, Xperia Z3 compact je lehoucky telefon s nadhernym displejem, ze zkusenosti s Z1 compact ma skvelou vydrz na baterku (srovnatelnou s 6 pluskem) a ma minimalni ramecky kolem displeje, takze jeho 4,6" jsou skoro stejne jako ip6 a telefon je podstatne mensi.
Uz koncim, omlouvam se za OT, jenze nedalo mi to. Ty prachy za iphony jsou neskutecne kdyz porovnam kvalitu s jinymi vyrobci a absurditu, ze se uz bojim cokoli apple rozbalit, co zase bude za vadu...
iPhonefil
iPhonefil

flatliners | ned pro 28, 2014 3:51 pm

to že si tady pár lidí stěžuje,neukazuje vůbec nic o klesající kvalitě apple produktů..za prvé:při takovém množství produkce výrobků je jasné že se objeví šmejdy,řeší se to tu každej rok po uvedení nových iphonů.za druhé:nemyslete si že ostatní výrobci to tak nemají,stačí si projít fórum třeba na mobilmanii..a za třetí:99% spokojených majitelů iPhonů o tomhle fóru ani nevědí,protože jsou spokojení a nemají tudíž potřebu někam lézt a něco řešit..to pak jen tady to vypadá že je šestka děsnej šmejd..ale těch pár lidí co si stěžuje a má holt smůlu na kusy,je fakt zanedbatelný procento..
Metal/HC/Punk
iPhone 6s Plus 64GB+Westone 4R
MacBook Pro Retina late 2013
Starý pes fóra :)

Jadro | ned pro 28, 2014 4:27 pm

Flatliners: presne tak. Souhlasim. A dodam, ze Xperie apod. muzou byt buhvi jak skvele, ale dokud v nich bude Android v takovem stavu v jakem je, tak sorry, nechci. Nemluve o tom co vse uz mam nakoupene na iOS za App, hudbu apod.
Blackberry jsem zatim na chut nejak neprisel :-)
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Metalgirl | ned pro 28, 2014 5:19 pm

Je to tak, v poslední době jsem měla v ruce tolik neopravitelných Samsungů, LG, pány Hua a Weia a spol., že se to nedá ani počítat. Každá značka má prostě šmejdy. A to se mi ještě nedostane pod ruku ty, které se dají opravit, těch bude ještě víc. Poslední 2 týdny přišlo i cca 10 předprodejních vadných iPhonů, přišly už i iPady Air 2...

Jenže na toto jsme doposud u Applu nebyli zvyklí. Za celou dobu, co mám od nich nakoupeno věcí, tak jsem reklamovala jen iPhone 5 před nedávnem, všechno funguje spolehlivě a pak najednou taková rána v případě iPhonů 6 a 6+, kdy pomalu každý druhý kousek jde do sraček.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar JorEL | ned pro 28, 2014 5:49 pm

Jardo: jelikož momentálně Z3c používám, místo ip5, tak mohu říci, že android v něm je rychlejší a stabilnější jak iOS8 a výdrž... ta je neuvěřitelná, na to si možná sáhne 6plus a to jen možná, změnu si nemůžu vynachválit a na aplikace a hudbu mám ipad, to mi neuteče. Jen se bojím, že 6S nebude to co mě donutí se k iphonu vrátit.

Pokud bych nad výrobními vadami apod. ještě dovedl přivřít oči, což u této značky těžko, tak s iOS mají minimálně od sedmičky pořádné problémy, které dřív opravdu nebyly a lidi s každou aktualizací najednou váhají. Omluvám se za OT, ale nemám rád když si někdo sedí na očích a nechá sebou zametat, jen protože to je Apple.
•iPad Air
Host
Host

Jadro | ned pro 28, 2014 6:12 pm

JorEL: jsem JADRO, zadnej Jarda :-)
Se sezenim na ocich je to dost prehnane. Nikomu neberu, ze mu treba Android vyhovuje, me proste ne. Kazdy jsme jiny. Chyby vnimam, ale zatim nejsou tak drasticke, abych to menil. Ano, se 4S jsem byl spojojenejsi (jak HW, tak SW). Radost z toho vyvoje nnemam, ale zatim to je tak, ze zadna jina varianta mi nevyhovuje
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar JorEL | ned pro 28, 2014 6:33 pm

Nemyslel jsem to zle, ani to nebylo mířeno přímo na tebe, jen se často divím, jaké vady jsou lidé u tak drahé a prestižní zbačky schopní tolerovat. Každému vyhovuje určitě něco jiné, jen teď asi není doba kdy by iOS prožíval nejlepší časy. Jinak se omlouvám, jestli jsem ti někde zbabral jméno, ale nejsem si toho vědom.(Edit: jsem slepec, teď už budu vědět)
Naposledy upravil JorEL dne ned pro 28, 2014 7:58 pm, celkově upraveno 1
•iPad Air
Host
Host

kotelník | ned pro 28, 2014 6:38 pm

Paradoxne si na ocich sedi i ti, kteri maji po mesici opet vadu, Jardo :D
Rozbalil jsem za posledni roky hafo telefonu, nikde jsem nerozbalil vadny. U iPhonu je vyjimka dobry kus ;)
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar next751 | ned pro 28, 2014 6:44 pm

Ja som s iP 6 plus spokojny, az na jednu vec, ze mi kusok nedolieha displej pri tlacidlach hlasitosti. Je to fakt maly kusok. Dizajn sa mi paci, aj ked 5S bolo krajsie.

Aj ked to nie je bezchybny telefon, iny by som zatial nechcel.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

flatliners | ned pro 28, 2014 6:45 pm

mam to stejně,android mi taky nevyhovuje..souhlasim že nejlepší ios byl 6,ale teď sem na 8.1.1 a oproti předešlé verzi po cca měsíci ani jeden pád aplikace,ani žádné jiné problémy,takže spokojenost..
navíc sem hodně náročnej na zvukový výstup do sluchátek a tam se iPhonu ani vzdáleně nic nepřibližuje.Po JB si navíc můžu přes Activator nastavit na sleep button Play/Pause music,bez čehož nejsem schopnej přežít,jelikož neustálé vytahování z kapsy je děsnej vopruz..
nejsem nějakej zapálenej big apple fan,ale nic lepšího pro moje potřeby prostě není..

kotelník:nevím nevím,ale šestek se v práci prodalo už fakt dost(můžu i zjistit přesně kolik) a reklamace byla jedna,kvůli vadnému home buttonu,takže s tou vyjímkou bych to nepřeháněl :wink:
Metal/HC/Punk
iPhone 6s Plus 64GB+Westone 4R
MacBook Pro Retina late 2013

kotelník | ned pro 28, 2014 6:50 pm

Mam vlastni zkusenost a od iP 5 je to desne
iPhonefil
iPhonefil