iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

gulii | úte led 20, 2015 4:37 pm

Re: iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

Lepidlo pod HB už nedrží a při stisknutí vydává hodně hnusný zvuk. Popsal bych to jako hlasité křupnutí cca do 0,5mm stisku. Pak již funguje jak má. Ale ten zvuk je jak z nějaké čínské hračky.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Chr1s | úte led 20, 2015 5:05 pm

No myslel jsem si, že už budu mít konečně pokoj, ale ono ne i tenhle šestý iphone má vadný display, mírné šmouhy v levém a pravém horním rohu jsou, ale to jsem neřešil. Přišel mi v pátek a dneska, když jsem projížděl net, tak začal display blikat, zobrazily se na něm čáry a dotyk nefungoval, takže jsem volal na apple a ve čtvrtek dorazí už sedmý kousek...paráda Apple :good: . Přikládám video, abyste neřekli, že jsem nemocný a baví mě jen reklamovat :D

https://www.youtube.com/watch?v=nHAEroo ... e=youtu.be
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

mrzic | úte led 20, 2015 7:46 pm

OT: to máš z toho, že čteš lsa :-D
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Tarik83 | úte led 20, 2015 8:27 pm

Veliké zklamání a tragédie, co Apple předvádí s kvalitou iPhone 6.
Dnes mi přišel již 4tý iPhone přímo z apple.cz a opět není 100%, už mi přijde, že do ČR posílají šmejdy. Tentokrát vrzající zadní kryt.
V předchozích případech to byl špatně přilepený displej, u druhého rýha na zadním krytu a u třetího nefunkční "silent" tlačítko.
Už mám úplně strach objednat další. Nejhorší je, že zřejmě nic jiného než iPhone nechci. Mám teď půjčený Samsung S4 a musím říct, že je to nervy.
Má cenu kupovat někde v obchodě nebo je opravdu lepší objednávat u apple.cz, až dorazí KONEČNĚ pořádný kus ?
Host
Host

Uživatelský avatar mike-biker | úte led 20, 2015 9:12 pm

Mě by zajímalo, kolik procent činí reklamace? Samozřejmě sem píšou především lidi s negativními zkušenostmi.
Zřejmě se APPLU tento model dost prodraží.
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

Svobi | stř led 21, 2015 12:00 am

Kde je tedy nejlepsi reklamovat, aby byla nejvetsi pravdepodobnost na kladny vyrizeni? Odlepeny HB u 6, kterou mam od listopadu. Diky
Host
Host

Bl4de | stř led 21, 2015 6:47 am

Chr1s: To video je opravdu sila. To me prijde az neuveritelny. Ja teda mam 3 tydny 8. kus a zatim musim rict spokojenost. Displej mam taky tak na 97%, u ukazatele baterie mam cerny flek, ale nejmensi co jsem kdy videl, takze si ho zatim nechavam.

Mam 8 kamaradu co kupovali iPhone 6, vsichni fandove Applu a dosti znaly v oblasti IT. Pouze jedinemu cloveku prisel prvni kus v poradku. Celkem jsme reklamovali 33 telefonu. To je opravdu sila. U iPhone 5s z nas reklamovali pouze 2 a hned napodruhe prisel vyborny kus. Shodli jsme se na tom, ze vystupni kontrola u iPhonu musi byt nulova, nebo na bode mrazu. Kazdy clovek co reklamoval v iOpravne iP 6, tak vzdy dostal vyborny kousek napoprve, takze refurbished kusy, maji urcite lepsi vystupni kontrolu a mozna, kdyz meni displeje, tak davaji jiz z nove varky. Jinak ty kusy co nam chodi z Apple storu jsou okolo 2 mesicu stare.

Shrnuti iPhonu 6: Az na displej a vyrobni vady, kterych je plne forum. Za me to je nejlepsi telefon co vydali. Mam povypinane kraviny co nepotrebuji a hlavne Aktualizace aplikaci na pozadi (nejvetsi zrout baterie). Davam okolo 10 hodin vyuziti a vim, ze kdyz vecer chci nekam vyrazit, tak se nemusim bat, ze si nezavolam taxika nebo nedovolam mejblizsim.

Vsem co reklamuji drzim moc palce, at dostanou konecne pekne kousky.
iPhone Xs Max 256GB • iOS 12
iPad Air 2 128GB + LTE • iOS 12
Macbook Pro 13 2017 Touch Bar a Touch ID 3,1GHz procesor
Vždy jsem uměl milovat, ale až
APPLE mi ukázal pravou lásku!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar sharkee | stř led 21, 2015 2:41 pm

Tak mi zacina taky HB divne lupat. Rozhodne se chova jinak, nezli prvni dny/tydny. Pockam jestli se to nespravi, nezhorsi, nebo si zvyknu :-(
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC
iPhone expert
iPhone expert

Unown | stř led 21, 2015 3:02 pm

Svobi píše:Kde je tedy nejlepsi reklamovat, aby byla nejvetsi pravdepodobnost na kladny vyrizeni? Odlepeny HB u 6, kterou mam od listopadu. Diky

Nepočítás tady formu? Nevim co resis, mas telefon z apple storu, reklamuj tam, ne!?
Senior uživatel
Senior uživatel

Svobi | stř led 21, 2015 3:14 pm

Však jo, jen v Praze jsou ale 4 místa. DIRECTCOM, ITS, ISTYLE SERVICE, CESKY SERVIS...
Host
Host

Uživatelský avatar Chr1s | stř led 21, 2015 3:49 pm

No tak dnes přišel sedmý telefon a raději to moc ani nekomentuji, nemám na to nervy. :x V horní části displaye tmavší barvy viz foto. Přijde vám to normální? Díky za kvalitu Apple :good:

PS: čekám na osmý

http://imageshack.com/a/img537/5069/jWOsfV.jpg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Bl4de | stř led 21, 2015 4:50 pm

Chr1s: me prisel osmy dobry , tak drzim palce ;)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

trminek | stř led 21, 2015 4:53 pm

Věř tomu, že toto co je na fotce vidět přijde 90% lidem zcela normální a ničeho si nevšimnou... Já to mám podobně a tmavost se mi také mění podle toho z jakého úhlu se na to podívám. A přijde mi navíc, že se to s délkou používání mění, lepší...
Jinak zcela stejně to mám na ipadu mini. Velice podobné to měly i další kusy iphone a ipad, které mi prošly rukama. Navíc čím vyšší je jas tím méně je to vidět.. Někdo tu psal že když se byl podívat na vystavené kusy, byly OK. Já se byl podívat v Alze, ztlumil jsem si jas ze 100% na minimum a bylo to vidět úplně stejně jako na fotce výše...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Chr1s | stř led 21, 2015 5:22 pm

No já nevím asi nejsem normální, ale tohle mi prostě vadí a ikdyž dám jas na 100%, tak to jde vidět, je pravda, že ne tolik, ale vidím to. Nemůže to být lepidlo a časem to bude dobré?? Každopádně, takhle si nepředstavuji kvalitní display...měl jsem všechny generace krom 2G a 5Ska a nikdy s displayem nebyl problém a reklamoval jsem jedinkrát pětku kvůli ztrátě signálu, jinak všechno vpohodě, takže je u Applu něco špatně. Jinak se teda zeptám, má někdo bezchybný display? Myslím 100% bílý, bez černých šmouch atd., ale to je asi zbytečná otázka, když je to těm 90% jedno. :o Začínám uvažovat, že přejdu zpátky na 5Sko a na podzim bych koupil 6S, nebaví mě do nekonečna reklamovat. :no:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

trminek | stř led 21, 2015 5:31 pm

Já jsem to nemyslel tak, že 90% lidem je to jedno, ale že si toho prostě nevšimnou... Když jsem reklamoval iP5s, který měl přímo uprostřed čočky foťáku zrnko prachu, tak to reklamační technik prostě neviděl... Nebo nechtěl vidět? To nevím, ale vyměnil to bez problémů, takže si myslím že to fakt neviděl :D
Ber to tak, že by sis nepročetl toto fórum, tak si možná některých věcí taky nevšimneš.. Já jsem taky dost velkej šťoura, nechtěl jsem tomu sám věřit, ale posunuté přední čočky foťáku jsem si všiml asi až po dvou měsících...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cleo.25.gr | stř led 21, 2015 8:12 pm

Chr1s možem potvrdiť že 6ku som mal 16gb Silver a bola bez jedinej chybičky. Momentálne mám 6plusko 16gb tmavú a zatiaľ ( klop, klop, klop ) bez jedinej chybičky. 6 kúpená v istore v ke a 6+ kúpené z Nay
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Paulie | stř led 21, 2015 8:17 pm

ja mam 6 plus 16gb od 13.11.2014 z O2 eshop.. prvy kus bez akehokolvek problemu.. rovny, na displayi nevidim nic zvlastne, vsetko funkcne.. nic necvaka ani sa neodliepa.. maximalna spokojnost..
Host
Host

Mahil.18 | čtv led 22, 2015 12:09 pm

Dnes přišel další iP 6 Šedý a opět lupaní v pravém dolním rohu.Tohle už je fakt šílené
Host
Host

Bl4de | čtv led 22, 2015 12:14 pm

Mahil.18: Nech to ohřát v teple bez používaní a často to přestane....Je to občas dáno vlhkostí v letadle...Hodně štěstí...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar pegas | čtv led 22, 2015 12:17 pm

Zdá se mi to, nebo opravdu verze 16GB jsou většinou OK.
iPad Air wi-fi 16GB | iPhone 4S 16GB a 6S 16GB | Apple Watch SPORT 42mm
Vše vždy s poslední aktuální verzí iOS resp. watchOS
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

mrzic | čtv led 22, 2015 12:46 pm

iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

Já mám 6 plus Space Gray 64 GB, kód modelu FK1, první (jako že jsem nereklamoval), a nic nelupe, displej svítí normálně, home button v pořádku atd. Takových nás bude většina. Stěžují si zpravidla ti, kteří mají problém, ti co ho nemají, mlčí ;-)
Naposledy upravil mrzic dne čtv led 22, 2015 12:51 pm, celkově upraveno 3
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Mahil.18 | čtv led 22, 2015 12:47 pm

Měl jsem stejnou teorii, ale nepomohlo to.To lupaní neni normální, dotknu se displeje=>lup,dotknu se displeje=>lup a takhle pořád..
Nejhorší je ten pocit, že člověk nechce nic jinýho :(
Host
Host

Tarik83 | čtv led 22, 2015 1:16 pm

Tak nakonec 6tý iPhone 6 Silver 64GB zdá se býti 100%. Zašel jsem do iStores, zaplatil a rozbalovat. První měl opět vadný "Silent" tlačítko, druhý už byl OK.
Sice na mě pánové v obchodě hleděli, že se jim to ještě nikdy nestalo, že by bylo tolik vadný kusů, ale chápali to :-)

BTW. Nevíte, co se stane, když jsem zapomněl na vratku zboží Apple store zabalit nabíječku ? Borec z přepravky dojel tak rychle, že jsem si toho nevšimnul a teď na ni koukám, že ji mám připojenou pod stolem.
Host
Host

Paulie | čtv led 22, 2015 1:24 pm

nepomoze dotiahnutie tych dvoch srobok na spodnej strane? alebo je to hlupost?
Host
Host

Mahil.18 | čtv led 22, 2015 4:51 pm

To dotahnuti by me take zajimalo.

Jinak s tou nabijeckou si nelam hlavu, taky se mi to uz nekolikrat stalo, volal jsem tam a ujistil me, ze to opravdu nevadi, ze lidi kolikrat poslou jen samotny telefon bez krabicky a prislusenstvi :D
Host
Host

kotelník | čtv led 22, 2015 10:46 pm

Bl4de píše:Mahil.18: Nech to ohřát v teple bez používaní a často to přestane....Je to občas dáno vlhkostí v letadle...Hodně štěstí...

dostal jsem nový kus po lupání HB a nový kus jsem nepřebral, protože se prohýbal displej ve spodním pravém rohu.
Za 3 hodiny mi volal technik, že přitáhl šroubky a vypadá to ok...přijel jsem a v pohodě. Nicméně displej dobrý není, je to takový pěkný přechod z červené do žluté zvrchu dolů :D :D
nicméně mám extrémně citlivé oko a toho už se asi nezbavím. Mojí dřívější profesí byla tiskařina, kde jsem si byl nucen vycvičit oko a přesně tyto rozdíly byly ty, které se zákazníkům pochopitelně nelíbily...Pochopitelně ne na bílé, ale kdekoli...Zatím neřeším, ale jak pojedu kolem servisu, tak nechám vyměnit.
Za sebe maximálně doporučuji ITS v Praze. Naprosto perfektní přístup, ochota, fajn paní co to přijímá.
Někdy jí tam musím vzít kafe :)
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Mahil.18 | pát led 23, 2015 2:33 pm

Jelikoz me vcera dosli nervy, udelal jsem uplne novou objednavku na iP 6 Sedy 16gb a iP 6 Stribrny 16GB.
Dnes telefony dorazili a musim zaklepat => jsou OK.
Zadne lupani v rohu, dipslej v poradku proste vse tak, jak ma byt.
Host
Host

Uživatelský avatar Chr1s | pát led 23, 2015 6:50 pm

Mně včera dorazil 8mý telefon iP 6 64gb Gold z apple.cz a musím říct, že docela dobrý, sice v horní části, jak je stavová lišta, je mírně vidět tmavší podsvícení, ale dá se to přežít (jde to vidět jenom v landscape modu), po těch kusech co jsem měl, už nemám odvahu vracet a objednávat další, letos mě prostě Apple zklamal a to maximálně! :( Takže vše je OK, krom mírně tmavšího podsvícení, ale kdybych to nikomu neřekl, tak by to neviděl, ale ani jeden z těch 8mi telefonů neměl display na 100%, to Apple prostě u šestky dost po***l o tom žádná.

Btw. pro ty co řeší lupání v pravém dolním rohu mám nápovědu, jak se toho zbavit...mně to pomohlo, sice bych to asi neměl říkat, ale co už :D Stačí iPhone rozdělat a v tom pravém dolním rohu, jak je ten přechod plastový (bílý proužek), stačí dát kousíček třeba papírového ubrousku, ale fakt teňoučký jen jednu vrstvu, pak zacvaknout zpátky, utáhnout šroubky a je po lupání... :) Mají to tak natěsno, že se tře plast o plast a hliník a proto to lupe.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fana1 | pát led 23, 2015 10:45 pm

Dnes jsem zjistil, ze mi neustále sumi reproduktor :( když telefon zamknu, tak ještě par vteřin sumi a pak ztichne. Ale jakmile je rozsviceny displej, telefon neustále sumi :( tak by mě zajímalo, jestli je to normální. Fakt je ten, ze je to slyšet jen v absolutním tichu, nebo s reproduktorem přiloženým přímo k uchu.

Edit: tak jsem zkusil telefon vypnout a zapnout a už to nesumi. Tak nevím. Jeví se mi to, jako by to způsobovala nějaká činnost nebo aplikace, kdy pak zůstane repro "zaseknute" a neustále šumí. Stalo se to někomu, ze mu repro neustále šumelo a jak to připadně vyřešil, nebo je to normální vlastnost?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

gulii | sob led 24, 2015 1:24 pm

Tak lupající HB, kvůli kterému jsem chtěl dát iP reklamovat sám od sebe úplně přestal... Teda je to teprve necelý den, co nelupnul ani jednou, ale i tak potěšilo. Uvidíme.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jelen50 | sob led 24, 2015 5:54 pm

Jak jste na tom vy, co vlastníte 6+? Máte taky někdo problémy, které se objevují u normální 6ky? Mám na mysli lupající přední sklo, skvrny na displeji.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar eXell | sob led 24, 2015 6:02 pm

Abychom tu neřešili jen fyzické vady iPhonu 6, narazil jsem na pěkné srovnání iPhonu 6 a 6+ ve fotografii a videu. Podle tohoto testu se absence OIS u iPhonu 6 projevuje nejvíce na fotkách v šeru. Ten rozdíl jde doopravdy poznat.

link: http://www.imore.com/iphone-6-vs-iphone ... lly-better
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

hrubesdusan | sob led 24, 2015 8:01 pm

fana1 píše:Dnes jsem zjistil, ze mi neustále sumi reproduktor :( když telefon zamknu, tak ještě par vteřin sumi a pak ztichne. Ale jakmile je rozsviceny displej, telefon neustále sumi :( tak by mě zajímalo, jestli je to normální. Fakt je ten, ze je to slyšet jen v absolutním tichu, nebo s reproduktorem přiloženým přímo k uchu.

Edit: tak jsem zkusil telefon vypnout a zapnout a už to nesumi. Tak nevím. Jeví se mi to, jako by to způsobovala nějaká činnost nebo aplikace, kdy pak zůstane repro "zaseknute" a neustále šumí. Stalo se to někomu, ze mu repro neustále šumelo a jak to připadně vyřešil, nebo je to normální vlastnost?

Mě to dělal první kousek taky, zařadil jsem to do seznamu vad při reklamaci, dostal jsem nový kousek a dělá to pořád, takže podle mě je to normální.
iPhone X 64 GB CZ
Macbook Air 13" Retina 2018
Watch 4 44mm
Airpods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

flatliners | sob led 24, 2015 8:58 pm

taky mi občas šumí ještě pár vteřin po uzamknutí,ale jen někdy..neřeším to..
Metal/HC/Punk
iPhone 6s Plus 64GB+Westone 4R
MacBook Pro Retina late 2013
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

fana1 | ned led 25, 2015 2:52 am

Tak to sumeni par vteřin po zamknuti neřeším taky. To je mi fuk. Jenže mě to sumelo neustále, od okamžiku, kdy telefon probudim a rozsvitim displej. Tak sumi při jakékoliv činnosti. Nicméně včera jak jsem psal, tak jsem ho vypnul a zapnul a od té doby je ticho. Dnes jsem zkoušel postupně zapínat všechny aplikace, které vydávají nějaký zvuk, jestli po jejich zavření nezůstane něco někde viset a repro nebude zase stále sumet. Naštěstí tím, ze mám mobil na práci, tak tam těch aplikaci mám jen par :) a byla jen jedna jediná, při jejímž spuštění repro neustále sumelo. Ale po jejim zavření šum ustal. Takže dnes je telefon stále bez sumu z reproduktoru. Tudiz nevím, čím to mohlo byt a hlavně jak dlouho už to takhle mohlo sumet. Já si toho náhodou všiml až včera, takže to mohlo sumet i nekolik dni. Ted je tedy ticho a to je hlavní :) příčina nezjistena. :(

Edit: tak už zase sumi. Cely den nic a ted telefon vytáhnu z kapsy, ze se kouknu na internet, jen tak cvicne ho přiložim k uchu, abych byl v klidu ze je ticho a zase trvaly šum. Přitom ještě ráno bylo ticho, pak jsem dal telefon do kapsy a vytáhl ho až ted po 6ti hodinách. Takze sumeni začalo aniž bych spustil nějakou aplikaci. Samo od sebe. Tudíž jsem opět telefon vypnul a zapnul a je ticho. Ale ted už počítám s tím, ze na chvíli :( ten zvuk bych ani neřešil, protože je to opravdu slyšet jen u ucha, ale mám strach, ze když to přestanu řešit, tak ten repracek bude takto neustále několik hodin denně sumet a jak dlouho to takhle muže vydržet, než odejde :(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

klaramudr | ned led 25, 2015 7:19 pm

Zdravím, potřebovala bych poradit. Mám nově iPhone 6 a teď o víkendu jsem byla v Krušných horách a zjistila jsem, že mám o dost slabší nebo vůbec žádný signál operátora než moji přátelé. Minimálně 2 mají iPhone 6 a Vodafone stejně jako já. Nevím jestli vyměnit SIM kartu nebo vyreklamovat telefon. V Praze se signálem problém nemám, ale nemyslím si, že je normání abych neměla signál např. ve větším městě, když jsem třeba na obědě v restauraci. Předtím jsem ale stejno SIM měla v iPhone 5 a problém jsem neměla. Může to být i telefonem ? Nebo zkusit vyměnit jen tu SIM a pak zkusit reklamovat telefon ? Nemáte někdo podobnou zkušenost ? děkuji
Host
Host

Jadro | ned led 25, 2015 7:54 pm

Je ta SIM original nano, nebo strihana? Pokud strihana, vymenit.
Jinak zkusit svoji SIM v jinem iP, pripadne jinou SIM ve svem iP. Pokud bude Tvoje SIM v jinem Ok a naopak jina SIM ve Tvem iP stejne spatna, tak vymenit telefon. Pokud s jinou SIM to bude ve Tvem iP OK, vymenit SIM
iPhoneHolik
iPhoneHolik

fana1 | pon led 26, 2015 11:47 am

Takže mám další poznatek k neustálemu šumění repráčku. Stačí, když déle podržím tlačítko pro vypnutí telefonu až mi naběhne nabídka, zda chci telefon vypnout nebo zrušit volbu. Dám zrušit a je ticho.. Takže není potřeba ani restart, nebo úplné vypnutí zapnutí. Nicméně za chvíli to začne šumět zase a co to způsobuje, to mi hlava nebere. A reklamovat kvůli tomu telefon, to se mi tedy určitě nechce :(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar jackherrer | pon led 26, 2015 1:02 pm

ja ten sum zporozova jednou a udelal jsem hardreset (podrzet home+power button na cca 30 s) a od te doby jsem si toho nevsiml
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Chr1s | úte led 27, 2015 4:59 pm

Dneska jsem si všiml další zajímavé věci, kterou jsem nezpozoroval na předchozích telefonech (iP3G, 4, 4s, 5) a to, že když se iP 6 zahřeje např. féném, tak má display do modra (teplota cca stejná, jak když na něho paří slunce na palubovce v létě) a když jsem šel dnes ven, tak jsem měl asi 10ti minutový hovor, tak se trochu schladil a pak, když se dívám na display, byl celej do žluta a po zahřáti v kapse za cca 5 minut byl zase pěkně bílej...nechápu co zas lowcost displaye Apple letos dal do těch šestek. :bad:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone