iPhone 5 - reklamace

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Ronaldok | ned dub 21, 2013 7:27 pm

Re: iPhone 5 - reklamace

Mam stejnou zkusenost se servisem iOpravna.cz. Telefon mam od Vodafone, ale telefon mi příjmuli a zaslali do Britexu. Servisuji pouze telefony zakoupene od apple. Britex servisuje telefony od operatoru.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

reinstalla | stř dub 24, 2013 8:06 pm

Zdravim,

dneska se mi stala taková nepříjemná příhoda, nový iP z reklamace mám u sebe necelý týden, věnuji se fotografování a dnes mi telefon vyklouzl z ruky a spadl na zem, pád jsem zmírnil botou na kterou spadl, dopadlo to tak že naprasklo sklo v pravém horním rohu, sice minimálně ale prasklo. Na iP byl nasazený kryt chranící zadní stranu, ten praskl a zaroven mi udělal takovou tečku v levém horním rohu na rámu. Chci se zeptat, v případě reklamace pokud s telefon bude nějaký problém znovu, např. špatný signál Wifi nebo 3G. Nebude problém telefon s tímto reklamovat? Známky pádu tam nejsou aspon dle mého názoru.

Příkládám fotky
https://www.dropbox.com/s/eu2cjqwcdhahbz7/DSC_0026.JPG
https://www.dropbox.com/s/j9jhym0sa4xx74k/DSC_0022.JPG

Díky všem a mějte se. :)

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř dub 24, 2013 9:43 pm

reinstalla píše:
Mně teď hlavně zajímá, co je pravdy na tom že oni nesmí vzít telefon od operátorů atp?

Díky!

Iphonu zakoupené u operátorů jdou reklamovat pouze u nich nebo v Britexu, který je jako jediný smluvní opravna pro iphony prodávané u operátorů.

Pokud iphone koupíte na Apple.cz reklamovat můžete i jinde. Viz info na jejich stránkách.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar sir.ed | pát dub 26, 2013 6:12 am

@solokaprik

.. bych tady o tom asi moc nemluvil, když sem chodí lidé z Britexu ;-)

Asi poznají, Imho mám doma iPhone 4S a po pádu dostalo sklo celkem slušně zabrat. Nicméně výměna proběhla v pořádku a majitelce se vrátil zpět. Ta mi jo ale zase poslala zpátky, že WiFi nechytne blíž než na 2-3 metry a ze ji nejde vypnout (stále se zapina) . iPhone sem ji vymazal, nahrál 6.1.3 v domnění, že se tam něco pokazilo a obnova.. Jenomže problém trvá i nadále a zaroven je problém i s hlasitosti, která si dělá co chce..
Takže osobně si myslím, že pakliže bude problém takového charakteru, že to zjistí :smile:

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
My stuff :

Samsung i9505 GALAXY SIV ( Marble White ) 4.4.2 + 16GB microSDHC Kingston
Samsung GALAXY Tab2 10.1 16GB
Host
Host

Jules | pát dub 26, 2013 9:20 am

Nemáte někdo tzkušenost, začalo mi v iPhonu 5 rachtat. Přijde mi, že to je čím dál horší. Jak kdyby tam prostě bylo něco uvolněný a rachtalo to v tom. Mobil mám 4 měsíce, nespadl mi, nosím ho v pouzdru. Je to na reklamaci a je hlavně šance, že jí uznají?
iPhone 5 16GB
Host
Host

Showit | pát dub 26, 2013 5:00 pm

Ahoj, před měsícem jsem si pořídil iphone 5. Před týdnem se mi začalo stávat, že při snaze odemknout přístroj (rozsvítit ho) se nic asi 15-20s nedělo. Mohl jsem mačkat, co jsem chtěl, ale nic. Poté vždy vše jelo, jak mělo. Udělal jsem restore, restore bez obnovy, restore z DFU. vše bez efektu.

Toto se opakuje 1x každý den. Někdy obden.

Psal jsem již do jiného tématu, jestli s tím nemá nikdo zkušenost a nikdo neměl, rozhodl jsem se tedy v pondělí reklamovat.

ALE- dnes mi přítelkyně odřela iphone o pískovcovou hranu stolu. Na iphone jsou na rámečku dva důlky cca 2mm. A nahoře jakoby zásek tak 3mm na hraně. Jinak nic.

Chci se zeptat, má cenu to teď reklamovat? má někdo zkušenost? jinak je Iphone absolutně bez byť nejmenšího škrábanečku.

To že mi rachtá autofocus a tlačítka je asi normální. + to že občas blbne hovor a škvíra na horní hraně je širší než na dolní.

Tony | úte dub 30, 2013 11:04 am

ahoj Showit když jim řeknes "To že mi rachtá autofocus a tlačítka je asi normální. + to že občas blbne hovor a škvíra na horní hraně je širší než na dolní." Ti podle mě úplně stačí pro uznání reklamace já jsem dal v pátek reklamovat ip5 po měsící ( před tim jsem ho dal reklamovat a dostal nový protože šuměl) a ten co jsem dal reklamovat byl v pouzdru a mel folii a stejne napsal ve vodafonu ze ma mensi vrypy...
Host
Host

Uživatelský avatar juslik | pon kvě 06, 2013 7:56 pm

Takze po dvoch tyzdnoch mi prisiel iphone a nezreklamovali mi ho ze fotak nejde kvoli padu...tak som im ho tam nechal nech si to rozmyslia inac idem s celou rodinou prec ...tmobile fajnovy
Obrázek iPhone 5S Gold
Obrázek iPad 2
Obrázek MacBook Pro 13,3" SSD
Obrázek LED Cinema Display 27"
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Chrono Leggionaire | pon kvě 06, 2013 8:13 pm

Na druhou stranu ses k těm záležitostem, které jsou v rozporu se záručními podmínkami,v podstatě sám doznal.

viewtopic.php?t=63001
Galaxy Note 10 Aura White | Galaxy Watch Active 2 40mm LTE silver | Galaxy Buds+ White
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar juslik | pon kvě 06, 2013 8:20 pm

ale to oni povedali ze kvoli padu....on prestal ist z nicoho nic...spravilo to tam farebne stvorceky a konec...ja som nic nepriznal a neberem to ze oni povedali....povedali mi ze mam si to dat presetrit sudnym znalcom ale ze este ani raz nedal za pravdu zakaznikovi..tak som im pekne dal ze takeho sudneho znalca vam mozem....... a nech si iphone nehaju...a koncim snimi...
Obrázek iPhone 5S Gold
Obrázek iPad 2
Obrázek MacBook Pro 13,3" SSD
Obrázek LED Cinema Display 27"
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar slonik | stř kvě 15, 2013 3:28 pm

Mám iPhone 5 od Vodafonu a budu ho muset reklamovat. Má nějaký efekt na rychlost vyřízení odvézt telefon na Kladno? Popřípadě, jak dlouho vám trvala reklamace?
iPhone 5 8.1.3 nonJB + iPad 3 8.2 nonJB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

@solokaprik | čtv kvě 16, 2013 2:37 am

Naposledy když jsem tam dával telefon tak to trvalo dva dny, když jsem to daval do Vodafone tak to trvalo týden. Takže to určitě má smysl vozit na Kladno.
Apple iPhone 5 16GB - black
Apple iPad Mini 16GB wifi - black
Apple iMac 21,5" (late 2012)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Bydliště: Vidíte ten palác? Tak tam ne.. (Praha, Czech Republic)

jupik | čtv kvě 16, 2013 9:10 am

Mám iPhone 5 z Německa kupovaný 21.9 v Apple store , blbne mi dock konektor, na reklamaci ho mam odnest do ceskyservis?
Host
Host

dalzap | čtv kvě 16, 2013 9:31 am

Jo muzes, vyreklamuji to
Senior uživatel
Senior uživatel

zeletik | pon kvě 20, 2013 12:34 pm

iPhone 5 - jak postupovat při reklamaci ?!?

Zdravím,

mám iPhone 5 a začal se mi přehřívat a neskutečně sosá baterku. Chci se zeptat, jak postupovat při reklamaci, abych ho nemusel dávat do servisu, ale vyměnili mi hned kus za kus? Jde to? Díky moc za rady !

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon kvě 20, 2013 1:34 pm

Kde byl kupovaný?
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

kotelník | pon kvě 20, 2013 5:11 pm

Tak nejdriv udelel restore. Muze klidne viset nejaka app
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar slonik | úte kvě 21, 2013 7:13 am

Nevíte za jak dlouho od předání u Vodafonu by se iPhone mohl objevit v registraci Britexu?
iPhone 5 8.1.3 nonJB + iPad 3 8.2 nonJB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Kudli3 | úte kvě 21, 2013 10:51 am

Nestalo se vám někomu, že začalo blbnout vypínací tlačítko? Musím pořádně zatlačit v jednom místě aby zhasl display, což se ne vždy povede a občas si v kapse začne telefon žít vlastním životem.. :D
Musím do záruky, ale nechce se mi být 14 nebo kolik dní bez něj, navíc potřebuji redukci na sim abych byl vůbec na příjmu..
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

seamaster | úte kvě 21, 2013 11:56 am

Je to sto krat pisane, ano niekedy sa to stava, riesenie je reklamacia. Mne napriklad nefungovalo ked som ho stlacil na pravej strane, vyriesene vymenou za novy telefon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

PeterKiss | úte kvě 21, 2013 12:04 pm

reklamacia a pokial mas od operatora a kvalitny pausal na cas co bude telefon v servise mas narok na nahrady telefon.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Kudli3 | úte kvě 21, 2013 6:06 pm

No telefon je přímo od Apple, tak si tam zajdu a nechám vyměnit. Jen dotaz, když mám bílej, tak mi asi černej nedají že? Nebo můžu si říct?
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

MirasEda | ned črc 14, 2013 10:10 am

Reklamace Iphone 5-Vodafone

Zdravím, včera jsem vzal Iphone z postele a obrazovka byla černá na nic to nereaguje ani když ho vložím do nabíječky. Když ho zítra přinesu do Vodafonu budu mít nárok na jiný telefon než se mi vrátí ze servisu? Díky
Naposledy upravil Metalgirl dne ned črc 14, 2013 11:12 am, celkově upraveno 1
Důvod: Příště hledej, než založíš nové téma, téma tu už existuje, sloučeno. Přečti si pořádně pravidla fóra.
Host
Host

Uživatelský avatar Vico | ned črc 14, 2013 11:29 am

U Vf pujcujou telefon za zalohu 1000 kc v hotovosti.50 kc chtej za sim redukce.
iP-> iP4 -> iP5 -> iP6 -> iP6s+
Host
Host

gulii | ned črc 14, 2013 1:56 pm

Chtěl bych se zeptat, mám iPhone 5 již z druhé ruky, telefon byl ještě neaktivovaný, když jsem ho kupoval - původní majitel ho obdržel při reklamaci jako "nový" kus. Tak se chci zeptat, jestli mohu telefon také reklamovat? Pak bych se chtěl ještě zeptat, jakou máte zkušenost právě s obdržením za nový kus. Telefon mi spadl a má odřeninku ve vyfrézované hraně na zadní straně přístroje. Nějaké závady bych na něm určitě našel (powerbutton, autofocus...). Každopádně si tu odřeninu chci nechat opravit, tak bych se chtěl zeptat, jestli to má cenu vůbec zkoušet, nebo jestli mám dát 4000,- za opravu. Děkuji za rady.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

sytler | úte črc 16, 2013 2:07 pm

Reklamacia iPhone 5

Caute, mate niekto problem s tym, ze ked vam zazvoni iPhone a ho zdvihnete, nepocujete druhu stranu a ani oni mna cca 2sekundy..rovnako sa sprava aj ked niekomu volam...dany clovek to zdvihne a povie "cau" a ja ho v iPhone nepocujem...uz ma nebavi stale opakovat 2-3x "ahoj/prosim"...tak som sa rozhodol, ze to pojdem koncom tyzdna reklamovat...LENZE...stala sa mi nemila vec...iPhone mi vcera spadol a hlink sa prehol + odstiepilo sa cca 0,5x0,5cm zo skla...o to, ze je iPhone poskodeny mi nejde..rad by som sa zbavil toho "audio lagu", ktory ludia na nete riesili reklamaciou..

otazka znie ako sa Orange zachova pri tom, ked im poviem, ze chcem reklamovat iPhone...nie poskodenie, ale "audio lag"...diky

//skusal som aj DFU restore
Naposledy upravil iTukan dne úte črc 16, 2013 8:41 pm, celkově upraveno 1
Důvod: o reklamaci iP5 tu téma je... přesunuto + 2 následující příspěvky
Host
Host

Maxa | úte črc 16, 2013 3:46 pm

Re: Reklamacia iPhone 5

Mám stejny problém
Iphone 5 16GB White
Host
Host

Uživatelský avatar TDa | úte črc 16, 2013 4:33 pm

Re: Reklamacia iPhone 5

Řeknou ti, že je to tím pádem a reklamace neprojde, ALE otázka je jestli to může operátor řešit jako SW problém kde HW nehraje roli, nevím čím je to způsobené. Nepočítej, že by něco s iDevice dělali. Mě se to stává jenom když "odemykám" hovor přímo už u ucha, jinak když ten hovor vezmu a dám telefon k uchu, tak je to aktivní, 2s bych řekl že to určitě nebudou
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Metalgirl | úte črc 16, 2013 8:52 pm

Přesně, zvednu hovor, počkám vteřinu a pak začínám mluvit a není problém.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar kiso | úte črc 16, 2013 9:29 pm

Prave dnes som zacal cakat sekundu kym zacnem rozpravat lebo uz ma nebavilo stale cakat, otazka je ci stavi restore alebo je problem inde.
Host
Host

Uživatelský avatar Metalgirl | úte črc 16, 2013 10:17 pm

Tento problém má více lidí na více sítí operátora. Myslím, že restore nepomůže. Tam bude háček v něčem jiném.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

vorackova.denisa | sob črc 20, 2013 4:08 pm

Robotic voice iphone5

Ahoj chci se zeptat jestli nekdo nemate podobnou zkusenost s reklamaci iphone 5 z tohoto duvodu. Kdyz s nekym telefonuji, tak ackoliv mam plny signal jeho hlas zni tak divne roboticky, ze tomu cloveku nejsem schopna rozumet ani slovo. Stane se mi to zhruba u kazdeho 5-7 hovoru. Chystam se na reklamaci, ale bojim se, ze u nich se to neprojevi a poslou mi ho zpatky :( na ceskym foru jsem se s tim nesetkala, ale v tech americkych je o tomto problemu dost prispevku :(

Diky predem za vsechny rady ci zkusenosti s podobnym problemem...

D.
Naposledy upravil Metalgirl dne sob črc 20, 2013 4:37 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Přesunuto do již existujícího tématu.

lukasuhrik | úte črc 23, 2013 9:02 pm

Zdravím. Chcem sa spýtať ako je to so zárkou v Telekome čo sa týka dĺžky záruky ak tam bola reklamacia.
Kúpil som pred dvomi rokmi iphone 4 úplne novy zabalený z druhej ruky ktorý bol vybratý na paušál dňa 11.7.2011 čiže odvtedy plati záruka 2roky. Tento rok v Júni, konkrétne 27.6.2013 (dva týždne pred skončením záruky) som dal v telekom iphone na reklamaciu kvoli zle fungujucemu home a power tlačidla. Dňa 11.7.2013 mi prišla sms že si mam prevziať zariadenie, takže do 20minút som ho bol zobrať, popis opravy: vymena swap modulu, nove imei. To znamena že mi ho vrátili v deň skončenia záruky pričom v reklamácii alebo v servise bol cca 14dní. Predlžuje sa mi záruka o tú dobu alebo ako to je? Pretože na záručak mi napísali že príjem 8.7. a výdaj 9.7. !!! Problém je v tom že telefon som nemal čas odskúšať a teda robil som s nim až o týžden, kedy som zistil že sa strasne brutalne prehrieva pri normalnom vyuzivani ,nie hry ani filmy. Od vecera do rana sa mi nabil o 30% a mal taku teplotu ako keby mal vybuchnuť kazďú chvílu. Ak mi niekto zavolal tak som ho nemohol mať pri uchu pretože by som si ho opálil. Takže telefon som 21.7. Išiel dat znova na reklamaciu ze sa mi zo servisu vratil s tym ze sa prehrieva, nenabija a bateria strasne malo vydrzi, kazdu minutu sa percento baterie znizilo o jedno percento.
Tá predavačka alebo operátorka mi zo najskor nechcela zobrat pretoze uz zaruka skoncila a az potom ked sa isla spytat kolegyne ktora jej povedala zrejme ze zaruka sa predlzuje o tu dobu co bol na reklamacii. Takže ak by to tak bolo tak som prisiel dva tri dni pred skoncenim predlzenej zaruka.
No a ja by som chcel vediet ci to naozaj tak je ze sa predlzila o tu dobu alebo mam pocitat s tym ze telefon mi vratia v takom istom stave bez naroku na bezplatnu opravu? Mate s tym niekto skusenost? Dakujem pekne
Host
Host

Uživatelský avatar Papek | stř črc 24, 2013 10:34 am

Zaruka sa predlzuje o cas, ktory bolo zariadenie v zarucnej oprave. Cize ak ti ho menili dva tyzdne, mas zaruku predlzenu o dva tyzdne. Este je tusim podmienka, ze ak posledny den zaruky pripada na nepracovny den, pripadne ma predavajuci zatvorene, tak mozes reklamovat najblisi nasledujuci pracovny den alebo cosi take.
Este ma napadlo aj to, ze ak ti uz zariadenie prevzali na reklamaciu, tak nevidim dovod, aby zacali dodatocne spekulovat ohladom datumov. V kazdom pripade je to trosku odrb na zakaznika, ze napisu swap modulu a pritom ti daju novy/repasovany pristroj, pricom by ti podla zakona pri vymene za novy kus mali dat plnu zaruku. Bohuzial, u nas je to verejne tajomstvo a akosi sa to neriesi.
iPad Mini White 1st gen
iPhone 7 32GB Black
Lumia 950 DS White
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

lukasuhrik | stř črc 24, 2013 11:14 am

Dobre dakujem. Potreboval som to vediet ak by mi to nahodou nespravili z dovodou vyprsania zaruky, tak aby som vedel argumentovat. Ano este mi tvrdili ze len vnutro je ine, pricom ocividne je to druhy novy telefon kedze tam chybaju skrabance na rámiku. Ale to mi nevadi, ide len o to ze mi dali iphone ktoremu ocividne nieco je a nieco v nom asi skratuje alebo co.
Host
Host

BaX | stř črc 24, 2013 12:17 pm

Setkal se někdo s (někdy) nefunkčním power buttonem? Někdy nefunguje a můžu na něj klikat jak na zvonek a nic se neděje a někdy funguje normálně.

(síla stisku nic neřeší)

MODERÁTOR iTukan VARUJE:

V kolika tématech to chceš řešit?!

2MOD: Kdydž existuje nespočet témat řešících můj problém, vybral jsem si to, které je nejpřesnější (tlačítko hledat), a poté to největší.
Naposledy upravil BaX dne stř črc 24, 2013 1:29 pm, celkově upraveno 1
    iPhone 7+ 128GB
    iPad 2 WiFi 16GB iOS 7
Senior uživatel
Senior uživatel

lukasuhrik | stř črc 24, 2013 12:48 pm

Ano. Pred dvoma dnami som menil power flex na iP 5. Power vobec nereagovalo..ani na vacsiu silu stlacenia. Vymena pomohla a je opat funkcne ako nove
Host
Host

musashi | stř črc 24, 2013 1:22 pm

Resil jsem podobne. Power button reagoval na stisk jen v leve casti, pri stisknuti v prave casti bez odezvy. Probehla reklamace a vyresena byla vymenou za nove zarizeni (bohuzel).
rMBP 15" 2017 i7@2.9GHz, 16GB RAM, 512GB SSD
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
Apple Thunderbolt Cinema 27"
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Unown | stř črc 24, 2013 4:19 pm

vorackova.denisa píše:Ahoj chci se zeptat jestli nekdo nemate podobnou zkusenost s reklamaci iphone 5 z tohoto duvodu. Kdyz s nekym telefonuji, tak ackoliv mam plny signal jeho hlas zni tak divne roboticky, ze tomu cloveku nejsem schopna rozumet ani slovo. Stane se mi to zhruba u kazdeho 5-7 hovoru. Chystam se na reklamaci, ale bojim se, ze u nich se to neprojevi a poslou mi ho zpatky :( na ceskym foru jsem se s tim nesetkala, ale v tech americkych je o tomto problemu dost prispevku :(

Diky predem za vsechny rady ci zkusenosti s podobnym problemem...

D.

Mám úplne ten samy problém ..:/
Senior uživatel
Senior uživatel

Onygzzer | stř črc 24, 2013 7:30 pm

A zkoušeli jste vypnout 3G?
Historie: iP2G, iP3G, iP3GS, iP4, iP5, iP7.....
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone